2024-10-18 0 瀏覽
之前買過呢度既外賣便當返公司食,雖然價錢唔算平,但味道都唔錯😋今次就同埋公司嘅同事試吓坐低食個lunch啦!未夠一點已經坐滿晒人,呢度都幾旺場喎😆🌀三盛燒肉丼有齊牛舌、五花肉、煙燻雞,三款肉都烤得幾好夠哂Juicy,又大大塊,飯量都夠多,珍珠米軟綿綿,拌埋飯底嘅汁黎食真係幾好味😋🌀彩虹凱撒沙律材料好豐富份量十足,面頭有大大隻溫泉蛋,有爽甜新鮮蔬菜、秋葵、新鮮粟米、紅黃椒、南瓜,將溫泉蛋汁混和一齊食滋味無窮呀🥰🌀海之天婦羅呢個天婦籃子有蝦、黑松露帶子、2塊鯛魚、2個墨魚、紫蘇葉,鍾意佢哋嘅天婦羅脆漿炸得好薄身好香脆,唔會好厚,我最喜歡大大隻蝦同黑松露帶子,好香😋好好食呀!🌀豚肩叉燒拉麵首先碗拉麵同埋個湯底味道都可以嘅!但一上枱嘅時候見到碗拉麵好似水浸咁🤣淨係見到隻蛋同埋半舊肉浮咗響面,美觀程度零分-0,唔知係咪佢哋嘅風格係咁嘅呢😅不過好彩味道尚可,麵質正常發揮,叉燒尚算軟腍,不過不失
今次就同埋公司嘅同事試吓坐低食個lunch啦!
未夠一點已經坐滿晒人,呢度都幾旺場喎😆
🌀三盛燒肉丼
🌀彩虹凱撒沙律
🌀海之天婦羅
🌀豚肩叉燒拉麵
  • 三盛燒肉丼
  • 彩虹凱撒沙律
2024-06-07 684 瀏覽
時時經過由荃灣港鐵通去愉景新城的室內天橋, 被廣告燈箱吸引去試食的.燒雞泡魚乾: 正常水準.燒一口牛: 我要分兩啖, 所以好足料, 肉汁充足, 唔干唔過熟.燒雞肉京蔥: 也不錯.五花豚串: 好味~串燒份量夠, 堅係啖啖肉的, 不會是縮水版, 不會干柴, 肉汁多的.辛七味燒蓮藕: 是廚師推介中選項, 所以我點了來試, 都是可以的.
燒雞泡魚乾: 正常水準.

燒雞肉京蔥: 也不錯.
五花豚串: 好味~

燒雞泡魚乾
燒一口牛, 燒雞肉京蔥 & 五花豚串
辛七味燒蓮藕
2024-06-05
下午茶
2024-05-19 764 瀏覽
紫蘇燒豚梅肉拉麵鍾意食拉麵嘅你,一定要嚟試吓呢間!我要荃灣嘅呢間餐廳,一睇Menu就睇中呢個豚肉拉麵啦!豚肉雖然就係湯底,但係一樣保留咗佢本身嘅質感,好易入口,又唔會太腍!兩隻半熟嘅蛋,令呢個面更加可口!最鍾意就係佢嘅湯味,唔會太濃唔會太鹹,又唔會太淡!無論係鍾意食濃味嘅味,或者係鍾意淡味嘅味,都好適合食呢個面!地點真係好方便,非常之近荃灣地鐵站,交通方便之餘環境仲好舒適,想黎relax下,或者想體驗吓新食物嘅你,一定要黎!

紫蘇燒豚梅肉拉麵
鍾意食拉麵嘅你,一定要嚟試吓呢間!

2024-05-01
5 分鐘 (堂食)
2024-02-12 1035 瀏覽
響附近開工, 見呢間日式餐廳有外賣便當, 款式好似幾多選擇, 價錢唔算平, 但係都叫黎試下.便當內容都幾豐富, 有沙律, 前菜, 支豆等等, D沙律菜都算乾淨新鮮, 前菜D味道都算OK.個便當除左飯之外仲比多個烏冬, 正常冷伴無咩特別, 唔係特別彈牙.而個飯唔算多汁, 豚肉果幾片都煎得幾香口, 係比較薄D同細舊D, 如果多返幾片肉感覺會好D.味道普普通通唔算特別, 價錢要成百蚊, 應該唔會成日食.
味道普普通通唔算特別, 價錢要成百蚊, 應該唔會成日食.

