心思思想食烤魚,今次揀咗一間新開無耐嘅烤魚店,抱住試下無壞嘅心態去試,但估唔到食物味道同用餐體驗都好有驚喜!我地揀咗二人套餐($499),包烤魚、各類燒物同飲品~湯底揀咗新推出嘅「金湯辣紫蘇」,本身仲驚紫蘇味太濃會好奇怪,但食落又同烤魚好夾wo,食厭咗普通麻辣酸辣,可以試下呢個口味!魚肉嫩滑冇咩骨、好鮮甜,即使食到最後,啲魚肉都唔會因為煮咗好耐而乾柴👍🏻蒜蓉燒生蠔:生蠔正常size,勝在新鮮冇沙,蒜蓉份量十分慷慨🤣另外豬牛雞我地都個試咗一款,包括燒肥牛串、荷蘭豬五花腩、雞軟骨串。全部都燒得幾出色,油脂豐富嘅部分燒到比較乾身,所以唔會油膩,但仍然保存到肉汁👍🏻飲品方面我地半價換購咗特飲。百香果茉莉綠茶(半價$19)食到一粒粒百香果粒,甜度適中~藍天乳酸梳打(半價$21)賣相唔錯,相對百香果會更加清爽,小編更鐘意呢款👅

我地揀咗二人套餐($499),包烤魚、各類燒物同飲品~

飲品方面我地半價換購咗特飲。
百香果茉莉綠茶(半價$19)食到一粒粒百香果粒,甜度適中~

• 串燒
2023-05-04 40 瀏覽
今日黎左屋企樓下既七月烤魚慶祝媽味生日🎂我地叫左一個2人套餐 再加其他小食同配料 首先係 ✨藤椒青椒味清江魚(小辣)藤椒青椒口味又酸又辣 好過癮 魚肉入味又滑 但一點都不乾 骨頭亦唔多 啖啖肉 湯中有芽菜、酸菜作配菜 超級惹味 重口味之選 但如果唔係好食得辣既朋友記得叫bb辣 因為小辣愈滾愈辣 我地都食到出哂汗 好爽 ✨蒜蓉扇貝2隻 依樣反而我覺得麻麻地 蒜唔夠濃味 扇貝亦唔夠大隻 ✨肥牛串 羊肉串 燒雞中翼 燒韭菜 配上孜然粉既串燒 味道一流 佢可以控制到唔會太鹹 但又燒得啱啱好唔會好乾✨加精選烤魚配菜(任選四款$68)我地簡左 午餐肉 萵旬 炸響鈴 紅薯粉 配料整體新鮮 響鈴好脆 紅薯粉同萵旬配落烤魚湯底超夾 依餐川菜食得好開心 下次會再encore

✨藤椒青椒味清江魚(小辣)

✨蒜蓉扇貝2隻
依樣反而我覺得麻麻地 蒜唔夠濃味 扇貝亦唔夠大隻

✨肥牛串 羊肉串 燒雞中翼 燒韭菜

✨加精選烤魚配菜(任選四款$68)

依餐川菜食得好開心 下次會再encore
2023-04-12
慶祝紀念
生日
  • 絕品烤魚
有日突然好掛住重慶四川既麻辣🌶️所以就即刻約埋一樣係嗜辣愛好者既朋友食 \ 🔥七月烤魚 /經過店面已經聞到陣陣既麻辣香氣💨入到去睇餐牌見有好多選擇 📝除左單點之外 仲有2人/4人/6人餐揀見2人餐可以試多D唔同款式 又幾抵食 就直接order左2人餐~💁‍♀️👭 2人餐 ($499):烤魚1條+串燒4串+燒物1份+2杯飲品\ 🐟 藤椒青椒口味清江魚 – 中辣 /口味一共有6款 選擇非常多!! 當中仲有2款唔辣口味 仲可以加$揀鴛鴦鍋 就算有朋友仔唔食辣 都可以一齊黎食烤魚上面鋪滿滿滿既藤椒+青椒+泡椒 🥵🥵一上台已經辣味撲鼻🔥🔥食完麻味停留係舌尖久久縈繞👅 麻而不膩而重點既清江魚🐟 原條上 勁大條 份量十足 先烤後燉 先將清江魚煎到微焦 再放到熱辣辣既辣鍋慢煮 🥘魚肉鮮嫩有彈性 唔多骨 食落香滑 仲吸收晒所有辣味 越煮越麻 令人上癮😋😋\ 🍢串燒 /17款內揀4款 我地分別揀左牛舌🐮 五花腩🐷 羊肉🐑 雞腎 🐤烤好既串燒會連燒烤盤上菜 可以保持串燒溫度 完全唔怕凍左唔好食 非常貼心串燒灑滿辣粉+孜然粉🧂 香辣可口 絕對係經典重慶四川風味~~🐼當中個人最中意油脂十足既五花腩🐖\ 🐚 燒物
有日突然好掛住重慶四川既麻辣🌶️

