2018-04-20 289 瀏覽
打邊爐係香港人指定活動。無論天氣涷定熱,朋友都想坐埋一枱一齊烚下烚下吹下水咁,但見平時打開個D連鎖火鍋店都有D悶。今次就係旺角隨便搵左一間就腳既試下,但估唔到性價比都幾好。由於第一次食呢間叫一鍋豐既火鍋店,我地叫左個中價套餐($238)試下。 佢有分$188,$238,$288,隨住價錢貴D,可以叫既菜包既海鮮就多D,詳情可以睇下圖。 我地叫呢個就包五款海鮮(不可以重覆叫),入面有海斑,鮑魚仔,珊瑚蚌, 象拔蚌同馬刀貝。 質量都幾高質,係新鮮唔係雪藏的。而湯底方面,叫左個櫻花蝦紫菜湯,紫菜都幾多下,淡香個種有D似係屋企煮咁。刺身就不過不失,入面鮑片最好食。任點食品方面,就點左都好多下,有響鈴,肥牛,滑牛,魷魚仔,海蝦,花甲,雲吞,黑豚片,牛骨髓,炸魚片等等。入面最好食既係肥牛, 魷魚仔同埋黑豚片。肥牛唔同出面,係比較厚個種,食落去好有嚼頭而且有牛味。而魷魚仔就新鮮而且出面多數冇得食,黑豚片煮熟就彈牙,脂肪比例岩岩好。入面野飲就係平時個D,比較特別既就有石榴汁,飲落去好似食緊石榴糖。 總括而言係下次會再來!

刺身就不過不失,入面鮑片最好食。

總括而言係下次會再來!
2018-04-17 235 瀏覽
旺角覓食好似都離不開任食既放題同打邊爐。今晚同朋友睇完戲都成9點半啦,呢啲時間又好似得番打邊爐,因為會開夜啲,可以慢慢食慢慢吹水。上openrice就serach到呢間,因為好多人都俾😋😋。甘就一於上去試下。我地9點9上到去吾洗排隊等位。但個場都好full。之後個姐姐問我地要邊個套餐,原來有分188 238 288既,當然連任食紙都吾一樣,肥牛質素一樣吾同。我地第一次就試中價238,揀左個南瓜蘋果魚湯鍋,我想講個湯係無味既,吾好見佢奶白色,係完全無味!得幾舊南瓜蘋果漂漂下。之後會送一個海鮮拼盤,有鮑魚,蜆,蚌,馬刀貝,龍䠢肉,呢個龍䠢肉激多魚鱗,一食落口啖啖魚鱗,又腥,應該超吾新鮮。出面有自助醬料,普通野無特別汽水櫃,都算好多飲品,啤酒都有幾種點心紙選擇款式算正常,但都無特別選項既,大家可以望望甘通常任食,大家第一輪都會喪劃,亦都預左會泥吾足。我地劃左10幾樣,泥得一半☹️,之後再劃第二團 都係得個位數食物泥。又吾係sold out喎。我覺得食物材料好普通,無特別,完全吾值呢個價囉!所以吾特別介紹食物,因為真係好普通!出面仲有軟雪糕同雪米茲食。老實說,吾值得推介無下次啦。

