食開好多年 以前覺得好食而家係BAD LIST!今年都俾咗三次機會旺角一品上兩次都係d配菜唔新鮮起碼成個雞煲整體上係可以既咁次 哇 全部唔掂一次衰過一次好嘢1.服務差都算喇😮‍💨香港地打工仔 有幾多個心理平衡2.食物質素差 叫左大辣 個雞煲可以係無乜味既d雞肉食落口係霉既個生麵都未掉落去煮 已經林度…d菜係有沙的…啲嘢完全好唔掂出嚟買單 仲要見到咁多人排緊隊大家認真咩???????!?我當掉啲錢落海 無可能有下次
食開好多年 以前覺得好食
而家係BAD LIST!
今年都俾咗三次機會旺角一品
香港地打工仔 有幾多個心理平衡
2.食物質素差
叫左大辣 個雞煲可以係無乜味既
d雞肉食落口係霉既
個生麵都未掉落去煮 已經林度…
d菜係有沙的…
啲嘢完全好唔掂
出嚟買單 仲要見到咁多人排緊隊
大家認真咩???????!?
我當掉啲錢落海 無可能有下次

2023-08-04
2 分鐘 (堂食)
2023-07-21 1163 瀏覽
難食到想死,啲牛肉臭架,勁唔新鮮,叫人換過碟或者第二種牛肉,唔比,寧願取消張單,即係你啲牛肉係咪有問題啊!啲啊姐態度差到死,以為自己係老闆咁!死話碟牛肉冇問題,我叫你試吓咪知囉,咁你又唔試!其他打邊爐配料,可能任食果啲仲好過佢! 總之就好難食!真係貼錢買難受!唔洗錢都唔去食啊!點解仲未執笠既!之後我哋想叫其他野食,qr code 都唔比我哋掃,叫我哋落單直接搵佢,係咪想加料比我哋?唔比我哋電話落單!我唔睇點知有咩食啊,粗口都黎,咁巴閉咪唔食咯!佢哋都唔係做生意!
2023-04-30 2144 瀏覽
✨一品雞煲火鍋(旺角)📍位於旺角花園街2-16號好景商業中心二樓叫咗個鴛鴦雞煲(半隻雞加田雞) 小辣食雞煲一定要去一品,食左咁多年一品,佢既雞煲汁真係好味到不得了勁入味食完啲雞都夠哂飽,最後淨係叫咗一碟萵筍打邊爐,啲汁都入晒萵筍裏邊勁好味連杯凍檸茶都勁大杯飲唔哂🤣
✨一品雞煲火鍋(旺角)
📍位於旺角花園街2-16號好景商業中心二樓
叫咗個鴛鴦雞煲(半隻雞加田雞) 小辣
勁入味

連杯凍檸茶都勁大杯飲唔哂🤣
2023-04-29
2023-04-07 1621 瀏覽
好耐冇嚟到一品雞煲,今日兩個人嗌咗半隻麻辣雞小辣嘅,仲嗌左羊肉片、粉絲、飯、粉腸生菜,同埋一查蔗汁,埋單就四百幾五百蚊,價錢少少貴。雞煲味道依然一如既往咁好食但係份量唔多,羊肉正常,粉絲飯同埋生菜好索啲湯底幾好食,粉腸有啲有少少苦。今日假期,但係人流唔算多,唔使等位,位置都坐得舒服。環境方面感覺有少少污糟,地下嗰啲油漬。侍應態度一般,雞煲熟咗都有幫我哋拎開個蓋,但係冇提供紙巾要比$5一包,感覺有啲孤寒。

今日假期,但係人流唔算多,唔使等位,位置都坐得舒服。

環境方面感覺有少少污糟,地下嗰啲油漬。

2023-04-07
2023-04-04 1081 瀏覽
真心呢加雞煲大把選擇只係好耐無食一品先黎一坐低 有個短髮丫姐待應成重黑口黑面得閒話我地二句 眼啤啤都由佢啦無啦啦行過叫我地比吉汽水樽佢無所謂既但佢自己講野又唔正(咸淡廣東話)我比左吉碟佢佢jip 我黑哂面過一陣又過黎然後又叫我唔知比咩佢我又比錯佢佢串我都算大佬 我黎食飯唔係黎服務你呀然後最嬲係就黎夠鐘佢五分鐘內叫我地走左4次我忍唔住話知啦佢重繼續鬧我地:夠鐘就要走之類其實唔洗甘既態度我地係有5分鐘都無如果想買難受就來旺角一品搵短髮丫姐
真心

