2021-12-01 593 瀏覽
-行行下西貢,唔肚餓想試啲小食就揀左一起果醬做下午茶🍞果醬九宮格多士 $49 (7.4/10)呢個想試好耐,佢係由9款唔同嘅果醬經成,其中有玫瑰蘋果、丁香香橙、熱帶風情、肉桂蘋果、士多啤梨、雜莓、芒果、桂花雪梨、木瓜雪耳、蛋黃菠蘿,每試一塊都可以估下係邊隻果醬,我覺得咁樣幾得意,不過有樣唔好係啲果醬搽到每塊份量都唔同,有啲味道會偏甜,我自己最鍾意玫瑰蘋果,覺得桂花雪梨同埋丁香香橙太甜,整體嚟講幾好玩嘅🥴🥠炸薯角配士多啤梨燒烤醬 $36 (8.1/10)個薯角熱辣辣,又夠脆,好好食,份量都比得幾多,但唔知點解點完個士多啤梨醬之後好似同冇點差唔多咁,可能本身個薯角就有落到調味,每到個醬食落嘅味道唔出🥃玫瑰蘋果茶 $32 (7.5/10)冇咩茶味,似山渣茶多過玫瑰蘋果😂😂,點飲都覺得係山渣味#sorriso_新界 #sorriso_西貢 #sorriso_尖沙咀 #sorriso_九龍-📍 一起果醬西貢市場街9號地下尖沙咀松山道15-17號地下D舖🕑Mon to Fri 10:00~20:00; Sat to Sun 10:00~21:00-
行行下西貢,唔肚餓想試啲小食就揀左一起果醬做下午茶

🍞果醬九宮格多士 $49 (7.4/10)

🥠炸薯角配士多啤梨燒烤醬 $36 (8.1/10)

🥃玫瑰蘋果茶 $32 (7.5/10)
冇咩茶味,似山渣茶多過玫瑰蘋果😂😂,點飲都覺得係山渣味

📍 一起果醬
西貢市場街9號地下
尖沙咀松山道15-17號地下D舖

2021-11-05 299 瀏覽
果醬九宮格多士 🍞~~~~~~~~~~~~~~想食呢個九宮格多士好耐,今次終於係西貢食到!因為係weekend,所以都排咗好耐隊🥲但係為咗呢個多士,幾耐都要排💛好Jengggg可以一次過試到咁多種果醬🤤而且,咁啱係坐outdoor嘅位置,有啲陽光但又唔熱,都幾chill~-果醬九宮格多士($49)大部份果醬都好好食,只有一兩種比較甜,好值得去試下!💛一次試晒咁多種唔同嘅果醬,如果鍾意就可以買翻嗰種味道嘅果醬翻屋企😋
果醬九宮格多士 🍞
~~~~~~~~~~~~~~

果醬九宮格多士($49)
2021-10-17 325 瀏覽
入到嚟西貢,一定要試吓"一起果醬"總店!環境舒適,員工態度有線,最緊要係佢啲果jam 真係好特別好有味道!本人好鍾意食甜品,聽講佢嘅鬆餅好好味,同埋雞翼都好正,今日同朋友share 黎試,果然冇失望!紅豆冰上面有cream, 鬆餅可以揀唔同果醬,視乎個人口味選擇。雪糕窩夫都好吸引,個底仲有好多唔同生果,包括火龍果,蘋果,蜜瓜。最後,我哋仲食咗豬肋骨($88)同埋炸雞($58,),新鮮熱辣辣,好好味!大家都好鍾意嗰度嘅環境,下次一定會再試。
入到嚟西貢,一定要試吓"一起果醬"總店!

2021-10-17
3 分鐘 (堂食)
  • 果醬炸雞
2021-09-29 289 瀏覽
一個人行完山想食啲肥野補補身子scone癮起決定揀哩間cafe坐下之前都已經食過佢既九宮格toast印象都唔錯今次試下其他野食———————————英式奶油鬆餅套餐($79)套餐包左3個鬆餅 Clotted cream同埋一款homemade jamJam 揀左木瓜雪耳粒粒果肉加啲雪耳碎果醬帶正常果香 唔會過甜/死甜Clotted cream不嬲都係精華 無野好講鬆餅就好鬆軟 外脆內軟入面質感濕潤牛油味極香套餐包32蚊以下既野飲貴過32蚊就要補差價所以另加8蚊要左杯凍latte正常味道 無嘜特別
一個人行完山
想食啲肥野補補身子
scone癮起
決定揀哩間cafe坐下
之前都已經食過佢既九宮格toast
印象都唔錯
今次試下其他野食
———————————
英式奶油鬆餅套餐($79)
套餐包左3個鬆餅

貴過32蚊就要補差價
所以另加8蚊要左杯凍latte
正常味道 無嘜特別

2021-09-25 264 瀏覽
Let’s Jam🍞🍵又入左去西貢行下,tea time一於去食多士啦!🔸果醬九宮格多士多士外脆內軟,配咗9款唔同嘅果醬🍞最吸引係玉桂蘋果同玫瑰蘋果,甜度適中,唔會死甜💯其次係桂花雪梨同冰糖木瓜雪耳,清潤香甜,如果冰糖味道淡少少就perfect👍🏻 蛋黃菠蘿醬幾特別,朋友就覺得有少少違和感😂🔸英式鬆餅配果醬鬆餅鬆軟,好香牛油味😂揀咗桂花雪梨醬,有秋涼嘅味道😂🔸大吉嶺紅茶解甜品之膩👍🏻
Let’s Jam🍞🍵
又入左去西貢行下,tea time一於去食多士啦!

