2023-06-12
排队又唔一定好好食既... 去完伦敦人睇表演, 返返去头先睇落价格都OK抵食架葡国餐厅。5:15分去到已经有2组人排系我地前面, 门口有张纸写住5:30开门, 甘我地就顺利成章一返到地堡街就排一阵队食呢间喇。基本上你5:31黎到已经冇位架喇, 要等第2轮啰。人大左叫野食都叻左, 唔会眼阔肚窄叫太多食唔晒 点左3个菜式, 2杯饮品。脆炸马介休球 $55面包焗葡国鸡 $108芝士薯茸马介休焗酥皮 $123玫瑰西柚苏打& 苿莉花青金桔苏打$33/each两个人都食到饱饱甘走。味道比较好架会系芝士薯茸马介休焗酥皮, 但酥皮太腻了, 酥皮食左一半就冇食了, 芝士唔会丸多薯茸够茸, 马介休肉都食到有4粒, 咸咸地几好味。面包焗葡国鸡个咖哩汁几好, 但个鸡好'鞋'。脆炸马介休球 就冇咩特别, 好普通。野饮我果杯就玫瑰味都几重, 但西柚味冇咩(因为佢用了西柚干吗?) 始终一分钱一分货, 葡国菜黎讲佢都算平民价格? 总结系冇咩特别冇咩惊喜, 食得饱, 但唔算特别好食。
脆炸马介休球 $55 面包焗葡国鸡 $108
芝士薯茸马介休焗酥皮 $123