2024-01-19
荃灣廣場有一間好高級好靚,裝修嘅三希樓茶樓,呢一日就同屋企人一齊嚟到食點心。屋企人都係第一次嚟到呢一間茶樓到食嘢,大家都覺得個環境好舒適好有風味。今次我哋就一共叫咗幾款點心:☑️燒賣皇燒鵝皇大大粒,餡料好足皮又夠薄,一啖一粒超滿足。☑️水晶鮮蝦餃今日我嚟到一間名氣響噹噹嘅茶樓,試佢哋嘅招牌點心—水晶鮮蝦餃😋。一上桌,就見到啲蝦餃晶瑩剔透🌟,好似珍珠一樣閃閃發光,令人食指大動👍。輕輕一撩,蝦餃嘅皮薄得黎又得彈性,有種軟綿綿嘅觸感,真係令人期待。一入口,鮮蝦嘅味道即刻爆發,鮮甜嘅海洋氣息伴隨著略帶彈牙嘅口感,簡直美味得令人心醉💓。啲蝦仁又大塊又飽滿,每一啖都充滿了蝦嘅鮮美🦐,而且每粒蝦餃裏面嘅蝦仁都好新鮮,毫無腥味。特別值得一讚嘅係嗰皮薄餡多嘅設計,足以見到師傅嘅匠心獨運👨🍳。再加上特製嘅醬料點綴,既提升咗鮮味,又唔會蓋過蝦餃本身嘅滋味🍤。食晒半籠蝦餃之後,我已經完全明白點解呢間茶樓咁受歡迎啦。唔單止蝦餃,佢哋嘅服務同環境都非常優質🥢,無論係同朋友聚會定係周末嘅家庭早午餐,呢度都絕對係個完美嘅選擇🌈。下次再嚟,一定要再嘆多幾份,真係令人回味無窮啊❤️!☑️香煎蘿蔔糕蘿蔔糕煎得啱啱好,外脆內軟,而
今次我哋就一共叫咗幾款點心: ☑️燒賣皇
燒鵝皇大大粒,餡料好足皮又夠薄,一啖一粒超滿足。 ☑️水晶鮮蝦餃
今日我嚟到一間名氣響噹噹嘅茶樓,試佢哋嘅招牌點心—水晶鮮蝦餃😋。一上桌,就見到啲蝦餃晶瑩剔透🌟,好似珍珠一樣閃閃發光,令人食指大動👍。輕輕一撩,蝦餃嘅皮薄得黎又得彈性,有種軟綿綿嘅觸感,真係令人期待。一入口,鮮蝦嘅味道即刻爆發,鮮甜嘅海洋氣息伴隨著略帶彈牙嘅口感,簡直美味得令人心醉💓。啲蝦仁又大塊又飽滿,每一啖都充滿了蝦嘅鮮美🦐,而且每粒蝦餃裏面嘅蝦仁都好新鮮,毫無腥味。特別值得一讚嘅係嗰皮薄餡多嘅設計,足以見到師傅嘅匠心獨運👨🍳。再加上特製嘅醬料點綴,既提升咗鮮味,又唔會蓋過蝦餃本身嘅滋味🍤。食晒半籠蝦餃之後,我已經完全明白點解呢間茶樓咁受歡迎啦。唔單止蝦餃,佢哋嘅服務同環境都非常優質🥢,無論係同朋友聚會定係周末嘅家庭早午餐,呢度都絕對係個完美嘅選擇🌈。下次再嚟,一定要再嘆多幾份,真係令人回味無窮啊❤️! ☑️香煎蘿蔔糕
蘿蔔糕煎得啱啱好,外脆內軟,而且蘿蔔食落好清甜。 ☑️極品溜沙飽
流沙包嘅餡料好,咬落去淡淡熱辣辣嘅餡料連埋個包一齊食好正。
整體嚟講,我同屋企人都覺得呢一間嘅茶樓,無論係環境定係食物都非常之出色。