餐廳: 一遊
資訊:

朋友食過大讚 所以今晚聚會就揀咗呢到🤩餐廳裝修同氣氛好日式 I like it🥰餐牌大部分都圖文並茂 👍🏻👍🏻👍🏻分哂類 有前菜 串燒 刺身 壽司 海鮮類 飯類 麵類 🥗🥗🥗🥗🥗海鮮沙律 Seafood salad好fresh 有好多角切刺身 又有啲蒟蒻絲 增多左口感 個汁酸酸甜甜 超開胃🐟🐟🐟🐟🐟胡麻白身魚薄切 Sliced white fish(Sashimi)呢個超好味❤️❤️❤️個魚好新鮮 啲肉好嫩 加埋個汁 酸酸甜甜 又係勁開胃🍣🍣🍣🍣🍣海膽蟹肉牛油果卷 Sea Uni crabmeat Roll將我鍾意嘅嘢食堆埋成一座小山丘 超級超級好食🤗個海膽好鮮 無臭味 一個人可以食兩碟🤫🤭🍢🍢🍢🍢🍢Grilled lamp chop + ox tongue +fresh eel +chicken wing + chicken with spring onion + corn with butter大推牛舌❤️❤️❤️ 有厚度之餘 燒得岩岩好 記得趁熱食仲有燒鱔一樣係ichiban 肥美嘅鱔肉 加埋啲醬汁 滋味無窮🦪🦐🪼🦞🦀道湖淺蜊石鍋燒 Fried clam with butter sau
朋友食過大讚 所以今晚聚會就揀咗呢到🤩

將我鍾意嘅嘢食堆埋成一座小山丘 超級超級好食🤗
個海膽好鮮 無臭味 一個人可以食兩碟🤫🤭

🍢🍢🍢🍢🍢
大推牛舌❤️❤️❤️ 有厚度之餘 燒得岩岩好 記得趁熱食

道湖淺蜊石鍋燒 Fried clam with butter sauce
🦪🦐🪼🦞🦀
個汁勁香 香到我地爭住飲😂😅
每隻蜆 + 一粒菇 +一啖湯 = 好食到飛上天☺️☺️

超出色嘅炸蠔😍 個炸粉岩岩好令到蠔身變脆
一咬就係鮮滑嘅蠔肉 一隻唔係好夠喉🤤🤤

🍚🍚🍚🍚🍚
生薑豚肉石頭鍋飯 Kimchi pork with fried rice
有我最愛嘅飯蕉😍
好完美嘅晚餐

呢間嘅推薦指數爆哂分 每一款食物都超高水準
好快好快會有第二餐🤭🤭
2024-10-14
2024-08-28 1483 瀏覽
今日去咗尖沙咀嘅一間居酒屋嗰度食嘢,呢間已經喺尖沙咀諾士佛諾士臺位置開咗好多年,主打唔同嘅日本料理同配酒小菜。除咗叫咗嘢食之外,仲揀咗支佢哋自家製嘅sake--神龍《純米大吟釀》嚟飲吓,估唔到支酒都幾有驚喜,用泉水製成特別清甜,米味醇香,後勁唔會太辣,相信唔係太飲酒嘅人都接受到!白生魚刺身肥美飽滿的生魚片完全沒有任何腥味。濃郁的鰹魚味,配合清新的海帶,為這道刺身增添了豐富的口感層次。炸芝士海膽卷外層金黃酥脆的炸麵衣,包裹住濃郁細膩的海膽和芝士餡料。口感層次豐富,軟滑綿密的內餡和酥脆的皮形成美妙對比,入口即化。作為居酒屋都點咗少少串燒嚟食吓😋串燒系列豚肉蕃茄卷 - 鮮嫩多汁的豬肉,帶有些許煙燻香,清新爽口。明太子雞肉卷 - 鮮嫩爽滑的雞肉,與濃郁鹹香的明太子醬完美搭配。免治雞肉棒 - 細緻綿密的雞肉,加上軟骨增強口感,嫩多汁。大蔥雞肉串 - 肥嫩多汁的雞肉塊,與清新爽口的蔥香完美融合。汁燒牛舌 - 外香內軟, 火喉控制剛好, 不會過老。燒羊架 - 肉嫩多汁, 味道香濃, 燒到恰到好處, 不錯。石鍋泡菜炒飯加入肥瘦均勻的豬肉絲和酸甜的泡菜,營造出層次豐富的滋味。泡菜的酸甜恰到好處,不會過於