出面有自助醬料,普通野無特別

汽水櫃,都算好多飲品,啤酒都有幾種

點心紙選擇款式算正常,但都無特別選項既,大家可以望望

出面仲有軟雪糕同雪米茲食。
老實說,吾值得推介無下次啦。
2018-04-11
$260 (宵夜)
繼上次foodpigss🐷🐷喺觀塘食左$238八道菜之後 今次黎到旺角咁岩又係$238餐 不過今次就係任食任飲兩個半小時火鍋放題😌 湯底方面 🐷🐷就揀左平時好少見到嘅櫻花蝦紫菜湯 個人覺得櫻花蝦佔較少比例 但紫菜就好足😛 而味道其實係偏淡 應該係無咩味精🤡 岩曬鐘意清淡嘅朋友😎 而呢個餐嘅特色就係有海鮮拼盤,包括鮮鮑魚、海斑、蘭花蚌、馬刀貝等喺任食刺身方面就有六款選擇,包括三文魚、虎蝦、鮑片(推薦👍🏻)、八爪魚,仲有冇食到嘅立魚同希靈魚🐟 至於火鍋配料方面就有超過80種選擇😍 🐷🐷就食左手切肥牛、鮮滑牛肉、海蝦、海蜆、墨魚仔、炸魚皮、粟米、響鈴、蜂巢豆腐、南瓜件、花膠等等 上菜速度真係超級快! 可以話係🐷🐷食過上菜最快速嘅任食火鍋 平均5分鐘內就齊😮 真係無改錯名 名副其實係一窩蜂咁上菜😝 當中牛有牛味 不過肥牛就同想像中有啲出入 佢呢隻係厚身啲🧐 而海鮮都幾新鮮🤤 不過花膠就係爆過果隻 所以有少少油膱味🤭 好彩係可接受範圍😛 飲品方面就有唔少韓國飲品,當然仲有可樂同啤酒等最後甜品就有童年回憶-大腳板雪條👣同迷你雪米糍同埋任吱嘅軟雪糕🍦 分別有雲尼拿味同香芋味💁🏻‍♀️ 配料方面 🐷🐷

