2014-06-02 1669 瀏覽
Went with my boyfriend on Sunday at around 18.30 for dinner. The restaurant was almost empty when we were seated. Hot green tea served. We ordered 6 dishes - Foie gras, mackerel pike (秋刀魚), Shishamo (多春魚), Soft shell crab, Salmon Sashimi, and Salmon Softshell crab roll (Japanese pumpkin out of stock)The Teppenyaki dishes were quite good (Foie gras, mackerel pike and shishamo), though the mackerel pike was just a bit over-cooked.Would not recommend the roll. The salmon sashimi was very thickly sl

Would not recommend the roll. The salmon sashimi was very thickly sliced, not of top quality but palatable. The roll was the worst. It had a lot of sushi rice but barely had any soft-shell crab in it. The salmon slice on top was pathetically little.

Would come back if we happen to be in the area.

ps. We did not think of watching the chef cook. If we were to come next time we would definitely choose to sit at the bar table.
2014-06-01
2013-07-21 2010 瀏覽
在網上看到這食評,好像不錯的樣子,這時候我就跟朋友一起去食,順道便巳吃一餐飯當聚會.去到該店舖,看到餐牌後,已經看到其他的餐的價錢跟普通的鐵板燒店差不多(即是挺貴),但是食物方面都總算吸引.鐵板炒雜菇:普普通通,不過還可以當作開餐前菜. 三文魚刺身:他這次給三文魚的部分,我跟朋友都覺得好好吃,口感好鮮甜,maybe我們是喜歡吃日本菜的人.肥牛金菇卷+鵝肝多士: 肥牛金菇卷很津津有味,不過鵝肝多士更加更加好吃,一級棒,獲得一致好評(我跟朋友2人)鐵板海膽炒飯:非常好吃,而且廚師炒飯時,就是在我們面前,我們看得十分賞心悅目.(感覺就像有個私家主廚在為我服務)環境very good,不過看廚師炒菜時真的一級棒,推介這鐵板餐!

),但是食物方面都總算吸引.
鐵板炒雜菇:普普通通,不過還可以當作開餐前菜.

2013-07-16
1 分鐘 (堂食)
2013-03-19 1646 瀏覽
作為一個港島人作為一個宅得可以的港島人作為一個宅得可以懶得過海的港島人 , 其實小妹過往並不是太常到旺角出沒的。即使到訪亦多為行街而非覓食 , 但近來因C先生之故 , 小妹也免不了經常涉足旺角。感覺 , 其實不錯。當天晚上 , 我倆沒有到開飯爬文 , 僅僅在旺角一帶流連 , 以尋覓很合緣的食店。而據說 .... 這樣很容易中伏。先不論伏與否 , 當我與C先生走過女人街一帶是便被此店老闆 (疑似) 的招攬聲喊停了腳步。99大元9道菜 .. 他是這樣說的。雖然小妹向來對鐵板燒談不上熱愛 , 但對價廉物美的鐵板燒小妹還是不介意嚐個鮮的。很好 .. 打開餐牌 , 令人咋舌的價錢映入眼簾。再回顧四周 , 人流不算 , 隱隱 ... 一種中伏的氛圍在瀰漫。事實上 , 這亦側面說明了小妹的無知 : 實在是對鐵板燒一曉不通啊。而在惡補相關知識後的小妹 , 總算知道 ... 這個價錢的標價對鐵板燒而言還是相當合理的! 坐在這些位置 , 近觀師傅大概香味較坐卡位更佳吧。一如大眾日本食店的餐桌擺設 , 簡約明瞭。最先上桌的是這道炒烏冬。不得不說 , 是令人失望的一道!溫熱不足 ,
作為一個港島人
作為一個宅得可以的港島人
感覺 , 其實不錯。

而據說 .... 這樣很容易中伏。

99大元9道菜 .. 他是這樣說的。
很好 .. 打開餐牌 , 令人咋舌的價錢映入眼簾。
坐在這些位置 , 近觀師傅大概香味較坐卡位更佳吧。
一如大眾日本食店的餐桌擺設 , 簡約明瞭。
最先上桌的是這道炒烏冬。
不得不說 , 是令人失望的一道!
溫熱不足 , 感覺像是長時間接觸冷空氣。
下油過於重手 , 每條面條都雨露均沾、油光滿面。
味道缺乏驚喜 , 比之街邊小店都不如 。
配料不算豐富 , 牛肉雖不至粗漸 , 但也談不上嫩口。
面量不當、份質一般 , 二流食物實當不上一流價錢。
人生最令人又愛又恨的是無人能預料轉角會遇到的是驚喜或失落。
若說前一道烏冬是前者 , 那這一道後者足以搭救。