除左單點之外 仲有2人/4人/6人餐揀
見2人餐可以試多D唔同款式 又幾抵食
就直接order左2人餐~💁‍♀️

\ 🐟 藤椒青椒口味清江魚 – 中辣 /
口味一共有6款 選擇非常多!!
烤魚上面鋪滿滿滿既藤椒+青椒+泡椒 🥵🥵

扇貝肉質飽滿 燒完後仍然多汁 💦
唔會燒到乾身 超多蒜蓉同辣椒 適合重口味人士

\ 🥤 飲品 /
套餐包左2罐汽水 我地就用半價轉特飲
- 🥒 青瓜青檸蘇打 (+$21)
- 🍓 草番蕃石榴乳酸蘇打 (+$21)
2杯都好fresh 解辣一流
最欣賞入面既寒天啫喱 好好食

另外仲叫左個 \ 🍝 蔥油拌麵 ($38) / 送魚食
幼身麵條 用豬油煮 再伴乾蒽 油香味十足
  • 絕品烤魚
大家印象中的川菜係咪都比較中式風格❤️今晚朋友約左我係將軍澳~帶左我去試一間型格川菜 七月烤魚📍-這家以黑色為主調🖤幾有空間感! 食物方面就以烤魚、串燒、小食為主📋我地當然就先揀左烤魚🔥我地揀左重慶香辣口味清江魚🌶睇落真係好辣 好彩食落還好😋不過少少油整條清江魚肉身好嫩,以大骨為主✅不過由於相對嫩身,就會比較難夾🤪-另外我地再叫左D配菜,可以同烤魚一齊食揀左鴨血片、響鈴、魚豆腐同萵筍🥩🥢個人認為鴨血片同萵筍片最襯香辣,可以吸晒湯既味✨-串燒方面,我地再點了🍢燒韮菜🍢燒雞中翼🍢燒茄子3樣都好鍾意,又夠晒惹味呀!個人真係好鍾意燒韮菜,爽口又夠惹味🥳燒茄子入面有晒滿滿既蒜泥,好食,但真係會好濃味⚠️-飲品方面,我地點了百香果茉莉綠茶同芒果乳酸茉莉綠茶🍹2杯都係小清新為主,夠解渴🍋-滿足既川菜,不過地點真係唔方便,好少專登去‼️同埋川菜味道偏濃,清淡朋友要留意呀💡
大家印象中的川菜係咪都比較中式風格❤️
今晚朋友約左我係將軍澳~
帶左我去試一間型格川菜 七月烤魚📍
這家以黑色為主調🖤幾有空間感!
食物方面就以烤魚、串燒、小食為主📋
我地當然就先揀左烤魚🔥我地揀左重慶香辣口味清江魚🌶
睇落真係好辣 好彩食落還好😋不過少少油
整條清江魚肉身好嫩,以大骨為主✅
不過由於相對嫩身,就會比較難夾🤪
另外我地再叫左D配菜,可以同烤魚一齊食
揀左鴨血片、響鈴、魚豆腐同萵筍🥩🥢
個人認為鴨血片同萵筍片最襯香辣,可以吸晒湯既味✨
串燒方面,我地再點了
🍢燒韮菜
🍢燒雞中翼
🍢燒茄子
3樣都好鍾意,又夠晒惹味呀!
個人真係好鍾意燒韮菜,爽口又夠惹味🥳
燒茄子入面有晒滿滿既蒜泥,好食,但真係會好濃味⚠️
飲品方面,我地點了百香果茉莉綠茶同
芒果乳酸茉莉綠茶🍹
2杯都係小清新為主,夠解渴🍋
滿足既川菜,不過地點真係唔方便,好少專登去‼️
同埋川菜味道偏濃,清淡朋友要留意呀💡
烤魚配菜
燒雞中翼
燒韮菜
  • 清江魚
2023-04-30 20 瀏覽
將軍澳區難得開咗一間坐得好舒服嘅烤魚店收咗工之後揾埋住同區嘅朋友一齊過去食個晚飯喺佢未開張之前行過舖面,睇佢嘅裝修仲以為係食高級中菜,之後先發現原來係食烤魚,好有驚喜!今次我地叫左個2人餐,十份足料,講咗啲小食先:蒜蓉燒生蠔2隻賣相精緻,蠔唔會燒到乾晒,加埋蒜蓉好惹味!燒菠蘿 +韭菜 + 雞翼 +雞腳雖然串燒好快嚟到,但係完全唔使急住食驚佢會凍咗,因為佢會擺喺個暖盒上面一路㷫住,貼心位要加分😍雞翼表面烤到微微焦香,肉質仍然保持到鮮嫩多汁嘅口感,最重要嘅係佢唔會加太多七味粉,搞到食完之後要飲可樂解味精!菠蘿都燒得好淋甜,又多汁🥰 好啦,到個主菜 — 清江魚 (蒜香酸菜口味)清江魚出名肉質滑溜同埋味道清淡,成個烤魚鍋嘅賣相十分吸引,魚肉質軟嫩但結實。因為呢排熱氣唔敢食辣,如果唔係叫佢個藤椒湯底相信一定更加惹味!跟餐仲有兩杯特飲,百香果茉莉綠茶同埋青瓜蘇打~配返個烤魚餐清清地夠refreshing!總括嚟講,我覺得今餐性價比係高嘅,值得回頭再試😋
將軍澳區難得開咗一間坐得好舒服嘅烤魚店
收咗工之後揾埋住同區嘅朋友一齊過去食個晚飯

