2018-12-26 4501 浏览
蟹黄捞面蟹黄唔太多,捞匀之后每一啖都食到蟹黄既咸香,唔会太腥,味道几好!面条有惊喜!食落弹牙烟韧得黎一咬就断,好有口感👍🏻冇咸水味,个人认为哩到既面比祥x既仲好食。虽然食完个面,碟有好多油,但食落又唔会觉得太油腻或者浆口,偶然唔健康也是可以的🙈😆一碟蟹黄捞面$46,份量其实唔多,几啖就食得晒,细食既女仔可能啱啱好。性价比唔算高,不过味道唔差,面条质感出色,值得一试咖哩牛腩饭有四、五旧牛腩,两小片牛筋、两大旧薯仔。牛腩可以话系全瘦,冇肥膏。肉质唔鞋,软硬适中,保留到咬口之余又唔会好韧好难咬,唔错!牛筋冇试到。薯仔煮既时间啱啱好,粉得黎又唔会煮到烂晒,淋上咖哩汁食好正!薯仔唔系同牛腩一齐焖煮,系分开煮既,所以未算太入味,不过淋咖哩汁食已经好够味。咖哩唔系有椰香、偏甜果种泰式咖哩,而系印度风格果种,比较稠身、颜色亦较深。味道方面,偏辣,冇麻同刺喉既感觉,纯粹系口腔会觉得辣。正正因为哩种辣令咖哩牛腩饭增色不少,更过瘾同惹味,会想追住食~我平时唔太食得辣都接受到,想继续食。见隔离台既食客就因为太辣顶唔顺要转走咖哩,所以怕辣既话就唔好挑战啦!但绝对值得挑战。水蟹粥小窝有两只蟹。蟹肉鲜甜嫩滑。粥质感

咖哩牛腩饭
有四、五旧牛腩,两小片牛筋、两大旧薯仔。
咖哩牛腩饭

牛腩可以话系全瘦,冇肥膏。
肉质唔鞋,软硬适中,保留到咬口之余又唔会好韧好难咬,唔错!

牛筋冇试到。

味道方面,偏辣,冇麻同刺喉既感觉,纯粹系口腔会觉得辣。

但绝对值得挑战。

水蟹粥
小窝有两只蟹。蟹肉鲜甜嫩滑。
粥质感绵密;
味道方面,第一啖首先会食到蟹膏既咸香,继而蟹肉既鲜甜再涌上黎,好好食👍🏻

食左三样野,每样都好有质素。而哩三样都系大部份食客既选择。
有机会我会再食。
该小店绝对值得一战