🔸果醬九宮格多士

🔸英式鬆餅配果醬
鬆餅鬆軟,好香牛油味😂揀咗桂花雪梨醬,有秋涼嘅味道😂

🔸大吉嶺紅茶
甜品之膩👍🏻
TEA
2021-09-14 159 瀏覽
今日都係CAFE介紹 搵到西貢一間幾好既餐廳介紹全天英式早餐 $79 班尼迪溫泉蛋配荷蘭汁 可配煙三文魚或火腿片或大菇全日英式早餐 芝士炒蛋 野菌 番茄 焗豆 厚多士果醬 牛仔腸 煙肉 可轉鬆餅或牛角包另有素食早餐供應$79就有咁豐盛既全日早餐真的吸引 厚多士配上自家煮既芒果醬 香甜美味多士烘得脆口芝士炒蛋,入口細嫩芝士味濃郁 好香滑口感幾特別用芝士炒好少見 味道出奇地好食仲有少少咸香炒野菌落左黑椒調味,帶微微辛香 煙肉腸都煎到好脆身 份量非常豐富而且有水準自家多士片上放了班尼迪溫泉蛋再淋上濃厚醇香既荷蘭汁,荷蘭汁即蛋鹽檸檬汁打成,所以係黃色既仲食到濃濃既奶油香味 個汁濃而醇厚又夠香氣 配以滑如豆花既溫泉蛋非常滋味美味呢度早餐類都係非常有水準用心製作平均消費$100評分8/10西貢市場街9號地下G/F, 9 See Cheung Street, Sai Kung, Kowloon, Sai Kung
今日都係CAFE介紹 搵到西貢一間幾好既餐廳介紹
另有素食早餐供應

呢度早餐類都係非常有水準用心製作
平均消費$100
評分8/10
西貢市場街9號地下
2021-08-17 206 瀏覽
嚟到西貢又想打下卡,我哋就揀咗呢一間好特別嘅果醬餐廳試吓,呢度大部份嘅食物都用果醬製造,好有特色英式鬆餅配果醬$22鬆餅好香牛油味,我就揀咗配菠蘿蛋黃果醬,兩種味撈埋出奇地好夾,粒粒菠蘿肉粒又好香鹹蛋黃味草莓醬烤豬肋骨配薯角 $89同平時食開嘅豬肋骨好唔同,呢個會帶草莓嘅甜味,不過都好好味!同埋肋骨炆得好軟,用叉一開就散,加埋熱辣辣嘅薯角食好正果醬凍綠茶$40我哋揀咗芒果醬做茶底,充滿粒粒芒果肉粒,本身綠茶無糖,撈埋一齊唔算好甜,感覺好清新

英式鬆餅配果醬$22

草莓醬烤豬肋骨配薯角 $89

果醬凍綠茶$40
2021-08-17
  • 士多啤梨果醬燒豬肋骨
  • Scone with Jam
2021-08-03 180 瀏覽
呢間餐廳幫襯咗好多年,覺得食物質素一直都保持得好好。今次叫咗egg benedict同豬扒都好好味,同埋比較特別嘅係個egg benedict 有加芒果醬 豬扒加蘋果醬 成個感覺好和諧 食落好fresh,將自家製果jam配搭食物配搭得好好。真係好鍾意佢啲果jam,有好多種味揀,次次都會買一甖返屋企🥰

2021-07-31 208 瀏覽
有一段時間都無光顧,今次再嚟就發覺品質方面就差了一點。今次帶了小狗狗一齊,所以座門口出面,剛剛天氣非常之熱,一路食一路出汗🥵。不過見到室內的冷氣都麻麻哋,見有人用餐牌潑涼😬,而且,室內的枱與枱之間都比較近,傾計十分唔方便。今次只order了All Day Breakfast配$32以內飲品,其他的要補回差價。凍Latte ,咖啡味夠香但就唔夠滑。他們沒有凍檸檬茶的,Order時是叫冰紅茶加檸檬😅,茶味偏淡。All Day Breakfast的份量不太多,如果大食人一定不夠😬。 品質方面真的差咗少少,尤其是係炒蛋及腸仔,完全比零分。 炒蛋唔夠蛋香及滑,快餐店的還比他好。牛仔早餐腸及紐倫堡腸又是比零分,完全無味道,其中一條仲有些少雪味😒, 真的要改善一下。果醬好味,因為是他們的主打,不過就應該唔好落粒牛油,牛油或者分開上,d牛油味蓋咗果醬味😊。

