2022-06-19 402 瀏覽
海南雞飯配滷水豆腐都只係$56,價錢合理👍🏻個飯同個湯都算香,味道唔錯,但成餐最敗筆係個雞😭佢切俾我嗰啲位大部分都係骨嚟,無乜肉食到,嗰僅餘食到嘅肉都好鞋😢海南雞飯最重要係個雞,個雞唔得就唔需要再幫襯了😢
2021-07-07 455 瀏覽
又係想食肉嘅一日!上次試咗蛋包飯,今次就試吓海南雞飯~我最中意就係套餐,乜都有啲營養比較均衡個餐有菜(係頹咗啲同少咗啲),有一碟雞(雖然有幾舊得皮冇肉),一大碗油飯(最好食係佢,香!)同埋一碗淡如水嘅雞湯。碗湯飲落有少少越南撈檬嘅香料味,好奇突下次都係試其他野食啦~

海南雞飯餐
碗湯飲落有少少越南撈檬嘅香料味,好奇突

下次都係試其他野食啦~
2020-06-22 407 瀏覽
super delicious  indeed!Amazing chicken without or with only very few bones in it. The set is all-day available, and with almost all elements one can expect for a complete healthy lunch or dinner: soup, a dish of vegetable, chicken oil rice and chicken. Very tender the meat. Definitely a worthy set to try!!
2020-06-02
2019-07-19 418 瀏覽
今日行街經過覺得肚餓就同朋友入左去尼間鋪頭到食野。價錢一般般,不算太貴,也不算平。佢最出名的菜式係海南雞,所以就叫左個海南雞飯,我朋友就叫左個海南雞河。以這個價錢來說佢既海南雞都算多,食落都幾滑同埋唔太肥,因為有時候食海南雞D雞會太肥太油膩。佢既配菜好好食,甜甜酸酸好開胃。佢既海南雞醬比較偏辣,所以就好岩我口味。可能因為我朋友既河粉原本已經調左味,所佢會覺得有少少鹹。所以大家可以叫飯,會比較清淡D。
2019-05-06 320 瀏覽
恆豐大食代自從抽煙系統改善了之後,我去的次數多咗。店舖都有五六間,中式,韓式,曰式,仼君選擇,一定有合胃口的。今日選中了三巡小廚。之前食過海南雞飯,感覺不錯,一值想再次光顧。海南雞喇沙套餐只五十多元,有雞,有菜,還有喇沙湯麵,算區內抵食了。雞肉嫰滑,沒有多餘脂肪,皮爽口,三款調味醬汁任添加。喇沙湯底夠椰香夠辣度,米粉吸盡精華,每啖都充滿滋味。配菜也不少,芽菜和豆卜,夠吸味。菜蔬翠綠鮮甜,質量不錯。

恆豐大食代自從抽煙系統改善了之後,我去的次數多咗。
雞肉嫰滑,沒有多餘脂肪,皮爽口,三款調味醬汁任添加。
菜蔬翠綠鮮甜,質量不錯。

2019-05-06
2019-04-25 92 瀏覽
恆豐中心最底層開了大食代,記得最初營運的時候,抽煙系統好大問題,食完三十分鐘的午餐,成身沾滿油煙氣味,另人郤步。事隔一年多再次造訪,大大改善了。店舖有六,七間左右,繞走了一圈,決定三巡小廚的海南雞飯,賣相ok。雞肉尚算滑,雞皮下沒有多餘脂肪,啖啖肉。醬汁有三款,豉油醬,辣醬和羗茸,可隨意加添。雞油飯好好味,不油不膩散發出油的甘香。單點亦有雞湯奉送,味道清甜。整體以四十七大元價格來説,算抵食。
事隔一年多再次造訪,大大改善了。
醬汁有三款,豉油醬,辣醬和羗茸,可隨意加添。
雞油飯好好味,不油不膩散發出油的甘香。
單點亦有雞湯奉送,味道清甜。
整體以四十七大元價格來説,算抵食。

2019-04-25
2018-10-16 355 瀏覽
佐敦大食代新開,上次試完學粥麵,今晚又係要快食,所以再戰大食代入去兜一個圈,決定食星洲野如果閣下想點餐飲類,買完飛之後,要到冷熱飲品、地道小食檔口位置處取,如果一個人來的話,會有走來走去的感覺餐點可以加錢飲以下飲品,朋友加$9 換罐裝汽水。喇沙其實和海南雞唔夾的,原先打算點三巡喇沙餐的,但食店賣晒,而且第一次來,又係想樣樣試吓咁啦!喇沙味道還可以,只是覺得湯底唔夠杰身。海南雞完全冇味,像白切雞多一點蛋還可,但滷水豆腐完全唔入味,那醬汁味道麻麻,省卻會更為吸引星州肉骨茶套餐配𧐢油油菜,油菜烚得淋到不得了,肉骨茶好像加了許多水,排骨鞋拾拾地庫食堂多個邊位位置靠近廚房位,用餐後發現頭髮一陣油煙味,抽風系統有待改善。

入去兜一個圈,決定食星洲野

餐點可以加錢飲以下飲品,朋友加$9 換罐裝汽水。

喇沙味道還可以,只是覺得湯底唔夠杰身。

海南雞配喇沙掽滷水蛋豆腐

海南雞完全冇味,像白切雞多一點

星洲肉骨茶配𧐢油時菜