Pig7station

Pig7station

Facebook: 下一站豬欄 Instagram: Pig7station 快D follow 我地啦😍 有你地既支持先會繼續走勻全香港將食!玩!Staycation! 介紹比大家😚Like埋Facebook專頁同IG睇最新資訊啦😛
訊息
正顯示第 110 篇(共 233 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
是次消費
每人約$400 (晚餐)
MAY 24

將軍澳海邊西餐-THE HUNTER 呢間餐廳喺將軍澳海濱嗰邊,主打地中海菜,比市中心遠少少,不過可以泊係藍塘傲🙂當日唔算太多人,因為怕熱所以坐左indoor比😅outdoor 打卡位都好有氣氛🤪 Order左龍蝦湯:味道偏酸,唔知地中海菜係咪咁嘅style😅 烤羊架:烤得幾香😉好香炭燒味,油香同羊臊味取得平衡😌好似底下係茄子蓉,幾特別 烤雞都好嫩滑,一切開啲雞油都流出嚟🙂 Pinna Calada:見Menu冇,bartender專登整架😉另外點左杯Fizzle Swizzle既mocktail, 有passion fruit, coconut, pineapple ...
是次消費
每人約$80 (午餐)
MAY 24

澳門地道地道咖喱雞米-金城二食店 呢間特色店都係捐窿捐罅先搵架😂佢哋最出名係咖喱雞😂咁緊係試試有幾出名啦,今次離開遊客區,唔使排足成個鐘(遲下就唔知😂), 一場嚟到梗係試佢個咖喱雞米,等多陣就有啦,咖喱味真係好濃郁,但湯唔會太”傑”,雞件都好滑,而且份量都唔少㗎🤤可惜飲品就比較淡味😅 如果唔想排隊既朋友,可以過黎試吓😬我今次去二店,應該係分店掛😅
是次消費
每人約$350 (下午茶)
MAY 24

銅鑼灣Chill嘆西餐-Arcadia Fb:下一站豬欄; IG@Pig7station 估唔到金朝陽中心都有間格調餐廳,一嚟都門口都好有氣氛,一排Bar枱放滿各式各樣的酒,色彩繽紛🍸另外有個打卡位係氫氣球,可以再去影相㗎, outdoor都好靚,過嚟嘆返兩杯🍻就最啱啦 被安排到窗邊位置,先黎廁所Nuts😂 order 左忌廉煮青口: 青口配上白酒prefect match😋不過麵包太脆,沾唔到汁 蝦肉長春卷: 大大條好香脆,配上酸辣醬更惹味 脆烤意式飯: 呢個幾有驚喜,係外邊找到脆脆嘅飯團😂有少少cheese口感 相信夜晚更有氣氛,約...
是次消費
每人約$160 (下午茶)
MAY 24

XXL Cinnamon Ring-Le Salon De Thé de Joël Robuchon 呢款Cinnamon Ring好搶手㗎,上次都係訂購咗先有,今次試吓碰碰運氣,點知未賣晒喎😌睇外表已經好吸引,大大件🤪未打開已經好大陣玉桂味,表面沾滿糖漿,令到外型更加吸引,返到去可以焗返熱食,都可以放到一至兩日😙麵包好鬆軟,焗返熱食仲係表面脆脆架😗如果有興趣可以提早預訂啦
是次消費
每人約$300 (午餐)
MAY 24

澳門有格調中菜-樂軒華粵菜餐廳 今次嚟到澳門,入酒店唔係嚟賭場🤣係去食好西先😂今次嚟到澳門十六浦索菲特酒店入面嘅中菜廳,被安排到窗邊位置,可以睇到澳門市景架,點心都唔錯,鹹水角夠香脆,蝦餃都大大粒架,一籠有5粒😂上面仲加上蟹籽 最特色係香脆五花腩,仲係用蠟燭熱住個碟上🤤切到一粒粒咁,方便一口一啖😂外皮好脆呀👍🏻坐得舒服,又夠格調,大家可以試試😊
是次消費
每人約$7 (午餐)
MAY 24

觀塘懷舊冰室出爐蛋撻-英發茶冰廳 呢類型嘅懷舊冰室好少見,好多都變哂連鎖式,冇晒地道風味🙂今次嚟到觀塘呢間冰室,本身諗住嚟食早餐,食食下,聽到店員叫賣,見到佢嘅新鮮出爐蛋撻好吸引,即時叫咗一個🤣係曲奇皮㗎,外面好脆,而入面既蛋漿都好滑,仲係熱辣辣㗎☺️最後每台都叫1個,好快一盤賣晒😂其實佢仲有好多懷舊蛋糕㗎、卷蛋、蒸蛋糕,大家可以嚟支持吓小店👍🏻
是次消費
每人約$50 (午餐)
MAY 24

出名沙嗲牛肉麵-渣華茶冰廳 平時lunch 見到門口排隊,今日預早少少黎試吓,等左一陣就有位啦,枱面唔大所以要搭枱,見到好多人點lunch set, 都抵食,不過今次目的係試沙嗲牛肉麵😂好快就到,沙嗲味好濃郁,有少少花生碎係面,鐘意花生味多既朋友應該幾鐘意😌另外試左通粉配搭,係細細粒個款通粉,幾好食😂 雖然坐得冇咁舒服,茶記都預左快食😅都係試食物,唔好expect service啦😂
是次消費
每人約$280 (下午茶)
APR 24

觀塘出色咖啡拉花Cafe - Cobber Noodle and Waffle 觀塘除左商場都有好多其他食好西架,今次試咗你間Cafe😊訂咗位,所以好快可以入座,點咗以下幾款食品。最欣賞係個咖啡拉花,構圖複雜,而且好靚😌👍🏻👍🏻 喇沙意粉:幾surprise, 平時好少見意粉既配搭,少少辣幾惹味🤤海鮮都幾足料 芒果竹炭糯米窩夫配椰子雪糕: 感覺幾得意,煙煙韌韌嘅感覺,芒果配椰子雪糕好似泰式糯米飯咁🤣 蜜糖芥末雞翼:表面沾滿厚厚嘅醬料,好脆口,不過鍾意食黃金雞翼多啲😅
每人約$250
APR 24

必食海膽拖羅壽司-壽司郎 心血來潮預早book咗壽司郎,登記後好快就有位,因為得1 hr 用餐時間,所以即刻用pad 點野食先😂必點既海膽壽司,拖羅壽司😌海膽好清甜,夠新鮮😛拖羅尚算肥美,呢個價錢都抵食 另外發現貝類都幾出色架,北寄貝壽司,赤貝壽司都好爽口😙感覺上物超所值,都幾滿意😋梅酒都好抵飲😂聽講某D分店唔會太多人,唔使等咁耐🤣大家可以試試,記住訂位呀
是次消費
每人約$60 (下午茶)
APR 24

北角開心果控必食-初麥手作烘焙 之前試過呢間既布甸包好滑😊今次買左開心果千層包同埋其他味道嘅布甸包,竟然有開心果味,同埋芋頭味🤤開心果控要試吓啦😉 開心果千層包除咗表面佈滿開心果,入面都係開心果餡料,有淡淡嘅開心果味,又唔會太甜😀另外試咗開心果布甸包,麵包表面係淋身,如果返屋企可以焗返脆嚟食😂入面滿佈開心果餡料,好滑好香😗如果預啱出爐時間,會排長龍架🙃
Top