凍Latte ,咖啡味夠香但就唔夠滑。
凍 latte

凍檸檬茶

Classic All Day Breakfast

2021-07-28
午餐
凍 latte
Classic All Day Breakfast
2021-07-30 153 瀏覽
個日係鹽田仔出番西貢,見時間尚早,打算係西貢搵下cafe食下野chill下。當日好多人,咁啱一起果醬唔洗等位,我地就黎試下啦,因為我地都未食過。因為我地又唔想食得太full,所以都無試佢哋嘅all day breakfast同egg benedict。於是我地叫左個果醬九宮格多士同果醬雪糕,因為個日實在太熱,所以一心叫d凍野舒服下。果醬九宮格顧名思義有九隻味,包括玫瑰蘋果,玉桂蘋果,桂花雪梨,木瓜雪耳,蛋黃菠蘿,熱帶風情,雜莓,香橙,芒果。雖然望落好似差唔多但係食落隻隻都有驚喜。玫瑰花茶平時飲得多,但係玫瑰蘋果味真係好正。你可以幻想佢係一隻帶有清香同甜韻嘅香水,食入口清新,係一種你會想一啖接一啖嘅味道。一場嚟到一起果醬,我極力推介大家食呢個九宮格多士,可以一次過試晒唔同嘅果醬,鍾意邊隻可以買返屋企。另外我哋揀咗果醬雪糕,我哋選擇左熱帶風情味,雪糕帶有奶香,入口好棉滑順口,而熱帶風情果醬有百香果同菠蘿嘅香味,有一種酸酸甜甜嘅感覺,但係我就覺得有少少太甜啦。但呢個雪糕組合起炎炎夏日絕對超級解暑。

2021-04-06
5 分鐘 (堂食)
2021-07-29 111 瀏覽
先講環境 開係西頁經已感覺好放鬆好慢活可以帶狗狗嚟食坐係半露天嘅地方食更加chill班尼迪蛋呢個菜式本身已經無敵佢地都整得好好士多啤梨醬豬肋骨有suprise係第一次食到嘅味道呢度嘅果醬真點出色
先講環境 開係西頁經已感覺好放鬆好慢活
士多啤梨醬豬肋骨有suprise
係第一次食到嘅味道
呢度嘅果醬真點出色
2021-07-17 212 瀏覽
見今日天氣幾好又冇落雨 所以就帶兩隻狗狗去西貢玩下啦🤘🏻哩間cafe坐位有限 假日去既話就記得提早book格啦!有狗狗既話就只可以坐室外💁🏻‍♂️🍪果醬九宮格多士 $49如果你好喜歡果醬既話 咁就一定要試哩個有齊9款口味自家製既果醬多士😋每一口都有唔同味道 每一格一口 絕對好啱眼闊肚窄既你😍果醬新鮮 多士夠脆🤩🍤日式果醬炸雞 $59鹹既炸雞配上甜既果醬 帶俾人好新鮮既感覺 食落口一d都唔會油膩😋😋😋
見今日天氣幾好又冇落雨 所以就帶兩隻狗狗去西貢玩下啦🤘🏻

🍪果醬九宮格多士 $49
果醬新鮮 多士夠脆🤩

🍤日式果醬炸雞 $59
日式果醬炸雞
2021-07-17
2021-06-30 193 瀏覽
💛Let’s Jam一日之計在於晨🌞黎到西貢嘆個早餐可能今次黎得早 唔洗點等位 非常好呢間All day breakfast 價錢黎講可以. 味道都成正比嘅. 都係一般all day食開有嘅款. 我幾喜歡個scone. 幾鬆化. 唔會太乾. 連埋佢地個jam 真係幾夾. 呢度個jam有好幾款口味比你選. 😋呢度嘅自家製jam 係佢地嘅名物. 味道酸酸甜甜都幾唔錯. 另外加杯桂花雪梨茶. 大大杯 好夠飲. 唔怕太甜. 好清新消暑 !再加埋呢度嘅環境!食得開💛!