白生魚刺身

炸芝士海膽卷
作為居酒屋都點咗少少串燒嚟食吓😋
串燒系列

豚肉蕃茄卷 - 鮮嫩多汁的豬肉,帶有些許煙燻香,清新爽口。

免治雞肉棒 - 細緻綿密的雞肉,加上軟骨增強口感,嫩多汁。

汁燒牛舌 - 外香內軟, 火喉控制剛好, 不會過老。

燒羊架 - 肉嫩多汁, 味道香濃, 燒到恰到好處, 不錯。

石鍋泡菜炒飯
加入肥瘦均勻的豬肉絲和酸甜的泡菜,營造出層次豐富的滋味。泡菜的酸甜恰到好處,不會過於刺激。

香蔥吞拿魚腩蓉壽司
新鮮的吞拿魚腩肉搭配香氣馥郁的蔥段,鮮嫩滑順,清新脫俗。蔥香為整道菜增添了層次感,令人食得一卷接一卷。
我同朋友都好滿意佢哋每道菜嘅設計,配搭非常用心有創意,係同外間食到嘅居酒屋唔一樣,唔會感覺千篇一律,傳統料理下總有一啲小驚喜,而且師傅手法熟練,每道食材都好妥善運用,係近期食過好推介嘅一間居酒屋👍👍👍
2024-08-19
2024-07-03 1787 瀏覽
凍蕃茄,微辣凍食,配上蔥花,食落新鮮爽甜。海鮮沙律, 材料有寒天,赤蝦,雜錦魚生,用自家製酸甜汁,食落酸酸甜甜,係最佳前菜沙律。吞拿魚刺身,柚子醬可將吞拿魚鮮味提升,配有白海草和海帶,食落鮮味甜酸,可增加食慾。芝士厚玉子, 服務員切開時芝士即時流出! 配有蘿蔔蓉加豉油,更能襯托芝士玉子獨特風味。串燒方面,由於牛舌脂肪較高,要趁熱食, 牛舌味道香濃,正呀!雞肉配京蔥, 雞肉肉質嫩又香口; 燒豬肉肥瘦適中,肉質細緻,蘆筍爽脆,好好味;新鮮海鰻肉質彈牙爽口,單骨雞翼亦燒得好出色,烤香味濃。特上壽司十貫, 質素非常之高,有中吞拿魚腩、真鯛、吞拿魚、伊佐木魚、深海池魚、牡丹蝦、墨魚、帆立貝、海膽軍艦、蔥吞拿魚蓉軍艦。餐廳挑選當日市場最新鮮食材,壽司固然新鮮。柚子豚肉石頭湯,一直keep住熱辣辣,配料甚多,有雞蛋,豆腐,豬肉,雜菌,娃娃菜, 難怪湯底清甜不膩。海膽炒飯炒得乾身,多料之外更有海膽堆係面,唔錯唔錯。最後要讚讚:服務、環境同氣氛都一流!
凍蕃茄,微辣凍食,配上蔥花,食落新鮮爽甜。

餐廳挑選當日市場最新鮮食材,壽司固然新鮮。

海膽炒飯炒得乾身,多料之外更有海膽堆係面,唔錯唔錯。

最後要讚讚:服務、環境同氣氛都一流!
3天前 0 瀏覽
今日同閠蜜聚會,大家都鐘意食串燒,所以book左大獲好評既日系居酒屋一遊,果然好舒適,食物都好高質!燒香蔥雞肉呢道串燒用嫩滑嘅雞肉,加上新鮮香蔥,味道清新可口。雞肉多汁,香蔥嘅香氣令整道菜更加出色!燒豚肉配蕃茄燒豚肉外脆內嫩,搭配甜美嘅蕃茄,味道層次豐富。蕃茄嘅酸甜感為豚肉增添咗清新感!燒牛舌牛舌燒到軟嫩,肉質鮮美,帶有獨特嘅肉香,食落去好滿足!燒雞肉配鱈魚籽鱈魚籽口感嘅creamy,為嫩雞肉增添咗好多風味。燒烤嘅香氣同魚籽嘅鮮味交融,真係好特別!燒雞翼外皮香脆,肉質嫩滑。調味適中,經過炭火燒烤之後,香氣四溢!軟殼蟹手卷外面炸得金黃香脆,裡面嘅軟殼蟹肉質鮮嫩,味道非常豐富,外脆內嫩!