今次我地叫左個2人餐,十份足料,講咗啲小食先:

蒜蓉燒生蠔2隻

賣相精緻,蠔唔會燒到乾晒,加埋蒜蓉好惹味!

燒菠蘿 +韭菜 + 雞翼 +雞腳

好啦,到個主菜 — 清江魚 (蒜香酸菜口味)

總括嚟講,我覺得今餐性價比係高嘅,值得回頭再試😋
2023-04-26 31 瀏覽
🍲 七月烤魚將軍澳) 🍲✨回頭再來烤魚依然出色✨-·醬香豆豉烤魚同行朋友唔食得辣,所以叫醬香豆豉😍都好好食,醬香味濃,豆豉唔會太鹹🫶🏻清江魚冇乜骨食落啖啖肉👍🏻· 蒜蓉燒扇貝扇貝新鮮夠大隻,上邊都有好多蒜蓉,如果有粉絲更加好😍· 串燒(雞中翼、雞軟骨、豆皮、韭菜)雞中翼燒得啱啱好唔會好乾,雞軟骨調味適中唔會太鹹,豆皮比較特別,韭菜好嫩唔老!·草莓番石榴乳酸梳打、青瓜青檸蘇打 - - - $38+$42草莓番石榴味好香😍重有脆脆波 飲落唔會好甜👏🏻好飲!青瓜青檸蘇打好特別!入面真係有青瓜😍飲落好青新🤤重有青檸香味🥒🍋-Total: 600(二人餐,連加一)推介指數:8/10———————————————🔺 七月烤魚 (將軍澳)🔺 將軍澳貿業路8號新都城中心2期1樓1086-90A號舖-----------------------
🍲 七月烤魚將軍澳) 🍲

✨回頭再來烤魚依然出色✨

·醬香豆豉烤魚

· 蒜蓉燒扇貝
扇貝新鮮夠大隻,上邊都有好多蒜蓉,如果有粉絲更加好😍

· 串燒(雞中翼、雞軟骨、豆皮、韭菜)

草莓番石榴味好香😍重有脆脆波 飲落唔會好甜👏🏻好飲!