飲品方面就有唔少韓國飲品,當然仲有可樂同啤酒等

最後甜品就有童年回憶-大腳板雪條👣同迷你雪米糍

同埋任吱嘅軟雪糕🍦 分別有雲尼拿味同香芋味💁🏻‍♀️ 配料方面 🐷🐷就怒加左爆珠同迷你綿花糖等🤤 口感一流

整體而言係抵食👍🏻 可以一試!
2018-04-12
2018-03-29 373 瀏覽
之前聽朋友介紹話食過創興的一鍋豐唔錯,今晚就同朋友係旺角一鍋豐打邊爐,仲要係食$288一位食靚海鮮!湯底我地㨂左個鮮茄蜆鍋, 有淡淡番茄味 幾清甜。 然後好快就嚟咗海鮮頭盤,六個人勁大盤。有星斑片,鮑魚仔 ,桂花蚌,珊瑚蚌,象拔蚌 ,蠔,仲有大蜆 。啲海鮮好新鮮呀,大蜆仲超鮮甜。另外仲有六款刺身,三文魚同赤貝好正呀!嘢飲都勁多嘢揀, 韓國啤酒汽水都有!配料都好多選擇,超過70款畀你揀!我哋當然唔會放過狂點海蝦啦,好新鮮!帶子都唔錯!翻本必擦:手切肥牛同安格斯牛小排,肉質嫩滑仲好香牛味,我哋不停狂加單,每人起碼食左3碟,值回票價!蟹棒有誠意,唔係用蟹柳!甜品方面就有雪糕機自由斟,另外仲有雪糕雪條同雪米糍。雪米糍超正,個皮係荔枝味,夠煙韌,雪糕香濃,我一個人都食左10粒,同行朋友都讚呢度啲野好食,絕對會encore!
另外仲有六款刺身,三文魚同赤貝好正呀!
嘢飲都勁多嘢揀, 韓國啤酒汽水都有!
配料都好多選擇,超過70款畀你揀!
我哋當然唔會放過狂點海蝦啦,好新鮮!
帶子都唔錯!
蟹棒有誠意,唔係用蟹柳!
2018-03-29 278 瀏覽
本來首選食第二間,但full曬入唔到,就由最高掃落去睇下邊間有位,見呢度大把位就試下啦,但心情好忐忑,覺得自己好似中左伏甘😐點知野食黎到又有驚喜喎,d野唔差,對得住個價錢,最好食係個牛筋腩,要encore 多碟!呢個價錢,絕對係抵既!
2018-03-28 303 瀏覽
今日星期日家庭日 老公約左朋友一齊去果欄買水果 當然買左我同兩個寶寶最愛既士多啤梨 出到去當然食埋晚飯 老公知我最愛打邊爐 所以搵左呢間去試下 點知好有驚喜😍😍😍💯竟然係任食安格斯牛小排和手切肥牛 我已經開心到震 因為我同老公都係牛魔王哈哈 😂😂見到呢大碟海鮮 心情真係好興奮 望到佢咁新鮮 即刻十下十下 好好味兩個寶寶最愛係蝦 湯底簡左 蕃茄蜆 鮮甜好味 好味既野唔會停 再叫碟蜆加落去😋😋呢個大隻好味 無沙 加埋蕃茄湯底絕配 老老實實 我真係飲左2碗湯😅😅最好味既主角 鮮嫩夠滑 牛味濃 我地食左好多碟 無諗過$288一人 可以任食高質素牛小排同埋海鮮 我地幾個大人未食完已經要約定下放假再出去食過❤️❤️😍真心推介 😍😍食到飽飽 仲可以自己簡雪糕食😍😍👍👍今晚既晚餐真係大人細路都好滿足喔😍😍
兩個寶寶最愛係蝦
湯底簡左 蕃茄蜆 鮮甜好味
好味既野唔會停 再叫碟蜆加落去😋😋
2018-03-25
2018-03-28 237 瀏覽
今日同幾個朋友去左旺角行街到夜晚肚餓搵食,行經創興廣場諗起打邊爐,等見到呢間一鍋豐見佢幾低食咁,就上左去試下,上到去唔駛等位就可以入座,我哋幾個朋友都鍾意食海鮮所以就叫左個任飲任食鮑魚海鮮火鍋套餐,跟住叫埋個蕃茄湯底,等一陣主菜鮑魚海鮮盤嚟到,就即刻忍唔住放落湯底到拾下拾下,放落口到新鮮到呢啲鮮味出哂嚟,啲蜆又夠大隻肉質又厚又鮮打邊爐真係絕配,我哋又叫左佢呢度嘅手切肥牛,依。。咁嘅價錢可以食到任叫嘅手切肥牛簡直係起值啦,又可以任食6款嘅剌身,食到尾有雪糕任食供應,呢餐真正超值,值得再食

2018-03-25
  • 鮑魚海鮮火鍋套餐
2018-03-27 208 瀏覽
今次同朋友約食打邊爐, 嚟到呢間位於旺角創興廣場嘅高品質火鍋放題餐廳, 雖然價錢比起同類任食火鍋貴少少但係質量絕對係有保證話說我哋大約七點左右嚟到餐廳, 門口已經人頭湧湧, 好彩我哋一早訂定位, 但係都要等咗五分鐘左右先至入得! 呢度嘅放題火鍋標榜用料上乘, 而且更加係紅酒白酒任飲, 仲有埋藍妹啤酒可以選擇, 鍾意飲酒嘅我哋當然係唔會錯過!女朋友熱愛番茄, 所以毫不猶豫就點咗蕃茄蜆湯底, 套餐選擇有象拔蚌既套餐。呢度除咗可以食火鍋放題外, 仲有刺身可以畀我哋選擇任食, 雖然刺身只係用一個平凡嘅竹碟裝住, 賣相平平無奇 ,但係味道就拍得住日本餐廳! 一啲都唔腥。送上湯底之後 店員馬上送上一個帶有像拔蚌嘅刺+身海鮮拼盤! 超大盤而且超新鮮, 象拔蚌輕輕放入湯底滾幾滾就非常鮮甜有口感! 鮑魚同魚片亦都係非常鮮甜,一啲都唔靭, 蠔既份量都十足!另一大賣點就係呢度可以品嘗到幾款唔同嘅牛肉, 雖然影相影出嚟賣相唔多討好, 但係牛嘅味道出奇好食, 唔會太肥而且好重口味! 所以點完再點咗幾次。雖然其他嘅食材食得唔算好多, 但係都係其他放題餐廳以上嘅質素, 餃子亦都非常好味, 蔬菜亦都非常新鮮!。最後食