燒香蔥雞肉

燒豚肉配蕃茄

燒牛舌
牛舌燒到軟嫩,肉質鮮美,帶有獨特嘅肉香,食落去好滿足!

燒雞肉配鱈魚籽

燒雞翼
外皮香脆,肉質嫩滑。調味適中,經過炭火燒烤之後,香氣四溢!

軟殼蟹手卷

5天前 0 瀏覽
最近好掛住日本去咗一遊居酒屋,止止癢,呢間居酒屋有個舒適嘅環境,非常日系又帶點浪漫,適合同朋友一齊聚餐傾計!神龍純米大吟釀極品日本清酒,以高品質嘅米釀造而成。佢嘅香氣清新,帶有果香同花香,飲落去口感柔滑,回味悠長!燒鱈魚乾燒至剛好,肉質鬆軟,味道非常好,送燒酒一流!刺身五點盛精緻又新鮮!每一片魚肉都切得薄而均勻,色澤鮮艷,令人一見就食慾大開。吞拿魚肉質緊實,鮮味十足,口感滑順;油甘魚則有微微嘅油脂,增添咗風味,食落去非常滿足;至於鯛魚,清爽可口! 好滿足,絕對係生魚片愛好者必試嘅!神龍純米大吟釀極品日本清酒,以高品質嘅米釀造而成。佢嘅香氣清新,帶有果香同花香,飲落去口感柔滑,回味悠長!一遊沙律清新爽口,好多配料,健康又好食!泡菜豚肉炒飯味道濃郁,泡菜嘅香辣感同豬肉好配,食咗之後仲想再嚟一碗!

神龍純米大吟釀

燒鱈魚乾
燒至剛好,肉質鬆軟,味道非常好,送燒酒一流!

刺身五點盛

神龍純米大吟釀

一遊沙律
清新爽口,好多配料,健康又好食!

泡菜豚肉炒飯
味道濃郁,泡菜嘅香辣感同豬肉好配,食咗之後仲想再嚟一碗!
2024-11-14 0 瀏覽
在尖沙咀的**The Yuu Japanese Dining**,🍣這家懷舊的日式酒吧,讓人彷彿置身於某個小巷的深處,充滿了日本的溫暖與情懷。🌸我點了**溫泉蛋沙拉**,💰$85.00,滑嫩的溫泉蛋在新鮮蔬菜上,像是一個小小的春天,🍳每一口都讓人心頭一暖。接著是**炸雞軟骨**,🍗$48.00,外層酥脆,內裡卻是那樣的柔嫩,讓我想起了童年時的無憂無慮。**海膽吞拿壽司**,🦑這一盤的價位是$245.00,鮮美的海膽與吞拿魚的搭配,彷彿海洋的味道在唇齒間蔓延,🌊讓人陶醉。不遠處,**烤豬肉配番茄**,🥓$38.00,豬肉的多汁,與那酸甜的番茄交織,恍若一場味道的舞蹈。**烤雞肉配青蔥**,🍖$30.00,清新的香氣撲鼻而來,令人愉悅;**烤牛舌**,🐄$52.00,柔軟的口感如同舌尖的低語,令人無法抗拒。🍽️別忘了**魷魚骨**,🦑$38.00,這脆脆的口感,像是過去的某個瞬間,讓人心生懷念。接著是**梅洒煎比目魚**,🐟$178.00,梅子醬的酸甜與魚肉的鮮美,簡直是味覺的奇妙交響曲。**烤鰻魚**,🍚$78.00,香氣四溢,讓人忍不住想要再點一份;**烤羊排**,🍖$68.00,肉質鮮

