2024-11-09 94 瀏覽
觀塘工廈出名多好野食,今日同朋友黎呢區搵食,比我地搵到呢間好食嘅日式餐廳。餐廳位成運工業大廈, 好近地鐵站,幾容易搵。餐廳唔算好大,裝修簡約,牆上壁畫係日本富士山,好有日本風情。是日餐湯南瓜忌廉湯,南瓜湯香甜濃郁,湯上面放左脆煙肉粒,好香口。千層吉列豚芝士流心漢堡包配薯條呢個千層吉列豬扒係餐廳招牌菜,見到有幾枱客人都有點。上枱已好吸精,漢堡夾住嘅吉列豬勁厚身。一切開聽到清脆聲,裏面由有多層豚肉,咬落非常鬆脆且有肉汁,真係外酥內嫩。內裏芝士半溶狀態,再配上他他醬、新鮮蕃茄同菜,實在有驚喜。日式照燒雞排咖哩湯烏冬咖哩湯汁比較杰身濃郁,令到湯汁做到掛烏冬效果 ,食落口腔充滿陣陣咖哩香氣。咖哩味道帶點微辣,辣度剛好。雞扒用上日式照燒汁,肉質嫰滑。Yuruyurukuuki  餐牌上介紹係一杯飲得嘅TIRAMISU,期待~杯上面放左一塊手指餅,咖啡上鋪上薄薄一層可可粉,配上濃厚鮮奶同香濃咖啡,入口口感醇滑,飯後一杯又可當甜品食,唔錯。Unbloodymary無酒精嘅 Bloody Mary,有紅蘿蔔、橙、蘋果、提子同梳打水,味道清新。
是日餐湯
南瓜忌廉湯,南瓜湯香甜濃郁,湯上面放左脆煙肉粒,好香口。
千層吉列豚芝士流心漢堡包配薯條
呢個千層吉列豬扒係餐廳招牌菜,見到有幾枱客人都有點。
上枱已好吸精,漢堡夾住嘅吉列豬勁厚身。

日式照燒雞排咖哩湯烏冬
雞扒用上日式照燒汁,肉質嫰滑。
Yuruyurukuuki , Unbloodymary
Yuruyurukuuki
餐牌上介紹係一杯飲得嘅TIRAMISU,期待~
Unbloodymary
2024-11-02
Yuruyurukuuki , Unbloodymary
  • Yuruyurukuuki
  • Unbloodymary
きっとかつ Kitto Katsu @kittokatsu2024 📍:觀塘成業街15-17號成運工業大廈3樓303室🚗:觀塘地鐵B2出口 步行4分鐘📞:+852 6683-7834💲:~HKD110-140/head for dinnerFood quality✔️:千層吉列豚、千層吉列豚(芝士流心)、緩々空氣、秘製咖哩湯烏冬、是日餐湯👌🏼:富士山、秘製日式咖哩天使麵總結:😋工廈隱藏咗間主打嚟自北海道千歲地區嘅吉列千層豚日式飯堂 幾個後生仔都頗有心機 食物唔錯想打卡嘅都有選擇 值得支持下👍🏼😋千層同普遍吉列豬最唔同係佢將一塊豚肉片逐層逐層疊加而成 呢個做法就冇平日咬一大塊肉爆汁嘅效果 食落就有層次感啲同埋冇咁容易覺得膩😉😋+$20可以揀芝士流心 愛好重口味嘅朋友可以一試 個人偏好原味多啲😆😋整餐最驚喜係杯飲品 緩々空氣 +$12only但質素係出面cafe $40-50嘅一樣 仲要係好飲 外型都夠打卡 入口好似食緊tiramisu咁 咖啡味唔太濃 推薦😎😋佢是日餐湯係蕃茄湯都好飲 唔係茄膏行貨 而且唔會有蕃茄嗰陣腥味🤔+$12富士山外型就夠哂打卡 最上層係白色奶泡 然後一層深藍淺藍形成
📍:觀塘成業街15-17號成運工業大廈3樓303室
🚗:觀塘地鐵B2出口 步行4分鐘
📞:+852 6683-7834
💲:~HKD110-140/head for dinner

Food quality
👌🏼:富士山、秘製日式咖哩天使麵

總結:

🤔+$12富士山外型就夠哂打卡 最上層係白色奶泡 然後一層深藍淺藍形成嘅漸變 飲落去似係海鹽梳打 冇tiramisu咁正 但+$12都抵玩☺️

🤔跟餐可以配飯 烏冬 天使麵 轉漢堡都得 咖喱🍛都足料 但稠身啲會更完美

🤔朋友話餐廳出面條走廊有點陰深 不過呢點唔關餐廳事 工廈嚟講都唔太難揾🫡

😨佢千層豚嘅份量有點少 如果係女士應該夠食 但男士未必夠飽🙂‍↔️

• 千層吉列豚
  • 緩々空氣
  • 是日餐湯
2024-11-07 49 瀏覽
今日去到同事推介呢間主打食豚肉嘅餐廳食飯🐷,當然佢仲有其他嘅肉類,但係既然係食豚肉嘅專門店,我哋當然只係集中食豚肉😎。千層吉列豚(芝士流心)🏢🧀配漢堡包🍔、牛油果醬🥑我開頭都以為係一個普通嘅吉列豬扒漢堡,但係一咬落去之後就明白點解會叫做千層,因為真係好多層嘅豚肉疊埋一齊😱,中間仲有啲芝士流出嚟,好有多汁亦都好有層次感😍,每一啖都食到千層嘅感覺,呢個真係有驚喜👍。至於薯條🍟或者其他配菜,味道就正正常常。北海道戶米豚(香煎)配秘製咖喱湯烏冬🐷🍜佢哋嘅戶米豚,肥肉會比較多,我地簡左香煎,果然無選錯🤩,因為又香口又唔油膩🥳,佢哋都煎得好好啱啱好熟,肥肉咬落爽口、豬肉有肉汁,真係對得住係招牌菜🥰。至於湯咖喱湯烏冬就係比較特別,佢唔係日式咖喱而係印度咖喱🇮🇳,呢個有少少出奇,亦都有少少辣🌶️,如果想叫嘅朋友就要注意一下。夕燒🌅☕佢哋個咖啡味道有質素,配有橙肉嘅橙汁,好似飲緊無糖嘅橙味朱古力咁,個配搭幾新奇,亦都好夾。Unbloodymary🩸🥤呢杯果汁味好重好清新,都係好飲嘅推介。呢間餐廳食物有特色、有質素,特飲都係有誠意同埋出面少見既菜式,推介畀大家黎試一下!地址:觀塘成業街15-17號成運工業大

千層吉列豚(芝士流心)🏢🧀配漢堡包🍔、牛油果醬🥑

北海道戶米豚(香煎)配秘製咖喱湯烏冬🐷🍜

夕燒🌅☕
Unbloodymary🩸🥤
呢杯果汁味好重好清新,都係好飲嘅推介。

地址:觀塘成業街15-17號成運工業大廈3樓303室

@Kitto Katsu
@chillchill_aloye
#觀塘美食
#工廈美食
#千層吉列豚
#北海道戶米豚
觀塘工廈新美食🚩餐廳主打日式豚肉料理,豚肉採用產量極少嘅北海道千歲う米豚,以含有15%北海道大米的飼料養殖,所以幾乎冇豬膻味🐷牆身仲有幅富士山加電車嘅油畫,坐低見枱面放有叉電座,旁邊仲提供炸豬扒汁、他他醬、芝麻沙律醬任加,相當貼心!套餐可跟是日水果、沙律、秘製日式咖哩飯、沾烏冬、天使麵或漢堡包等,任君選擇😆🍅餐湯 - 蕃茄忌廉湯,質地偏濃稠,口感creamy~🧀芝士流心千層吉列豚 ($138)配秘製咖喱湯烏冬 (+$12)之所以叫得千層,原來係因為一層肥肉、一層瘦肉、仲有煙肉同芝士,層層堆砌整成嘅~咬落去酥脆之餘,肉質肥瘦均勻好有層次🥰流心芝士湧晒出嚟好邪惡!而且咖喱湯甜味同辣味嘅比例好好,再配埋彈牙嘅烏冬一齊食,成個感覺好有日式家庭料理feel,十分滿足👍🏻🐖香煎日本北海道戶米豚 ($218)配漢堡包加牛油果醬 跟薯條 ($)呢個漢堡包一上枱已經俾佢震撼到😳豬扒嘅長度超出個包勁多,而且都有返咁上下厚度!呢塊北海道戶米豚咬落去煙韌多汁,好有口感,配上牛油果醬一齊食,整體上無咁油膩🥑不過要咬呢個包真係好有難度,因為真係好大個😂伴碟仲有薯條同沙律菜,份量十足好豐富!🐙炸墨魚咀 (+$48)

