2024-11-18 88 瀏覽
好耐冇食台式火鍋了今日特登黎到呢間餐廳整體餐廳既氛圍輕鬆愉快令人感受到親切既用餐體驗而每樣食材都好新鮮好好味道!😆.💎$369 全血和牛+日本北海道四元豚吃到飽套餐.首先,麻痺鴨(麻神鴨血鍋湯底)真係一個驚喜湯頭鮮香濃郁🫶🏻帶有淡淡的麻辣令成個火鍋更加提味酸菜白玉鍋既呷醋豬湯底則以酸爽既滋味為主清新解膩😍兩款湯底各有特色搭配各式食材令人每一啖都充滿驚喜😇.係肉類方面全血和牛既質量可謂上上之選肉質鮮嫩多汁🥳石灰岩全血和牛係2024年澳洲全血和牛大賞中榮獲銅獎全血和牛是每隻和牛既四代血統皆來自純種的公牛和母牛咁樣既血統保證左肉質的優良更為稀有令整體的火鍋升級了不少仲含有豐富的鈣質同天然礦物質幾乎不需要過多既烹調時間輕輕一煮就享受到肉既鮮美而日本北海道四元豚脂肪分布均勻口感滑順👍🏻咬落去既瞬間油脂的香氣即刻釋放🤩極為滿足而澳洲純和牛同澳洲200日穀飼牛都好好食~.海鮮方面😍王牌帶子同瀨尿蝦既表現同樣出色新鮮的帶子口感鮮甜,肉質彈牙而瀨尿蝦則係海味十足煮過後既鮮美十分令人陶醉😆.台式小食方面都好多選擇肉鬆皮蛋豆腐清爽可口古早滷肉飯既味道厚重九層塔花枝丸既Q彈口感🥳就更令人回味無窮而手作地瓜球外
好耐冇食台式火鍋
今日特登黎到呢間餐廳
整體餐廳既氛圍輕鬆愉快
令人感受到親切既用餐體驗
而每樣食材都好新鮮
好好味道!😆
💎$369 全血和牛+日本北海道四元豚吃到飽套餐
首先,麻痺鴨(麻神鴨血鍋湯底)真係一個驚喜
湯頭鮮香濃郁🫶🏻
咬落去既瞬間
油脂的香氣即刻釋放🤩
極為滿足
而澳洲純和牛
同澳洲200日穀飼牛都好好食~
海鮮方面😍
王牌帶子同瀨尿蝦既表現同樣出色
新鮮的帶子口感鮮甜,肉質彈牙
而瀨尿蝦則係海味十足
煮過後既鮮美十分令人陶醉😆

台式小食方面都好多選擇
肉鬆皮蛋豆腐清爽可口
古早滷肉飯既味道厚重
九層塔花枝丸既Q彈口感🥳
就更令人回味無窮
而手作地瓜球外酥內軟,甜而不膩
最後,的確令人驚喜既係有台式手搖飲品😆
芝士琥珀既濃郁口感
同牛乳冬瓜茶既清甜
都係完美既搭配🤩
令成個用餐體驗更加完整
呢個吃到飽既套餐十分具性價比
不單食材新鮮、選擇多樣
而且每一道菜都融入左台灣的特色
令人吃得心滿意足~😍😍🤌🏻
我哋今次叫咗Limestone Ridge 全血和牛+日本北海道四元豚🥩🇯🇵 120分鐘任食,都係$369。最主要係佢嘢食真係好多選擇,仲要高質。全血和牛係石灰岩全血和牛,脂肪分布勻稱,肉味比較重!🔥💯 全血和牛指每隻和牛對上4代都係由純種的公牛和母牛配種而成,相當罕有,保證血統優良。一鼎係香港第一家火鍋放題店供應石灰岩全血和牛!日本北海道豚肉肉質細嫩,我見到佢都係即場用機切,全部都好薄,牛肉都係冇筋。最值得一提就係佢嘅鹽酥雞,我地食咗七嚿😂😂我見到隔籬枱兩個女仔都食咗好多舊,仲要加單,佢真係炸到金黃酥脆,雞肉嫩滑唔柴,比好多炸雞舖都好食。飲品方面,芝士琥珀🥤真係幾正,琥珀茶清甜,配埋香滑芝士奶蓋,口感一流。冬瓜牛乳茶我都好鍾意,冬瓜茶嘅清甜配埋牛乳嘅奶香味,清熱解渴,可以任飲奶茶真係抵!最後重點一提,有任食雪糕有開心果味!

