2024-12-17 455 瀏覽
餐廳環境以日本風為主,食物種類都算多,仲有抵食晚市二人套餐青唐辛子豆腐唐揚煮豆腐外層酥脆,內裡卻保持著細膩嘅口感,食落又滑又🈶豆香雜錦魚生冷麵沙律將麻醬拌上新鮮嘅魚生粒粒、沙律菜及冷麵,食落非常開胃蟹籽沙律叫咗細嘅份量,但都好大碗,好抵食👍🏻清爽嘅青瓜絲配上蟹柳➕蟹籽,感覺好清新鹽燒三文魚頭三文魚頭都好大個,肉質鮮嫩多汁,尤其係魚頰部分,魚脂味香濃,非常美味蟹味噌甲羅燒鱈魚干將蟹膏鋪滿香脆嘅鱈魚干一齊食,入口充滿蟹膏嘅鮮甜味道,十分可口壽司揀咗三文魚🍣三文魚籽、深海池魚、帶子、炙燒左口魚邊、芥辣八爪魚➕ 鰻魚手卷,件件都新鮮美味
餐廳環境以日本風為主,食物種類都算多,仲有抵食晚市二人套餐

青唐辛子豆腐唐揚煮
豆腐外層酥脆,內裡卻保持著細膩嘅口感,食落又滑又🈶豆香

雜錦魚生冷麵沙律
將麻醬拌上新鮮嘅魚生粒粒、沙律菜及冷麵,食落非常開胃

蟹籽沙律

鹽燒三文魚頭

蟹味噌甲羅燒鱈魚干

壽司

2024-12-11 455 瀏覽
七福神和食亭係一個食日式料理嘅好地方!餐廳環境舒適,菜式多樣,無論係小食、壽司定係甜品都好吸引🥳✨芝麻雞翼 $68 呢個雞翼炸得金黃酥脆,外面撒上香濃芝麻,咬落去肉質嫩滑,真係好滿足👍✨海膽蟹肉茶碗蒸 $38 茶碗蒸滑得嚟又充滿海鮮味,海膽同蟹肉嘅搭配令整個口感更加豐富😋 ✨麻辣風溫泉旦冷豆腐 $45 豆腐滑嫩,加上麻辣醬汁,帶來一陣微辣的刺激感,清新又開胃,非常適合夏天食!😎 ✨網燒牛扒 $138 牛扒煮得剛剛好,肉質鮮嫩多汁,搭配特製醬汁,更加提升咗味道🤤 ✨蟹味噌甲羅燒 $68 甲羅燒得香氣四溢,蟹味噌的鮮甜味道令人回味無窮,同飯糰係絕配🍴 ✨三文魚壽司 $22 新鮮嘅三文魚壽司簡單卻好正!🍣 ✨鰻魚壽司 $40 鰻魚烤得香脆可口搭配米飯簡直係絕配!😋 ✨金龍蝦反卷 $60 炸蝦肉質彈牙加上特製醬汁每一口都充滿驚喜!🦞 ✨三文魚腩壽司(特長)$35 腩位肥美每一口都令人心滿意足非常推薦!👌 ✨火炙三文魚壽司 $28 火炙的香氣讓人欲罷不能搭配米飯更添風味!🔥 ✨生忌廉吉士銅鑼燒 $45 甜品部分亦唔可以錯過這款銅鑼燒加上忌廉真係好正!🍰 ✨柚子雪糕 $35
七福神和食亭係一個食日式料理嘅好地方!
餐廳環境舒適,菜式多樣,無論係小食、壽司定係甜品都好吸引🥳

✨芝麻雞翼 $68

✨士多啤梨活乳酸沙冰 $48
士多啤梨的酸甜味道配上乳酸
簡直係夏日消暑必備!🍓

🎶🎶🎶
Discover the hidden gem of Japanese cuisine at Shichi Fuku San, where each dish is a delightful surprise. From the crispy sesame chicken wings to the refreshing fruit sorbets, every bite promises a burst of flavor that will leave you wanting more.