🍅餐湯 - 蕃茄忌廉湯,質地偏濃稠,口感creamy~
千層吉列豚(芝士流心)

🧀芝士流心千層吉列豚 ($138)
配秘製咖喱湯烏冬 (+$12)

🐖香煎日本北海道戶米豚 ($218)
配漢堡包加牛油果醬 跟薯條 ($)
呢個漢堡包一上枱已經俾佢震撼到😳

🐙炸墨魚咀 (+$48)
呢款炸物炸得都唔錯,墨魚嘴唔會好厚炸粉,食落爽口彈牙幾有咬口~
富士山

🗻富士山 (跟餐 +$12)
藍白色嘅分層好靚🩵
望住啲泡沫向下好治癒,漸變效果打卡一流🤩
呢杯其實係泡沫梳打+海鹽奶泡,面頭泡沫模仿富士山嘅雪景,飲落係鹹甜味道,帶點梳打嘅清爽口感好得意🥰

🤎緩々空気 (跟餐 +$12)
係一杯飲得嘅Tiramisu!
最上層有咖啡粉,中間係厚滑嘅奶泡,底層係濃郁香氣嘅咖啡;飲落口感綿滑,浸埋塊餅乾落去食好好味😆

總結:觀塘打工仔又多間飯堂了!
富士山
觀塘不少工廈裡都開設了各式各樣的餐廳,平常來到成運工廈都是買衣服,今趟來了一家帶有家庭式感覺的日本菜小店。🥣是日餐湯-羅宋湯🍛千層吉列豚(芝士流心) 配 秘製日式咖哩飯 ($130連加配飲品)🧀- 這個千層吉列豚有沒有芝士的版本,但我都算是芝士控,當然加個流心芝士吧!-外層炸得金黃脆口,而內裡真是一層一層的豬肉,北海道米豚肉質juicy,沾上炸豬排汁,甚或是芝麻沙律醬都好吃,我覺得吃起來有點像可樂餅的吉列豬配芝麻醬更搭配!-咖哩是另外放在碗裡,還有些薯仔在內,都不馬虎的!🍝豚肉生薑燒味噌忌廉烏冬 配是日水果($148連飲品和雪糕)🥗-用洋蔥生薑和味噌煮成的豚肉,配上忌廉烏冬,上面還有一隻半熟溫泉蛋,撈著吃,少少鹹味帶點洋蔥甜味,手打烏冬彈牙有口感,整體都很搭,份量都很不錯。-水果杯有藍莓蘋果提子,refreshing!飲品☕️緩々空氣 yuruyurukuuki 慢靈魂-口感滑滑的,有一層厚厚的忌廉芝士泡泡和lotus餅乾,灑上朱古力粉,根本就是一杯可以喝起來的Tiramisu,但不會很甜的啊!🍹夕燒 yuuyake 晚霞- 這杯是新鮮橙汁配 espresso的特調,酸酸甜甜的,挺開胃清

🥣是日餐湯-羅宋湯

千層吉列豚(芝士流心) 配 秘製日式咖哩飯

-咖哩是另外放在碗裡,還有些薯仔在內,都不馬虎的!

豚肉生薑燒味噌忌廉烏冬 配是日水果

-水果杯有藍莓蘋果提子,refreshing!

飲品
☕️緩々空氣 yuruyurukuuki 慢靈魂

緩々空氣 yuruyurukuuki 慢靈魂

🍹夕燒 yuuyake 晚霞
- 這杯是新鮮橙汁配 espresso的特調,酸酸甜甜的,挺開胃清新 (橙汁比我想像中甜一甜)!