得閒話我地二句 眼啤啤
都由佢啦

無啦啦行過叫我地比吉汽水樽佢
無所謂既
但佢自己講野又唔正(咸淡廣東話)
我比左吉碟佢

其實唔洗甘既態度
我地係有5分鐘都無

如果想買難受就來旺角一品搵短髮丫姐
2023-04-03 820 瀏覽
呢度既雞煲係我好多年前已經開始食,不過因為疫情都有好幾年無食過,呢一日一於黎試睇下仲係咪以前既水準同味道。🐷麻辣秘製雞煲(半隻)$190叫左中辣,平時米線我係食三小辣。一入口雞肉好嫩同埋個味好好食,佢個秘製雞煲醬濃味得黎又唔會話好咸,都係以前食開既果種味,呢個叫中辣就係辣得黎又唔會食唔到既辣;洋蔥係呢個煲另一個精粹,煮到腍既洋蔥索晒雞煲既汁好好味👍🏻雞煲食完就加湯,呢幾款係比較出色既配料🐷美國雪花肥牛 $118呢個雖然係牛類別裡面最平,不過出奇地好味,牛味濃而且肉腍唔會好多筋🐷蝦滑拼墨魚滑 $105蝦滑好彈牙,墨魚滑食到墨魚粒粒,而且雙拼滑既份量都好多🐷美國桶蠔 $145呢個一桶有七定八隻,隻隻都好大隻,同埋唔腥有蠔味

🐷麻辣秘製雞煲(半隻)$190

雞煲食完就加湯,呢幾款係比較出色既配料

🐷美國雪花肥牛 $118

🐷蝦滑拼墨魚滑 $105
蝦滑好彈牙,墨魚滑食到墨魚粒粒,而且雙拼滑既份量都好多

🐷美國桶蠔 $145
呢個一桶有七定八隻,隻隻都好大隻,同埋唔腥有蠔味
2023-03-24
2023-03-18 924 瀏覽
食雞煲 🐓食一品食咗10幾年嘅雞煲雞有雞味,醃得好入味 食完雞煲再打邊爐雙重滋味享受🤭次次都係要飲呢一杯特特特特大嘅飲品 最後黎返個甜品🫶🏻🫶🏻雞煲不二之選
2023-03-16 519 瀏覽
一品雞煲既水準食左咁多年都仲keep到,幾個fd一齊食,食多左大家share翻都好抵食!嗌左2種唔同既牛肉,一碟貴啲,一啲平啲,果然係有分別安格斯掂,嫩口。不過當日食既時候勁多人排隊,等左都成45分鐘,加上個場既員工又唔夠,好多都要自己黎,叫啲姐姐幫手加個碟拎對筷子都有排等。衞生都一般,地下癡粒粒咁。勝在食物無事,安全渡過,得閒同啲fd食下雞煲吹下水,係正既如果啲牛份量再多啲就正啦,始終成200幾蚊碟嘛!
安格斯掂,嫩口。

勝在食物無事,安全渡過,得閒同啲fd食下雞煲吹下水,係正既
如果啲牛份量再多啲就正啦,始終成200幾蚊碟嘛!
2023-03-14 423 瀏覽
一品雞煲相信好多人都食過,旺角店好大,環境不錯,不過服務質素偏差,好多姐姐都燥底,同埋唔坐得耐。食物方面,大眾的口味,我頗喜歡的,雞件好味,韮菜餃都是每次必食的
2023-03-08
2023-03-12 427 瀏覽
夜晚同幾個朋友諗唔到食咩,見好耐無食過雞煲就決定一品,點知入到去就中伏了。入到去叫左個一隻雞煲,上到菜食第一啖就超咸,咸咪蓋哂d 辣味,就算加左幾多水都係唔得,成晚最值就係杯凍檸茶,後尾大家都食到無隱,埋單要位位三百,如果大家重口味人仕就非常岩食!
2023-03-05 419 瀏覽
早兩日同屋企人去左一品雞煲食飯,個雞煲真係好好食,好重口味!入面啲洋蔥同芫荽恰到好處,啲雞肉好滑同唔柴,真係好正啊!😋另外,我仲叫咗個佐酒小食,椒鹽脆豆腐,外脆內軟,好重口味,送酒一流!😉個雪花肥牛油脂分布好平均,好好食,肉味都好重!蝦滑亦都好彈牙,好爽口。真係一個好好味嘅餐廳!👍總之,如果你鍾意雞煲同埋佐酒小食,就一定要嚟一品雞煲啦!啲食物好重口味,加埋好飲嘅酒,真係一個好正嘅餐廳!😍💓

