2021-06-16 222 瀏覽
最近去葵芳廣場食野掃街,發現一間平價台式飲品,價錢都係由💰20-30起。見到超多人排隊就心心郁郁想試下,咁我就揀左杯Oreo蛋糕奶茶💰約24炸!!一拎上手,大大杯,杯既質感好厚實,值得一讚👍Oreo蛋糕奶茶有濃郁吉士忌廉,些少微鹹,質地creamy,茶味濃郁,撒上Oreo碎粒有咬口,而且甜度適中。真係一試難忘,飲完一杯都唔夠,好似上左隱咁,搞到成日都想去葵廣就係為左飲杯蛋糕奶茶😍另外,我都試過原味蛋糕奶茶,一樣好正。真心推薦比你地,路過都可以去試下。

Oreo蛋糕奶茶
2021-06-01
10 分鐘 (外賣自取)
Oreo蛋糕奶茶
2021-05-24 249 瀏覽
之前黎葵芳行街個陣一試難忘,自此每次黎葵廣麵一定會上黎最高個層整番杯上海灘而家出去飲杯台式飲品,閒閒地細細杯都成三十蚊,上海灘廿幾蚊有杯高質飲品,真心無得輸魔鬼厚鮮奶黑糖丸子$26第一次叫魔鬼厚鮮奶黑糖丸子,即係出邊嘅黑糖珍珠鮮奶鮮奶應該用咗3.6牛乳,超級滑同香黑糖珍珠甜甜地,珍珠好煙銀,份量仲有好多,飲完杯嘢都幾飽原味蛋糕奶茶$22次次嚟都要叫你背完美蛋糕奶茶,奶茶味醇香,重點係嗰層cream真係超厚,鍾意飲奶蓋嘅朋友一定要飲

魔鬼厚鮮奶黑糖丸子$26
第一次叫魔鬼厚鮮奶黑糖丸子,即係出邊嘅黑糖珍珠鮮奶
鮮奶應該用咗3.6牛乳,超級滑同香
黑糖珍珠甜甜地,珍珠好煙銀,份量仲有好多,飲完杯嘢都幾飽

原味蛋糕奶茶$22

2021-05-21 203 瀏覽
葵涌shopping day今日返到嚟葵涌廣場頂樓葵涌廣場嘅掃街勝地咁掃街食嘢當然除咗食嘢要飲嘢啦咁女朋友就出到去揀咗一間叫上海灘嘅嘢飲白桃烏龍茶$19我哋最後係揀咗杯叫白桃烏龍茶我飲落去覺得佢茶味唔係話太濃有少少甜甜地嘅見佢係用茶包沖嚟嘅都係而呢個白桃烏龍茶只有細杯嘅啫雖然$19唔係算貴但係覺得都唔係話真係好好味或者太抵女朋友就覺得OK嘅甜度適中可能係因為用茶包嘅關係所以佢做唔到大杯如果大杯嘅就會將啲茶嘅味道沖得更淡
葵涌shopping day今日

女朋友就覺得OK嘅甜度適中
可能係因為用茶包嘅關係所以佢做唔到大杯
如果大杯嘅就會將啲茶嘅味道沖得更淡

2021-05-19
5 分鐘 (外賣自取)
2021-05-13 203 瀏覽
葵廣多野食就係人都知咁食完野想飲杯野都好多選擇今次揀左間新開嘅台飲—————————————————————葵廣唔只食野平連飲杯台飲都平過出面中島今次試左杯朱古力蛋糕奶茶貪佢出面未見過🙈本身以為佢真係有舊蛋糕喺入面🤣原來係蛋糕上面啲忌廉之類嘅嘢好邪惡呀 好彩叫左微甜 唔係實甜死叫左杯咁Heavy另一杯都係Light啲好多肉葡萄檸果然Fresh好多底下仲有提子肉不過店員俾左支幼筒啜唔到上黎本身又唔知有果肉搞到啜得勁辛苦🤣🤣🤣—————————————————————☼ 朱古力蛋糕奶茶 $21☼ 多肉葡萄檸 $26
葵廣多野食就係人都知
—————————————————————
☼ 朱古力蛋糕奶茶 $21
☼ 多肉葡萄檸 $26
2021-05-08 158 瀏覽
今次去葵廣行下街 又食左d小食見有少少口渴 上海灘又有不少人在排隊就試試啦叫左一杯熱的寒天珍珠奶茶 走甜十分有驚喜😍😍😍佢本身茶底相當好飲 同天仁有得比不會有澀味 飲落去奶味茶味都足夠寒天係好似蘆薈粒咁既蒟蒻珍珠都十分有咬口🥰仲要性價比很高 18蚊一杯十分總分比9.5分
今次去葵廣行下街 又食左d小食
十分總分比9.5分
外賣自取
  • 寒天珍珠奶茶
2021-05-04 177 瀏覽
青檸好苦,不要買!通常檸檬連皮放入水好耐先會有苦味而我係買完飲一啖就已經滿口苦味佢應該切完就泡在水中好耐我都知備料係一次過備但係賣得有檸檬既,又要有皮就應該諗下有咩方法可以備料又唔會一飲就苦只要整個位員工試過就知冇人想買refresh野飲,想飲到苦味啦岩鹽呢我就飲唔到咸味既,有都比青檸皮既苦味搶曬話說買個陣收銀問我加唔加珍珠我呆左一秒 岩鹽檸檬茶加珍珠夾咩之後就話唔要睇左下佢d配料可能蘆薈 寒天夾d⋯⋯
青檸好苦,不要買!
通常檸檬連皮放入水好耐先會有苦味