夕燒 yuuyake 晚霞

🍧海鹽雪糕
-海鹽雪櫃上倒了藍色的糖漿, 又鹹又甜,挺特別。

💡餐廳職員熱情有禮🫶🏻
💡很有家庭式的感覺,是挺舒適的環境👍🏻
2024-11-01
豚肉生薑燒味噌忌廉烏冬 配是日水果
緩々空氣 yuruyurukuuki 慢靈魂
夕燒 yuuyake 晚霞
2024-11-03 68 瀏覽
觀塘最高質嘅日式小店💯😍 環境大好舒適,氣氛適合聚會~🍽️輕型二人套餐必點!豐富而多樣的用餐體驗,一次品嚐多種美味菜品雜菜沙律新鮮的時令蔬菜,清爽可口~是日餐湯蕃茄湯有豐富雜菜😚千層吉列豚必食!外酥內嫩,豚肉的鮮美與炸至金黃的外皮形成了完美的對比。搭配特製醬汁,每一口都是滿滿的幸福感😋😋😋🥘豚肉生薑燒肉質滑嫩,生薑的香氣恰到好處,肉味濃郁,這道菜品的搭配使得整個套餐的味道更加豐富🍜秘製日式咖哩湯烏冬🍜秘製日式咖哩天使麵超喜歡餐廳的秘製咖喱,味道一流,微微香辣味非常惹味🥬蘆筍炒雜菜清爽可口,為整個套餐增加了清新感,平衡了其他菜品的濃郁口感🍹夕焼け(特調咖啡Espresso配新鮮橙汁)清新的酸甜與濃郁的咖啡香氣完美結合👍🍹緩久空気(Tiramisu飲品)十分推薦!可以飲嘅Tiramisu😍😍😍 口感柔滑,味道甜甜的帶有苦味,非常好飲🍨最後仲有兩款飯後甜品,海鹽雪糕、紅桑子布朗尼,甜味十足 完美結束今次晚餐🥰🥰
觀塘最高質嘅日式小店💯😍 環境大好舒適,氣氛適合聚會~

🍽️輕型二人套餐
必點!豐富而多樣的用餐體驗,一次品嚐多種美味菜品

雜菜沙律
新鮮的時令蔬菜,清爽可口~

是日餐湯
蕃茄湯有豐富雜菜😚

🥘豚肉生薑燒

🍜秘製日式咖哩湯烏冬
🍜秘製日式咖哩天使麵
超喜歡餐廳的秘製咖喱,味道一流,微微香辣味非常惹味

🥬蘆筍炒雜菜
清爽可口,為整個套餐增加了清新感,平衡了其他菜品的濃郁口感

🍹夕焼け(特調咖啡Espresso配新鮮橙汁)
清新的酸甜與濃郁的咖啡香氣完美結合👍

🍹緩久空気(Tiramisu飲品)

2024-10-29 102 瀏覽
推薦一間好味又有心思 位於觀塘工廈區嘅小店主打千層吉列豚、北海道戶米豚和自家特調飲品星期六、日都會提供lunch set同朋友出去聚會用餐價錢都唔太貴🥢千層芝士流心吉列豚 配 秘製日式咖喱湯烏冬🥢香煎北海道戶米豚 配 秘製日式咖哩天使麵👉🏻即叫即製嘅千層吉列豚 以豚肉、煙肉、芝士層層包疊 口感豐富 外皮厚薄度適中 炸得金黃酥脆 想Encore呢👉🏻店員都推薦嘅北海道戶米豚油脂分佈平均 每啖都有豚肉香且肉質爽口 想再去試埋吉列版本👉🏻除咗有咖喱飯 仲有咖喱湯烏冬、咖喱天使麵或無碳水多菜嘅選擇 連走碳都有 真係啱哂唔同人嘅需要🥢炸雞軟骨👉🏻加配了一款小食 份量同主食一樣都豐富嘅酥脆炸物🍹晚霞🍹Perfect Days👉🏻兩款都係特調Espresso便配搭嘅飲品 前者配上新鮮橙汁 酸酸甜甜中帶有咖啡香 係我鍾意嘅口味👉🏻後者係配柚子梳打 整體無晚霞咁甜 氣泡感醒腦提神👉🏻飲品款式設計都好有新鮮感 除咗咖啡類仲有超適合打卡嘅《富士山》特調飲品
推薦一間好味又有心思 位於觀塘工廈區嘅小店
主打千層吉列豚、北海道戶米豚和自家特調飲品
星期六、日都會提供lunch set
同朋友出去聚會用餐價錢都唔太貴