最後重點一提,有任食雪糕有開心果味!

2024-11-14 282 瀏覽
呢間火鍋放題真係好多食物種類,火鍋配料、熟食!$369/位就可以食到LIMESTONE全血和牛+日本北海道四元豚吃到飽套餐,性價比超高!首先,湯底選擇多,我哋揀咗QQ骨膠原同甜醬油,一人一鍋,啱晒唔同口味嘅人。肉類方面,主打的LIMESTONE全血和牛,呢個極稀有部位嘅和牛,肉質瘦嫩,帶有淡淡奶香,真係「全血牛嘅皇者」!其他肉類例如澳洲純和牛、一鼎穀飼牛、日本北海道四元豚都非常新鮮,質素唔錯。海鮮方面,選擇同樣豐富!爽彈海蜇花超爽口,王牌帶子大大粒,鮮味十足;鮮味瀨尿蝦好鮮甜;超鮮生蠔(數量有限)大隻飽滿,鮮味無倫!其他例如水上鮮墨魚、粒粒蟹子花枝滑、青花椒長牛舌、千層牛柏葉都非常新鮮美味。小食方面,青麻椒辣魚皮、藤椒虎皮雞爪、古早鹽酥豆腐、古早蒜味小香腸、九層塔花枝丸、金錢肚、古早滷肉飯、滷水牛筋等等,每樣都做得好好味,令人食唔停口!自助區仲有其他食物、雪糕、飲品,甚至啤酒都任飲,真係大滿足!呢間火鍋放題嘅食材新鮮,選擇多元化,性價比極高,服務態度亦都唔錯,絕對係一個值得推薦嘅火鍋放題選擇!下次一定會再嚟!

2024-11-13 241 瀏覽
最近發現咗一間新店,帶嚟非常罕有嘅#石灰岩全血和牛放題,呢間#鼎台式火鍋係香港首間引入石灰岩全血和牛嘅火鍋放題店,真係即刻令人期待!呢款全血和牛獲得「2024澳洲全血和牛大賞」銅獎,得嚟不易,因為每隻和牛都係由純種嘅公牛同母牛配種四代而成,血統純正又稀有。🧬🧬🧬🧬呢種和牛喺石灰岩山脊天然環境中生長,吸收豐富嘅鈣質同礦物質,加上全天然放牧同優質穀物飼養,肉質軟嫩、入口即化,鮮味無窮,實在一試難忘。🥩🥩🥩🥩除此之外,呢度嘅放題套餐仲有日本北海道四元豚,台式小食如台灣腸、鹽酥雞,前菜、漬物、熟食同手工水餃,甜品同雪糕應有盡有,仲任飲台式飲品同啤酒,選擇真係豐富,真係食到非常滿足!🍲🍲🍲🍲而家只要點LIMESTONE RIDGE全血和牛+四元豚吃到飽套餐,按人數follow鼎台式火鍋同Global Meats嘅社交平台,即可獲限量版紀念品(冰箱貼+環保袋),再tag埋餐廳即送保溫壺,呢啲小驚喜真係加分!整體嚟講,呢度嘅食材質素同選擇都相當豐富,如果想試高質素嘅火鍋放題,呢度真係值得一試!

