2019-12-28 156 瀏覽
我今日去左呢間 Next battle... 第一次飲咋!唔係等朋友帶等去,等都唔知有呢間野,但見佢裡面好乾淨,d 野好整齊!d姨姨好好,勁有禮貌!👍🏻👍🏻感覺真係唔錯咁我地兩個人,就叫左兩杯野飲~🥤🥤我叫左雪山烏龍茶,我朋友叫左雪山鐵觀音~雪山》〉》 原來係芝士咁解🧀其實叫果陣,我唔知係奶蓋係芝士黎,等緊既時候係好嫌棄,因為會以為麻麻地~點知原來係非一般咁夾!點知好好飲囉!真係估唔到係咁正牙!

咁我地兩個人,就叫左兩杯野飲~🥤🥤
我叫左雪山烏龍茶,我朋友叫左雪山鐵觀音~
雪山》〉》 原來係芝士咁解🧀

真係估唔到係咁正牙!
2019-12-28
5 分鐘 (堂食)
其他
2019-10-14 255 瀏覽
飲膩左Sharetea 想換下口味 見到隔離呢間台式飲品店 決定買杯白雪四季春試下本身我唔鐘意太甜 叫左微糖 中午來買唔多人 等緊個陣發現店面既裝飾好趣緻呢杯四季春只有一個size 份量都算多 茶味意想不到好足 飲完有回甘 奶蓋重奶味又creamy👍🏻唔想幫襯喜茶既話 可以試下呢間台灣過江龍

本身我唔鐘意太甜 叫左微糖

中午來買唔多人 等緊個陣發現店面既裝飾好趣緻

唔想幫襯喜茶既話 可以試下呢間台灣過江龍
  • 白雪四季春
2019-10-08 164 瀏覽
朋友叫左咩唔記得🤣🤣🤣我就叫左杯黑糖芝士厚醇奶(左邊嗰杯)身為貓奴 見到佢個杯蓋 都會暗地加兩分😂😂講返杯野 黑糖掛杯做得幾好 一d都唔渣流灘佢個奶蓋係偏咸嗰款 咸咸香香幾好味 d奶都好濃好香 入口唔會有好重奶精嗰種感覺珍珠就唔係我杯茶 佢d珍珠偏淋 冇乜咬口☹️對煙韌怪黎講就過唔到癮但真心覺得出色既係 佢d奶蓋真係食過下夜粥 平時飲好多間d奶蓋 唔搞匀都好 過左一陣 佢都會自己溶哂落d奶/奶茶度 但哩個 我過左成9個字 食埋飯 d奶蓋都大部分keep到喺面 所以飲到尾都仲會有層濃味奶蓋作結 真心正
朋友叫左咩唔記得🤣🤣🤣我就叫左杯黑糖芝士厚醇奶(左邊嗰杯)

身為貓奴 見到佢個杯蓋 都會暗地加兩分😂😂
講返杯野 黑糖掛杯做得幾好 一d都唔渣流灘
佢個奶蓋係偏咸嗰款 咸咸香香幾好味
d奶都好濃好香 入口唔會有好重奶精嗰種感覺
外賣自取
2019-09-30 155 瀏覽
風摩大陸香港嘅芝士茶飲品,其實唔係得一間做得好,唔係好明點解要排成9個字買一杯野飲🤷🏾‍♀️尖沙咀加連威老道就發掘到一間小店有特式茶飲原先係比呢個corner位吸引住,咪以為有得坐,其實係迷你模型,兩隻狗仔好梳夫咁訓係到,好別緻,就咁係到買左杯野飲天氣熱,買左急不及待即刻飲,飲左半杯先記得影相,朝露清香味啖,配合濃濃芝士真係好夾所以話民間小店有時比連鎖店做得更好,羊群效應就會失去好多意想不到嘅驚喜
尖沙咀加連威老道就發掘到一間小店有特式茶飲

