2023-09-29 1467 浏览
今星期嚟澳门做嘢同事系官也街巷仔揾到呢间餐厅门口好特别好靓,见佢开11:00am所以等佢几分钟开门😂入去拣咗窗口位置🪟有阳光照射好舒服冷气够凉爽👍🏻室内装修以木为主墙上好多挂画平日有Lunch set价钱唔贵😆荔枝梳打 同事拣咗呢个荔枝梳打,唔系死甜,颜色好靓,啱哂夏天透心凉蜜桃梳打加棉花糖✨必点✨超夸张🤩好浮夸打卡一流呀🥰影相出嚟劲靓棉花糖份量劲多🤣🤣蜜桃梳打唔算甜,最后我食唔哂棉花糖,加左落杯饮品内🍹好正炸鸡翼$60好正,即炸出嚟。脆卜卜。外脆内软。略带微辣,再带少少香草味而且全部都系单骨,方便食👏🏻香蒜蚬肉粉丝 $78✨人气必点✨每枱都必点呢个香蒜蚬肉粉丝🤣证明佢几好食几吸引🤩原本有芫荽,落单时,我要求走咗芫茜芫荽🙈用蚬肉山来形容,绝对唔过分,2个人食。每人都分到劲多蚬肉😂份量劲多🤭蚬肉粒粒厚肉,好鲜甜,重点系完全冇沙👍🏻汤底劲鲜味,用咗大量香料同白酒同蒜蓉,粉丝吸晒汤汁劲惹味食到停唔到口😋爆谷疏乎厘班戟 $88空气感疏乎厘😍份量好多有成3块疏乎厘,配搭奶盖爆谷同雪糕好正呀❤️幸福感max埋单先系$280🤭CP值劲高2个人食到捧住个肚走🤣🤣一定会revisit, 试埋其他疏乎厘😋总
今星期嚟澳门做嘢

墙上好多挂画

平日有Lunch set
价钱唔贵😆

荔枝梳打
同事拣咗呢个荔枝梳打,唔系死甜,颜色好靓,啱哂夏天透心凉

✨必点✨
超夸张🤩好浮夸
打卡一流呀🥰影相出嚟劲靓
棉花糖份量劲多🤣🤣
蜜桃梳打唔算甜,最后我食唔哂棉花糖,加左落杯饮品内🍹好正

炸鸡翼$60
好正,即炸出嚟。脆卜卜。外脆内软。
略带微辣,再带少少香草味
而且全部都系单骨,方便食👏🏻

香蒜蚬肉粉丝 $78

有成3块疏乎厘,配搭奶盖爆谷同雪糕
好正呀❤️幸福感max

埋单先系$280🤭CP值劲高
2个人食到捧住个肚走🤣🤣
一定会revisit, 试埋其他疏乎厘😋

总结: 食物味道一流,令人难以忘怀,又可打卡,环境舒服,列入澳门必去餐厅

香蒜蚬肉粉丝