Total: 600(二人餐,連加一)
推介指數:8/10
———————————————
🔺 七月烤魚 (將軍澳)
🔺 將軍澳貿業路8號新都城中心2期1樓1086-90A號舖
-----------------------
最近知道新都城二期開左一間新餐廳叫七月烤魚 主打烤魚 賣相吸引 吾洗北上都嘆到 一於黎試下呢到嘅招牌菜 烤魚啦😜我地叫左個👫🏻二人餐 $499除左烤魚仲有4串自選串燒 同埋扇貝 都幾豐富🐠清江魚 藤椒青椒口味 (小辣)魚肉非常新鮮 口感好嫩滑 冇腥味開左邊 避開到好多魚骨 啖啖肉藤椒青椒口味吾錯 愈煲愈出味 個陣椒麻食到上曬引😍🦪蒜蓉燒扇貝2隻好大隻🤪蒜蓉加埋牛油燒出黎超香 聞到流曬口水 肉質新鮮彈牙🥬燒韭菜韭菜好長好大棵 抵食😊全部串燒都會放系塊鐵板上暖著佢 咁就吾怕灘到凍曬 可以慢慢嘆 好細心👏🏼🔥燒雞軟骨串食落索索聲 好果制👍🏻🐑燒羊肉串肉味吾太羶 加上每舊都一小口 容易食🐔秘製烤雞爪雞腳燒完都吾un 幾爽口 由其食到啲筋 好特別 平時吾會咁易食到🍜蔥油伴麵 $38雖然咁多野食 但晚餐都系想食啲殿粉質 於是我地就額外叫多個麵食 麵質幾Q彈 有嚼勁 蔥油好香 同烤魚好夾⭐️份量都好多 夠曬2個人食🍸芒果乳酸茉莉綠茶 +$19🍹草莓番石榴乳酸梳打 +$21味道清新怡人 幾解辣 💭餐廳食物質素高 難怪平日既晚上都座無虛席咁多人食 一個套餐有曬烤魚 串燒 大滿足🥰

二人餐

🐠清江魚 藤椒青椒口味 (小辣)
魚肉非常新鮮 口感好嫩滑 冇腥味

燒韭菜
蔥油伴麵
  • 清江魚藤椒青椒口味
2023-04-18 36 瀏覽
餐廳啱啱開張個時黎食過一次,烤魚都唔錯,今次平日7點左右黎到唔算好多人,接近8點就差唔多坐滿🌟絕品烤魚$268三款魚我地揀咗海鱸魚,魚肉滑又比較實啲,表面都煎過再放落個湯到。湯底都有幾款口味可以揀。呢款係唔辣既蒜香酸菜口味,有好多酸菜但湯唔會好酸,食到最後可能有啲咸。火鍋配料 $68/4🌟土豆片 、🌟蓮藕片、🌟鴨血片、🌟響鈴食完魚可以加埋啲配料落去煮,土豆片略爽口,吸晒啲湯汁都幾好食,鴨血片好滑🌟烤茄子 $38表面有唔少蒜蓉,燒得幾香🌟烤韭菜 $18🌟烤奪命肥腸 $29呢到都有10幾款串燒,韭菜調味幾好食,肥腸都幾香口,辣既會更好食🌟草莓番石榴乳酸蘇打 $42🌟青瓜青檸蘇打 $42

🌟絕品烤魚$268

火鍋配料 $68/4
🌟土豆片 、🌟蓮藕片、🌟鴨血片、🌟響鈴

🌟烤茄子 $38
表面有唔少蒜蓉,燒得幾香

🌟烤韭菜 $18
🌟烤奪命肥腸 $29

🌟草莓番石榴乳酸蘇打 $42
🌟青瓜青檸蘇打 $42
2023-04-17 25 瀏覽
最近烤魚大行其道,今日同屋企人黎左呢間七月烤魚試下,屋企人唔食得辣,見到呢到有唔辣就岩哂,今次試左醬香豆豉味,魚品種有3款選擇,我地選了海爐魚,啲骨偏大易搵,魚肉多又滑。😋另外點了配菜,有鴨血片、萵筍、響鈴卷同雞髀菇,鴨血片好推薦👍🏻👍🏻👍🏻,佢係爽口果種😋同出面既好唔同。除左烤魚,聽講串燒都好出名,今次試左牛油錫紙金菇菜同埋燒茄子,燒得岩岩好,啲蒜香到不得了,茄子燒到腍腍地咁,令人食指大動👍🏻👍🏻👍🏻