.這家店很常在ig上看到剛好經過就馬上喝杯試看看店家超貼心的做了打卡位飲料變得美美的喔🥰-◾️#黑糖芝士醇厚奶 HKD $36🥵問店員有黑糖珍珠厚奶加奶蓋嗎?店員就推薦了這給我樣子美美的❤️可是奶蓋卻不知道可以怎麼喝😞😞我就用吸管喝最上面的那一層..嗯...是沒什麼味道的厚奶😂而底部黑糖的部分沒有說特別重喔我就把它當成普通的黑糖珍珠鮮奶了但喝到一半一直喝到超苦的糖!!因為飲料上面原來有灑上黑糖再用火槍燒過但看來有點過頭了..我還第一次喝到苦苦的黑糖🤣🤣其實.....到現在..我還是不知到底是有沒有奶蓋.......😅😅- (各項滿分為5分)餐飲分數: 🌕🌕🌑🌑🌑環境分數: 🌕🌕🌕🌕🌑服務分數: 🌕🌕🌕🌗🌑價錢分數: 🌕🌕🌑🌑🌑—總分數: 🌕🌕🌗🌑🌑.-下站帖next battle .🍴尖沙咀加連威老道41A號 B2.🕐星期一 至 星期日 : 12:30-22:30 .📞電話 : 2608 9809-
這家店很常在ig上看到
剛好經過就馬上喝杯試看看
店家超貼心的做了打卡位
飲料變得美美的喔🥰
黑糖芝士醇厚奶

◾️#黑糖芝士醇厚奶 HKD $36
🥵問店員有黑糖珍珠厚奶加奶蓋嗎?
店員就推薦了這給我
樣子美美的❤️
可是奶蓋卻不知道可以怎麼喝😞😞
我就用吸管喝最上面的那一層..
嗯...是沒什麼味道的厚奶😂
而底部黑糖的部分沒有說特別重喔
我就把它當成普通的黑糖珍珠鮮奶了
但喝到一半一直喝到超苦的糖!!
因為飲料上面原來有灑上黑糖再用火槍燒過
但看來有點過頭了..
我還第一次喝到苦苦的黑糖🤣🤣
其實.....
到現在..我還是不知到底是有沒有奶蓋.......
😅😅
- (各項滿分為5分)
餐飲分數: 🌕🌕🌑🌑🌑
環境分數: 🌕🌕🌕🌕🌑
服務分數: 🌕🌕🌕🌗🌑
價錢分數: 🌕🌕🌑🌑🌑
—總分數: 🌕🌕🌗🌑🌑.
下站帖next battle .
🍴尖沙咀加連威老道41A號 B2.
🕐星期一 至 星期日 : 12:30-22:30 .
📞電話 : 2608 9809
5 分鐘 (堂食)
📍濃厚黑芝麻花生誘惑 -- 下站帖-------⭐太極厚醇奶($34)今日終於一嚐呢間bookmark咗一排嘅黑糖厚奶😆首先賣相好可愛 杯蓋係貓仔形狀😻因為我叫呢個係太極厚醇奶 面頭係有好多芝麻碎同花生碎 一拎上手已經聞到好香❤搞勻左之後一飲果然好好飲😻牛奶香濃 再加埋芝麻花生嘅香 一試難忘😍不過黑糖珍珠偏諗 如果煙韌啲會更好😍不過總括黎講都好值得一試😳------價錢:$34-------評分(10分滿分)味道:9賣相:8性價比:7回頭率:7-------店鋪資料名稱:下站帖地址:尖沙咀加連威老道41A-41B號興明樓地鋪前往方法:尖沙咀B1出口

📍濃厚黑芝麻花生誘惑 -- 下站帖
-------
⭐太極厚醇奶($34)
------
價錢:$34
-------
評分(10分滿分)
味道:9
名稱:下站帖
地址:尖沙咀加連威老道41A-41B號興明樓地鋪
前往方法:尖沙咀B1出口
2019-08-02
2 分鐘 (堂食)
2019-07-29 189 瀏覽
當日本呢期好興飲珍珠奶茶,更加成為一種潮流既時候,老虎表示,香港台式野飲店,真係開到周街都係,今日一試下站帖,鐘意佢個英文名,夠霸氣, NEXT BATTLE。逢親飲茶都鍾意叫觀音,見佢個名咁把炮:雲露帖觀音,唔係唔試呀~結果有D失望,鮮奶茶缺乏茶味,叫左少甜都係好甜,好似飲甜水咁,而珍珠又過熟太林無Q彈既咬口。唔算話太差,但又無原因令我返轉頭。下站帖整體評分 6.0/10推介:N/A(五分滿)老虎回頭率:🐯🐯🐯