熱氣繚繞的上桌已令這碟彬炒飯加分不少。
飯粒分明 , 粒粒甘香 , 蔥花與蛋絲的配搭從來都是炒飯孖寶。
雞肉口感順滑 , 肉質鮮嫩 , 很不錯。
牛油炒金菇從來都不是什麼稀罕菜色 , 但多得小妹熱愛金菇之故 , 縱使此道炒金菇不過是不過不失 , 小妹亦平白為它加上不少分 。

失望 ‧ 驚喜 ‧ 不錯。
一如人生起伏不斷。
峰迴有時路轉 , 伏一時不見得伏一世。

2012-12-07
  • 雞肉炒飯
2012-12-10 1444 瀏覽
早有聽聞女人街兩邊有好多食肆,仲有多間大眾化日式鐵板燒添,既然今晚突然取消飯局,咁就係附近搵食啦 ﹗望望 menu,好多野想食,花多眼亂,除和牛外,各海鮮套餐都每只都係 HKD100 - HKD500,價錢好實惠。仲未諗到食咩,叫杯朝日朝朝去先 ﹗環境都坐得舒服,有兩個鐵板,空氣都好流通。今日星期一閒日飯巿食客都不多,夠清靜。 幾經辛苦,終於揀到個薄切安格斯、活鮑魚套餐喇 ﹗兩個人埋單套餐連幾款散叫刺生都係六百左右,真係好平喎。 麵豉蜆湯,一開波就飲湯?食開既日式鐵板燒都會將湯放係中段,可以清清味蕾同去一去油膩感先再下半場。依碗湯似層相識,係即沖日本麵豉湯包連蜆肉喎,味道真係一模一樣,以前係超巿買過三文魚刺生,顏色有光澤,脂肪紋都平均,夠新鮮,味道只有淡淡既甜味,未算最肥美、未到最鮮甜,還可以啦。 胡麻醬豆腐沙律,室溫,唔夠凍喎。胡麻醬有點稀,可能豆腐出水了 ﹗胡麻醬不香不濃,有點失望。活赤貝刺生,依個真係超水準呀 ﹗新鮮到不得了,溫度夠凍,味道鮮甜無比,非常爽口,越食越想食 ﹗散叫 HKD60 左右,物有所值。 師父開始煮第一味喇,銀鱈魚先 ﹗銀鱈魚,真係鮮嫩多汁喎,外層煎得香香的,

師父開始煮第一味喇,銀鱈魚先 ﹗銀鱈魚,真係鮮嫩多汁喎,外層煎得香香的,裡面充滿肉汁又濕潤,配菜茄子同脆肉瓜都好好味 ﹗

鮮活鮑魚,見到好生猛啊 ﹗依然係鐵板上面跳晒舞咁,師父仔將佢煎到半熟時就剝殼同去掉內臟,我由細到大最鍾意就係食鮑魚同貝殼類內藏架,口感同豬潤雞潤差不多,海鮮味道濃郁,好好味架 ﹗不過師父已經將內臟掉左咯,剝殼同去掉內藏,切成鮑魚片落點牛沖就差不多可以上碟喇。配生蔥同炸蒜蓉同吃,撈埋香口炸蒜蓉既蔥半點都唔腥喎,連我咁怕蔥都食到,鮑魚好彈牙又鮮味。

薄切安斯牛扒,真係估唔到薄到依個地步,絕對係 shabu shabu 厚度,約有 2-3mm 到啦 ﹗重諗緊咁薄可以點食呀,原估計薄切會跟一般西餐廳薄牛扒既厚度差不多添。我要食 3 成熟,師父只需要輕輕煎一煎,就要快速卷上炸蒜蓉同香蔥,包實再反轉再分段,即上碟 ﹗食落比想像中香口美味,牛肉味濃,肉汁都唔少,牛肉再厚多一點點會更好 ﹗正確應該叫做香蒜安格斯卷,味道好配合,都唔差喎,好味 ﹗