🍴七福神和食亭
📍佐敦彌敦道311-313號1樓
📞23882302

#七福神和食亭 #comfy_佐敦 #佐敦美食 #佐敦好去處 #香港美食 #香港打卡 #香港餐廳 #好好吃
2024-12-11 421 瀏覽
11月就是紅葉季節,要睇紅葉就會想到去日本,又會想吃日本美食,請不到假去日本,就只好在港食日本菜,滿足一下自己的慾望。******************************想到食日本菜,居酒屋就會選擇最多,除了集團式餐廳,又要親民價,七福神和食亭就是不二之選。餐廳就在佐敦彌敦道之上,又就近地鐵站。餐廳座位甚多,前來時間尚早,所以有不少座位選擇,但到下班時間,已經7成滿座,甚受歡迎。七福神和食亭以居酒美食為主,如刺身、壽司、燒物、和食、主食,配上甜品、酒品和梳打特飲,價錢都較大眾化,難怪如此多聚餐食客。三文魚刺身 HKD68,都幾厚切大片,不是魚腩都一樣鮮甜。海膽蟹肉茶碗蒸 HKD38,用上蟹肉和海膽,清甜無比,蛋又很滑溜,天氣凍食茶碗蒸又可暖身。芝麻雞翼 HKD68,燒得皮邊脆口又有芝麻香,好味。大蝦天婦羅6本 HKD78,天婦羅脆漿很脆,蝦又大隻,好滿足。蒜蓉牛油燒帶子 HKD88,帶子都大隻,啖啖肉,燒得𣎴錯。網燒牛扒 HKD138,牛扒肉淋,燒得剛剛好。石鍋蒜香牛肉飯 HKD85,牛肉都不少,石鍋飯送上枱時很香,放多一點時間,就能有層飯焦,非常香口。柚子薑梳打 HKD38,

七福神和食亭以居酒美食為主,如刺身壽司、燒物、和食、主食,配上甜品、酒品和梳打特飲,價錢都較大眾化,難怪如此多聚餐食客。

三文魚刺身 HKD68,都幾厚切大片,不是魚腩都一樣鮮甜。

芝麻雞翼 HKD68,燒得皮邊脆口又有芝麻香,好味。

蒜蓉牛油燒帶子 HKD88,帶子都大隻,啖啖肉,燒得𣎴錯。

網燒牛扒 HKD138,牛扒肉淋,燒得剛剛好。

柚子薑梳打 HKD38,加入酸薑和柚子蜜製成梳打,有著柚子清香又有薑的味道,幾特別。

楓糖抹茶梳打 HKD38,楓糖味都幾香,又同抹茶都夾,好飲。

生忌廉吉士銅鑼燒 HKD45,用上吉士夾在銅鑼燒中間,又香又甜,非常滿足。

• 三文魚刺身
  • 石鍋燒香蒜牛肉飯
  • 網燒牛扒
  • 芝麻雞翼
  • 海老天婦羅
七福神和食亭真係一間拍得住喺日本食嘅日本餐廳,佢嘅刺身簡直係好似喺日本魚市場新鮮整出黎咁喺香港,用哩個價錢就可以食到日本咁新鮮係超值,刺身蝦係XXL size, 鮮甜度又係爆燈,咬落清新爽口,又處理得非常乾淨!三文魚油香滿溢,新鮮十足,仲要好厚身。只售118蚊嘅蠔之土手鍋真係超級高質,新鮮到極,果種鮮甜係去到齒夾留香嘅程度,好似即開新鮮生蠔咁鮮甜。要襯佢剛剛好熟就食,唔係會縮水同冇咁甜。叫左呢個鍋仲有好足夠嘅蔬菜食。但我都係叫左碟豚肉炒野菜,肉片好薄唔肥,炒得香到爆,唔鍾意食菜嘅朋友都讚好!另外必點係佢地嘅東山壽司拼盤,338蚊有成24件好抵食,大大大滿足,擺盤好有開party的感覺,飯好鬆軟而有飯香,壽司上的刺身又極新鮮同厚切。其實呢餐飯真係好似喺日本食,有啲食左就係賺左嘅感覺,慳返程日本機票都食到咁高質!掂呀!呢度仲有好多甜品,不過我食得太飽,只你叫個雪糕食下就算,下次再試埋其他特色甜品同梳打。