2023-04-17 21 瀏覽
今日黎搵朋友,然後係佢屋企附近搵野食,揀左呢間7月烤魚,地方幾大,坐落舒服又唔擠迫。.今次揀左醬香豆豉味嘅烤魚,唔辣就番大家口味,味道幾香豆豉味,而且係keep住煲,越食越入味,怕辣既朋友可以揀呢款☺️.另外仲點左2串串燒,叫左菠蘿同韭菜,估唔到會用保熱爐上,菠蘿同韭菜都唔會乾爭爭,厚必菠蘿鮮甜多汁🥰😚正呀.最後仲有蔥油伴麵,麵質有彈性,聞到蔥油香,我地掉左落烤魚到,沾上啲醬香汁更惹味😋😋

2023-04-14 26 瀏覽
寶琳開咗間烤魚 一直都無機會試 所以前排就同屋企人一齊去食-蒜香酸菜烤魚(海鱸魚) $268 [👅9/10]真係好好食 湯底我哋揀咗蒜蓉酸菜味🧄蒜味好濃 酸菜味道啱啱好 唔會太鹹太酸👍🏻魚肉好新鮮 無乜骨 平時挑剔嘅屋企人都話呢條魚好食😋不過鍋入面嘅配菜就無乜 得啲芽菜我哋加咗$68四款配菜 叫咗萵荀 鴨血 年糕 紅薯粉 四款都唔錯 年糕同薯粉索晒啲湯汁好好味 好煙韌👍🏻食晒又再俾$20追加多份薯粉🤣-烤荷蘭豬五花腩 $29 [👅7.5/10]烤雞軟骨串 $28烤奪命肥腸 $29三款都燒得幾入味 肥腸無臭味 上面灑咗少少孜然粉-草莓番石榴乳酸梳打 $42 [👅8/10]正常好飲嘅味道 無乜特別 入面有啲寒天晶球🍓-蔥油拌麵 $38 [👅6/10]蔥油拌麵就一般啦 無乜蔥香味 麵嘅質地都偏軟🍜-三個人嗌咗咁多嘢食 啱啱夠飽 埋單$609~-📍#七月烤魚寶琳新都城中心2期1樓1086-90A號舖
寶琳開咗間烤魚 一直都無機會試 所以前排就同屋企人一齊去食
草莓番石榴乳酸梳打 $42 [👅8/10]
正常好飲嘅味道 無乜特別 入面有啲寒天晶球🍓
蔥油拌麵 $38 [👅6/10]
蔥油拌麵就一般啦 無乜蔥香味 麵嘅質地都偏軟🍜
三個人嗌咗咁多嘢食 啱啱夠飽 埋單$609~
📍#七月烤魚
寶琳新都城中心2期1樓1086-90A號舖
2023-04-11 28 瀏覽
想食烤魚又唔想行咁遠,係屋企附近搵到間七月烤魚,見到個名就知係烤魚專門店,去到嘅時候好多人,食咗陣已經要排隊,真係好好彩😆🌳絕品烤魚$268屋企人唔食辣,揀咗醬香豆豉口味嘅海鱸魚🐟估唔到呢隻味都幾香口,魚肉索灑湯汁好入味,而且呢款魚肉質好嫩滑,唔會鞋口☺️🌳蔥油拌麵$38拌麵嘅蔥油香味十足,份量都好多,加咗小小烤魚湯汁一齊食,味道更佳😍🌳烤韭菜、菠蘿除咗烤魚爐,旁邊仲有細細個串燒爐可以Keep 住串燒嘅溫度🍢咁就唔怕串燒會太凍🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌼懶好食指數:4.5/5🌼懶住去指數:4.5/5🌴只想懶住食、懶住玩、歡迎餵食🌴💤🦥得閒就Follow吓,不過懶得Follow翻你🦥💤

