.上OPENRICE 睇下澳门有咩好酒楼, 发现比较舒服好味, 而又唔系太贵, 最岩心水就系帝影楼.帝影楼系系新濠峰 , 旧皇冠酒店, 应该系没有酒店车直接去到, 不过搭的士都唔贵 个日早上先打去订位, 点知话没哂位. 但打多一次去, 又无啦啦有位,唉, 唔理啦, 一于照去, 皇天不付有心人, 去到得个两三张枱有人 个环境真系唔错, 又少人, 所以服务都好好, 叫左凤爪依个系我食过最好食的凤爪, 好味过利苑 , 唔会死咸又甜甜地, 必食带子饺个皮唔错, 大大粒, 好足料, 有菜苗同带子蟹粉小笼包依个不过不失啦, 没咩蟹粉同汁, 系个样几精致.叉烧包个包好软熟, 叉烧亦都好好味, 而且有几多叉烧鸭丝炆米依个又系必食, 除左米粉, 佢仲有D 薯粉, 索左D 鸭汁, 真系好惹味, 香浓.红油抄手红油抄手入面D 虾又大粒, 又爽口, 个皮又正, 而D 红油就唔够正宗, 欠点儿酸担担面面似系拉面的口感, 几香花生酱, 麻油味, 仲有一D 芽棻作配料另外仲有芋头糕, 春卷, 加 6 个茶钱, + 10 % 先$ 550 到, 用新濠卡仲另有折, 抵!!!

个环境真系唔错, 又少人, 所以服务都好好, 叫左

凤爪

带子饺
个皮唔错, 大大粒, 好足料, 有菜苗同带子

蟹粉小笼包
依个不过不失啦, 没咩蟹粉同汁, 系个样几精致.

叉烧包
个包好软熟, 叉烧亦都好好味, 而且有几多叉烧

鸭丝炆米

红油抄手