2023-05-04
Bookmark咗呢間日本過江龍居酒屋好耐😊呢間日本過江龍居酒屋----三代目位於荃灣,裝修時尚優雅,主打親民的既日式料理,空間感寬闊, 設多張卡位, 坐得舒服,以黑紅為裝修主色設計,黑紅傢俬為主,牆上有木製壁燈作裝飾,充滿濃厚既居酒屋🏮風情。 彩虹凱撒沙律($68)大推😋💖份量好多,好大碗賣相好Colorful ,好吸睛😍種類好多:有芒果、橙、疏菜、紅淑、秋葵等感覺好健康,生果好新鮮好甜連埋日本流心蛋拌食,好味又有益💫宮崎辛稻庭上($92)賣相幾吸引😍湯底有肉碎、椰菜、蛋花園辣椒等不過唔食得辣既朋友注意,湯底有啲辣鮮海膽一口壽司($68)海膽超鮮甜,用料好好👍👍好新鮮無腥味好想不停encore食🤣照燒魷魚筒 (98)一上枱,大大條魷魚,魷魚筒脹卜卜,惹味爽口又彈牙,燒完再加燒汁,香噴噴一口燒牛肉丼 ($95)一口牛柳粒份量好多,每一口都滿滿油脂香,肉質軟嫰,而且飯係日本珍珠飯,米香好嚼口真係食到停唔到,大滿足😚芝士焗蠔($48)蠔肉飽滿肥美,口感富彈性又滑溜,味道濃郁甘香,再加上芝士,簡直味蕾享受👅👅
呢間日本過江龍居酒屋----三代目位於荃灣,
彩虹凱撒沙律($68)
大推😋💖
份量好多,好大碗
賣相好Colorful ,好吸睛😍
種類好多:有芒果、橙、疏菜、紅淑、秋葵等
感覺好健康,生果好新鮮好甜連埋日本流心蛋拌食,好味又有益💫
宮崎辛稻庭上($92)
賣相幾吸引😍
湯底有肉碎、椰菜、蛋花園辣椒等
不過唔食得辣既朋友注意,湯底有啲辣
鮮海膽一口壽司($68)
海膽超鮮甜,用料好好👍👍
好新鮮無腥味
好想不停encore食🤣
照燒魷魚筒 (98)
一口燒牛肉丼 ($95)
真係食到停唔到,大滿足😚
芝士焗蠔($48)
蠔肉飽滿肥美,口感富彈性又滑溜,
味道濃郁甘香,再加上芝士,簡直味蕾享受👅👅