2025-05-30
作為正宗嘅香港人本身就好鍾意食餃子,今次行過旺角依家出名嘅餃子店竟然唔使等位,所以就同朋友試吓!由旺角東方向去通菜街會比較近,門口好快就到入到去如果你係第一次嚟店店員會好細心解釋今日嘅特色餐牌同埋點樣叫餐嗌咗今期特色餐牌上面嘅窩物,入面有豆腐芽菜冬菇醉雞翼同埋佢嘅特色餃子,啲醉雞翼超大隻非常入味。個煲攞到嚟嘅時候好香醉雞味,但係飲落去就一啲都唔覺有酒味非常好飲,仲有少少紅棗好暖心。除咗湯餃,我哋仲嗌咗煎餃兩重享受,照咗佢嘅招牌同埋松露餃子,佢有10隻同12隻選擇雙拼要加錢黑松露餃子嘅入面唔係好見到好多黑色但係食落都有好香嘅松露味,由於餃子擺位唔係直牌雙拼,我同朋友好似開盲盒咁樣喺度試緊邊隻打邊隻味我哋最後覺得唔夠滿足,仲要多咗個大阪燒餃子大阪燒入面係佢嘅招牌蒜心餃子,好少有呢個組合食落去好新鮮,蒜心亦都好甜如果我哋冇食錯嘅招牌應該仲有少少韭菜到最後我哋都係冇尋找正確答案嘅我哋當時食餃子店員仲限時送咗一杯清酒俾我哋飲呢個配搭好新鮮店舖好有心機推介所有人都去食!
由旺角東方向去通菜街會比較近,門口好快就到
大阪燒煎餃子
我哋最後覺得唔夠滿足,仲要多咗個大阪燒餃子