2024-05-04
之前听同事朋友推介,去澳门嘅时候可以去试下呢个爱丽丝梦游仙境嘅下午茶听同事讲一定要book位,但因为行程上面我哋唔想咁多掣肘所以就当时去到碰下运气当日我哋冇book枱只是早咗半个钟头去,咁居然仲有最后一份嘅下午茶,我哋非常之好彩嘅呢间邱吉尔餐厅,系伦敦人酒店内,布置非常之靓呀,同埋当日嘅主题喺爱丽丝梦游仙境,所有嘅侍应同都著上咗一啲高模啦同埋啲特别嘅服饰嘅当日去到嘅时候因为早咗啦,咁我哋坐咗一阵咁跟住就见到一只好大嘅兔仔走出嚟同我哋影相呀,好惊喜呀,佢仲会摆唔同嘅pose添呀真系氹得人哋好开心。下午茶套餐呢𠮶个摆盘做得非常之靓呀,充满梦幻,绝对是打咭必备,而每一种嘅点心呢都系好好食嘅,绝对系睇得又食得。绝对系非常之享受呀咁同埋一路食呢亦都一路呢有一个表演进行㗎㖞套餐包咗呢tea or coffee, 咁我就叫咗热咖啡,而另一半就叫咗一个冻咖啡,之后见隔离枱原来呢佢如果饮英式tea嘅话呢佢会系一个好得意嘅茶壶嚟嘅总括呢一个呢绝对系一个非常值得推介嘅餐厅同埋一个体验。绝对会想再去。
好惊喜呀,佢仲会摆唔同嘅pose添呀真系氹得人哋好开心。