2019-09-12 565 浏览
澳门人都推介既黑椒烧鹅。 香港既烧味饭食得多,澳门既反而未试过,所以一定要会一会佢。黑椒烧鹅既系陈光记既招牌必点菜式。但今日我地食既系..........黑椒烧鸭因为价钱都有好多既分别,而且我地对鹅亦无追求,所以平平地试左个黑椒烧鸭饭同黑椒烧鸭濑粉。黑椒烧鸭饭本身唔系好钟意食好多汁既野,心LUM唔记得左叫阿姐少D汁︿饭黎到发现汁有好香既黑椒味, 而且一D都唔咸,真系好好送饭。而黑椒既味道亦都好适中,食到停唔到口。鸭一D 唔"梅"。 份量我觉得男仔都会够饱。而且呢个价钱真系性价比好高。黑椒烧鸭濑黑椒鸭唔再讲喇,反而想讲下果D濑粉,同香港食开果D一D 都唔同,佢系好似粗身版既米线咁,但爽口弹牙既。都好好味###其实鸭同鹅对我黎讲分别不大,但价钱真系争好远,如果对烧味饭有要既可以试下鹅既,但如果想试下黑椒既味道,食鸭就可以###
黑椒烧鹅既系陈光记既招牌必点菜式。
但今日我地食既系..........黑椒烧鸭

黑椒烧鸭濑