叫左呢個鍋仲有好足夠嘅蔬菜食。

另外必點係佢地嘅東山壽司拼盤,338蚊有成24件好抵食,

2024-12-02
  • 蠔之土手鍋
2024-12-08 392 瀏覽
有朋自遠方來,當然要同佢食餐好嘅☺️ 知道朋友仔對 #日式料理 情有獨鍾,一於帶佢嚟 #小秘書 嘅飯堂「七福神和食亭」 試吓🤤 可能係長假期嘅關係,中午時段餐廳幾乎滿座,好彩我醒目一早訂咗位,服務員早已預留咗卡位俾我哋🤤 整間餐廳嘅擺設好有日式風味,感覺就好似喺東京完街,夜晚去搵食一樣,好有歸屬感🥰 第一次中午時段幫襯,原來佢哋嘅 #日式定食 都幾多選擇,我哋先嚟兩個 #定食,再叫咗個 #八品刺身盛盒 同 #小食,一於不飽無歸🤭🤭#八品刺身盛盒 🐟滿滿嘅 #魚生刺身 非常吸睛👀 #八爪魚、#帶子、#北寄貝、#三文魚、#油甘魚,仲有 #甘蝦 都非常新鮮🤤 不過最令人賞心悅目嘅梗係嗰半板 #海膽 啦,用 #紫菜 夾住啲海膽,再點少少豉油一齊入口,味道非常甘香🤤 喺小秘書每次幫襯必叫嘅食材🤤🤤定食🍤和風滑蛋吉列蝦 - 滑滑嘅蛋漿,再配上三大隻 #天婦羅蝦,#珍珠米飯 底再配上特製豉油淋喺面,質量同口感都令人非常滿足🤤🐮咖喱牛肉飯拼迷你烏冬 - #烏冬湯底 做得好鮮味,加埋彈牙嘅烏冬一齊入口,感覺好治癒🤤 而 #咖喱牛肉飯 亦都做得好有鑊氣,#咖喱味道 唔會太辣,#牛肉 入口腍滑,連朋友仔都話

#八品刺身盛盒 🐟

定食
🐮咖喱牛肉飯拼迷你烏冬 - #烏冬湯底 做得好鮮味,加埋彈牙嘅烏冬一齊入口,感覺好治癒🤤 而 #咖喱牛肉飯 亦都做得好有鑊氣,#咖喱味道 唔會太辣,#牛肉 入口腍滑,連朋友仔都話正呀🤤🤤

小食
🦀忌廉蟹肉薯餅 - 熱辣辣入口鬆化,仲有蟹肉淡淡嘅鮮甜味,搞到我忍唔住食完一嚿又一嚿🤭
🧈牛油焗帶子 - 好香嘅牛油味道,帶子肉質Q彈,連朋友仔都話Very Nice🤭
🐣炸雞軟骨 - 鬆脆嘅炸皮,同勁有咬口嘅 #雞軟骨 夾埋一齊食,惹味得嚟又唔油膩,用嚟送啤酒一流🤤🤤🤤

