次次经过重庆大厦都见到好多人努力咁拉客,不过一直都唔够胆入去,听人介绍入面嘅呢间印度餐厅非常高质,今日就拉埋朋友陪我去试吓啦。首先,登场嘅系「玛莎拉鸡块」。呢道菜色香味俱全,鸡块嘅外皮非常酥脆,内里肉质嫩滑多汁。玛莎拉酱嘅香料味道浓郁,但唔会过重,完美地衬托出鸡肉嘅鲜甜。每一啖都充满咗浓郁嘅印度风味,令人回味无穷。之后就系「印度脆脆米球」。佢嘅外皮非常酥脆,内里混合咗多种香料同蔬菜,每一口都充满咗丰富嘅口感同味道,非常适合作为开胃前菜,令人对接下来嘅主菜充满期待。之后上菜嘅系「咖喱虾」。呢度既虾非常新鲜,肉质鲜嫩多汁。咖喱嘅味道非常浓郁,同时带有浓烈嘅辣味,令到每一口啖都充满咗刺激同惊喜,特别适合钟意超辣嘅人,佢衬埋印度薄饼食真系完美啊。最后系「鸡肉饺子」。饺子嘅外皮非常薄,内里嘅鸡肉馅料充满咗浓郁嘅香料味道。每一啖都可以感受到鸡肉嘅鲜甜同香料嘅浓郁香味。呢道饺子嘅味道非常特别,绝对系一个唔可以错过嘅选择。呢间印度餐厅比我想像中干净好多,而且价钱又平,食物仲好高质。虽然入重庆大厦都仲系有啲惊,但下次都一定会再嚟食呀。