🍹晚霞
🍹Perfect Days
👉🏻後者係配柚子梳打 整體無晚霞咁甜 氣泡感醒腦提神
2024-10-28 128 瀏覽
以前喺度學畫畫所以周不時都喺呢度食下嘢有間日式小店都幾推薦燈泡仔燈同牌幾有feel翡翠千層吉列豚必食賣相五顏六色好繽紛一層菜一層肉好考製作技巧套餐所配嘅秘製咖哩烏冬薯仔好淋好入味生薑燒配忌廉烏冬第一次食到呢個做法唔係以湯麵形式係以拌麵形式好香唔油膩特飲富士山嘅藍色好搶眼原來係海鹽奶泡味唔怪得咁多人order啦沙律有秋葵可以自己落胡麻沙律醬他他醬or炸豬扒汁都幾多選擇野菌忌廉湯煙肉味重而且好大嚿菇呀
以前喺度學畫畫

都幾多選擇

野菌忌廉湯
煙肉味重
而且好大嚿菇呀
觀塘工廈真係好多好嘢食,今日咁啱嚟呢邊搵朋友,見到Kitto Katsu嘅Menu寫住嘅千層吉列豬好正,一於試下佢!Kitto Katsu主打嘅係戶米豚,鐘意食豬肉嘅朋友就啱晒啦!.➜千層吉列豚 (芝士流心)千層吉列豚咬落香脆多肉汁,滿口嘅肉香帶甜味,芝士流心勁加分,就算唔再點醬汁都好夠味!.➜吉列日本北海道戶米豚朋友話要唔想要Buger但又想要薯條,店員都好好幫我哋入廚房Remark!吉列戶米豚咬落仍然好多汁,唔會因為成塊扒拎去炸所以變乾。.仲有幾款醬汁可以點吉豬~.➜夕燒呢度嘅飲品絕對係又靚又好飲!咖啡香味加埋酸甜嘅橙汁,清爽得嚟又好夾,唔會畀橙汁搶走風頭.➜富士山一邊飲一邊攪勻,海鹽奶泡嘅牛奶香味慢慢咁流落梳打入面,既清爽又帶有香甜嘅味道。
➜千層吉列豚 (芝士流心)
➜吉列日本北海道戶米豚
仲有幾款醬汁可以點吉豬~
➜夕燒
➜富士山
2024-10-23
  • 千層吉列豚 (芝士流心)
  • 吉列日本北海道戶米豚
2024-10-20 151 瀏覽
✨Kitto Katsu位於觀塘成運工業大廈裡頭,餐廳有多幅大型掛畫作背景,午市座無虛席。***** ***** ***** ***** ***** 千層吉列豚配秘製日式咖喱飯🍛這裏的炸物非常出色,外層脆卜卜,裏面有多層豚肉,仲可以揀我至愛的日式咖喱飯🍛雞胸肉配牛油果牛角包🥐雞胸夠滑,牛油果牛角包不過不失。蘆筍炒雜菜🥬有好多款雜菜配蘆筍非常鮮嫩,健康又清甜。脆香七味單骨雞翼🐔脆香炸雞翼超好味,外脆內軟。媛媛空氣☕️飲品名字夠特別,滑1滑咖啡以消化餅作點綴,勁Chill.夕燒🍹呢杯其實係橙汁底expresso, 好正😊

***** ***** ***** ***** *****

千層吉列豚配秘製日式咖喱飯🍛

雞胸肉配牛油果牛角包🥐
雞胸夠滑,牛油果牛角包不過不失。

蘆筍炒雜菜🥬
有好多款雜菜配蘆筍非常鮮嫩,健康又清甜。

脆香七味單骨雞翼🐔
脆香炸雞翼超好味,外脆內軟。

媛媛空氣☕️
飲品名字夠特別,滑1滑咖啡以消化餅作點綴,勁Chill.