朋友仔對呢餐都非常滿意,仲讚啲服務員非常有禮貌,同報章所講嘅香港餐廳服務完全兩回事😅 最後仲交帶我下次佢哋返嚟香港,一定要過嚟encore😄

📍七福神和食亭 (佐敦) 彌敦道311-313號1樓
2024-10-05
午餐
2024-12-03 387 瀏覽
餐廳裝潢幾靚,日本風,服務都幾好不過餐廳主要唔做拉麵,今日試午市嘅豬骨湯拉麵配芝麻雞翼個雞翼幾好,但係湯同麵都麻麻,肉係好大件但都冇味同有啲渣。。。下次會試試返啲飯/刺身
餐廳裝潢幾靚,日本風,服務都幾好
不過餐廳主要唔做拉麵,今日試午市嘅豬骨湯拉麵配芝麻雞翼
2024-11-30 411 瀏覽
又到月尾,朋友約食飯,想食經濟實惠嘅居酒屋,不期然諗起佢。秋冬季又係鍋物出場時間,兩個鍋鍋價錢吸引,下次天氣凍D可以叫。呢度嘅蟹籽沙律 ($60/細)可算係名物,份量超大,用黎打咭無難度。大量爽口青瓜絲,加上生菜絲,蟹籽及蟹柳,側邊唧上沙律醬圍邊。入口有清爽感覺,蟹籽係口中嘅爆脆感,就係要呢種口感。心血來潮想食土佐豆腐,呢客青唐辛子豆腐唐揚煮 ($55)變做”愛的替身”。汁煮豆腐,醬汁味道比較溫和D,加埋小青椒及紫菜碎,好易入口。炸物中想食墨魚咀唐揚 ($60),送上沙律醬伴食。一啖一舊趁熱食,帶點嚼口,佐酒/凍飲岩晒。友人就點咗大盛魚生丼 ($198),擺盤吸引。刺身類包括三文魚,吞拿魚,八爪魚,帶子,牡丹蝦,三文魚子及海膽。除咗八爪魚,其餘都係厚切,全部食材差唔多舖滿遮住咗下面個飯。見到三文魚子及海膽,忍唔住黎個自製鮮上加鮮”丼”,”哦意絲……..”呢客大蝦野菜天婦羅 ($78),有3隻蝦再拼茄子,蕃薯,南瓜,青椒仔等,超抵食。炸漿唔厚,唔會食到一口粉都未食到食材,蝦肉幾彈牙。有天婦羅,最好就梗係要埋稻庭烏冬 ($62),一熱一凍,滑嘟嘟口感,自製黃金組合。食緊之際,侍應送上呢客麻
又到月尾,朋友約食飯,想食經濟實惠嘅居酒屋,不期然諗起佢。
入口有清爽感覺,蟹籽係口中嘅爆脆感,就係要呢種口感。
炸漿唔厚,唔會食到一口粉都未食到食材,蝦肉幾彈牙。
食緊之際,侍應送上呢客麻辣風吉列大雞扒配他他醬 ($88),被佢嘅”體型”嚇一嚇。無諗過唔駛一百蚊就有咁大塊鷄扒。
坦白講唔太食到麻辣味,當佢係一塊吉列鷄扒點他他醬就絶對好OK,熱辣辣入口超脆,鷄肉仲帶肉汁,好邪惡呀…………………
自從食過燒花魚後,若果有機會遇到都會叫。呢客風味花魚燒 ($108),咁大條原條燒都係呢口價。
加白蘿蔔蓉落去個汁到一齊食,魚皮少少脆,肉帶少少細骨,就咁單食都好好味。
上菜速度幾快,無限你用餐時間,可以分幾輪叫,慢慢享受美食。

2024-11-30 399 瀏覽
今天和同事喺公司附近食日本料理午餐(七神福和食亭)午餐時段幾乎滿座,好彩同事一早訂咗位,今次坐卡座私隱度極高,食吓嘢傾吓偈幾舒服壽司定食$88手握壽司總共有八件三文魚勁大塊同勁厚牡丹蝦蝦肉,鮮甜彈牙,吞拿魚壽司同芥辣八爪魚壽司都好新鮮食到入口咁味道都好正沙律$72前菜沙律好清新嘅果醋香配搭埋清新蔬菜份量十足,而且好新鮮大滿足鹽燒三文魚頭$75三文魚頭好大一份魚頭表皮輕微燒焦令到油脂更加甘香濃郁食得10分開心名不虛傳值得一試蟹味噌甲羅燒$68食落去蟹肉味勁香,濃郁鮮甜嘅蟹膏配上一梳梳嘅蟹肉口感勁爽,基本上可以一啖食晒刺身 海膽半版加三文魚兩件加黑鯛魚兩件加甜金蝦兩件$288刺身,店員推介全部都係新鮮到貨海膽半版望落去份量都勁足,海膽食落去入口即溶嗰種感覺,海膽控一定要試試刺身三文魚,油脂分布平均,厚身鮮甜性價比極高,又吾腥清酒煮海蜆$95清酒味唔算濃 ,蜆肉飽滿,多汁,啖啖肉,夠晒厚身又大隻,非常新鮮
今天和同事喺公司附近食日本料理午餐
(七神福和食亭)