而我係買完飲一啖就已經滿口苦味

佢應該切完就泡在水中好耐

我都知備料係一次過備
但係賣得有檸檬既,又要有皮
就應該諗下有咩方法可以備料又唔會一飲就苦
只要整個位員工試過
就知冇人想買refresh野飲,想飲到苦味啦
岩鹽呢我就飲唔到咸味既,有都比青檸皮既苦味搶曬

話說買個陣收銀問我加唔加珍珠
我呆左一秒 岩鹽檸檬茶加珍珠夾咩

之後就話唔要
睇左下佢d配料
可能蘆薈 寒天夾d⋯⋯
2021-05-04
4 分鐘 (外賣自取)
2021-04-25 138 瀏覽
葵芳飲品推介系列❣️多肉粉荔(少甜)$28呢款可以一次過試晒芝士奶蓋同沙冰,奶蓋厚度適中,沙冰打得夠碎,重點係可以飲到濃濃嘅荔枝味同埋有啲椰果粒可以咬下,飲到落底仲有幾粒荔枝肉,成杯嘢好有層次,推介大家去試下👍🏻👅好味度:8(10分滿分)飲品層次分明,飲之前影相同打卡一流,飲落去味道亦都好濃,奶蓋厚度適中,芝士味尚算夠濃,最鍾意係有嘢可以咬下,而且椰果同荔枝肉都十分清甜,飲完一杯已經飽晒😋
多肉粉荔(少甜)
葵芳飲品推介系列

❣️多肉粉荔(少甜)$28

👅好味度:8(10分滿分)

2021-04-24
10 分鐘 (外賣自取)
多肉粉荔(少甜)
  • 多肉粉荔
2021-03-28 264 瀏覽
第一次試呢間手搖杯杯 見到冇人排隊就諗住過去試吓 張相都好吸引嘅🙈🙈就揀咗一杯多肉葡萄等咗大概三至5分鐘就可以拎得 $28都算幾平㗎(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)價錢黎講大部份嘢飲都算好平 雖然葵涌廣場啲嘢飲不嬲都比較平既😙😙 平時都好鍾意飲沙冰 提子味嘅沙冰好似特別吸引點知飲左3分1就放棄左 所謂嘅沙冰就係碎冰仲要好大粒 完全係不停咁咬 根本就唔係沙冰smoothie 既感覺 而且 雖然有少少果肉係入面 但係入面根本就係糖水入杯 比起其他舖頭嘅沙冰呢一間真係超級差 唔會再幫襯雖然係平!中伏

平時都好鍾意飲沙冰 提子味嘅沙冰好似特別吸引
多肉葡萄
2021-03-10
2021-02-23 244 瀏覽
唔知幾時開始覺得葵廣掃街已經唔係特別平,無得再掃街食飯慳錢.黎左咁多次竟然而家先發現,三樓呢間野又平又好飲,大大杯先$24🤦🏻‍♂️ 差不多質素正常應該三十幾四十了.原味蛋糕奶茶+芝士奶蓋,奶蓋都幾厚,蛋糕部分甜甜地,奶茶香滑,芝士夠濃厚,真係幾扺飲。.藍莓蛋糕沙沙,就是藍莓沙冰加蛋糕,冬天飲沙冰的好處就係唔會溶,啱晒我呢d熱底的肥人😂,飲到最後一啖都係冰,好開心終於唔洗同天氣鬥快.值得吹奏都係個價錢,真係一杯做兩杯
唔知幾時開始覺得葵廣掃街已經唔係特別平,無得再掃街食飯慳錢
值得吹奏都係個價錢,真係一杯做兩杯
2021-01-15 291 瀏覽
真係好難飲 要係openrice比第一個劣評👎🏻👎🏻葵廣有咁多間台式飲品店大家可以直接略過依間!!!留番啲quota飲其他.Oreo鮮厚奶黑糖丸子 $28⬇️自問其實都飲過好多間黑糖鮮奶有啲唔算好好飲但都可以接受但依間真係不了🤢🤒🤕Oreo鋪咗係面 但啲Oreo係完全冧晒奶味好淡 黑糖丸子又唔好食丸子超級冧 完全冇咬口.帶返個頭盔 可能係當日質素問題不過我都係唔會再試🥴🥴⭐️多謝你睇到最尾🧚🏼‍♀️希望大家可以關注我嘅ac “thegrainyspace “咁就可以留意我最新嘅食評🤩📜✏️
真係好難飲
要係openrice比第一個劣評👎🏻👎🏻
葵廣有咁多間台式飲品店
大家可以直接略過依間!!!
留番啲quota飲其他
不過我都係唔會再試🥴🥴