下站帖
整體評分 6.0/10
推介:N/A
(五分滿)老虎回頭率:🐯🐯🐯
2019-07-20
2019-07-06 224 瀏覽
大熱天時又口渴,路過見到就即刻停低買返杯。唔飲得奶類飲品就只可以’飲茶‘。六款茶飲之中,揀咗‘黑山烏龍‘,要微冰微甜,因為唔想變咗飲糖水。冰溶咗,慢嘆到一半啲茶味都仲好濃,而且一啲都唔甜,感覺好解渴。大大杯,慢慢嘆。
2019-06-25 245 瀏覽
同一條街上有貢茶、歇腳亭和下站帖,共三家茶飲店。和朋友們吃完麻辣火鍋,想要喝杯凍茶飲,看到下站帖的門面比較有設計、也乾淨整齊點,便買了杯海鹽奶蓋茉茶。下站帖的奶蓋質感是厚重那種,有點油膩感,味道還不錯,不是奶粉味,是奶油味,沒有得選擇低脂。茶底偏甜,店員並沒有問我要否少甜。總的來說,還不錯,$32 一杯,貴不貴就見仁見智了!
2019-06-11 219 瀏覽
我不嬲都好鐘意飲珍珠奶茶,尤其係黑糖珍珠奶茶,今次我就試左next battle!!嚟到梗係要試下NO.1嘅波霸黑糖珍珠奶茶!好好味!黑糖味算重 但唔算太甜!牛奶味濃郁😋😋😋😋正啊!
嚟到梗係要試下NO.1嘅波霸黑糖珍珠奶茶!
好好味!黑糖味算重 但唔算太甜!
牛奶味濃郁😋😋😋😋
正啊!
2019-06-11 170 瀏覽
呢日去飲 著住長袖恤衫 長褲👔👖30度既高溫 H先生喺街度行下等會合P小姐👩🏻出曬汗 又口乾🥵偷偷地買杯黑糖奶飲下先😏黑糖味道幾濃 奶飲落好滑😋叫左少冰 真係做到 但嘢飲仍然冰凍❄️正在溶解緊既H先生覺得無得頂😻珍珠彈牙煙韌 不過黑糖唔算特別入味🤔稍為扣左少少分🥺但溫度 奶同黑糖既配合 值得有下次👍🏻
呢日去飲 著住長袖恤衫 長褲👔👖
正在溶解緊既H先生覺得無得頂😻
珍珠彈牙煙韌 不過黑糖唔算特別入味🤔
稍為扣左少少分🥺
但溫度 奶同黑糖既配合 值得有下次👍🏻
黑糖波霸厚醇奶(少糖少冰)
黑糖波霸厚醇奶(少糖少冰)
2019-05-13 204 瀏覽
又回到最初的起點 ... 又到大家最興奮嘅黑糖珍珠鮮奶,近排呢間打到火紅火熱,話係台灣過黎嘅,但起左佢地底就唔係搵唔到佢地係台灣嘅歷史!-今次一行飲左 3 款,#下站帖波霸厚鮮奶 $30,唔洗講啦又係完全唔掂,又係伏的朋友,奶味欠奉又係淡,淡得黎有小小怪味,黑糖珍珠又冇乜黑糖味,珍珠亦未煮熟有啲生,唔明點解可以推得咁行 🙄 另外一杯仲離譜,#下站帖太極厚醇奶 $34,比頭先果杯多左啲花生碎同芝麻碎,好似糯米糍入面果啲碎餡咁,好似好有創意咁,事無前例,不過唔是落係飲品到落,真係飲左好幾啖 chok 親想噴奶,真係 chok 下 chok 下泊埋黎博昅 🤡-最差係 #日出蜜香紅奶蓋 $35,$35 買杯唔知咩茶加奶蓋,茶底唔係好夠茶味都算,好伏嘅奶蓋就係呢到,真係鹹到一個點好難飲,個鹹度可以同鹹魚媲美!-下站帖尖沙咀加連威老道 41A-41B 號興明樓地舖
下站帖
尖沙咀加連威老道 41A-41B 號興明樓地舖
2019-04-21 165 瀏覽
This bubble tea is absolutely tasty and delicious, although need to wait for a while but it worth to try.
2019-03-06 178 瀏覽
純粹唔想飲得太heavy 但係又想飲啲嘢 所以就捨棄奶蓋嗰啲 正正路路咁點返個奶茶最鍾意嗰啲過度烘焙嘅茶葉 所以培茶同鐵觀音都係我嘅 心腹仔細嘅你會發現佢用牛奶同埋茶嘅比例係一半一半哪 講真我唔會扮識嘢嘅我都唔知最好味嘅奶茶究竟個ratio要係點樣 但係呢度咁啱俾我睇得倒佢個比例係咁樣其實有啲驚 奶味會蓋過茶味有可能因為鐵觀音嘅味道比較strong 所以無懼牛奶嘅衝擊 都可以好自然咁樣突出自己我呢杯係正常甜 個人來說係acceptable的 但唔鍾意太甜的記住自己揀甜度味道:6.5/10Next Battle 下站帖Heavy Roasted Milk Tea 雲露鐵觀音鮮奶茶$28📍尖沙咀
最鍾意嗰啲過度烘焙嘅茶葉 所以培茶同鐵觀音都係我嘅 心腹
仔細嘅你會發現佢用牛奶同埋茶嘅比例係一半一半
其實有啲驚 奶味會蓋過茶味

