2024-11-12
位於小巷中,店內位置不多,由於我地有太多物品,店員叫我地坐門口。店員十分熱情,好快手拎多張櫈畀我擺野。坐低後唔見有餐牌,原來餐牌掛在店內,選擇不多,有拉麵,刺身飯,小食。見人人都叫拉麵,店員都係推介拉麵,咁就拉麵套餐啦。🍜櫻花蝦味噌拉麵+$35轉套餐(唐揚炸雞,溏心蛋,飲品)🎈唐揚炸雞:即叫即炸,香脆juicy,得三舊,唔夠喉🤣。🎈味噌拉麵:好鐘意個味噌湯,濃得嚟唔鹹,櫻花蝦香口,甜甜粟米粒,呢個組合好夾個湯。🍜元祖博多豚骨拉麵+$35轉套餐(慢煮雞沙律,溏心蛋,飲品)🎈慢煮雞沙律:店員細心提醒雞要和下層薯蓉一齊食,雞滑,薯蓉更滑。🎈豚骨拉麵:叉燒焦香,幼拉麵掛汁,每條麵都沾到湯,好夠味,溏心蛋當然好味啦。🍣吞拿魚手卷 原來係無飯手卷,紫菜上一大舊吞拿魚蓉,鮮!🍣海膽手卷 同樣都係得紫菜同海膽,海膽唔腥,鮮甜,正!💬食物算不上人間極品,但呢度除左美味外,有著濃厚人情味。就算有人間極品,但無服務態度,食物都係冰冷。呢度店員熱誠推介,貼心服務,食完仲問你夠唔夠飽。雖然第一次嚟,佢地都當你熟客咁招呼,真係好耐無試過食得咁窩心,而且價錢平民,下次會再幫襯!
見人人都叫拉麵,店員都係推介拉麵,咁就拉麵套餐啦。
🍜櫻花蝦味噌拉麵+$35轉套餐(唐揚炸雞,溏心蛋,飲品)
🎈唐揚炸雞:即叫即炸,香脆juicy,得三舊,唔夠喉🤣。
🍜元祖博多豚骨拉麵
+$35轉套餐(慢煮雞沙律,溏心蛋,飲品)
🍣吞拿魚手卷
原來係無飯手卷,紫菜上一大舊吞拿魚蓉,鮮!
🍣海膽手卷
同樣都係得紫菜同海膽,海膽唔腥,鮮甜,正!