橫裝清新|全港第一家供應稀有石灰岩全血和牛,亦係2024年澳洲全血和牛大賞銅獎,凡惠顧火鍋吃到飽套餐即送 澳洲石灰岩全血和牛 一碟,唔怪之得平日未到六點就滿座,建議book位🥓全血和牛+日本北海道四元豚120分鐘晚市一人一鍋吃到飽套餐 $369/位(無限追加♾️ 2️⃣小時)自選湯鍋🥘麻痹鴨血鍋|🥘蕃茄湯鍋~秘製多料熬製而成,有。麻、香、甜、辛層次感十足,湯頭麻辣銷魂入鍋~濃郁既蕃茄與鳳梨既香甜夾埋一齊帶來的油膩感,健康之選✨自助吧區 食幾多夾幾多配料3️⃣0️⃣多款、水果、雪糕、啤酒任飲🥢小食~冰釀梅汁蕃茄|九層塔花枝丸|流心白茶芋球🥓肉獸之選|豬、牛、羊、雞|石灰岩全血和牛|澳洲純和牛澳洲200日穀飼|北海道四元豚👍🏻不得不讚牛花美、牛味重、肉質嫩;豚肉唔so入口溶化🦐 海鮮樣樣齊,滿足哂海鮮迷脆肉鱔|帶子|大頭蝦|海蜇花蟶子|瀨尿蝦|生蠔|粒粒蟹子花枝滑👍🏻大大隻生蠔🦪肥美鮮甜;大頭蝦爆膏肉爽彈🥤百香果三重奏|黑糖珍珠牛乳即叫即做台式手作茶6款,果茶甜潤、牛乳珍珠有咬口;另外🍻啤酒無限暢飲,簡直🍂甜品~桃膠芋圓雪耳糖水 滋潤好啱呢秋意享用

2008 瀏覽

自選湯鍋
🥘麻痹鴨血鍋|🥘蕃茄湯鍋

~濃郁既蕃茄與鳳梨既香甜夾埋一齊帶來的油膩感,健康之選

✨自助吧區 食幾多夾幾多
配料3️⃣0️⃣多款、水果、雪糕、啤酒任飲

🥢小食~冰釀梅汁蕃茄|九層塔花枝丸|流心白茶芋球

🥓肉獸之選|豬、牛、羊、雞|
石灰岩全血和牛|澳洲純和牛
澳洲200日穀飼|北海道四元豚
👍🏻不得不讚牛花美、牛味重、肉質嫩;
豚肉唔so入口溶化

🦐 海鮮樣樣齊,滿足哂海鮮迷
脆肉鱔|帶子|大頭蝦|海蜇花
蟶子|瀨尿蝦|生蠔|粒粒蟹子花枝滑
👍🏻大大隻生蠔🦪肥美鮮甜;大頭蝦爆膏肉爽彈

🥤百香果三重奏|黑糖珍珠牛乳

🍂甜品~桃膠芋圓雪耳糖水 滋潤好啱呢秋意享用

2024-11-06
2024-11-11 202 瀏覽
成日見到呢間台式火鍋門口大排長龍, 心暗暗想試, 試完之後完全明白長龍真係有理由👍🏻我哋一行2個人, 一人一鍋試咗兩個唔同口味嘅湯底, 要左📣全血和牛+日本北海道四元豚120分鐘晚市吃到飽套餐, 埋單7百幾, 食物飲品質素都好高質👍🏻💡必要試 - 石灰岩全血和牛(2024年澳洲全血和牛大賞銅獎)(第一家火鍋放題店供應石灰岩全血和牛)📢全血和牛指每隻和牛對上4代都是由純種的公牛和母牛配種而成, 非常罕有📢含豐富鈣質+天然礦物質石灰岩山脊📢優質穀物, 全天然放牧飼養呢度嘅肉都好新鮮好好味, 如果唔想只係食肉咁單一, 仲可以考慮一下海鮮類! 推介生蠔+瀨尿蝦, 呢兩個係我哋不停encore再encore! 瀨尿蝦嘅肉質好結實, 一食落口就知道好新鮮, 連平時懶拆蝦殼嘅我都被佢吸引到… 真係要試!!唔單止火鍋配料, 仲有好多台式小食可以揀, 我哋試咗香腸花枝丸蝦丸 😋 另一個必點一定係台式飲品😍 平時出街叫一杯都要$30-40, 呢個餐包咗幾款台式飲品, 忍唔住手叫左2杯, 真係好抵呀!!另外都要讚一讚, 上食物速度都好快手, 所以120分鐘真係可以食到好多嘢😎 凡惠顧LIMESTONE  R