⭐️
多謝你睇到最尾🧚🏼‍♀️
咁就可以留意我最新嘅食評🤩📜✏️
之前有朋又去左葵廣, 反黎同大食妹大力推介呢間上海灘大食妹聽到有蛋糕口味嘅奶茶, 心郁郁掃街掃到好飽都去買返杯外賣返屋企飲呢間上海灘價錢超親民, 平均價錢都不過係二十蚊, 種類繁多<士多啤梨蛋糕奶茶>大食妹買左杯士多啤梨蛋糕奶茶因為太飽, 就只係嗌左中杯, 其實大杯都只要加兩蚊士多啤梨蛋糕奶茶超級好飲, 奶蓋好多, 裏面嘅士多啤黎味甜甜地, 仲食到果粒添雖然唔係新鮮嘅生果, 味道偏果醬, 但超特別呢杯暫時係大食妹係葵廣飲過最最最好飲嘅飲品
之前有朋又去左葵廣, 反黎同大食妹大力推介呢間上海灘
大食妹聽到有蛋糕口味嘅奶茶, 心郁郁
掃街掃到好飽都去買返杯外賣返屋企飲

呢間上海灘價錢超親民, 平均價錢都不過係二十蚊, 種類繁多

<士多啤梨蛋糕奶茶>
大食妹買左杯士多啤梨蛋糕奶茶
因為太飽, 就只係嗌左中杯, 其實大杯都只要加兩蚊
雖然唔係新鮮嘅生果, 味道偏果醬, 但超特別
呢杯暫時係大食妹係葵廣飲過最最最好飲嘅飲品
  • 士多啤梨蛋糕奶茶
2020-12-28 196 瀏覽
以前讀書個陣,葵芳廣場必定系一眾女孩子流連的商場之一有飾物賣,又有咁多好野食,真系行到唔捨得返屋企依家去葵芳廣場,多咗好多唔識嘅舖頭,除咗以前食開嘅平價美食之外仲多咗好多fusion嘢蛋糕珍珠奶茶$22難得嚟到葵芳廣場就要叫啲平時喺出邊食唔到嘅嘢珍珠奶茶賺飲得多,蛋糕味嘅珍珠奶茶又真係未飲過其實唔係好飲到蛋糕味,但係珍珠奶茶嗰種濃厚嘅奶茶味真係好正,珍珠淋得黎好好咬,重要嘅係你杯野都只係$22,喺出邊邊度飲得到
以前讀書個陣,葵芳廣場必定系一眾女孩子流連的商場之一
有飾物賣,又有咁多好野食,真系行到唔捨得返屋企

蛋糕珍珠奶茶$22
難得嚟到葵芳廣場就要叫啲平時喺出邊食唔到嘅嘢
珍珠奶茶賺飲得多,蛋糕味嘅珍珠奶茶又真係未飲過
2020-12-18 188 瀏覽
📍上海灘 // Hong Kong🥤芝芝火龍果💵 HK$25⭐️ 5/10火龍果味並不突出,芝士奶蓋也不夠濃厚,但以價錢來說相比其他店的便宜,而且也很大杯,並不能要求太多。-The flavour of the dragon fruit are not strong and the cheezo are not thick enough too. But price is cheap so couldn’t ask for more.-
📍上海灘 // Hong Kong
🥤芝芝火龍果
💵 HK$25
⭐️ 5/10
芝芝火龍果
2020-11-14 213 瀏覽
呢間飲品係我至愛之一每次都會去飲呢個水果茶另外佢都仲有芝士奶蓋烏龍芝士味如果個姐姐好可以叫佢多芝士奶蓋可以走糖我超鍾意個水果茶有百香果佢都仲有好多唔同款式不過有試過咩藍妹沙冰 就不太好
呢間飲品係我至愛之一
每次都會去飲呢個水果茶
另外佢都仲有芝士奶蓋烏龍芝士味
如果個姐姐好可以叫佢多芝士奶蓋
可以走糖
我超鍾意個水果茶有百香果
佢都仲有好多唔同款式不過有試過咩
藍妹沙冰 就不太好
葵涌廣場一向都係小食天地,台式飲品更係多不勝數,好多間都出現長長人龍。行到3樓見到上海灘嘅價錢好平,又有人肉圍牆,所以買咗杯凍古早味珍珠奶茶試吓($16細杯)。呢杯奶茶在各方面都做得好平衡,包括茶、奶、甜度及冰量比例,飲落去沒有太膩嘅感覺。佢嘅珍珠係淺啡色,質地煙靭Q彈,食落好有口感,又有飽肚感。價錢相對其他舖頭來講可以話係好平,而且仲係有質素可言。製作速度亦令人満意,由落單至取餐都只係5分鐘時間。