**烤鰻魚**,🍚$78.00,香氣四溢,讓人忍不住想要再點一份;**烤羊排**,🍖$68.00,肉質鮮嫩,彷彿是對味蕾的深情款待。

最後,搭配一杯**黑啤酒**,🍺$66.00,或是**果味汽水**,🥤$42.00,清爽的滋味在口中迴盪,完美地結束了這一頓充滿情感的日式盛宴。

**The Yuu Japanese Dining**
地址:4/F One Knutsford, No. 1 Knutsford Terrace, Tsim Sha Tsui🏮
在尖沙咀的**The Yuu Japanese Dining**,🍣這是一家環境懷舊的日式酒吧,讓人感受到濃厚的日本風情。🌸我點了**溫泉蛋沙拉**,💰價格是$85.00,🍳滑嫩的溫泉蛋搭配新鮮的蔬菜,令人食指大動。🥗接著是**炸雞軟骨**,🍗$48.00,外脆內嫩的口感,讓人一試成主顧。**海膽吞拿壽司**,🦑高達$245.00,鮮美的海膽和吞拿魚,口感絕佳,彷彿在海洋中游泳。🌊還有**烤豬肉配番茄**,🥓$38.00,豬肉多汁,搭配番茄的酸甜,完美融合。**烤雞肉配青蔥**,🍖$30.00,清新的口味令人愉悅;**烤牛舌**,🐄$52.00,口感柔軟,讓人陶醉。🍽️別忘了**魷魚骨**,🦑$38.00,脆脆的好味道。接下來,**梅酒煎比目魚**,🐟$178.00,梅酒的酸甜與魚肉的鮮美無比匹配。**烤鰻魚**,🍚$78.00,香氣四溢,令人垂涎;**烤羊排**,🍖$68.00,肉質鮮嫩,值得一試。最後,搭配一杯**黑啤酒**,🍺$66.00,或是**果味汽水**,🥤$42.00,清爽又消暑,完美結束這一頓美味的日式盛宴。**The Yuu Japanese Dining** 地址:

**The Yuu Japanese Dining**
2024-11-12 0 瀏覽
前幾日朋友帶咗我去尖沙咀呢間居酒屋,餐廳環境好舒服燈光昏暗又柔和!好鍾意呢度嘅裝修風格特別有情調☺️我同朋友點左幾款嘢食,包括極尚壽司10貫、吞拿魚卷、清酒煮蜆、牛肩胛炒飯,全部都好好食,好新鮮😋極尚壽司10貫有新鮮嘅海膽、牡丹蝦、中拖羅、Red tuna、魷魚、吞拿魚蓉、帶子、油甘魚,全部都超級新鮮🤤朋友最鍾意海膽覺得好鮮甜,而我就好鍾意中拖羅,因為油脂豐富,入口即溶🤤🤤吞拿魚卷上層係吞拿魚蓉,飯卷包住左清爽嘅青瓜,令人食落去,口感又綿又脆,口感勁豐富👍清酒煮蜆好香嘅清酒同牛油味,而且蜆肉夠肥美,啖啖肉牛肩胛炒飯炒飯粒粒分明,肉味香濃,食起上嚟非常有鑊氣,令人食完好滿足😋📍 一遊 (尖沙咀)尖沙咀諾士佛臺1號4樓#尖沙咀 #美食推介 #日式料理 #一遊 #居酒屋 #尖沙咀推介 #清酒 #sake #relax

極尚壽司10貫

吞拿魚卷

清酒煮蜆
好香嘅清酒同牛油味,而且蜆肉夠肥美,啖啖肉

牛肩胛炒飯

📍 一遊 (尖沙咀)
尖沙咀諾士佛臺1號4樓

2024-10-28
2024-11-10 0 瀏覽
有朋友想吃高質日本餐,我就再次光顧這間位於尖沙咀諾士佛台的一遊。#鮟鱇魚肝 前菜鮟鱇魚肝夾著海帶一齊吃,口感滑嫩細滑、入口即化。#海鮮沙律  大大隻的赤蝦與雜錦魚生,配師父自家製酸甜汁,食落酸酸甜甜,十分開胃。#signature東洋卷  班戟皮卷著牛油果飛魚子鰻魚,一如以往的好味。# 十貫壽司  滿瀉的海膽軍艦與蔥吞拿魚蓉軍艦,新鮮好味, 大讚。# 天婦羅白子 平時的白子多是灼一灼食口感未必人人都岩,這次是炸的白子,增添了一重焦香,再擠上一點醋橘汁外脆內軟,味道豐厚。#原隻汁燒日本魷魚  彈牙美味!#串燒 其中的雞皮蝦,大大塊的牛舌,雞肉明太子燒實在太香口!