📢含豐富鈣質+天然礦物質石灰岩山脊
📢優質穀物, 全天然放牧飼養

凡惠顧LIMESTONE  RIDGE全血和牛+日本北海道四元豚吃到飽套餐, 按入座人數follow一鼎台式火鍋 及 Global meats IG, 即送限量版聯乘紀念套裝(冰箱貼 + 環保袋 )乙套
於IG發文及tag鼎台式火鍋 及 Global meats即送保溫壺乙個
2024-11-08 138 瀏覽
呢間台式火鍋我同朋友已經食過幾次,忍唔住要同大家分享好易食回本嘅一人一鍋火鍋餐廳 - 一鼎今次見到有個新推出嘅🌟石灰岩全血和牛🐂+日本北海道四元豚🐖🌟吃到飽未試過,就試吓佢啦。原來✨石灰岩全血和牛攞咗2024年澳洲全血和牛大賞銅獎🥉係相當罕有架,每隻和牛對上4代都是由純種的公牛和母牛配種而成,含豐富鈣質及天然礦物質全天然放牧飼養,和日本🇯🇵和牛比較,可以吃得出更濃郁的肉味,營養亦更為豐富。我哋即刻叫多幾盤食😋好味!仲有北海道「四元豚」由日本🇯🇵四個最佳豬種混種育成,加埋北海道天然資源豐富,豬仔喺無壓力又舒適的環境中成長,令到味道及肉質接近完美。淨係食呢兩隻肉都回哂本😋呀!唔止有肉類,仲有海鮮🦐有大頭蝦,生蠔,原粒帶子,蟶子,瀨尿蝦,鮮墨魚🐙脆肉鱔都係任食。熟食方面,我每次都會叫滷水牛腱🥢滷水牛肚,平時一碗台式牛腱牛肚麵都要$7x8x,但係呢度呢可以任食,仲有好多台灣嘅地道小食,甜不辣,鹽酥雞,地瓜條,花枝丸,古早鹽酥豆腐,黑糖炸麻糬,炸蝦丸等等都係任食。除咗飲品櫃嘅飲品之外,好多人都鍾意嘅手搖台式茶飲🧋🍻🧃🥤生啤都係任飲㗎!唔夠飽嘅,仲有自己任夾嘅火鍋料🥘任點嘅特色鍋物🥢同埋牛肉串串。

淨係食呢兩隻肉都回哂本😋呀!