夕燒🍹
呢杯其實係橙汁底expresso, 好正😊

2024-10-17 119 瀏覽
平時黎觀塘成日都打邊爐,今次終於試下其他野,今日黎工廠大廈上面搵cafe食!想食好野梗係要搵下!今次黎到呢間日式cafe叫做kitto katsu!呢個名都幾特別!一入到去,見到好大幅牆畫,畫左黃昏嘅富士山景,好靚!望住黎食野都有啲風味!今次我地叫左豚肉生薑燒味噌烏冬!味道都幾好!仲有隻溫泉蛋可以撈烏冬!平時好少食呢隻款式嘅烏冬,感覺幾新奇!之後我哋仲叫咗個咖喱烏冬,香煎米豚!仲揀咗咖喱汁,唔係好辣,但幾香口!之後我哋仲揀咗個蘆筍炒雜菜,都幾多蘆筍,份量都唔少!仲有我哋仲叫咗個單骨雞翼,炸雞翼都有啲熱氣!脆卜卜好好食!最後我哋仲叫咗個朱古力燕麥拿鐵!仲拉咗花俾我哋添,真係賞心悅目!
之後我哋仲揀咗個蘆筍炒雜菜,都幾多蘆筍,份量都唔少!
仲有我哋仲叫咗個單骨雞翼,炸雞翼都有啲熱氣!脆卜卜好好食!
輕型二人套餐千層吉列豚🐷秘製日式咖哩天使麵,千層吉列豚的外皮金黃酥脆,豚肉鮮嫩多汁,搭配上特製的醬汁,讓人一口接一口,欲罷不能。每一層豬肉的口感都被完美保留,酥脆與嫩滑的對比令人驚喜😍牛肉漢堡排🐮則是另一種享受,肉質鮮嫩,調味恰到好處,搭配上特製的黑椒醬,讓整體風味更為升華。每一口都充滿肉香,讓人感受到日式漢堡排的精髓。 😋秘製日式咖哩天使麵🪽日式咖哩醬汁香濃,麵條滑順,完美地吸附了醬汁的風味,讓每一口都充滿了濃郁的咖哩香氣。這種創新的組合,讓人感受到日式咖哩的獨特魅力☺️鴻喜菇炊飯🍚日式風情的米飯料理,鴻喜菇的香氣融入米飯中,讓整碗飯更加鮮美。米粒粒粒分明,口感柔軟且富有嚼勁,讓人一試成主顧。 😀炸墨魚咀外皮酥脆,內裡的墨魚鮮嫩可口,搭配上幾款特色醬汁,每一口都能品嚐到海鮮的鮮甜與酥脆的口感🥰富士山🗻令人耳目一新的選擇,清甜與鹹味的完美結合,讓人感受到一股清新的回甘,清爽飲品☕️晚霞🌃特調的Espresso配上新鮮橙汁,酸甜冰涼,讓人精神為之一振,十分清爽,可口飲品🥤紅桑子布朗尼🍫則是巧克力愛好者的夢幻之選,濃郁的巧克力味道搭配上紅桑子的酸甜,讓整道甜品充滿層次感🥰整體環境幾舒適,可以同
輕型二人套餐

炸墨魚咀

富士山🗻

晚霞🌃

紅桑子布朗尼🍫

整體環境幾舒適,可以同朋友聚餐吹水👍🏻
服務態度親切且周到,無疑是香港難得一見的日式餐廳,食物高品質日式料理,會再幫襯😊☺️
2024-10-12 346 瀏覽
千層吉列豚係餐廳嘅名物,而且用了北海道米豚,必定要試啦,我和朋友各了一款千層吉列豚套餐,咬落口感非常鬆脆,真係有十幾層,肉質juicy唔油膩,再埋流心芝士,邪惡到令人無法抗拒🤤千層吉列豚是餐廳的招牌菜,是預計中的美味,但飲品是意料之外的靚+抵,全部特飲都係$38,超級療癒的富士山,漸變的色彩效果打卡一流,慢靈魂(飲的Tiramisu),口感順滑,還有……隔離枱的”晚霞”,靚到令人情不自禁偷影一張🤭餐廳雖然位於工廈裏面,但室內環境和食物都很好,設計有心思,感覺舒適。另外,服務都值得一讚😊$128~千層吉列豚,秘製日式咖哩飯,富士山(泡沫梳打加上海鹽奶泡),紅桑子布朗尼$158~千層吉列豚(芝士流心),是日水果,慢靈魂(飲的Tiramisu),海鹽雪糕
千層吉列豚

肉質juicy唔油膩,再埋流心芝士,

邪惡到令人無法抗拒🤤

富士山

漸變的色彩效果打卡一流,慢靈魂(飲的Tiramisu),
慢靈魂(飲的Tiramisu)