日式牛肉炒烏冬,本身個餐係跟炒飯,但我兩個對飯都麻麻地,唔洗錢轉炒烏冬當然好啦 ﹗見師父落少許牛肉片、椰菜、芽菜、櫻花蝦、甘筍絲、一個烏冬、醬油,兜混上碟,快靚正 ﹗味道一般啦,只食到甜甜的醬油味。

日式炒什菜,到最後先炒什菜,我對日式炒什菜一向麻麻。油份多了點,而且椰菜同芽菜我都唔多喜歡食的啊。

最後食埋個甜品搞掂,我食綠茶雪糕,口感水汪汪。朋友食雞蛋布丁,質感幾硬實吓喎,味道麻麻。

朝日
活赤貝刺生
銀鱈魚
薄切安斯牛扒
2012-10-13 906 瀏覽
同朋友行完街肚餓 最後簡左呢間野 我地叫左個 鐵板大蝦套餐(二人前)一開始好快黎左個沙律: 普普通通...但幾開胃 跟住刺身: 幾有鮮味到主菜...老虎大蝦 剩係聽個名都想食. 夠大隻 又好味 尤其係啲蝦膏 好滋味 搞到我好想食埋朋友個份 肉眼扒: 師傅切到細細件..幾好 易入口 肉質又軟 三文魚扒: 厚身...味道唔錯 D皮整到脆脆地...岩我呢D後生仔之後炒飯炒菜 份量幾多....味道一般 甜品雪糕 比較快融 要快D食 成餐都食得好飽

一開始好快黎左個沙律: 普普通通...但幾開胃

甜品雪糕 比較快融 要快D食

成餐都食得好飽

• 老虎大蝦
2012-09-23 763 瀏覽
星期六晚想食鐡板燒 無乜心水目標, 行過見呢間吾洗等喎, 仲係88 一人前, 就佢啦, 入到去, 無乜人既 星期六晚喎, 坐低, 個枱上面個牌寫 888 既, 原來係另一個餐, 再睇下餐牌, 真係除左 88 一人前較平外,其他都好貴, 可能佢地想行高檔路線啦.叫左一個一人前, 及兩個三文魚刺身, 三文魚都算厚, 有五件, 好味 食完一碟, 再叫多一碟正餐到沙律 同三文魚壽司, 不過不失, 正常水準主菜 同炒飯, 個炒飯幫我地分開左兩碗, 個人覺得炒飯較好味, 最後黎個甜品雞蛋布丁, 我吾問佢, 我仲以為係粟米布丁, 總結黎講, 旺角食飯, 正常水準, 不過不失, 勝在吾洗等位, 坐的地方也舒服, 因為無乜人 或者那條街太多選擇, 這裏也可一試無妨
星期六晚想食鐡板燒

入到去, 無乜人既
其他都好貴, 可能佢地想行高檔路線啦.
叫左一個一人前, 及兩個三文魚刺身,
三文魚都算厚, 有五件, 好味
食完一碟, 再叫多一碟

正餐到
沙律 同三文魚壽司, 不過不失, 正常水準

最後黎個甜品
雞蛋布丁, 我吾問佢, 我仲以為係粟米布丁,

或者那條街太多選擇, 這裏也可一試無妨

2012-09-22
2012-08-14 568 瀏覽
上網看到食評好像不錯的樣子,於是心郁郁跟朋友去食,順道當生日飯=]去到舖頭,看到餐牌後,除了他們的一人前外,其他的餐的價錢跟普通的鐵板燒店差不多(即是挺貴XD)最後還是選一人前+巴西牛仔骨好了(雖然是2人share)。雜菜沙律:普普通通,不過作為開胃菜也ok三文魚壽司:他這次給三文魚的部分不太好,普通。鐵板帶子+肥牛薄燒+炒雜菜:帶子很好吃,不過肥牛薄燒更加更加好吃,獲得一致好評(我跟朋友2人=])炒飯:很好吃,而且廚師炒飯時我們也看得很賞心悅目.(不知道是否錯覺,他好像多送一碗給我們)巴西牛仔骨:很香,很軟,好好吃!!水蜜桃梳打:意外驚喜,不像其他很假的水果味,跟梳打很配。最後有甜品紅豆雪糕。環境不錯,有bar檯跟餐檯,bar檯油煙雖大,不過看廚師炒菜時真的很好看,推介!!
最後還是選一人前+巴西牛仔骨好了(雖然是2人share)。
雜菜沙律:普普通通,不過作為開胃菜也ok
三文魚壽司:他這次給三文魚的部分不太好,普通。
巴西牛仔骨:很香,很軟,好好吃!!
水蜜桃梳打:意外驚喜,不像其他很假的水果味,跟梳打很配。
最後有甜品紅豆雪糕。