唔夠飽嘅,仲有自己任夾嘅火鍋料🥘任點嘅特色鍋物🥢同埋牛肉串串。🍢

呢間台式火鍋吃到飽真係性價比超高,下次要再帶埋屋企人黎食多次🥰🤤

另外,餐廳做緊優惠,凡惠顧LIMESTONE  RIDGE全血和牛+日本北海道四元豚吃到飽套餐,按入座人數follow一鼎台式火鍋 及 Global meats Instagram 即送限量版聯乘紀念套裝(冰箱貼 + 環保袋 )乙套;
於Instagram發文及tag一鼎台式火鍋 及 Global meats即送保溫壺乙個
呢間台式火鍋可以一人一鍋,可以自己揀想食嘅湯底!唔洗再就朋友口味😂 今次食咗佢Lv3嘅澳洲200日穀飼牛+日本北海道四元豚套餐 ($329 90 mins),都有齊各款豬、牛、雞肉,亦有大量海鮮類!💪🏻 燻鰹魚湯、紅燒火牛湯燻鰹魚湯底比起平時嘅鰹魚湯更濃郁,多了一份煙燻嘅咸香味道!配料即使唔掂醬汁都夠味!燒牛火牛湯底有微微香辣,牛肉湯算香,而且2鍋湯底都好多配料!💪🏻 澳洲200日穀飼牛、澳洲黑安格斯封門柳、澳洲純和牛、日本北海道四元豚200日穀飼牛脂肪比例較多,油香較重,而且肉質都較淋!而純和牛相對脂肪含量少一啲,肉質會乾少少,但牛香較重😋 而且亦可以任食封門柳😍 封門柳牛香再重一啲,肉質都淋😛而北海道四元豚都有豬香。💪🏻 海鮮海鮮款式都好多,亦有比較少見嘅海鮮配料!例如:大頭蝦、瀨尿蝦、帶子等,亦有花枝滑同蝦滑!花枝同蝦滑都彈牙,帶子亦唔多見,可以食多啲😂!💪🏻 台式小食、炸物、台式滷味呢間餐廳最大特色係有大量台式小食,仲有台式滷味,一次過滿足晒想食台式野嘅慾望!例如有:青麻椒辣魚皮、台灣鴨血、煉奶炸油條、台灣腸、地瓜球、鹽酥雞、鹽酥菇菌、荔枝蝦球、滷肉飯、滷水金錢肚、金錢腱等,每

💪🏻 燻鰹魚湯、紅燒火牛湯

💪🏻 海鮮

💪🏻 台式小食、炸物、台式滷味
呢間餐廳最大特色係有大量台式小食,仲有台式滷味,一次過滿足晒想食台式野嘅慾望!例如有:青麻椒辣魚皮、台灣鴨血、煉奶炸油條、台灣腸、地瓜球、鹽酥雞、鹽酥菇菌、荔枝蝦球、滷肉飯、滷水金錢肚、金錢腱等,每份都細細份,一人份量啱啱好!炸物類亦都炸得香口脆身!

💪🏻 台式飲料
台式飲品嘅款式都好多,亦有芝士奶蓋類,當中純綠妍茶味好香,有回甘。

💪🏻 火鍋配料
餐廳都有齊基本打邊爐配料,如:各款丸類、辛師傅餃子、響鈴、蔬菜類等。

味道:7.5/10
性價比:7/10
食住瘦指數:💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻/5 (Gym friendly)
  • 封門柳
2024-11-01 465 瀏覽
屋企樓下開咗呢間台式火鍋專門店一段時間第一次嚟食晚市火鍋放題叫咗佢哋Top 1嘅澳洲200日穀飼牛 + 日本北海道四元豚吃到飽套餐呢度一人一鍋 唔使怕啲湯滾完撈到亂晒紅燒火牛湯底 - 嫌唔夠辣可以去自助區拎辣椒放埋落去甜醬油湯底 - 甜品適中穀飼牛嫩滑 油脂分佈幾靚四元豚都滑溜 除咗穀飼牛 仲有澳洲和牛 封門柳 牛舌最最最驚喜係呢度有生蠔好大隻又肥美開胃小食都有好幾款 佢隔離舖位就係一鼎茶 打邊爐可以無限店茶飲又幾唔錯 除咗呢啲茶飲 仲可以去自助區拎嘢飲啤酒生啤都可以任飲 正式可以飲飽食醉仲有十幾廿款丸類 菜 麵喺自助區任君選擇
屋企樓下開咗呢間台式火鍋專門店一段時間
除咗呢啲茶飲 仲可以去自助區拎嘢飲
啤酒生啤都可以任飲 正式可以飲飽食醉
仲有十幾廿款丸類 菜 麵喺自助區任君選擇