女朋友熱愛番茄,
所以毫不猶豫就點咗蕃茄蜆湯底, 套餐選擇有象拔蚌既套餐。

最後食埋雪條, 食到飽飽咁離開, 確實係一個完美嘅體驗
2018-01-25
5 分鐘 (堂食)
2018-03-25 232 瀏覽
旺角的"一鍋豐",此海鮮火鍋酒家,我們共邀又再次到此打火鍋🍲樂聚啦!😁👍☄️多半數的海鮮放題火鍋 ,任飲任食2個半小時,如,逾時,可要每小時每位加收50圓的!🤑可此放題火鍋,打上2個半小時,可足夠地樂享的呀!😁👍✌️我們上了個"苹果 ,南瓜🎃湯"鍋底清,淡而香味俱全的湯底,一會儿也就沸騰起來啦!👍👏👏海蝦,海蜆,羊肉粒,包仔豆腐,蕃茄,芋絲炸魚皮,響鈴,生根等等⋯⋯食材同是一陣子就上來啦!😁瞧瞧,那海蝦,生猛,鮮美,份量也不小的呀!👍😁😁海蜆,無帶沙的,👍👍👍肉質也鮮甜!羊肉粒,肉極之嫩滑,也是有肉味的呵!😁😁👍包仔豆腐,極為嫩滑細膩的,更為有益健康!✌️響鈴,生根,都是我極之喜愛的食物,響鈴是那樣地脆口兼香口,👍👍👍生根,是烟銀非常也是香氣香口的!😁👍👍冬瓜,西洋菜,菜心了,茼蒿菜,芥蘭苗,靈芝菇,金菇,蘿蔔件鮮冬菇等等各種不同的蔬菜,瓜,菇菌類,都是極為新鮮的岀品啊!👍👍😁多吃也無仿呀!👍😁😁此火鍋🍲餐,己是包了此海鮮拼盤呀!👍😁😁北寄貝,鮑魚,海斑片⋯⋯等等北寄貝,爽口,鮮甜的!鮑魚,份量大呀!嚐在口中,也是極滑嫩的!👍👍👍上乘的食材,讓我們樂享,真有賓至如歸的樂樂呀!😁💕白膳片,海蝦

我們上了個
"苹果 ,南瓜🎃湯"鍋底
清,淡而香味俱全的湯底,一會儿也就沸騰起來啦!👍👏👏

海蝦,海蜆,羊肉粒,包仔豆腐,蕃茄,芋絲
炸魚皮,響鈴,生根等等⋯⋯

食材同是一陣子就上來啦!😁瞧瞧,那海蝦,
生猛,鮮美,份量也不小的呀!👍😁😁

海蜆,無帶沙的,👍👍👍肉質也鮮甜!

羊肉粒,肉極之嫩滑,也是有肉味的呵!😁😁👍

包仔豆腐,極為嫩滑細膩的,更為有益健康!✌️

生根,是烟銀非常也是香氣香口的!😁👍👍

火鍋🍲餐,己是包了此海鮮拼盤呀!👍😁😁

北寄貝,鮑魚,海斑片⋯⋯等等
北寄貝,爽口,鮮甜的!
鮑魚,份量大呀!嚐在口中,也是極滑嫩的!👍👍👍
上乘的食材,讓我們樂享,真有賓至如歸的樂樂呀!😁💕

白膳片,海蝦,海蜆,還有手切肥牛,猪潤,牛骨髓,王立倉件⋯⋯
白膳片,真的如此爽爽,鮮美好吃😋!😁😁😁應有盡有的好食材,可真是多不勝數的啊!