外賣自取
2024-01-18 1182 瀏覽
一到午飯時間,呢間餐廳都會坐滿人,要早d去甘就吾駛排隊😆 呢度既lunch set 好多選擇,有拉麵,定食,仲有魚生飯,食拉麵既仲有前菜擇,我地叫左個拉麵同一個丼飯😋 ⭐️豚梅肉拉麵拉麵上枱時熱辣辣,有2塊燒豬肉,1隻流心多同有d荀。塊燒豬肉真係好好味!半肥瘦燒到好香口👍隻蛋半流心,好食 ,如果個湯底濃郁d會更好。前菜有幾舊蓮藕,紅蘿蔔,好入味。⭐️三盛豚肉丼定食呢款岩曬中意食豬既我!有齊3款部位既豬肉,有燒汁拌飯,但豬肉都係拉麵果塊豬正d, hahaha🤣🤣

⭐️豚梅肉拉麵

⭐️三盛豚肉丼定食

• 紫蘇燒豚梅肉拉麵
2023-12-29 1555 瀏覽
呢間紅黑型格風嘅拉麵居酒屋有幾間分店,今次去咗荃灣分店食晚餐,整體用餐感覺幾良好,環境舒適,店員服務態度都幾好👍🏻 食物選擇有沙律、拉麵、丼飯、串燒、鍋物等,味道幾好,總有嘢啱食!🔸美國安格斯牛肉鯛魚湯鍋 $298份量有二人份,滿滿一鍋!但如果係比較大食,份量就未必夠啦😂 跟埋個烏冬會更加好!牛肉係安格斯肉質唔錯幾嫩,鯛魚湯底好清甜,唔會太濃味,幾好味!海鮮有墨魚2件、鯛魚2件同蜆4隻,份量唔多,但味道幾好,墨魚好彈牙!鯛魚幾軟腍~仲有超滑日本豆腐,同雜菌野菜~ 加配廣島蠔4隻$58,都幾肥美!淥一陣就食得,好鮮味嫩滑😋🔸彩虹凱撒沙律 $68推介!沙律菜非常新鮮!而且除咗大路嘅沙律菜外,仲有粟米、南瓜同橙,好清新開胃🤤 加咗大量芝士粉,好好味!仲有隻溫泉蛋撈埋一齊食,更加滋味!🔸柚子蜜燒手羽 $38料理長推介menu見到就試吓~ 味道係幾好嘅,但兩隻雞翼size差太遠,見到笑咗🤣

美國安格斯牛肉鯛魚湯鍋

美國安格斯牛肉鯛魚湯鍋
廣島蠔
彩虹凱撒沙律
2023-12-24 729 瀏覽
去愉景新城逛街,找了這店食晚飯。間舖有兩部分,閒日竟也坐滿人,厲害!天氣很冷,所以叫了個壽喜燒牛肉鍋,內有美國安格斯牛肉,日本雞蛋,雜菌野菜豆腐,逐樣慢慢煮,熱辣辣,好好味。加埋烏東,大滿足!另外叫了些串燒,燒開邊手羽、燒秋葵,飽魚,味道及份量也不錯。其實佢本身有個二人餐,有晒這個鍋、一些串燒、兩米飯/烏東,也$500 也找,超抵食。可惜今晚我們不餓,食不晒,所以無叫,但見附近很多人叫了,超抵食!我們下次也要叫多一兩人嚟試試這餐!