2024-10-28 447 瀏覽
天氣涼涼地,最適合相約三五知己打邊爐。「一鼎‧台式火鍋」提供8款不同湯底的一人鍋,包括:麻痺鴨、燻鏗魚、QQ骨膠原、甜醬油、蕃客為主、呷醋豬、番茄beef酸湯鍋、紅燒火牛,或可付款選擇椰子雞。😋是日選擇:澳洲200日穀飼牛+日本北海道四元豚吃到飽套餐 湯底:1️⃣蕃客為主 🍽濃郁番茄味,酸酸甜甜,令人開胃。 2️⃣燻鰹魚 🍽陣陣鰹魚香氣,湯頭鮮美。 食物方面,餐廳使用QR code下單:肉類: 一鼎穀飼牛、澳洲冠軍草飼羊、丹麥梅花肉、台南花雕雞、特級牛舌、澳洲純和牛、澳洲黑安格斯封門柳、澳洲200日穀飼牛、日本北海道四元豚腩肉豚、北海道四元豚。 海鮮類: 黑魚花、鼎鼎大頭蝦、脆肉鱔段、水上鮮墨魚、王牌帶子、鮮味瀨尿蝦、嫩滑牛蛙塊、超鮮生蠔。 台式小吃: 一鼎鹽酥雞、台式甜不辣、三星蔥燒串花枝、手作地瓜球、梅香地瓜條、古早鹽酥豆腐、酥炸菇菌、古早蒜味小香腸、黑糖炸麻薯、台南獅子球、九層塔花枝丸、花蓮藕墨魚滑、紅噹噹蝦球、榴槤炸波波。 其他: 台式鍋物、台灣主食、紅燒滷水、串串鍋物、甜品、特色飲品。食物種類多多,充滿台式風味,無論一個人或一班朋友,都必定會吃到飽!

😋是日選擇:
澳洲200日穀飼牛+日本北海道四元豚吃到飽套餐
湯底:
1️⃣蕃客為主
🍽濃郁番茄味,酸酸甜甜,令人開胃。
2️⃣燻鰹魚
🍽陣陣鰹魚香氣,湯頭鮮美。

食物方面,餐廳使用QR code下單:

2024-10-24
5 分鐘 (堂食)
2024-10-28 336 瀏覽
和朋友來到了馬鞍山吃一鼎台式火鍋,呢間打邊爐主打是一人一鍋,大家可以簡唔同既湯底,湯底類型很多,我點了蕃茄湯與朋友點了麻辣湯底。澳洲200日純穀飼牛餐 蔬菜,丸類,麵類等可在自助區拿,仲有飲品任拎牛肉是來自澳洲,食入口牛的脂肪比例適中,入口嫩滑,又有彈性。今次我最喜歡吃就是澳洲絕和牛,配上麻辣湯底,非常正飲品方面除咗可以再自助區拿之外,還可以在手機下單點手搖飲品,有得任飲真係十分抵。今次我點了芝士琥珀,香水檸檬茶和百香果三重奏。三款飲品都非常出色其中芝士琥珀真係啱晒鍾意飲奶蓋嘅朋友,奶蓋份量非常多,而且茶底香濃最後還可以自己斟雪糕來吃,必食@toppotasia 📍一鼎‧台式火鍋 (新港城中心(4期)) (馬鞍山)馬鞍山鞍祿街18號MOSTown新港城中心(4期)2樓2001號舖