2023-01-10 1251 瀏覽
雞煲味道唔錯 但係有個啊姐好臭串 其他阿姐服務都唔錯 就佢好串!態度超差!仲要收60服務費!咁樣嘅態度!完全冇服務➕態度差60蚊冇必要咯 其實唔態度差我都覺收服務費正常!
6:00入到去冇職員帶位,個個客都自助搵位坐坐下原來有職員安排入座已經覺得呢間野奇奇怪怪咁啦跟著叫我地qr code入單OK ga啲野食算嚟得快跟著我地食到8899有個職員問我地啲野食嚟齊未我地話嚟齊啦跟著就收晒我地啲野我自己仲有野食未食完我自己拎住個碗。。。。🙄🙄🙄職員去比張單我地話出邊有人等緊我地已經覺得奇怪!!!!有限時嗎????第一次食散叫有限時!!!!!同埋眼見有幾張吉檯啲檯唔可以用呀?????我地冇理會到今次食飯我同朋友食生日蛋糕我地照樣食生日蛋糕最後,我同啲朋友唔再嚟呢間食!!!!服務好差!!!!我去食任飲任食服務都唔會咁樣囉!!!!重點!!!!我地食兩個鐘都冇已經比人吹埋單
6:00入到去
冇職員帶位,個個客都自助搵位
坐坐下原來有職員安排入座
有個職員問我地啲野食嚟齊未
我地話嚟齊啦
跟著就收晒我地啲野
我自己仲有野食未食完
我自己拎住個碗。。。。
🙄🙄🙄
職員去比張單我地
話出邊有人等緊
我地已經覺得奇怪!!!!
有限時嗎????
第一次食散叫有限時!!!!!
同埋眼見有幾張吉檯
啲檯唔可以用呀?????
我地冇理會到
今次食飯我同朋友食生日蛋糕
我地照樣食生日蛋糕
最後,我同啲朋友唔再嚟呢間食!!!!
服務好差!!!!
我去食任飲任食服務都唔會咁樣囉!!!!

重點!!!!
我地食兩個鐘都冇已經比人吹埋單
2022-10-18
慶祝紀念
生日
🇭🇰要數香港的龍頭雞煲火鍋,必屬一品雞煲火鍋。一品雞煲火鍋在香港屹立多年,一直以來都是小廚神與大吃貨的到訪餐廳。一品雞煲火鍋的確是與別不同,有一樣有趣的事情想跟大家分享:每次到一品雞煲火鍋用餐完畢,🚕上的士離開時,的士司機也會問:你是否吃了雞煲?這可以帶出,一品雞煲火鍋的氣味也是為人熟悉的。😊😍一品雞煲火鍋的雞鮮嫩無比,配上獨有的配菜和不同的配搭,一直深受港人歡迎。我們也愛牛雜雞煲以及田雞雞煲。🇭🇰而且,這裏的配料用料出色,我們點了豬豚肉片,脆鯇魚片,還有蔬菜以及煎米粉餅。😉😉讀者可能會說,頭三樣火鍋配料並沒有什麼特別,對的。但是最後這道粘米粉餅,確是不是每一間店舖都能享用的。這裏的煎米粉餅不太油膩,而且點上火鍋及雞煲的醬汁,風味獨特,確是必點菜式。😍😍一品雞煲火鍋的確是港人聚會的好地方,說起上來,大吃貨突然想吃他們的煎米粉餅呢!😝😝⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️一品雞煲火鍋地址:旺角花園街2-16號好景商業中心二樓電話:22953337

而且,這裏的配料用料出色,我們點了豬豚肉片,脆鯇魚片,還有蔬菜以及煎米粉餅。😉😉讀者可能會說,頭三樣火鍋配料並沒有什麼特別,對的。但是最後這道粘米粉餅,確是不是每一間店舖都能享用的。這裏的煎米粉餅不太油膩,而且點上火鍋雞煲的醬汁,風味獨特,確是必點菜式。😍😍

一品雞煲火鍋

地址:旺角花園街2-16號好景商業中心二樓
電話:22953337
  • 響鈴
  • 雞煲
2022-08-12 1736 瀏覽
點過秘製雞煲,味道無功無過,雞肉比較嫩,一隻雞都夠兩個人食。雞煲醬料都比較多,可加辣。仲點過牛雜雞煲,牛雜味道就麻麻哋,特別是牛肝,有陣腥味。牛腸味道不錯,牛筋好好味,比較入味。雞肉都幾好味。但整體不推薦牛雜雞煲。