味道:6.5/10

Next Battle 下站帖

📍尖沙咀

2019-03-04 1215 瀏覽
🔅🔅🔅晚飯後慢慢地行街等飯氣過目的係為了一杯人氣奶茶聽聞呢間係台灣過江龍有一定的人氣和水準所以即刻喝上一杯🔸晚上九點後人不多真好不用排隊就買到餐牌上已列出人氣之選本人覺得跟推薦點就沒錯點了熱門黑糖系列和紅奶蓋分別排名 TOP 1和 TOP 2呢~🔹等候時間裡仔細看了整間店鋪黑色格仔磚牆地磚份外型格左邊有一個鑽石擺設角落係專門俾人打卡影相架🔸<下站帖波霸厚醇奶> 能夠取下TOP 1排名的受歡迎程度 應該非常高店員特別提醒可選擇少糖果然搖晃拌勻後喝著不太甜而且帶點溫熱的黑糖好香濃~當中所用的是日本明治4.3牛乳跟黑糖融合起來散發著淡淡奶香相比老X堂可選甜度已經優勝很多回憶起上次喝幸X堂的珍珠太甜不Q反而這裡波霸珍珠吃起來超Q彈可口~🔹<日出蜜香紅奶蓋> 除了珍奶外個人甚鍾情於奶蓋茶平時會買上一杯芝士奶蓋過口癮所以點了人氣第二蜜香紅奶蓋齋聽名字已經覺得十分吸引茶底用的是台灣頂級茶葉茶味非常香濃而不苦澀奶蓋口感很香滑不膩兩者加起來喝超配還帶淡淡果蜜香🔸<總結>終於不用到台灣也能喝到理想的黑糖波霸奶茶🥰🔅🔅🔅
🔅🔅🔅
真好不用排隊就買到
餐牌上已列出人氣之選
本人覺得跟推薦點就沒錯
點了熱門黑糖系列和紅奶蓋
分別排名 TOP 1和 TOP 2呢~

🔹

能夠取下TOP 1排名的
受歡迎程度 應該非常高
店員特別提醒可選擇少糖
果然搖晃拌勻後喝著不太甜
而且帶點溫熱的黑糖好香濃~
當中所用的是日本明治4.3牛乳
跟黑糖融合起來散發著淡淡奶香
相比老X堂可選甜度已經優勝很多
回憶起上次喝幸X堂的珍珠太甜不Q
反而這裡波霸珍珠吃起來超Q彈可口~
黑糖波霸厚醇奶

🔹