題外話/補充資料: 菜式中蒜頭佔分量挺多?!若不太喜歡的人雖注意。
2012-08-13
慶祝紀念
生日
2012-08-13 430 瀏覽
是夜約了朋友來到旺角飲下野, 吹下水. 晚飯時間人多, 這晚沒太多心機找好吃的, 順朋友意看到這家不用排隊的就走了進去,打算填填肚, 繼續大家未完的吹水話題.雖不用等位, 但人都算幾多, 巳坐了8,9成. 由於鐵板高枱都沒位了, 所以坐了在普通2人枱.不過跟隔壁的枱超近, 其實都可以算是搭枱.打開餐牌, 可能鐵板款式太多, 所以店內也有不少套餐選擇, 1人的, 2人的, 4人的都有. 價格有平有貴, 豐儉由人.我們也不想煩, 點了個中價的2人餐.鐵板大蝦二人套餐 (HKD$538)木魚絲蟹子沙律份量較小, 不過作為前菜仍可接受. 蟹子好少, 沙律醬也好求其, 味道麻麻地.活蜆雜菇面豉湯也是很普通, 菇有一兩粒, 我那碗一隻蜆都沒有, 朋友那碗就有一隻. 還好不太咸.雙色刺身是北寄貝跟三文魚. 三文魚算幾肥美, 北寄貝彈牙爽口. OK香草三文魚扒 + 鐵板配菜三文魚扒燒得不錯, 不會很老很鞋, 油脂不算很多; 配菜是燒茄子跟翠玉瓜. 這2款又燒得不錯. 好香好脆.老虎大蝦說是大蝦太過了點, 份量有點小. 蝦肉好咸, 肉也韌, 其實不太想吃下去, 不過不想浪費食物.美國安格斯肉眼扒燒成7成
是夜約了朋友來到旺角飲下野, 吹下水.
打算填填肚, 繼續大家未完的吹水話題.
不過跟隔壁的枱超近, 其實都可以算是搭枱.
我們也不想煩, 點了個中價的2人餐.

鐵板大蝦二人套餐 (HKD$538)
木魚絲蟹子沙律

活蜆雜菇面豉湯

雙色刺身

香草三文魚扒 + 鐵板配菜

老虎大蝦

美國安格斯肉眼扒
燒成7成熟左右切粒, 吃下去肉味濃, 肥脂分佈頗平均, 肉質算幾淋軟JUICY. 不是十分上好的肉, 但總體算OK. 旁邊有一大堆炸蒜, 不過我自己覺得不加這個單吃就很夠味了. 有點畫蛇添足的感覺.

牛肉炒烏冬
好大的一碟. 烏冬入味, 不算彈牙但仍可接受. 牛肉超老又韌, 比之前的肉眼扒差天共地.

日式炒時菜
蔬菜好幾種的炒埋一碟, 是有點油不過味道不錯.

甜品有芝麻或綠茶雪糕
上桌巳半溶狀態, 奶味有點重. 味道沒什麼特別.

