2017-09-25 939 浏览
完全唔起眼嘅舖位, 完全可以用禾秆冚珍珠形容! 每年最小食三次嘅一间餐厅, 有三个𩠌系一定要叫: 冻虾、咖哩配猪仔包丶芥末烧羊扒。佢哋嘅冻虾非常之好味,洋葱系唔苦丶仲好甜, 我会自己再加多啲橄榄油, 将只虾切开三份, 每一啖连大量洋葱直接放入口,正! 咖哩配猪仔包又系必食, (记得唔好咁贪心, 食完一个再叫一个, 猪仔包冻咗会唔好食)... 我自己比较喜欢咖哩鸡, 咖哩亦都唔系用大大个果款薯仔,系用细细个一开二嘅!芥末烧羊扒又系一定要叫, 羊肉非常滑嫩丶juicy, 佢哋仲可以双拼,要埋原味咁就不枉此行!!今次第一次叫沙甸鱼,烧得有少少㶶, 但我自己就冇所谓,嫌腥嘅话可以加柠檬汁, 但记得趁热食!
烧沙甸鱼
芥末烧羊扒