💛Let’s Jam

一日之計在於晨🌞黎到西貢嘆個早餐

可能今次黎得早 唔洗點等位 非常好

再加埋呢度嘅環境!食得開💛!

1️⃣ 果醬九宮格多士 $49 (7/10)想試晒咁多自家果醬叫哩個啱晒🥳 有九款唔同果醬,配合厚多士最夾👍🏻 果醬方面,Pooh最中意雜莓同熱帶風情😋 蛋黃菠蘿都唔錯,有菠蘿嘅甜味,不過無乜鹹蛋黃味🥺 反而無咁中意桂花雪梨,食落有少少雪梨嘅粒粒咬口,有啲唔慣🙈 厚多士烘得啱啱好💕 係包邊比較硬,會刮口😂2️⃣ 士多啤梨果醬燒豬肋骨套餐 $109 (7/10)🔹包一杯$32飲品或另補差價最多人叫哩個豬肋骨套餐,好抵食😆 用士多啤梨果醬燒好特別😍 有少少士多啤梨嘅甜味🍓又有平時嘅燒汁味,比想像中夾😋 旁邊嘅炸薯角仲有得點士多啤梨果醬燒汁,好食嘅配搭🤩

1️⃣ 果醬九宮格多士 $49 (7/10)

2️⃣ 士多啤梨果醬燒豬肋骨套餐 $109 (7/10)
🔹包一杯$32飲品或另補差價

• 果醬九宮格多士
今日少有地去西貢作為foodie既我一定會搵食我就黎咗呢間起西貢排隊既熱店果然冇失望好想再黎添呀!買樽果醬整返佢個特飲!依家先知呢間係黃店~失敬失敬講真依家夠膽咁貼既食店真係少之有少講返店舖環境先~唔算豪華裝修但好有homemade cafe既感覺好warm!服務好好啊!特別係一位中年叔叔極有禮仲會解釋埋佢哋既餐點好好好滿意選擇好多 多到我哋簡咗好耐價錢唔算貴我簡咗果醬九宮格多士($49)(評分:10/10)一塊多士食到哂咁多種果醬真係超抵多士又脆!口感好好叔叔話佢地專登烘燶少少其實我好鐘意 哈哈哈講返果醬入面有 玉桂蘋果桂花雪梨士多啤梨雜莓熱帶風情芒果丁香香橙木瓜雪耳玫瑰蘋果到底要幾有心機 幾有誠意 幾愛果醬先整到咁多味!平時出面超市買到既果醬都好hea單一味道又死甜但呢度係每隻味都好好好好食味道好濃郁得黎唔會死甜我自己就最鐘意桂花雪梨同埋熱帶風情男朋友就最鐘意玉桂蘋果呢個多士勁正推薦男朋友就叫咗大啡菇煙三文魚班尼迪蛋($109)(評分:7/10)呢個都好食呀最鐘意佢都係多士極脆不過佢未係我食過最好食既~正常出品啦玉桂蘋果梳打($38)(評分:10/10)個梳打先正呀!!!我覺得呢度
今日少有地去西貢
作為foodie既我
一定會搵食

我就黎咗呢間起西貢排隊既熱店
果然冇失望
好想再黎添呀!
買樽果醬整返佢個特飲!

依家先知呢間係黃店~
失敬失敬

講真依家夠膽咁貼既食店真係少之有少
講返店舖環境先~
唔算豪華裝修

好好好滿意

選擇好多 多到我哋簡咗好耐

價錢唔算貴
果醬九宮格多士

我簡咗果醬九宮格多士($49)
一塊多士食到哂咁多種果醬

男朋友就最鐘意玉桂蘋果
呢個多士勁正
推薦

煙三文魚大啡菇班尼迪蛋

男朋友就叫咗大啡菇煙三文魚班尼迪蛋($109)
評分:7/10)
呢個都好食呀

最鐘意佢都係多士極脆
不過佢未係我食過最好食既~
正常出品啦

玉米蘋果梳打

玉桂蘋果梳打($38)
評分:10/10)
個梳打先正呀!!!
我覺得呢度馮係果醬既野都好好食

個味道好濃!!!
超解喝呀
果醬又唔姑寒

飲到最後食埋果肉超正!
熱情風情梳打

熱帶風情梳打($38)
呢個係我的最愛

好好味呀!!
其實熱帶風情入面係有
熱情果+菠蘿🍍+木瓜+蘋果
全部都係我既最愛

所以個味道酸酸甜甜
真係想叫多杯啊啊啊

整體來講
環境舒適,有homemade cafe feel
服務極好!親切有禮

食物有誠意!特別係果醬
真係食到個心機起入面

我好想再黎呀!!
不過有樣嘢要注意
就係佢上菜比較慢