壽司定食$88
手握壽司總共有八件
三文魚勁大塊同勁厚
牡丹蝦蝦肉,鮮甜彈牙,
吞拿魚壽司同芥辣八爪魚壽司都好新鮮食到入口咁味道都好正

沙律$72

鹽燒三文魚頭$75

蟹味噌甲羅燒$68
刺身 海膽半版加三文魚兩件加黑鯛

魚兩件加甜金蝦兩件$288
刺身三文魚,油脂分布平均,厚身鮮甜性價比極高,
又吾腥

清酒煮海蜆$95
  • 清酒煮海蜆
2024-11-24 372 瀏覽
這間應該係我性價比最高的日本餐廳。西京燒銀鱈魚兩大件,油分好重,燒過後好creamy好入味,肉質仲略帶甜😋😋鰻魚西京燒串好厚的鰻魚肉,配令人驚喜的豆瓣醬,好好味😋😋芝士焗天火蠔好大隻蠔,加上白汁和芝士🧀調味令人回味無窮。😋😋😋清酒煮海蜆點解咁大隻😍😍😍好新鮮🤩好鮮甜🤩🤩🤩啲清酒好好飲😋😋😋😋牛舌串燒牛舌口,入味,略為韌!冬菇串燒菇味濃郁😋😋😋加檸檬🍋汁好清爽👍🏻👍🏻鹽燒油甘魚鮫好大件👍🏻👍🏻鹽燒入味,肉質爽甜。抹茶latte 2杯全鮮奶加極濃抹茶🍵正到無得頂🫶🏻🫶🏻🫶🏻
這間應該係我性價比最高的日本餐廳。

西京燒銀鱈魚

鰻魚西京燒串
好厚的鰻魚肉,配令人驚喜的豆瓣醬,好好味😋😋

芝士焗天火蠔
好大隻蠔,加上白汁和芝士🧀調味令人回味無窮。😋😋😋

清酒煮海蜆
點解咁大隻😍😍😍好新鮮🤩好鮮甜🤩🤩🤩啲清酒好好飲😋😋😋😋

牛舌串燒
牛舌口,入味,略為韌!

冬菇串燒
菇味濃郁😋😋😋加檸檬🍋汁好清爽👍🏻👍🏻

鹽燒油甘魚鮫
好大件👍🏻👍🏻鹽燒入味,肉質爽甜。

抹茶latte 2杯
全鮮奶加極濃抹茶🍵正到無得頂🫶🏻🫶🏻🫶🏻
2024-11-21 273 瀏覽
今日去咗佐敦一間居酒屋食日本嘢 其實我哋都嚟過囉呢間七福神和食亭幾次 每次食物質素都好平均 而且選擇都算多我哋首先叫咗兩款刺身冷盤做前菜 活赤貝&深海深魚 新鮮鮮甜 尤其赤貝仲係好爽口魷魚鬚唐揚 新鮮炸起脆卜卜 而且炸漿唔算厚 食落去唔會太油膩 魷魚鬚好彈牙 成個小食係好香口芝麻雞翼 新鮮整起 外皮香脆 內裡Juicy有肉汁 手羽先串燒 燒得夠火喉 雞皮仲係脆 簡簡單單灑咗鹽去燒 面頭鹹鹹香香豆腐野菜湯 係豆漿做湯底飲落去好順滑 裏面有豆腐娃娃菜同幾種菇類 健康無負擔鹿兒島鰻魚飯團 飯糰表皮燒到照香有啲飯焦 面頭再放上大大塊好厚肉嘅鰻魚非常邪惡咖哩牛肉撈烏冬 用上讚岐烏冬 再有日式咖哩同埋肥牛片撈埋 味道不錯我哋當日兩個人被安排坐到卡位 座位舒適寬敞 啱曬同朋友傾計飲酒食飯

