今次黎澳门,最期待就系呢间,系美食界红到发癫嘅鸡蛋仔店!🥰 一心黎食,所以一大早就黎排队,誓要做佢第一个客人啊!👍🏻果然,好多人同我哋一样,黎食鸡蛋仔做早餐🤭。我哋已经预早左半个钟头到,但都慢慢开始越排越多人,短短20分钟,就已经排左10几个客等佢开门!⭐️葡挞味(招牌必食)作为呢间店嘅招牌,系真系好好食,好值得试一试嘅👍🏻。外面嘅鸡蛋仔皮,好香脆又唔会太厚,仲有少少软绵绵。搣嚟食嘅时侯,佢每粒都酿满左葡挞嘅蛋浆馅,所以大力少少都爆浆,超夸张🤭。不过佢真系太足料,所以一个人如果食哂一底,都真系会有啲腻,建议几个人share黎食,会轻松啲😊。⭐️疯脆原味原味应该好多人会觉得普通😅,因为连店主都再三提醒我,系无饀架🙈。但我又真系好想试原味,咁先食到真味😂!佢嘅质地系再厚啲,入面都系软绵绵嘅鸡蛋糕,外皮好脆但觉得有少少太厚,但整体都系好食。比起香港嘅鸡蛋仔,佢会食落觉得足料啲,厚实啲,挺身唔会𣺉。食开利强记就应该会觉得佢太厚太饱,但鸡蛋仔其实本身就应该入面要有鸡蛋糕饀,今次算系食左个好食又怀旧又古早味嘅鸡蛋仔,赞👍🏻。不过整体上,俾人垢病得最劲嘅应该都系排队问题。但无法啦,佢真系即叫即整手工野,

⭐️葡挞味(招牌必食)

⭐️疯脆原味

不过整体上,俾人垢病得最劲嘅应该都系排队问题。但无法啦,佢真系即叫即整手工野,好新鲜👍🏻。当日我系第一个,就排15分钟,但打后个啲都话要等半个钟至一个钟,就真系有啲太长🥺。如果中间有行程,可以落左单去行下街再返黎拎,或者一大早黎食,唔系都几花时间几阻行程🙈。

• 葡挞鸡蛋仔