韭菜餃,魚皮餃,水餃,手打鯪魚球,手打蝦丸,金錢肚,豬粉腸,猪紅,牛筋腩,芝士腸,蟹爪棒肉,沙爆猪皮,午餐肉,蟹子丸等等⋯⋯

韭菜餃,餡料飽滿,香氣撲鼻的韭菜,真香啊👍

魚皮餃,同是好吃得不得了啊!😁👍👍👍👍

還是快樂享此的一一"一窩豐"好啦!👍😁😁

花膠, 脆脘魚腩, 台灣貢丸,海膽丸,等等

脆脘魚腩,咬在嘴裏,那油脂脂的感覺,可真美好的啊!👍👍👍👍👍

真不用多說啦!還是樂享為至快樂的啊!來來來!😁😁😁

任食刺身
三文魚,白肉豚,赤貝,立魚,榮螺片,八爪魚

喲!還有刺身,任食品嚐的啦!😜😁😁

2018-03-25 191 瀏覽
上星期食完麻辣火鍋之後🌶我嘅喉嚨就一直未好過,仲失聲左兩日😷 (連一向百毒不侵的我都破天荒病倒,到底D病菌有幾勁😨).但都無阻我繼續打邊爐😜🍲望住一桌美食,任飲任食2.5小時,邊得閒戒口呀😋 .貪心的我地一定係揀鴛鴦鍋:🍅鮮茄蜆鍋蜆肉肥美,番茄真材實料,好食!🐔藥膳醉雞鍋喜歡藥膳養生的朋友一定唔可以錯過,雞肉嫩滑,藥膳味香濃,感覺滋補養生!任食刺身:三文魚、白肉豚、赤貝、八爪魚...應有盡有!最正係個海鮮拼盤,有飽魚、大蜆、象拔蚌等等,新鮮又肥美!火鍋配料有勁多選擇!手切肥牛韮菜餃

貪心的我地一定係揀鴛鴦鍋:
🍅鮮茄蜆鍋
蜆肉肥美,番茄真材實料,好食!

🐔藥膳醉雞鍋

任食刺身
三文魚、白肉豚、赤貝、八爪魚...應有盡有!

最正係個海鮮拼盤,有飽魚、大蜆、象拔蚌等等,新鮮又肥美!

火鍋配料有勁多選擇!

手切肥牛

韮菜餃

2018-03-04
2018-03-24 192 瀏覽
接近冬天的尾聲,要抓緊時間打邊爐呀。最要既野講左先,呢餐好豐富,睇圖就知正湯底有好多款選擇,由於同行朋友唔食得辣,所以揀咗鮮茄蜆鍋同埋藥膳醉雞鍋。有埋任食刺身真係好正, 三文魚好新鮮。豐富既海鮮拼盤menu好多野揀,驚喜的地方係無論肉同菜都好多選擇,唔會話得肥牛同生菜咁寡。肥牛、豬紅、牛丸、芝士丸、墨魚滑。份量方面控制得幾好,一份唔會太多,唔會食到太飽,咁可以試多幾款。海蜆同埋海蝦,幾新鮮。花膠同埋白鱔片,記得花膠煲耐d先入味架。最鍾意嘅甜品係呢個芒果糯米糍,必試。
接近冬天的尾聲,要抓緊時間打邊爐呀。

