2019-08-08 170 瀏覽
去葵涌廣場掃街, 飲品當然係必備🥤-見到上海灘嘅魔鬼黑糖厚鮮奶系列有黑糖、花生、Oreo選擇, 好似幾特別買杯試下😛-🥜花生厚鮮奶黑糖丸子飲品面層大大堆花生碎🙆🏻‍♀️厚鮮奶唔夠厚, 同普通鮮奶無咩分別🥛黑糖丸子味道唔錯但唔煙韌, 個芯偏硬😶勝在撈勻之後, 鮮奶同花生味完美blend埋一齊, 啖啖花生碎香濃花生味😌-
去葵涌廣場掃街, 飲品當然係必備🥤
🥜花生厚鮮奶黑糖丸子
飲品面層大大堆花生碎🙆🏻‍♀️
厚鮮奶唔夠厚, 同普通鮮奶無咩分別🥛
黑糖丸子味道唔錯但唔煙韌, 個芯偏硬😶
2019-08-04 138 瀏覽
曾幾何時我地係舊店試過一杯野(已唔記得係咩),但好伏,所以就一直都無再飲依間。但自從佢搬左新舖,都隔左好一段時間,又似乎都多人買,於是我地決定俾多一次機會佢!!餐牌,都多款應該蛋糕奶茶比較出名 我地叫左芝士桂花烏龍茶(走甜),只有中杯一個size揀,兩個人飲就嫌有啲細杯。講返杯茶,個茶其實茶底okay, 都有桂花香,但芝士奶蓋就嫌太甜,而且芝士味唔重,唔算特別出色。不過比起上次伏既經驗,今次算係不過不失啦。

餐牌,都多款
應該蛋糕奶茶比較出名

2019-07-05 194 瀏覽
以身試伏 極雷既珍珠奶茶🥤🤡 聽朋友講葵廣有一間厚奶黑糖丸子幾好飲 於是我就去左試 好失望之餘 仲要從來都未飲過咁難飲既黑糖鮮奶 完全係狗也不 😇忍唔住飲左一半就dum左 即使好口渴🤮⋯⋯▫️Oreo鮮厚奶黑糖丸子 $28第一印象係好似係好稀既奶水入面加左啲oreo碎 牛奶既味道好淡 淨係飲到oreo水既感覺 可以想像一下兩樣溝埋係有幾嘔😂珍珠就比較淋 冇咬口 同埋唔知點解係酸酸地 不了🤓📍上海灘 葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓301P號舖
以身試伏 極雷既珍珠奶茶🥤🤡

▫️Oreo鮮厚奶黑糖丸子 $28

📍上海灘
葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓301P號舖
2019-06-24 184 瀏覽
藍莓沙冰其實佢本來係有芝士奶蓋不過我唔中意所以叫佢走芝士,好彩佢可以走藍莓味都好濃嘅,唔會因為係沙冰所以搞到好淡感佢亦都唔會好甜個杯嘢都好大杯,而且都只係二十幾蚊,都好抵飲
藍莓沙冰
藍莓味都好濃嘅,唔會因為係沙冰所以搞到好淡感
佢亦都唔會好甜
個杯嘢都好大杯,而且都只係二十幾蚊,都好抵飲
2019-05-27 234 瀏覽
叫士多啤梨蛋糕奶茶☕️奶茶味多過士多啤梨蛋糕味😣店員求其沖 攪得唔均勻🤢下次去返舊店好過🤔🤔🤔新店係等候空間大 但店員唔及舊店比多次機會上海灘!!唔好令我再失望啦!
叫士多啤梨蛋糕奶茶☕️
奶茶味多過士多啤梨蛋糕味😣
店員求其沖 攪得唔均勻🤢
下次去返舊店好過🤔🤔🤔
新店係等候空間大 但店員唔及舊店
比多次機會上海灘!!
唔好令我再失望啦!
2019-05-15 219 瀏覽
茶品店開到成行成市,要喺呢個咁大競爭嘅市場裏面保持優勢,就要不斷創新,進步同keep住飲品嘅水準,葵芳呢間上海灘,就能夠對抗到競爭,仲開多咗一間,飮品選擇越來越多,以前呢間店的皇牌飲料是蛋糕奶茶!現多添了很多現正流行的奶蓋茶,今天小弟試了芝芝莓莓,芝士奶蓋咸香味足,質感尚好,流質芝士感覺還易入口,唯草莓沙冰鮮果不多,有點像糖水混合味!仍有進步空間!
2019-05-12 188 瀏覽
早前同女朋友拍拖拖,行葵廣,不斷周圍掃街嘅我地就見到3樓開咗間新舖(唔知開左幾耐啦,但對上一次行嘅時候係未有呢間野),食到口渴就買左兩杯飲品,見佢個價錢都還可以接受,約$20-$30一杯。不過因為太多人排隊,仲有兩個大陸女仔頂住個menu搞到我地睇左好耐都睇唔到😪都排左起碼10鐘先比到$$,再等多10幾20分鐘先拎到野飲。其實老闆應該將menu放高D大隻D字,方便大家睇menu。不過野飲黎講,厚奶黑糖丸子$26、芝士藍莓$24,味道都唔錯,同3、40蚊嘅知名飲品店差不多味道😋係芝士份量可以再多D😛黑糖丸子都夠味,甜度剛好,不過賣相就一般😂

