2020-04-14
疫情因素原因都無得食甜品一段時間,平時啲糖水舖都係舖頭入面都好高風險,但又食去食下甜品,就決定去一糖因為舖頭出面都有好大地方可以用。收工約埋4個人一齊去,晚飯都唔食就直接去食可以試多幾款甜品。去到當然係坐出面啦,睇定叫先叫左啲小食打打底先,有腸粉夠滑又多醬、燒賣、陳皮魚蛋、雞尖$20但份量都好多幾抵食辣辣的幾好。因為我都幾鐘意食榴槤所以叫左兩款榴槤甜品。榴槤心太軟 好少地方有得食,多數都係朱古力心太軟,一切開好多榴槤漿流出黎充滿哂陣陣榴連香味,食落都好濃榴槤味。榴槤奶凍榴槤蓉加奶凍,真係用榴槤肉打成蓉出黎,而家啲榴槤都好貴自己都唔捨得買黎食,所以去甜品舖食都食返榴槤既甜品滿足一下。另外再叫左一個百利甜酒窩夫黎食,窩夫外脆內軟仲要係即叫即整,加埋baileys味既Cream都幾好味,唔會好似只係得cream 食落咁肥膩。整體都唔錯,每次食甜品都好開心,下次再唔食晚餐甜品當飯食,正呀!