口感順滑,還有……隔離枱的”晚霞”,
晚霞

靚到令人情不自禁偷影一張🤭

餐廳雖然位於工廈裏面,但室內環境和食物都很好,設計有心思,

感覺舒適。另外,服務都值得一讚😊

$128~千層吉列豚,秘製日式咖哩飯,
千層吉列豚

富士山(泡沫梳打加上海鹽奶泡),紅桑子布朗尼

$158~千層吉列豚(芝士流心),

是日水果,
是日水果

慢靈魂(飲的Tiramisu),海鹽雪糕

2024-10-07
5 分鐘 (堂食)
  • 富士山
2024-10-07 105 瀏覽
餐廳主打吉列豚,最特別嘅菜式係自家製千層吉列豚,以豚肉及芝士組合而成🧀佈置用心坐得舒服,店員服務親切,係間好溫暖嘅小店🎈日本北海道戶米豚用料講究,用嘅係北海道う米豚,肉質有保證外層香脆,豚肉切得厚身食落更有口感,肉質juicy帶少少肥肉,油香滿分🤗跟餐可以配飯/烏冬/天使麵,又可以走飯要多啲菜,完全客製化自己鍾意嘅組合🎈 千層吉列豚(芝士流心)自家製豚肉配芝士超邪惡😈豚肉嘅肉汁加上半熔芝士,芝士鹹香令口感同味道都更豐富✔️跟餐配上秘製咖哩烏冬🍜咖哩汁有自家特色,帶點葡汁風味,撈烏冬好好味🎈炸洋蔥圈 外層香脆,跟餐特價加配幾抵食👍🏾 🎈蘆筍炒雜菜炒得好入味,食落帶點點牛油香🧈同樣跟餐特價加配,性價比高🎈夕焼け 酸酸甜甜橙汁配上微苦咖啡,意想不到咁好味🥤🎈Unbloodymary紅蘿蔔、橙、蘋果、提子🍇配梳打水,清新健康

🎈日本北海道戶米豚
用料講究,用嘅係北海道う米豚,肉質有保證

🎈 千層吉列豚(芝士流心)

🎈炸洋蔥圈
外層香脆,跟餐特價加配幾抵食👍🏾

🎈蘆筍炒雜菜
炒得好入味,食落帶點點牛油香🧈同樣跟餐特價加配,性價比高

🎈夕焼け
酸酸甜甜橙汁配上微苦咖啡,意想不到咁好味🥤

🎈Unbloodymary
紅蘿蔔、橙、蘋果、提子🍇配梳打水,清新健康
今日同朋友誤打誤撞去左觀塘一棟工廈入邊揾嘢食,發現到有間日式小店,主打食北海道千歲豚🥩⭐日本北海道戶米豚$188- 煎得非常香口,肉質同口感都非好好,豚肉味甚濃,豚肉油脂豐富,而且賣相夠靚,色香味俱全!😋⭐千層吉列豚(芝士流心)$138- 係炸豬扒裏面有流心芝士加嘅煙肉片,真係一個無敵嘅組合;豬排又炸得非常脆口,非常有驚喜😋我同朋友兩個餐都配咗秘製日式咖哩汁+天使麵,咖喱醬汁甜甜地又唔辣,真係越食越開胃!叫咗兩杯餐廳特色飲品☕木漏れ日 $38- 特調嘅珈啡Espresso配上柚子梳打,每啖都有espresso嘅香味, 但又一啲都唔苦,感覺好清新,容易入口🥛富士山$38- 泡沫梳打加上海鹽奶泡,有淡淡的清甜同咸咸地,令人好回味!而且兩杯飲品賣相都好靚,極有心思,打卡真係一流!估唔到觀塘工廈入面有間甘隱世嘅日式料理,真係卧虎藏龍👍🏻😋

⭐日本北海道戶米豚$188

⭐千層吉列豚(芝士流心)$138

叫咗兩杯餐廳特色飲品

☕木漏れ日 $38

🥛富士山$38

而且兩杯飲品賣相都好靚,極有心思,打卡真係一流!

估唔到觀塘工廈入面有間甘隱世嘅日式料理,真係卧虎藏龍👍🏻😋
2024-10-04
  • 木漏れ日