2019-04-21
25 分鐘 (外賣自取)
2019-05-10 183 瀏覽
浪奔!浪流!萬眾期待嘅上海灘呀,前身係壹茶,轉左手加轉左名之後,其實 menu 上嘅飲品全部都冇變 😂 仲有唔少新飲品添,今次純粹去為大家做白老鼠,就睇飲品嘅水準有冇高質或者劣質,同樣飲返蛋糕奶茶,#原味蛋糕珍珠奶茶 $20,果然長江後浪推前浪,價錢一樣抵玩,但係質素完全唔同差左好多 👍🏿👍🏿 啲奶茶冇乜奶茶都算了,蛋糕真係跌左幾個 level,蛋糕味冇乜,完全冇前一手果隻香同滑,而且珍珠又硬硬地,真係我們不一樣,每個人都有不同的境遇 ❤️-上海灘葵芳葵涌廣場 3 樓 301P 號舖
上海灘
葵芳葵涌廣場 3 樓 301P 號舖
2019-05-07 190 瀏覽
習慣了每天也會買一杯飲品才回家吃飯,今天想喝芝士奶蓋,來了葵芳這一間上海灘買了一杯芝芝藍梅芝士奶蓋味道很濃郁,可是奶蓋太杰,倒出來喝有點費勁,藍莓沙𣲙還可以,不會過甜!但不像新鮮藍莓!還有進步空間!
習慣了每天也會買一杯飲品才回家吃飯
,今天想喝芝士奶蓋,來了葵芳這一間上海灘買了一杯芝芝藍梅
芝芝藍莓

2019-04-23 156 瀏覽
同朋友黎行街,緊要飲番杯嘢!我㨂左杯果茶飲,諗住健康啲叫小甜啦,點知係好似冇味咁😢淡淡嘅叶味道😵我錯喇!下次唔會再叫小甜!一啲都唔好味!我下次叫番正常或者飲杯珍奶算囉!
同朋友黎行街,緊要飲番杯嘢!

我錯喇!下次唔會再叫小甜!一啲都唔好味!

我下次叫番正常或者飲杯珍奶算囉!
2019-04-18 155 瀏覽
我唔鐘意飲有氣既飲品,所以去親葵廣食飯,老公都會幫我另外買杯飲品,最近佢鐘意去上海灘買,岩鹽檸檬茶,幾岩我口味!清清地,比平時既檸檬茶更淡,仲有簿荷葉,幾fresh,短期內應該會繼續encore呢杯飲品!

2019-03-26 154 瀏覽
The Peanut Flavour Brown Sugar Pearl Milk I ordered was really not that great.Was promised thick milk, but turned out to be regular milk that tasted quite bland.The pearls were way too soft and lacked texture.The peanut Flavour turned out to be powdered peanut dust added on top of the cold drink. I think you can imagine the two ingredients didn’t mix well. I was constantly getting dry powder in my throat.And the cake milk tea drink, the “cake” was actually a pudding like substance. It was okay b

And the cake milk tea drink, the “cake” was actually a pudding like substance. It was okay but nothing amazing.

I would not recommend this place, there a plenty of other shops that does these sort of drinks better.

2019-03-01 253 瀏覽
行街行到又攰又渴,要買番杯野飲爽一爽。黎到三樓呢層人頭湧湧,行咗個圈,都係決定喺呢間睇起來比較特別嘅上海灘買杯芝芝莓莓試試。味道ok,略嫌莓味稍淡,唔會太甜,芝士好香好creamy,都值得一試
2019-02-24
5 分鐘 (外賣自取)
2019-02-23 230 瀏覽
下午茶時段經過葵廣,有點口渴就想買杯手調飲品。三樓有數間手調飲品店鋪,而這間是特別多人排隊。考慮到它非連鎖店,佈置又以上海灘做主題,走懷舊風,別樹一格,感覺挺有心思,就買了一杯熱的桂花烏龍茶($19)試試。平時必叫走糖,但今次一時忘記沒有叫走糖,本很擔心飲品會太甜,想不到甜度還尚算令人接受。味道方面也不錯,確實有淡淡桂花味,但個人覺得烏龍茶香未夠濃。這杯是M size, 但份量已經很充足,飲完一杯已經覺得很飽了,

同樣係葵涌廣場,用同一款飲品對比喜茶嘅飲品 究竟邊一間芝士系列嘅芝芝莓莓最好飲呢?葵涌廣場有好多間飲品店,但同事偏偏推介店面細唔起眼嘅上海灘,見今日冇人排隊就試吓啦!叫咗一杯芝芝莓莓同大陸喜茶比較吓先!如果有飲過喜茶嘅芝士系列,應該知道一杯芝芝莓莓就可以K. O. 你,因為太飽肚喇!飲完唔駛食嘢,食完飯飲又一定飲唔晒 。喜茶嘅飲品根本就係主食!反觀上海灘嘅芝芝莓莓就真正係一杯飲品喇!味道方面可以話係喜茶嘅清爽版!底層係打得好滑口嘅草莓沙冰,上層係濃郁鹹甜口味嘅芝士奶蓋。分開飲嘅話味道層次分明,飲到中段溝埋嚟飲,草莓口感更滑,奶香、鹹甜芝士,令飲品變成奶昔咁! 飲到一半,死喇!太好飲竟然唔記得影相添!😅 所以影得半杯相!服務方面,店員同客人係零交流,都ok嘅,各有各自在囉!總結,如果想飲芝芝莓莓就去上海灘啦!

。喜茶嘅飲品根本就係主食!

服務方面,店員同客人係零交流,都ok嘅,各有各自在囉!

總結,如果想飲芝芝莓莓就去上海灘啦!

芝芝莓莓

芝芝莓莓