2023-04-22
以前去Beeger成日經過,聽人講話好食,但我今次嘅體驗係,呢個價位你有更好選擇🙏🏻😅我一直對呢間居酒屋嘅想像係「少貴但起碼好食」,但sorry真係不似預期先講好食嘅,大啡菇 ($38) ,帶有少少柚子香,咬落幾多汁。關東煮 ($78)有蘿蔔、蛋、蒟蒻、獅子狗同豆腐,甜甜鹹鹹好入味。免治紫蘇雞肉棒($44),望落焦香,但食落唔知點解無想像中嘅鹹香感覺,坦白講我覺得低一個檔次嘅燒烤堂整得更好食。鰻魚串($63)實在太細串,大概係手指公咁粗,細到好影響口感,完全嘥咗條魚。佢燒到皮脆、入面有膠質,但係完全唔夠喉😂 好懷念心燒嗰串燒白鱔⋯燒豆腐燒得太乾,出面嘅皮變得太硬實。明太子飯團幾好食,超多餡,但同一個價錢嘅味噌飯團,就唔知食緊乜,味噌醬好孤寒,好似食緊好硬嘅飯only 大葱雞肉($40)超鹹,但可幸嘅係嚿雞係正常size,紫蘇梅醬雞肉($40),肉質有啲鞋,芝士年糕($38)應該係來貨吧,所以味道一定有保證的,但又燒唔到外脆內飲軟滑嘅感覺另外啲酒都非常細杯,開咗枝清酒,呢個無嘢好講,但另外嗌嘅柚子酒,一杯62蚊,扣埋冰可能得100ml。人均600左右但得5成飽🤣真心覺得去居酒屋預咗洗錢,
人均600左右但得5成飽🤣真心覺得去居酒屋預咗洗錢,但亦會在意你比返乜質素我,唔係貴就等於高檔⋯後未睇其他食評發現其他客都有類似感受,真係無下次🙏🏻
✨ しば ✨
📍 西環堅尼地城士美非路11號地舖