#原隻汁燒日本魷魚  彈牙美味!

2024-11-04
  • 串燒
  • 燒牛舌
  • 燒雞皮蝦
2024-11-08 0 瀏覽
以前喺尖沙咀返工,間唔中都會同同事去諾士佛臺嘅居酒屋一遊聚餐,轉工之後就比較少光顧,移咗民嘅同事最近返港話好懷念呢間老店,就約埋幾個舊同事重遊舊地。今日唔飲清酒,我哋四人都叫咗唔同口味嘅sour,同事嗰杯grape sour顏色最靚。先嚟幾樣前菜小食,海鮮沙律($118)有幾款時令魚生,搭配生菜等和特製醬汁,整個配搭好清新。安康魚肝( $108)同炸白子 ($168)都超好味,特別係個白子,第一次食炸嘅,新鮮炸起外脆內軟,口感非常奇妙。另一樣必點嘅係一遊嘅signature東洋卷($ 78/兩件),牛油果加鰻魚同蟹子,捲成一個哈哈笑圖案,外層嘅班戟皮係好軟滑,食得出廚師嘅用心。去居酒屋點可以唔食串燒,今次叫咗鹽燒活鰻($78),燒牛舌($52),明太子雞串燒 ($32),燒雞皮蝦 ($88),燒秋葵($30)各二,全部都好好食,明太子雞串燒同燒活鰻要趁熱食。壽司十貫 ($220)有吞拿魚, 金目鯛, 金時鯛,深海池魚王,北海道海膽,魷魚,吞拿魚蓉,炙燒伊佐木魚,赤蝦......最後仲加左個雜錦刺身飯,裏面有三文魚子,帶子, 金時鯛,海膽,醋飯亦調製得恰到好處,為呢餐畫上完美句號。另外值

另外值得一讚係呢度服務非常好,每位員工都好有禮貎,為整個用餐體驗加分。

2024-11-06 0 瀏覽
早幾日約埋幾個好姊妹一齊出去gathering,搵咗尖沙咀一間好出名嘅居酒屋☺️一路傾吓計,食吓串燒,一齊講吓近況🥰居酒屋地理位置方便,位於諾士佛台,上到去充滿日本風格🇯🇵氣氛一流😍The Yuu Salad沙律色彩繽紛,新鮮脆嫩的生菜、甜美的番茄,再加上小丸子及珍珠,超新奇嘅搭配,小丸子🍡珍珠口感軟糯,口感豐富,加上店舖特製的醬汁,真係超正🥰 Toyo Roll東洋卷外觀精緻,外層係柔軟嘅pancake皮,內裏係新鮮鰻魚同蟹子及牛油果的餡料,店員建議用手食🤣咬落去時,鰻魚嘅鮮味與蔬菜的清脆相互交融,口感豐富👍Fried Cheese with Sea Urchin呢個炸芝士海膽朋友都超推薦👍香濃的芝士與海膽結合,外層金黃酥脆,內部則是融化的芝士,令人垂涎欲滴🤤🤤Grilled Chicken with Codroe明太子烤雞串色澤誘人,讓人一看就想品嚐😋雞肉經過烤製,外皮酥脆,內裡鮮嫩,明太子的鹹香與雞肉的鮮味,非常夾,而且顆粒感增添了口感的層次😋Grilled Quail Egg小巧可愛嘅鵪鶉蛋,烤到外表金黃,令人忍不住想即刻放入口🤣經過烤製後的鵪鶉蛋香氣四溢,讓人感受到濃郁的蛋香☺️