埋單差不多600多元. 吃得很飽
套餐是很多東西吃, 質素未至於好差, 不過每樣味道都是普通或勉勉強強的.
下次如果手拿600元在旺角行遠少少,相信會有更多更好的選擇.,
2012-07-07 230 瀏覽
一連兩日都係食鐵板, 之前係尖沙咀果間, 名就唔開, 麻麻地, 有少少陰影。但今日成班朋友都話想食, 雖然諗起都無胃口, 但都係去左。黎喱間係因為有個朋友同屋企人食過, 推介, 見近近地所以就黎左。可能我地六點幾就去到, 個場好空, 無咩人。我心諗, 今次又中伏啦! 我叫左個推介既特價晚餐, 因為反正都覺得中伏就想叫個平D。點知, 一切都出乎意料之外, 喱一餐, 竟然係我其中一個食過最好尾既鐵板燒。先講沙律, 個沙律俾我既感覺好特別, 酸酸地好醒胃, 個汁係出面未試過, 係有創意既, 但當時既我都仲未說服到自己, 只係覺得暴風雨既前席往往係平靜。之後係三文魚壽司, 普通, 無話特別新鮮但又未至於係迴轉壽司既程度, 舊飯FEEL到係熟手師傅挰既。帶子, 88蚊既鐵板燒有帶子的確係底, 帶子食得出係鮮甜, 「中伏說」已經完全瓦解。主菜, 肥牛薄燒, 明明係鐵板燒, 但肥牛絕對唔會太硬亦食唔出UN, 好香牛味, 煙燻味令成塊牛成級, 有應有既鐵板燒水準, 應該係用高級肥牛(好似係)。平時唔係太鍾意太菜既我都覺得碟菜香口, 忍唔住夾埋朋友果碟。炒飯, 香口, 而且炒出黎係一粒粒, 係茶記既無得

但今日成班朋友都話想食, 雖然諗起都無胃口, 但都係去左。

我叫左個推介既特價晚餐, 因為反正都覺得中伏就想叫個平D。

先講沙律, 個沙律俾我既感覺好特別, 酸酸地好醒胃
, 個汁係出面未試過,

炒飯, 香口, 而且炒出黎係一粒粒, 係茶記既無得比。

師傅好好人亦好好傾, 見我幾個朋友係男仔, 炒多左一碗俾佢地分。

最後甜品雞蛋布丁普普通通, 不過不失啦不過女仔黎講有D過甜。

侍應倒茶足, 收銀仲同我地有傾有講, 個呀姨好鬼風趣。

同師傅傾多兩句佢仲問我地食唔食雪糕, 總之成個過程係歡樂既,

可能亦都係因為一班好耐無見既朋友聚頭, 令喱餐飯加左唔少分。

總而言之, 喱間真係好過平時屋企人帶我去尖沙咀食既高級鐵板燒好多,

而且又唔需要等位, 師傅又親民, 感覺好好, 我會再來幫趁。相遲D UP上黎。

題外話/補充資料: [b]1. 嘗試下同D師傅傾計有著數XD 2. 朋友食既大蝦餐話值得推介, 下次試!! [/b]
  • 清酒帶子
  • 時菜
2012-04-21 138 瀏覽
第一次寫食評,想一讚呢間鐵板燒!本來都無太大期望,係我老公話未同我食過鐵板燒所以盲中中就去試!開頭見無咩人食,心諗:會唔會真係難食先無人架?我地坐係吧位,可以欣賞下師傳既手勢,叫左個大蝦二人餐!有埋沙律同雙色刺生,出奇地新鮮呀刺生夠鮮甜大件!正!已經開心定先!再黎個沙律都好好味,開胃!之後見到師傳開始整我地啲蝦喇,佢手勢好好,賞心悅目!佢地好食在個配汁夾得好好,啲蝦夠口感又入味!之後有炒雜菜同雙色瓜!都係味道岩岩好,正!到塊牛扒喇,我地要五成熟,整到岩岩好,有肉汁有燒香味!可能因為我地坐吧既關係,佢仲熄燈點火燒一燒塊牛!嘩嘩。。。。可能燒一燒更加帶出左牛扒本身既肉汁香味,真係好睇又好食!稍為遜色少少既係個牛肉炒烏冬,啲牛肉硬左啲!但應該係材料問題!最估唔到既係師傳將開頭個兩隻大蝦既蝦頭都燒左俾我地食!香脆好味,第一次甘樣食個蝦頭咋!好有驚喜!個餐有埋甜品,我地叫左一個雞蛋布丁,一個芝麻雪糕,好味!睇得出師傳好用心去煮每道菜,我要讚師傳!佢係高高地黑黑實實眼細細既!下次去食都要搵返佢整!
第一次寫食評,想一讚呢間鐵板燒!
開頭見無咩人食,心諗:會唔會真係難食先無人架?