澳洲200日純穀飼牛餐
蔬菜,丸類,麵類等可在自助區拿,仲有飲品任拎

最後還可以自己斟雪糕來吃,必食

@toppotasia

📍一鼎‧台式火鍋 (新港城中心(4期)) (馬鞍山)
2024-10-26 442 瀏覽
同朋友食飯近近地去左馬鞍山搵食,我地又鍾意牛又鍾意海鮮又鍾意打邊爐,所以揀左lee間台式任食火鍋,我地今次豪一豪揀TOP3嘅澳洲M8純和牛+日本北海道四元豚吃到飽套餐 @$419。最正嘅係可以一人一鍋,而且有8款湯底,我就揀左「呷醋豬」一鼎酸菜白玉鍋,酸酸味味唔會膩,朋友揀左「蕃客為主」風梨蕃茄濃湯鍋,湯底濃郁。食肉獸嘅我地都覺得肉類多款而且都高質,必點澳洲M8純和牛、一穀飼鼎牛、青花椒長牛舌、澳洲冠軍草飼羊、北海道四元豚腩肉等,而且非常貼心有張咭紙寫上最佳涮肉時間。海鮮都非常多,有大蝦、鮑魚、生蠔、帶子、瀨尿蝦、牛娃等等,我就喜歡大蝦同鮑魚。仲有可以order前菜、鍋物,台式小食,必叫台式手沖飲品,有百香果三重奏,冬瓜牛乳茶,黑糖珍珠牛乳,純綠研茶,芝士琥珀而自助吧有唔同款式既飲品,有自助調醬區、麵類、丸類、蔬菜類,蔬菜方面多款又新鮮,連特別既紫色羽衣甘藍都有,南瓜厚切好香甜。我地見到有人飲啤酒,又知道套餐包埋自助Suntory生啤,無限添飲,我地又啤一啤去。

2024-10-21 566 瀏覽
平時食火鍋多數都係一大班人,然後叫多個湯底又或者點個鴛鴦湯底一齊share咁。不過有時人少少,想試多款野,又或者唔想同人口水交融,一人一鍋就係一個好好嘅選擇。一鼎台式火鍋有多款湯底選擇,蕃茄又有、麻辣又有、鰹魚都有,款款都十分有特色。值得推介一下佢地嘅《澳洲純和牛餐或澳洲200日純穀飼牛餐》,咁200日純穀飼牛當然係任食啦,肉質鮮嫩牛味濃,真係食到停唔到口。此外,仲有牛舌同豚肉等,總有一款啱你。除左牛之外,打邊爐當然唔少得海鮮啦,帶子大大粒,肉質飽滿鮮甜,仲有爽口彈牙嘅魷魚,真係超級正。而且仲有多款餃類同滑,款款都充滿台灣特色。另外自助嘅有多款蔬菜、丸類同粉麵,滿足唔同人嘅需要。值得一提嘅係,除左雪櫃嘅飲品任飲,仲可以免費order台式飲料,就連生啤都可以任飲,真係超級爽。打完邊爐當然要食返杯雪糕又或者order個台式糖水食下啦,個餐都係包埋架。

2024-10-18 519 瀏覽
今日同家姐仔自私食😆因為👩🏻👧🏻一樣鍾意食牛同火鍋🍲一知 一鼎‧台式火鍋 係任食火鍋就去食😌一鼎‧台式火鍋 位於馬鞍山新港城中心標榜 #吃到飽 #飲到爽 而且 #一人一鍋啱哂👩🏻👧🏻可以各選湯底今次我哋order咗🍴成人 平日90分鐘澳洲M8純和牛+日本北海道四元豚吃到飽套餐 @$419 肉類🥩勁多款選擇👍🏻全部都好高質而且份量好足😋就算再次落單都係咁正必點😍澳洲純和牛、澳洲200日純穀飼牛、一穀飼鼎牛、青花椒長牛舌、澳洲冠軍草飼羊、台南花雕雞、北海道四元豚腩肉等店家好貼心😌食物咭牌上有講最佳淥幾多分鐘海鮮🦐🦪大蝦、鮑魚、生蠔、帶子、瀨尿蝦、牛娃推介生蠔、牛娃、新鮮蝦滑同粒粒蟹籽花枝滑👍🏻蔬菜🥬丸類🍜生菜、萵筍、蓮藕、木耳、蟲草花、菜苗等🌽款款都好新鮮仲有紫色羽衣甘藍😍梗係乘機食多啲啦最正係有台灣手工麵🌀好彈牙呀台式食物🍢台灣鴨血、黑糖炸麻薯、台式甜不辣、台式滷水滑豆腐、肉鬆皮蛋豆腐、古早鹽酥豆腐、一鼎鹽酥雞等🥤飲品除咗有罐裝飲品仲有黑、白生啤任斟任飲❗️真係好爽呀😆同有用新鮮水果製作嘅奶蓋冰沙、手調飲品香水爆檸、黑糖珍珠牛乳、百香果三重奏等等👍🏻款款都好想飲甜品自助雪糕機🍦桃膠雪耳糖