The Yuu Salad

Toyo Roll

Fried Cheese with Sea Urchin

Grilled Chicken with Codroe

Grilled Quail Egg

Grilled Pork and Tomato
豬肉烤至外焦內嫩,番茄的酸甜味道與豬肉的鮮香,完美搭配👍

Grilled Ox Tongue
烤牛舌切片厚實,經過烤製,肉質軟嫩,口感滑順,帶有獨特的嚼勁。

Grilled Fresh Eel
烤鰻魚肉質滑嫩,外層香脆,經過烤製後香氣四溢,令人陶醉。

Lychee Soda with Salt
海鹽荔枝色澤清透,帶有淡淡的荔枝香氣,令人感到清新。氣泡的清爽感與荔枝的甜味相結合,搭配少許的鹽,令味道更加平衡又獨特,十分解渴😍

Grape Calpis Soda
Calpis的乳酸風味與葡萄的甜味結合,氣泡的清爽感讓整體口感更加輕盈。葡萄的果香與Calpis的酸甜相互融合,令人飲落非常清爽😍

📍一遊 (尖沙咀)
尖沙咀諾士佛臺1號4樓

#一遊 #居酒屋 #日式居酒屋 #料理 #日式料理 #諾士佛台 #尖沙咀諾士佛台 #美食推介 #尖沙咀美食 #聚會一流 #relax #yummy #chillandgrill #串燒 #啤酒
2024-10-28
  • 串燒
  • 炸芝士海膽
  • 小丸子珍珠沙律
2024-11-06 0 瀏覽
好耐都冇嚟過尖沙咀諾士佛台食飯,難得今日一次過可以約得晒好耐都冇見嘅老朋友,所以就決定嚟一間日本居酒屋,始終我哋大家都鍾意飲酒,到日本嘅居酒屋可以邊飲邊食。呢度嘅裝修都好有日本風格,而且燈光暗暗地,一班朋友嚟食嘢飲酒就最適合。一來就要sake先啦,店員推介神龍純米大吟釀,係經過長期低溫發酵,超級容易入口,我覺得我自己一個人有一支都真係冇問題。食物方面都超正,八爪魚沙律上面有果蓉,好refreshing。炸雞軟骨同炸八爪魚用嚟送走一流!sashimi platter有生磨wasabi,超好食!油甘魚好肥美,鮑魚口感都好正,醬汁調校得剛剛好。串燒牛舌同雞肉串係我嘅最愛,食得出個火候剛剛好!鐵板宮島蠔又大隻又肥美,加埋甜甜地嘅醬汁,真係超好食,呢個我覺得係必點!海膽炒飯亦都炒得好香,為呢一餐畫上完美嘅句號。

🍱餐廳:一遊 (尖沙咀)🍽️類別:日式居酒屋💯回頭率:8.5/10這是小編最近品嚐過的居酒屋中,選擇最為多樣的一家。從多款日式前菜、精緻刺身壽司,到天婦羅炸物和經典串燒,再到各類飯湯,應有盡有,可謂居酒屋界天花板。 .🍑推薦指數: ★★★★★★▪️揚海苔芝士海膽卷 $95
外層的炸皮酥脆可口,內裡包裹著紫菜、芝士和海膽。鹹甜味道交織,爽脆柔滑交融,層次感不錯。▪️刺身五點:甜蝦、北寄貝、吞拿魚、帆立貝、吞拿魚 $320
就居酒屋而言,海鮮新鮮度挺不錯,尤其是帆立貝和北寄貝,甘甜的口感中透著鮮香。 ▪️海膽炒飯 $168
色澤金黃,粒粒分明,質感乾爽。海膽的分量充足,完全沒有腥味,且略帶鮮甜,質素相當不錯。 ▪️特上海之幸飯 $250
配料相當豐富,包含海膽、甜蝦、拖羅蓉、帆立貝、吞拿魚和三文魚子,鮮度度十足。🍑推薦指數: ★★★★★☆▪️南瓜沙拉 $72
以粗糙的南瓜蓉為基底,搭配爽脆的炸年藕片,兩者的香甜交融,清新而不膩。 ▪️串燒:牛舌、雞肉、天然鹽燒大蝦、豚肉車厘茄、燒雞翼、燒雞肉京蔥串、汁燒日本魷魚、免治雞肉日本青椒、魯筍 其中最讓人印象深刻的是燒雞肉京蔥串,雞肉與蔥的香氣相當搭配;豚肉車厘
🍱餐廳:一遊 (尖沙咀)
🍽️類別:日式居酒屋