我地坐係吧位,可以欣賞下師傳既手勢,叫左個大蝦二人餐!
有埋沙律同雙色刺生,出奇地新鮮呀
刺生夠鮮甜大件!正!
已經開心定先!
再黎個沙律都好好味,開胃!

之後見到師傳開始整我地啲蝦喇,佢手勢好好,賞心悅目!

佢地好食在個配汁夾得好好,啲蝦夠口感又入味!
之後有炒雜菜同雙色瓜!都係味道岩岩好,正!

到塊牛扒喇,我地要五成熟,整到岩岩好,有肉汁有燒香味!
可能燒一燒更加帶出左牛扒本身既肉汁香味,真係好睇又好食!

最估唔到既係師傳將開頭個兩隻大蝦既蝦頭都燒左俾我地食!
香脆好味,第一次甘樣食個蝦頭咋!好有驚喜!

個餐有埋甜品,我地叫左一個雞蛋布丁,一個芝麻雪糕,好味!

睇得出師傳好用心去煮每道菜,我要讚師傳!
佢係高高地黑黑實實眼細細既!下次去食都要搵返佢整!
2012-04-17
2011-11-24 66 瀏覽
因為自己同媽咪未試過食鐵板燒的同媽咪又好小出去9龍哩邊搵野食咁有次哥哥同女朋友經過又見佢地話冇味精咪入去試下..番泥講番比我地聽話唔錯真係幾好食SO第2日就同左我AND媽咪去食啦....位都座得幾舒服唔洗等位啊...因為哥哥本身已經打左電話去訂位侍應服務都可以啊好NIce同佢地都有傾有講咁啦d師博既技術同刀工都好好...下下都問我同屋企人個味岩唔岩.洗唔洗淡d同濃味d叫左個龍蝦套餐...同另外叫左包魚同1塊神戶牛 鵝肝(好好味價錢唔貴好低食~係出面用佢依個價錢好難食到 金黃龍蝦 :個汁師博整得好好味...唔係太溜..岩岩好.正 煙肉炒飯 :睇住師博炒以為會好濕啦(因為都見佢落左好多蛋)...但點知佢炒得好乾.好味 勝子皇 :真係好鮮甜.個味都岩岩好 鰻魚 :叫鰻魚果陣個師博講明話要內d...咁我地都等..好有驚喜啊!個皮勁好味都好新鮮:)值得一試啊真係同屋企人已去過幾次good
因為自己同媽咪未試過食鐵板燒的
同媽咪又好小出去9龍哩邊搵野食

咁有次哥哥同女朋友經過又見佢地話冇味精咪入去試下..
番泥講番比我地聽話唔錯真係幾好食

SO第2日就同左我AND媽咪去食啦....
位都座得幾舒服

都好新鮮:)
值得一試啊真係

同屋企人已去過幾次
good
題外話/補充資料: 最好座係bar台...睇左師博整:)
2011-11-21
  • 金黃蝦 鵝肝
2011-09-11 21 瀏覽
同男友唔知食乜好, 見有個SET$88 蚊, 就去食~ 雖然有一兩碟唔好食, 但其他真係無諗過咁好食!!! 呢個沙律真係幾難食, 因為好辣, 又有D酸, D 菜好普通... 呢個三文魚SUSHI 就好普通, 三文魚唔係太新鮮, 飯又易散, 我覺得惠康SUSHI好食得多~ 我坐係STOVE 前, 望住師父整, 聞住香味, 食慾大增~肥牛金菇卷好好味, 肥牛好滑, 有肉汁, 加埋金菇真係無敵!!! 呢三樣真係超好食~ 三樣燒出黎一D都唔乾, 肉汁鮮甜, 又大大粒~ 正!!! OK, 款式多, 不過多咗少少油~ 呢個飯OK, 好香, 不過略嫌D餸少咗少少, 同埋乾咗少少, 有D失準呢... 真係無諗過燒烤店既甜品咁好食!! 個布丁雖然少咗少少, 不過超滑~ 雞蛋味濃郁~ 正正正!!!