最要既野講左先,呢餐好豐富,睇圖就知正

有埋任食刺身真係好正, 三文魚好新鮮。

豐富既海鮮拼盤

肥牛、豬紅、牛丸、芝士丸、墨魚滑。

海蜆同埋海蝦,幾新鮮。

花膠同埋白鱔片,記得花膠煲耐d先入味架。

最鍾意嘅甜品係呢個芒果糯米糍,必試。

2018-03-04
2018-03-21 2266 瀏覽
呢排天氣時冷時熱,出街食野都要睇天。今日又番風,去左創興打邊爐!平時食開德興,今次去一鍋豐試吓~入門口有點中式酒樓既感覺,入邊地方又大又闊,全部梳化卡位,坐得幾舒服。餐廳有三款套餐揀,最平既比較普通,都係任食。同朋友揀左$238set,又有刺身又有海鮮拼盤,性價比都好高!湯底都有十款,天氣涼都揀d暖胃少少既黎食,原本想揀辣,但朋友話想食藥膳,最後點左藥膳醉雞鍋。湯底未上,先點左少少刺身墊下胃先! 六款刺身,全部都點左一份,佢都係按人數俾你,兩個人,每款有三塊!咁多款之中榮螺片最好食,夠甜夠爽,其他既都係中規中矩,唔係太特別。食完刺身湯底都上枱,餐廳既上菜速度都幾快~湯滾就食下醉雞先,免得佢太老!隨手撈起都有雞,而且都好多藥膳湯料,聞起上黎陣陣藥香! 試左一啖湯,藥材味濃,鮮甜味十足!食到咁上下出去拎野飲! 都係常見既飲品,但估唔到佢竟然有雪糕機,兩款口味,仲可以自己加料,一陣一定要試!先試海鮮拼盤! 桂花蚌同鮑魚超甜超彈牙! 而且比較厚身,值得一試! 其他海鮮比較失色,口感同味道上唔夠桂花蚌同鮑魚好。之後點既食物都上枱了,手切牛、手打墨魚丸、墨魚滑、牛根腩、芝士豆腐。芝士豆腐勁香芝士味

之後點既食物都上枱了,手切牛、手打墨魚丸、墨魚滑、牛根腩、芝士豆腐。芝士豆腐勁香芝士味,值得encore。牛根腩size唔算太大舊,可以煮耐少少,香腍好味。手切牛都唔錯,但脂肪多左少少,再多d就似肥牛了。比起墨魚滑,手打墨魚丸更好味,墨魚味香之餘更彈牙!
估唔到餐廳有魚頭食,點左一份,魚頭又香又滑,正!

仲有尤魚乾!第一次見有原隻既尤魚乾打邊爐,放落湯見佢煮到捲起哂都夾上黎食了,應該可以再煮耐d,依家食比較乾身。

食得差唔多,叫左一round菜。原來呢度有芥蘭苗,雖然似菜心,但食落芥蘭味十足,而且香腍,正!
最後都留唔到肚食佢既雪糕,我食左幾粒雪米糍,獨立包裝荔枝味,唔錯!朋友食左兩條牛奶樂~朋友話出邊已經冇牛奶樂賣,見到要食多d,佢唔講我真係冇留意~

整體上食物質素唔錯,而且湯底同配料上得夠快,尤其佢既海鮮拼盤,絕對抵食!
2018-03-19 188 瀏覽
今晚宵夜兩個人去咗~一鍋瘋到食火鍋放題。宵夜時段148蚊位,雖然比較靜,但係都有好多嘢食選擇,又有刺身,又有雪糕 ,火鍋料都好新鮮, 尤其是係啲手打丸~蝦丸及墨魚丸好大彈牙。火鍋蝦,好新鮮。啲蝦好大隻。韭菜餃包得好靚,蝦滑,墨魚滑夠爽口彈牙。 豬潤~夠新鮮 。其他食物都唔錯,所以值得一試 服務唔錯,湯底我哋點咗個芫茜皮蛋湯底材料都好足夠 火鍋料雖然係兩人份量但係見到都幾靚幾新鮮值得推介又有汽水啤酒任飲相當之超值。
今晚宵夜兩個人去咗~一鍋瘋到食火鍋放題
宵夜時段148蚊位,
火鍋蝦,好新鮮。啲蝦好大隻。
韭菜餃包得好靚,
蝦滑,墨魚滑夠爽口彈牙。
2018-03-15 187 瀏覽
難得今日4個中學同學聚會咪黎打邊爐傾耐d計lo!呢到裝修好新,睇落環境夠闊同乾淨,抽風口都算吸得快不過窗邊風口側d,d煙有少少飄移咁。有3款套餐價,我地揀左鮑魚套餐再加錢揀鴛鴦湯底-醉雞湯及豬肚湯。任食任飲2.5hrs食唔出湯底分別係醉雞有藥膳濃味d!d餸上得好快,會因應人頭份量出餸,丸類每碟4粒,肉類每人夾到幾片,質素算新鮮吧,d鮑魚煮耐左縮左但唔un,手打墨丸幾好,基本打邊爐質素偏中上,不過性價比唔高提醒:門口有雪糕記得拎,好似係杯裝雀巢。
難得今日4個中學同學聚會咪黎打邊爐傾耐d計lo!