燒雞肉京蔥串
豚肉車厘茄
牛舌
天然鹽燒大蝦
其中最讓人印象深刻的是燒雞肉京蔥串,雞肉與蔥的香氣相當搭配;豚肉車厘茄的亦頗特別,鮮甜的番茄完全解除了豚肉的油膩感。
在店員的推薦下點了一支清酒,濃度頗高,但完全沒有灼喉的感覺,挺有驚喜。
清酒

牛舌
天然鹽燒大蝦
清酒
2024-11-04 0 瀏覽
📔午市套餐(包括沙律、湯、甜品)🥢日本蒲燒鰻魚定食$138一打開鰻魚蓋飯驚喜嚟喇~四大件鰻魚足原條,口感蓬鬆柔軟醬汁滲透米飯後粒粒皆幸福🐟霜贏禦膳$198(高檔刺身 7款 )🌊三文魚|帶子|赤蝦|間白🌊比目魚|八爪魚|鰤魚🥢鰤魚~嫩中透紅,柔軟細滑,肉身油潤點綴三星漬更提升味道🥢間白~肥美帶琥珀色,肉嫩甘口。🥢黑甜伊咗木~較為獨特,以黑糖養殖所以食起嚟肥美柔軟,清甜與油脂喺口中綻放特別完美🍨甜品~黑白·芝麻糯米糍,餡料cream+紅豆🫘軟糯唔會太甜👨‍🍳師傅精心嚴選高質時令食材,驚喜與美味嘅結合,晚間Omakase " 瀛"套餐可享🍣壽司追加♾️壽司放題!
📔午市套餐(包括沙律、湯、甜品

🥢日本蒲燒鰻魚定食$138
一打開鰻魚蓋飯驚喜嚟喇~

四大件鰻魚足原條,口感蓬鬆柔軟
醬汁滲透米飯後粒粒皆幸福

🐟霜贏禦膳$198(高檔刺身 7款 )
🌊三文魚|帶子|赤蝦|間白
🌊比目魚|八爪魚|鰤魚

🥢鰤魚~嫩中透紅,柔軟細滑,肉身油潤點綴三星漬更提升味道
🥢間白~肥美帶琥珀色,肉嫩甘口。

🥢黑甜伊咗木~較為獨特,以黑糖養殖
所以食起嚟肥美柔軟,清甜與油脂喺口中
綻放特別完美

可享🍣壽司追加♾️壽司放題
2024-10-03
🍊Tangerine‘s visit🍊—————————————————————🍜 The Yuu Japanese Dining 4/F, 1 Knutsford Terrace, Tsim Sha Tsui—————————————————————🌟Assorted Sashimi $320 Impressively fresh seafood, especially the scallops and Hokkigai.🌟Chirashi Deluxe $250 Topped with sea urchin, sweet shrimp, and more, showcasing excellent freshness.🌟Sea Urchin Fried Rice $168 Golden and flavorful, with a generous amount of sea urchin that adds a pleasant sweetness.🌟Girlled Pawn Roll with Chicken, Grill OX Tongue, Grilled Chicke
🍊Tangerine‘s visit🍊

—————————————————————
🍜 The Yuu Japanese Dining
—————————————————————
🌟Assorted Sashimi $320

🌟Chirashi Deluxe $250

🌟Sea Urchin Fried Rice $168

🌟Girlled Pawn Roll with Chicken, Grill OX Tongue, Grilled Chicken with Codroe, Grilled Chicken with Spring

🌟Fried Cheese with Sea Urchin Roll $95
Crispy outside, with nori, cheese, and sea urchin inside. The salty-sweet flavors blend nicely.

🌟Pumpkin Salad $72
Coarse pumpkin puree with crispy fried lotus root—refreshing and not heavy.

I tried a sake on the staff's recommendation. It had a high alcohol content but was surprisingly smooth.

😋Overall Rating
Food:🌟🌟🌟🌟🌟