(非会员)
2009-06-14 20 浏览
去完龙环葡韵睇荷花,家人提议到诚昌食蟹粥。当时(下午一点左右)得三、四张枱有人,完全唔使等位,可能啱啱落完雨,入到去冷气劲凉爽!我哋六个人,叫咗个蟹粥、炸鲮鱼球、豉汁蒸鳝、干烧伊面、豉椒炒花甲同蚝油生菜。蟹粥 : 很稀、冇咩蟹味,算是普通料。炸鲮鱼球 : 几好味、弹牙,难得新鲜炸出来外皮脆、干身,唔油"淋淋",就算食到 尾都唔多见只碟有一大滩油。豉汁蒸鳝 : order𠮶阵阿姐话系海鳝,$9一両,我哋食𠮶条有斤几重,不过味道唔 错,条鳝蒸得几爽口。豉椒炒花甲 : 豉椒味好重,够镬气,花甲都算唔错。干烧伊面 : 初头见到,呆咗,完完全全净面、无配料,但食落......比去饮吃的好 得多,面够干身又有镬气,味道都算适中。整体来说,食物都算得上唔错,但好似味道偏淡、唔够味,可能迎合现家呢人的口 味。不过服务方面...我哋等食𠮶阵,问过鲮鱼球有无蚬蚧伴碟,

蟹粥 : 很稀、冇咩蟹味,算是普通料。
尾都唔多见只碟有一大滩油。

错,条鳝蒸得几爽口。
豉椒炒花甲 : 豉椒味好重,够镬气,花甲都算唔错。
干烧伊面 : 初头见到,呆咗
,完完全全净面、无配料,但食落......比去饮吃的好
得多,面够干身又有镬气,味道都算适中。

味。不过服务方面...我哋等食𠮶阵,问过鲮鱼球有无蚬蚧伴碟,阿哥话有;点知到佢
上菜时就无,要我哋问佢先俾。
2009-06-12