任食任飲2.5hrs

食唔出湯底分別
係醉雞有藥膳濃味d!

提醒:門口有雪糕記得拎,好似係杯裝雀巢。

2018-03-15
  • 手打墨丸
2018-03-14 310 瀏覽
好耐冇打邊爐啦!同朋友去打個邊邊,為開心嘅一日做完結。我地揀左呢間。因為未食過呢間哈哈😂我地去到揀左個象拔蚌海鮮火鍋套餐。呢個餐勁豐富,岩曬我呢啲中意食海鮮嘅人。呢到啲醬料、飲品同甜品都係自助嘅,可以自己岀去自行調配同選擇。飲品種類繁多,甜品種類可能唔算多,但有我最中意食嘅雪米糍,外皮煙韌,內裏甜甜的,好正呀!仲有呀!呢到有魚生食嫁,中意魚生嘅朋友千奇唔好錯過啦!不過我地麻麻地食魚生,就冇叫到嚕。而湯底我地就揀左皮蛋芫茜湯,因為中意較清嘅湯底。首先岀場就係套餐裏嘅海鮮拼盤。每一樣都好新鮮。而且係有冰係底,可以keep住新鮮,唔會變壞,亦可以保持口感。呢個餐拼盤共有7種海鮮。象拔蚌、聖子、蘭花蚌同馬刀貝咬起黎好有口感好爽口。鮑魚一啲都唔似擦膠,雖然我地淥耐左。。而海星斑就普通,淥一陣就好夾起啦,朋友驚唔熟淥左好耐,結果爛曬。之後想講佢啲牛肉,無論係鮮滑牛肉定手切肥牛都好好食好滑。淥耐左都唔會好韌。作為牛嘅終實fans,呢到啲牛真係好正。想買返打返屋企。呢個我地叫左3 round.之後就到蝦啦!蝦係我最平日最喜愛嘅食物之一。我中意呢間餐廳嘅蝦夠爽口同甜,睇得出好新鮮。朋友幫我剝蝦唔洗自己郁
雪米糍

而湯底我地就揀左皮蛋芫茜湯,因為中意較清嘅湯底。
海鮮拼盤
鮮滑牛肉
海蝦

之後就到蝦啦!蝦係我最平日最喜愛嘅食物之一。我中意呢間餐廳嘅蝦夠爽口同甜,睇得出好新鮮。朋友幫我剝蝦唔洗自己郁手,正。我地之後都係咁encore蝦。
脆肉鯇片

脆肉鯇係我打邊爐必備。爽脆嘅口感好正。我係偏好有口感嘅食物。而且切得夠薄,唔易啃骨。
黃立䱽件

呢碟真係好特別。或者係我見識小?我未試過黃立䱽打邊爐。不過呢個就較多骨,要小心食。肉質就係普通魚嘅感覺,不過貪佢夠特別。
手打蝦丸、墨魚丸同鯪魚球

手打蝦丸、墨魚丸同鯪魚球好彈牙好滑。好睇得出師傅功力。蝦丸同墨魚丸仲咬到蝦粒同墨魚粒嫁。另外仲有手打雞肉丸食,大家都可以試試。

今次食嘅多以海產類為主,因為覺得好新鮮。野食好快上到。食到我同朋友都飽曬。非常滿足。下次再黎試下其他湯底先🤤
雪米糍
海鮮拼盤