🌳絕品烤魚$268
🌳蔥油拌麵$38
🌳烤韭菜、菠蘿
🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲
🌼懶好食指數:4.5/5
🌼懶住去指數:4.5/5
🌴只想懶住食、懶住玩、歡迎餵食🌴
💤🦥得閒就Follow吓,不過懶得Follow翻你🦥💤
2023-04-01 90 瀏覽
同朋友聚聚又唔想去太遠所以揀左區内一間新烤魚店朋友愛辣所以交晒俾佢發板乾鍋辣子肥腸鍋有個小火爐熱住所以係火辣火辣的~🔥肥腸油潤入口甘香而且份量唔少下飯必點!烤茄子茄肉淋滑面層厚厚香料蒜入晒味🤤🤤烤韮菜韮菜香烤後仍然保留到水份唔會燒到乾晒幾好味!燒菠蘿呢個有啲趣怪菠蘿甜甜地加左香料喺上面又幾香喎~烤饅頭脆爆呢~主角烤魚係雙味海鱸魚藤椒青椒同金湯辣紫蘇朋友遷就我揀左少辣但都不礙烤魚嘅美味兩款都好惹味魚肉入味而且就算一路烤住都唔會過熟太老食完濃味烤魚加個蔥油拌麵簡單飽肚最後飲返兩杯特飲黎緩解下辣味藍天乳酸梳打同百香果茉莉綠茶味道唔錯解渴解辣
同朋友聚聚又唔想去太遠

味道唔錯
解渴解辣
2023-03-23
2023-03-31 58 瀏覽
寶琳新都城二期新開咗間烤魚店,將軍澳可以食烤魚真係少之有少,夜晚仲要好多人食,再夜啲要排隊,好彩早食飯🙊每張枱都有大大個烤魚爐同燒烤盤,我地都唔輸蝕梗係嗌咗個招牌烤魚🐟見到條魚真係不得了,非常大條大吃一驚!叫兩款口味俾多$20就得,兩條魚二百幾就食到好抵食,平時呢個價錢得一條魚。叫咗藤椒同酸菜口味,兩個湯底都好入味,啲魚好嫩滑,食唔到停口!後尾仲加咗幾款配菜,個湯底好夠滾,所以好快熟。最喜歡蓮藕片、土豆絲吸味又好食。見到隔離檯嗌嘢飲幾靚,同朋友叫咗一人一杯,一杯叫藍天乳酸蘇打,另一杯草莓香石榴乳酸蘇打,兩杯都酸酸甜甜好好味,食完烤魚飲呢個好解辣🥵

2023-03-28 54 瀏覽
呢間七月烤魚開業一排都未有機會試今日趁放假同爸爸媽媽一齊晚飯試下餐廳裝修走古風啲磚牆設計幾特別大枱中央就放定個大爐準備烤魚我地點左一個絕品烤魚要海鱸魚鴛鴦口味湯底金湯辣紫蘇拼藤椒青椒兩款都試小辣~海鱸魚好肥大肉很厚很厚很嫩滑藤椒青椒湯更濃更辣辣午餐肉最正!而金湯就好香口用黎煮鴨血片又滑又香酸辣青檸豬手豬手厚肉味道酸爽鮮香同烤魚嘅辣各有不同再來一點串串,有小火爐暖住串串⭐️烤雞翼是必點的,非常入味👍⭐️羊肉串唔羶⭐️烤豆皮幾特別⭐️炸饅頭又係正,炸到勁脆川渝小酥肉呢度個小酥肉比較大件入口一層肥一層瘦好juicy呀🤤🤤🤤吃辣都要解辣我同媽媽一人要左杯特飲芒果乳酸茉莉綠茶草莓番石榴乳酸蘇打酸酸甜甜夠解渴烤魚味道唔錯唔怪得咁多一家人黎分享!
呢間七月烤魚開業一排都未有機會試

酸辣青檸豬手
豬手厚肉
味道酸爽鮮香
同烤魚嘅辣各有不同

再來一點串串,有小火爐暖住串串
⭐️烤雞翼是必點的,非常入味👍
⭐️羊肉串唔羶
⭐️烤豆皮幾特別
⭐️炸饅頭又係正,炸到勁脆

川渝小酥肉

我同媽媽一人要左杯特飲

草莓番石榴乳酸蘇打
酸酸甜甜夠解渴

烤魚味道唔錯
唔怪得咁多一家人黎分享!
2023-03-23