今日同家姐仔自私食😆

勁多款選擇👍🏻全部都好高質
而且份量好足😋就算再次落單都係咁正
店家好貼心😌食物咭牌上有講最佳淥幾多分鐘

海鮮🦐🦪
大蝦、鮑魚、生蠔、帶子、瀨尿蝦、牛娃
推介生蠔、牛娃、新鮮蝦滑同粒粒蟹籽花枝滑👍🏻

蔬菜🥬丸類🍜
生菜、萵筍、蓮藕、木耳、蟲草花、菜苗等🌽款款都好新鮮
仲有紫色羽衣甘藍😍梗係乘機食多啲啦
最正係有台灣手工麵🌀好彈牙呀

台式食物🍢

🥤飲品
除咗有罐裝飲品
仲有黑、白生啤任斟任飲❗️真係好爽呀😆
同有用新鮮水果製作嘅奶蓋冰沙、手調飲品
香水爆檸、黑糖珍珠牛乳、百香果三重奏等等👍🏻款款都好想飲

甜品
自助雪糕機🍦
桃膠雪耳糖水🥣味道清甜又好足料👍🏻

不過下次要加$20 😌 打邊爐120分鐘先至足夠😆

@toppotasia 一鼎‧台式火鍋 ( #馬鞍山 )

#一鼎台式火鍋 #台式火鍋 #火鍋 #台灣菜 #澳洲和牛 #foodiehk #高質 #馬鞍山美食 #沙田區 #放題 #茶飲
2024-10-10
30 分鐘 (堂食)
2024-10-17 600 瀏覽
一次滿足三個願望台式火鍋x手搖飲品x雪糕=任食任飲👌🏻每次經過都人頭湧湧,這晚終於輪到我地擦餐飽啦。澳洲200日純穀飼牛晚餐吃到飽套餐 - 湯底都有8款,分別選了勁足料嘅燻鰹魚同紅燒火牛🥘🥩肉肉之選🥩澳洲200日穀飼牛、澳洲黑安格斯封門柳、澳洲純和牛、特級牛舌等...高質靚牛,肉質細嫩。另有點澳洲冠軍草飼羊、丹麥梅花肉…😋🦐海鮮之選🐟鮮甜海蝦、脆肉鱔片、瀨尿蝦、王牌帶子、生蠔等…,全部鮮味彈牙🤭🍡其他推介🍚蟹子花枝滑、花蓮藕墨魚滑、煙肉鵪鶉蛋、古早滷肉飯、一鼎鹽酥雞、台式甜不辣等等食不停口😋🧋手搖飲品🥤我們分別試了煙韌Q彈又香滑的黑糖珍珠牛乳、清甜解渴的百香果三重奏同近期大熱酸酸甜甜的香水檸檬🤤🍦甜品🍨自己雪糕自己喞啦,3.5牛乳味同白葡萄酸奶兩種口味,每人食了2大杯; 還有桃膠芋園雪耳初牛乳及其他甜點,密密食滋潤吓。🔅另自助吧仲有大量火鍋配料,同大大個飲品櫃,真係保證飲飽食醉啊🤗
一次滿足三個願望

台式火鍋x手搖飲品x雪糕=任食任飲👌🏻

🥩肉肉之選🥩

🦐海鮮之選🐟

🍡其他推介🍚

🧋手搖飲品🥤

🍦甜品🍨

2024-10-10
5 分鐘 (堂食)