2023-12-27 107 浏览
大家见过最靓😍嘅调酒系喺边间bar呢🍷?今次我哋就喺澳门🇲🇴筷子基揾到一间有彩虹shot摩天轮🌈嘅酒吧,而且价钱都好抵玩💰。去到澳门想打卡📸,或者想夜晚饮下酒🍸都好适合。.🎡彩虹摩天轮($368)一次过有齐12色嘅shots😍!饮到有红桑子🍓、柠檬🍋等等唔同嘅果香味,组成咗摩天轮上面唔同深浅色系嘅shots💕,视觉效果💯分。.🪁蓝色是最温暖的颜色($86)饮到苦橙酒Blue Curacao嘅果香味🍊,亦都有伏特加嘅酒精感🥃。蓝色嘅卖相好正💙。.💕恋爱梦游中($86)Gin酒加埋柠檬汁嘅味道清新🎐,好适合入门嘅一款鸡尾酒😝,唔怕味道会太呛口。.🎅🏻圣诞调酒圣诞嘅欢乐气氛好啱以奶昔🍼嘅形象出现,士多啤梨奶昔🍓味道Creamy香甜。酒方面亦都重奶香味🥛,好夹饮品,而且亦都带有辣喉嘅Aftertaste😆,有好丰富嘅感觉。.🍹调酒师特调加入咗唔同嘅本地元素🇲🇴。饮品饮落有乳酸饮品、益力多🥛嘅甜甜香香味道。饮品上面仲有鸡蛋饼🐣,蛋味同酒香味嘅交融好有趣🤩。.🍕粟米香肠PizzaPizza焗得几好🔥,上菜热辣辣。芝士份量好多🧀,味道好香,一啖里面仲食到蕃茄酱🥫同埋甜椒🫑嘅清新感觉。粟米🌽同香肠🌭令
🎡彩虹摩天轮($368)
🪁蓝色是最温暖的颜色($86)
💕恋爱梦游中($86)
🎅🏻圣诞调酒
🍹调酒师特调
🍕粟米香肠Pizza
Pizza焗得几好🔥,上菜热辣辣。芝士份量好多🧀,味道好香,一啖里面仲食到蕃茄酱🥫同埋甜椒🫑嘅清新感觉。粟米🌽同香肠🌭令到味道口感更加丰富。
🍟摇摇薯条
由海苔🍙同埋蕃茄味🍅,特别推荐蕃茄味👍🏻,酸酸甜甜真系好啱送酒。
🫛枝豆
除咗炸嘢💥,经典嘅日式枝豆配酒🥃倾住计,都好啱feel😝。
🐥鸡翼拼盘
有唔同款嘅鸡翼,有单骨鸡翼🍗、酿咗辣肉嘅惹味鸡翼🤤、同埋辣味鸡🌶️。
🐔盐酥鸡
份量好多😍,脆卜卜嘅盐酥鸡系一口size🫦,作为finger food好啱✌🏻。
🌭肥嘟嘟肠仔
肠仔切成薄片🔪,同样好啱攞住食🤌🏻,仲有惹味孜然粉调味🧂。
2023-12-26