同男友唔知食乜好, 見有個SET$88 蚊, 就去食~

雖然有一兩碟唔好食, 但其他真係無諗過咁好食!!!
沙律
三文魚SUSHI
肥牛金菇卷

燒翠玉瓜、燒帆立貝、GARLIC燒牛肉
呢三樣真係超好食~
三樣燒出黎一D都唔乾, 肉汁鮮甜, 又大大粒~ 正!!!
日式炒雜菜
OK, 款式多, 不過多咗少少油~
煙肉炒飯
雞蛋布丁

2011-08-11
肥牛金菇卷
燒翠玉瓜、燒帆立貝、GARLIC燒牛肉
雞蛋布丁
2011-08-26 31 瀏覽
係外面既餐中見到一人餐幾抵~~入到去就直接落單要左2份份量比較小~味道就不錯入面其中一道鐵板配菜只係2片瓜放係炒飯上面埋單既時候~張單居然要2百幾check下既時候發現~加一就預左la要收茶$同醬料$~另外特飲突然要+5蚊餐牌上面明明寫住麵鼓湯或特飲~大家都要理解做包特飲~佢突然拿出一份單人餐~上面有張白色label貼住特飲+5蚊 我地同佢理論~最後佢都減番~~但感覺好似小小小小咁偷偷加$咁
係外面既餐中見到一人餐幾抵~~
入到去就直接落單要左2份
份量比較小~味道就不錯

入面其中一道鐵板配菜只係2片瓜放係炒飯上面

埋單既時候~張單居然要2百幾
check下既時候發現~
加一就預左la
要收茶$同醬料$~
另外特飲突然要+5蚊
餐牌上面明明寫住麵鼓湯或特飲~
大家都要理解做包特飲~
佢突然拿出一份單人餐~
上面有張白色label貼住特飲+5蚊

我地同佢理論~
最後佢都減番~~
但感覺好似小小小小咁偷偷加$咁
2011-08-09
2011-08-09 31 瀏覽
今日落旺角揾食接到張傳單就去試下,點咗過二人鮑魚套餐麵鼓湯,豆付沙律個汁少少辣好醒胃,厚厚嘅三文魚刺身8件銀雪魚2件,鮑魚2個好新鮮,葱蒜牛卷炒飯及炒菜正體食物好ok鐵板燒哥哥會教你每道菜用乜醬汁令味道更好埋單$536好多人點大蝦套餐隻蝦好大隻,下次要試下
今日落旺角揾食接到張傳單就去試下,點咗過二人鮑魚套餐
麵鼓湯,豆付沙律個汁少少辣好醒胃,厚厚嘅三文魚刺身8件
銀雪魚2件,鮑魚2個好新鮮,葱蒜牛卷
炒飯及炒菜
正體食物好ok
鐵板燒哥哥會教你每道菜用乜醬汁令味道更好
埋單$536
好多人點大蝦套餐隻蝦好大隻,下次要試下
2011-08-09
2011-07-07 11 瀏覽
食物方面,我們3人點了一個3人套餐around $800,份量剛好。食材新鮮且矜貴,包括大蝦﹑牛肉﹑銀鱈魚等等﹔另還有炒雜菜、炒飯及雪糕,既豐盛又滿足。在香港吃有質素的鐵板燒,我覺得物有所值。同房已坐了五位人客,他們互相認識又早我到達,已經吃過了沙拉。師傅開始弄第一道熱菜,而我終亦下了柯打。第一道是這店獨有的蒸蛋。蛋殼內是蛋漿和一小塊肥肝,師傅用一個金屬蓋蓋著蛋殼,鐵板的熱力令蛋漿凝固,造出來像蒸蛋似的質感。牛肉﹑-~ 勁正, 我主力食晒咁制, 佢地整到剛好半熟狀態, d肉好Juicy 大蝦 ~~ 好 Fresh 銀鱈魚 ~~估唔到都好好味喎, 炒雜菜、炒飯 ~~ 都好好味

大蝦 ~~ 好 Fresh

銀鱈魚 ~~估唔到都好好味喎,

炒雜菜、炒飯 ~~ 都好好味
Nice chef
2011-07-02
15 分鐘 (堂食)
Nice chef
  • 大蝦﹑牛肉.....