2023-12-20 477 瀏覽
北角嗰間三代目就食過幾次,唔知愉景新城呢間嘅水準有冇唔同。早幾日同朋友去試,叫咗碗辛燒豚梅肉拉麵、味噌甲羅燒同幾款唔同嘅串燒嚟送酒。嗰碗拉麵好有水準,湯底好濃,加上小小辛辣味,豚肉又煮得唔鞋,拉麵仲係幾彈牙添。至於味噌甲羅燒就好新穎,可以慢慢將各樣嘢撈埋一齊食,味道都好鮮甜。串燒都好多選擇,上枱時仲幾熱,好過其他店舖咁放咗陣間先出嚟,食完又叫多幾款。如果想食啲具水準嘅居酒屋食物,三代目係一個唔錯嘅選擇。
北角嗰間三代目就食過幾次,唔知愉景新城呢間嘅水準有冇唔同。

如果想食啲具水準嘅居酒屋食物,三代目係一個唔錯嘅選擇。
2023-11-26
2023-12-17 361 瀏覽
店內環境清幽,人不算多, 不會被 催趕交枱, 可以慢慢與朋友傾計食飯,環境不錯。 是次點了一個‘’宮廷六品性盛‘’,能一次過滿足六個味覺,包括 :前菜沙律,前菜鮑魚漬,迷你蔥吞拿魚丼飯,海膽丼飯,蔬菜天婦羅,海鮮天婦羅(蝦,魚及魷魚各一),每樣都非常美味,雖然每樣份量不多, 但加起來份量不少了,且能一次過滿足六個味覺, 以這個價格來說, 算是抵食,再加上午市有‘’四人同行一人免費‘’的優惠,則性價比超高,真心推介!
2023-12-13 378 瀏覽
很久沒有和老公撐枱腳,我們第一次食荃灣愉景新城的三代目,服務員態度友善,回應迅速,被安排入座卡位,舒適寬敞,而且餐廳清靜,食具潔淨,環境衛生不錯。我們點了冬日之鍋餐牌上的美國安格斯牛肉鯛魚湯鍋,湯底味道濃郁而不油膩,我們在還沒放牛肉前多喝幾口湯,感覺很鮮甜。海鮮拼盤選擇不錯,有墨魚2件,硯4隻,鯛魚2件,魷魚件件都是厚切,質素好,本人非常喜愛。我們還追加了牛肉,是以克計算,肉質新鮮和嫩滑,感覺質素很不錯。素菜配料亦很足夠,特別是菇菌種類多,最後我們還追加廣島蠔,肥美大隻,味道鮮甜。如果是二人前行,如:情侶、閨密,很值得推介這個冬日之鍋,份量很足夠二人享用。

2023-12-11
10 分鐘 (堂食)
  • 美國安格斯牛肉鯛魚湯鍋
2023-12-08 278 瀏覽
行過繁忙嘅市區,我朕咗入三代目一試。啱啱坐低,擺上枱嘅鹽燒牛舌丼,熱氣騰騰,一眼望去,啲牛舌片得嚟又厚又軟熟。嘗一口,嘩!個牛舌味美滋滋,啖啖肉油香溢出,真係過癮!蒲燒鰻魚飯嘅鰻魚又滑又煙韌,甜甜醬汁好夠味,配飯正🍚!再講講個味噌甲羅燒,蟹膏味濃郁,散發出海鮮嘅鮮味,一試難忘。每樣小菜都保持得好有層次,入口即溶,心情都跟住開朗起嚟。各位想食日式料理,嚟三代目絕對值得!(食評佔去200字)

(食評佔去200字)
2023-12-07 240 瀏覽
愉景新城呢間日式餐廳幾高質啵! 裝修幾靚,好有特色~ 牆身都係特別設計! 冬天都係會想食下熱辣辣既野,所以叫左個牛肉壽喜燒鍋~ 份量岩岩好! 供兩人食~ 有兩粒日本雞蛋😋可以就咁點生雞蛋食~ 入口多左層滑滑既口感~ 🥰 啲牛肉會事先擺晒入個鍋到,所以唔想一次過食晒熟牛,就會先拎起擺係碗到再慢慢一塊塊碌啦~~ 😋 鍋入面既配菜都幾多,好豐富😍 壽喜燒湯底好甜~ 👍🏻之後我哋叫左幾串唔同既串燒~ 有個牛之拼盤好似幾抵食,叫左個黎試下! 拼盤有3串串燒 分別係一口牛、蘆筍牛肉同牛舌,全部都好好食! 😋記得要襯熱食! 🤤🤤啲牛既食材都好高質! 燒到岩岩好又夠火喉又唔老! 之後仲叫左燒菠蘿同柚子蜜燒雞翼!😍都係好正好高質~ 個人覺得呢間餐廳既師傅幾出色~ 食物整體都好好食~ 推👍🏻
愉景新城呢間日式餐廳幾高質啵!
裝修幾靚,好有特色~ 牆身都係特別設計!