芝麻雞翼 新鮮整起 外皮香脆 內裡Juicy有肉汁

2024-11-14 225 瀏覽
定期的探店之味蕾旅程!七福神他們生意很好,我們去了一會已經很多人啦。很多是和同事一起去吃。我和朋友是分開叫,沒有叫套餐。可以吃到不同的味道。刺身盛合有海膽半板,三文魚,黑鯛,甘蝦,帶子(各二切)$288彩用的馬糞海膽味道鮮甜,帶子彈牙,其他刺身亦非常新鮮。清酒煮海蜆 $95大大隻的海蜆肉質飽滿,湯底的酒香味濃郁,配上辣椒絲令鮮味升級。蒜蓉牛油燒帶子$88新鮮的原粒帶子被香濃的牛油包裹,用鐵板煎香令外層非常有咬口,再淋上新鮮檸檬汁,鮮味大大提升。蟹味噌甲羅燒(配紫菜珍珠飯)$68蟹膏和味噌的配搭非常夾,食落味道香濃,配珍珠飯一齊食唔會太咸。芝士焗天火蠔(3隻)$90大大隻的燒蠔很肥美,上面鋪滿芝士和火腿絲,焗到金黃香脆。柚子生忌廉吉士芭菲$58柚子雪糕的味道清甜,鮮忌廉的口感軟滑,底下還配上脆脆的粟米片,口感層次豐富。感覺不錯,下次再去,回頭客感覺挺多的。
定期的探店之味蕾旅程!
七福神他們生意很好,
我們去了一會已經很多人啦。
很多是和同事一起去吃。

我和朋友是分開叫,沒有叫套餐。
可以吃到不同的味道。

彩用的馬糞海膽味道鮮甜,帶子彈牙,其他刺身亦非常新鮮。

清酒煮海蜆 $95

蒜蓉牛油燒帶子$88

蟹味噌甲羅燒(配紫菜珍珠飯)$68

芝士焗天火蠔(3隻)$90

大大隻的燒蠔很肥美,上面鋪滿芝士和火腿絲,焗到金黃香脆。

柚子生忌廉吉士芭菲$58

感覺不錯,下次再去,回頭客感覺挺多的。
  • 柚子生忌廉吉士芭菲
  • 牛油焗帶子
  • 芝士焗蠔
2024-11-11 302 瀏覽
對日本野食既喜愛從未減退,今日同爸爸一齊黎到佐敦呢間日式餐廳食飯。坐低後我點左吞拿魚以及帶子刺身,吞拿魚肉厚,新鮮。而帶子更是鮮甜,無論咩季節我都鐘意帶子刺身。雞泡魚干幾好食,甜身,蛋黃醬也是我的最愛。大蝦天婦羅十分出色,大大隻,蝦肉新鮮,不油膩甲羅燒很好吃,很夠味而且份量多蒲燒鰻魚份量也是很足,我們很滿足,醬汁調得很好煙肉芝士生蠔一流,濃厚芝士,裡面生蠔大而多汁茶碗蒸以及蟹肉餅正常發揮柚子蜜糖生姜梳打也不錯總得來說會推薦給佐敦喜歡日本料理的朋友呢!

雞泡魚干幾好食,甜身,蛋黃醬也是我的最愛。

大蝦天婦羅十分出色,大大隻,蝦肉新鮮,不油膩

甲羅燒很好吃,很夠味而且份量多

蒲燒鰻魚份量也是很足,我們很滿足,醬汁調得很好

煙肉芝士生蠔一流,濃厚芝士,裡面生蠔大而多汁

茶碗蒸以及蟹肉餅正常發揮

柚子蜜糖生姜梳打也不錯

總得來說會推薦給佐敦喜歡日本料理的朋友呢!
2024-11-09 281 瀏覽
~七福神和食亭😍佐敦高質素日本菜👍餐廳環境靚😍食物質素高🥳店員服務態度好👍~八品刺身盛合😍刺身款款都非常新鮮😘完全冇魚腥味🤪勁好味呀🤤👍仲要有半板海膽食☺️簡直係超值好味之選😘~鹽燒三文魚頭😘超大舊嘅魚頭☺️勁新鮮🤩啖啖肉之餘仲要油脂分布非常盛🤪食到停唔到口啊😛👍~玉子燒😛比出面嘅玉子燒高出幾個檔次😎勁大陣蛋味☺️甜味適中之餘仲唔會死甜😘食到停唔到口👍~生忌廉吉士銅鑼燒餅😘銅鑼燒餅口感非常好🤪陣陣既蛋香味😍加上生忌廉吉士🍮呢個配搭真係一絕🥳非常建議大家試吓👍📍港鐵佐敦站A出口 步行約1分鐘七福神和食亭 (佐敦)佐敦彌敦道311-313號1樓
~七福神和食亭😍佐敦高質素日本菜👍

