Macau濠食之旅 :平食碗仔翅 @ 添发碗仔翅美食由于添发一点先开, 去之前要有心理准备要排队 假日一点半去到门口已经有条龙。不过, 平日7-8pm, 晚餐时候就吾难揾位, 可能 游客 多数 来 吃碗仔翅 for lunch /tea我们 试了 一个$20碗仔翅 同一个$35豪华碗仔翅汤底 味道 同 普通碗仔翅味道分别不大, 可能很多味精, 食完好口喝, 翅都算足, mop$20-35 可以吃 到 真 翅 既 碗仔翅, 价钱平, 都抵食. 我觉得 $20碗仔翅 同$35豪华碗仔翅, 份量差不多. mop$20/35 同 mop $50/80 既分别系一个用碗上,另一个系用煲上而且多左鱼肚海参,两个用既翅系一样,还有一些肉丝。老细话唔同价钱系翅大小既分别, 唔关份量。店舖小小,位就迫d。 不过个老细态度麻麻, 好似吾休做…… 每人至少吃一碗碗仔翅, 吾比人share, 即 最低消费 mop$20 la~店舖以最低消费 的运作 好似吾够 flexible, 来澳门吃东西的人都想 share, 侍间吃少少, 可以 试多d 种类.
Macau濠食之旅 :平食碗仔翅 @ 添发碗仔翅美食

我们 试了 一个$20碗仔翅 同一个$35豪华碗仔翅

我觉得 $20碗仔翅 同$35豪华碗仔翅, 份量差不多.

$20碗仔翅
$20碗仔翅