牛肉壽喜燒

牛之拼盤

啲牛既食材都好高質! 燒到岩岩好又夠火喉又唔老!
燒菠蘿

之後仲叫左燒菠蘿同柚子蜜燒雞翼!😍都係好正好高質~

個人覺得呢間餐廳既師傅幾出色~ 食物整體都好好食~ 推👍🏻
2023-12-07
牛肉壽喜燒
牛之拼盤
燒菠蘿
2023-12-04 225 瀏覽
呢晚喺荃灣搵食去咗想食好耐嘅三代目開咗一段時間一直深受歡迎 weekend行過都見到坐滿晒餐牌選擇都好多串燒、鍋物、丼飯、炸物天婦羅 想食咩都有冬天仲有冬日之鍋 係二人前份量一於叫個壽喜牛肉鍋試下入面有安格斯牛肉120g2隻雞蛋、大量野菌雜菜豆腐擺到滿滿 超級豐富 顏色又五顏六色夠晒吸睛牛肉肥瘦參半 嫩紅色 滾一下就食得肉質幾滑 牛味又夠濃郁 唔錯👍🏻豆腐滑捋捋 秋葵吸咗湯底好正汁燒五花豚丼五花肉睇落去好juicy 食落去一啲都唔鞋 幾嫩滑仲加咗$5溫泉蛋 熟度剛剛好好快就食晒成碗飯仲叫咗2款串燒 大推呢到嘅串燒!新鮮燒起 上枱仲係熱辣辣燒牛舌 好爽彈 牛油香湧晒出嚟 喺口入面久久不散燒開邊手羽 即係雞翼燒得外脆內嫩 又鎖住到肉汁 so good!
呢晚喺荃灣搵食
去咗想食好耐嘅三代目
開咗一段時間
一直深受歡迎 weekend行過都見到坐滿晒

餐牌選擇都好多
串燒、鍋物、丼飯、炸物天婦羅 想食咩都有

冬天仲有冬日之鍋 係二人前份量

汁燒五花豚丼
五花肉睇落去好juicy 食落去一啲都唔鞋 幾嫩滑
仲加咗$5溫泉蛋 熟度剛剛好
好快就食晒成碗飯

仲叫咗2款串燒 大推呢到嘅串燒!
新鮮燒起 上枱仲係熱辣辣
燒牛舌 好爽彈 牛油香湧晒出嚟 喺口入面久久不散
燒開邊手羽 即係雞翼
燒得外脆內嫩 又鎖住到肉汁 so good!
三代目外觀十分低調,但我真心偏愛這種低調的日式風格,而且三代目一直是走平民價的路線,是不少家庭、小資族用餐的好選擇,所以我和朋友偶爾平日下班都會來三代目用餐。鹽麴枝豆都是開胃的前菜,所以深受食客的歡迎,鹽麴枝豆粒粒飽滿,當枝豆遇到鹽麴十分對味,枝豆嚐起來全是天然的原味,飽水鮮甜,鹽麴枝豆絕對是最佳餐前小食良伴。松露紋甲墨魚處理得好,讓紋甲墨魚的海鮮味保存下來,新鮮脆口,厚實又彈牙,松露紋甲墨魚酸酸甜甜,松露香味直奔天際,使人胃口大開。辛燒豚梅肉拉麵紅通通的湯頭看起來攻擊性很強,但其實辣度大概只是小辣程度,屬於溫和的辛辣湯。拉麵的部份使用了幼麵,但吃起來意外的有彈性,麵條熟度抓得剛剛好,軟硬適中,也能完整地吸附上滿滿的辣湯。辛燒豚梅肉讓拉麵視覺上更加澎湃及增添豐富口感,肥瘦相間的辛燒豚梅肉厚度十足,看上來頗有份量。辛燒豚梅肉軟嫩多汁,不乾不柴不油膩,嚐得到自然肉香。糖心蛋蛋黃有著討喜的流心,吃起來有甘醇的醬油風味,鹹甜香俱佳的拉麵好配菜。我個人偏愛士多啤梨奶昔,整杯士多啤梨奶昔喝起來滿滿的士多啤梨果香與自然的甜度,邊喝時還可以吃到微微士多啤梨顆粒的咬感,重點是好喝,士多啤梨奶昔頗厲害的。