~鹽燒三文魚頭😘

~玉子燒😛

~生忌廉吉士銅鑼燒餅😘

📍港鐵佐敦站A出口 步行約1分鐘

七福神和食亭 (佐敦)
佐敦彌敦道311-313號1樓
2024-11-06 318 瀏覽
位於彌敦道311號的**七福神和食亭**,開業多年,廣受好評。今午來到此店享用午膳,果然不負盛名,讓人感到滿足與驚喜。 八品刺身盛盒精選了三文魚、油甘魚、鯛魚、帶子、八爪魚、海膽、甜蝦和北寄貝。三文魚的油脂豐富,口感滑嫩,讓人一口接一口;油甘魚的甜味與鯛魚的清新相得益彰,完美展現了海鮮的純粹風味。帶子的鮮甜與八爪魚的嚼勁形成絕妙對比,海膽則增添了濃郁的海洋氣息。甜蝦的清甜與北寄貝的鮮美,讓整道菜充滿層次感,加上恰到好處的醬油與山葵,無疑提升了每一口的享受。西京燒銀雪魚接下來的**西京燒銀雪魚**,外皮金黃酥脆,內裡卻保持著鮮嫩多汁。醬料的甜味與魚肉的鮮味完美融合,讓每一口都充滿風味的層次感,令人回味無窮。海膽蟹肉茶碗蒸給人帶來了非凡的驚喜。茶碗蒸的口感順滑,海膽的鮮味與蟹肉的甜美交織,讓人陶醉不已。蒸蛋散發出的香氣令人陶醉,質地柔滑,極具滿足感,讓人一試成主顧。此店的菜品在味道和擺盤上都表現出色,服務態度亦讓人感到賓至如歸。

八品刺身盛盒

三文魚的油脂豐富,口感滑嫩,讓人一口接一口;

西京燒銀雪魚

海膽蟹肉茶碗蒸

午餐
2024-11-05 267 瀏覽
今日同男神食好野,這間日本餐廳款式多,份量多,而且價錢也相當合理👍🏻👍🏻「三文魚刺身」新鮮!而且厚切👍🏻「甘蝦刺身」 中型size! 唔錯喔😌「蟹籽沙律」 我只係叫細份,份量好驚人😸 超低食呀,青瓜絲新鮮,滿滿的蟹籽❤️「炭火燒河豚干」 雞泡魚乾不嬲是我的最愛,這款甜美十足,而且10分惹味,如果配酒就👍🏻「炸雞軟骨粒」大大粒的雞軟骨,有脆口又好咬口😋「串燒5品盛盒」樣樣都是我最愛,雞翼,金菇牛肉卷,辛子,每樣都出色🤗「脆皮煎餃子」 這款煎餃子好特別,會煎出網紋底,脆卜卜好好食🤓「鹽燒油甘魚鮫」 燒至金黃,而且有豐富魚肉,淡淡魚油香❤️「大板燒醬油豚肉炒面」大大碟豚肉炒麵,味道就似大板燒🤣備註:🔺朋友聚會是好地方🔺價錢親民👍🏻 款式又多😎

「三文魚刺身」新鮮!而且厚切👍🏻
「甘蝦刺身」 中型size! 唔錯喔😌
炸雞軟骨粒」大大粒的雞軟骨,有脆口又好咬口😋
「鹽燒油甘魚鮫」 燒至金黃,而且有豐富魚肉,淡淡魚油香❤️
「大板燒醬油豚肉炒面」大大碟豚肉炒麵,味道就似大板燒🤣

備註:
🔺朋友聚會是好地方