2024-12-02
【荃灣區】【一家】一而再再而三咁講之前做完手術成日蒲荃灣,因此就促成咗好多次同朋友食飯嘅機會。最重要嘅係朋友知道我係一個 foodie,都唔介意我喺食飯之前影一影相。呢點好重要,如果對方介意嘅話,成件事就會有啲麻煩。咁之前接 job,有啲都搵佢一齊食,識做。呢一晚佢就同我講天橋陣荃豐嗰頭唔係淨係食餃子,有一間平民式西餐廳幾好食,好似一家人經營咁嘅感覺,咁就去食吓啦。我哋都有 share 啲肉嚟食,兩碟意粉都係燒汁,就一齊講喇。首先係 $90 嘅「香草煎羊架意大利粉」,羊架有兩枝,整體感覺 okay。另外就食 $79 嘅「豬仔髀骨意大利粉」,呢款有三枝,都係可以嘅。最重要嘅係,呢兩碟都好簡單,冇乜花巧嘢,簡單而粗暴,幾好。嘢飲朋友話奶昔幾好,佢加 $6 飲「芒果奶昔」,而我都加 $6 飲「牛油果奶昔」,唔算好正。埋單 $181,簡單嘅一餐囉。。。(地址:荃灣西樓角路202-216號荃昌中心昌寧商場1樓40號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am荃灣區 #荃灣 #一家 #香草煎羊架意大利粉 #芒果奶昔 #豬仔髀骨意大利粉 #牛油果奶昔 #1am1588 #1ambackup