沖繩黑糖珍珠牛乳烏龍輕啜一口,渾厚的烏龍茶香滋味在口中繚繞,乳香滋潤,沖繩黑糖珍珠甜而不膩,軟彈軟彈的,越嚼越香,讓人驚艷,這才是真正的沖繩黑糖珍珠牛乳烏龍。

三盛燒肉丼將肉品呈現出最原始風味,以直火炙燒,讓食客可以品味到肉食饗宴。無肉不歡的一定要來碗三盛燒肉丼,夾起牛舌咬下,牛舌嫩彈不柴,咀嚼時口腔不停散發醬汁鹹甜味與火燒過的牛脂香。接下來扒一口飯,飯粒粒粒分明,再來一口牛舌,兩者一起吃大滿足。

五花肉高溫炙烤保留肉的味美在其中,吃著邊邊角角的焦香,這也太棒吧。五花肉油脂分佈均勻,淺嚐每口都是極致的「脂」味,香氣撲鼻。細嫩的煙燻雞深色油亮的外表看上去使人垂涎三尺,滑嫩的雞肉結合煙燻香和豐腴的雞汁,簡直讚爆。

海之天婦羅光看就療癒我的靈魂,蝦身保持挺直的優美身形,鯛魚無骨刺,魚肉嫩口,吃到外脆內軟,無窮海味。薄脆的炸粉包裹著墨魚,咬下去有種墨魚在舌尖玩耍的感覺。金黃色的表面下黑松露帶子保持原有的帶子鮮味,松露清香逼人,讓人欲罷不能。
2023-11-16 174 瀏覽
- 醉漬鮮鮑 一隻 $68:首先食咗個前菜先~雖然係凍食,但鮑魚已經係熟咗架啦~鮑魚滲出淡淡嘅當歸味,鮑魚的肉質好紮實,咬起嚟好有口感~而且甜甜哋,好鮮味!- 一口燒牛丼 $98:燒得香嫩多汁嘅牛肉鋪滿飯面,中間仲有隻溫泉蛋!搗爛咗隻溫泉蛋之後,用啲牛肉嚟沾蛋汁食,味道更香!!而且牛肉肉質好嫩,冇乜筋,真係啖啖肉🤤- 豚肩叉燒拉麵 $88:真係好鍾意個湯底~係香濃豬骨味,但唔會好咸!麵條好有彈性,叉燒肉質亦都好軟嫩~- 和風燒茄 $68:茄子開邊後原條上!上面仲鋪滿柴魚,令到茄子更香!茄子肉燒到好嫩,只要輕輕一夾,就已經可以成行夾起,連埋啲柴魚一齊食,味道一流!- 海膽天婦羅 $88:第一次食熟海膽!估唔到咁特別~首先天婦羅外皮勁酥脆,然後包住嘅海膽就好嫩滑,冇咗平時食海膽刺身嘅海水味手,但依然保留住海膽獨有香味,基本上連天婦羅汁都唔使沾,已經好好味!- 牛舌 $48:牛舌好爽口!烤至微焦,再淋上醬汁,好Juicy好香呀~~

- 醉漬鮮鮑 一隻 $68:

- 一口燒牛丼 $98:

- 豚肩叉燒拉麵 $88:

- 和風燒茄 $68:

- 海膽天婦羅 $88:

- 牛舌 $48:
牛舌好爽口!烤至微焦,再淋上醬汁,好Juicy好香呀~~