2024-07-25 49 瀏覽
籠仔蒸飯套餐($78,星期六/日/假期 +$10)・鳳爪排骨籠仔蒸飯,份量足,飯底尚算乾身唔會濕淋淋,鳳爪及排骨味道正常。・菜膽海底椰燉白肺,湯清唔油膩,材質足,味道可以。・白灼菜心,4大條菜心,還算爽口,唔老身。點心拼盤($59)有六款點心(蝦餃、燒賣、魚翅餃、潮州粉果、菠菜餃、棗皇糕),款款味道都正常。蘿蔔千絲酥($30),熱辣辣,即炸,無回油,外層酥脆,裡面蘿蔔蓉味道清淡。總括嚟講,屋村酒樓,食物出品正常,味道可以,收費合理。PS:茶錢每位$9,全日免收加一服務費。
籠仔蒸飯套餐($78,星期六/日/假期 +$10)
・菜膽海底椰燉白肺,湯清唔油膩,材質足,味道可以。
・白灼菜心,4大條菜心,還算爽口,唔老身。

點心拼盤($59)

總括嚟講,屋村酒樓,食物出品正常,味道可以,收費合理。

PS:茶錢每位$9,全日免收加一服務費。
鳳爪排骨籠仔蒸飯
菜膽海底椰燉白肺
白灼菜心
點心拼盤
蘿蔔千絲酥
$97.5 (晚餐)
今日去親戚屋企坐下,因為仲係飲食控制當中😂,想食得清淡d,就係附近揾到呢間點心鋪試試😋。去食個陣正值下午茶時間有特惠,60蚊就已經包左3個自選點心同茶位,價錢算抵👍🏻。一如所見,餐廳裝潢淡雅樸實,帶住一絲絲舊式茶樓既風韻🕰,座位方面有散位同卡座,任君選擇。今次我就點左3款都係蒸既點心,分別係棉花雞🐔,牛肉球🐂以及係鮮竹卷🎋。點心來講都係即叫即蒸既,所以落單後都需要d時間,呢個moment就嘆住杯茶包普洱睇下電視新聞先。點心蒸好之後一次過3籠來曬,熱氣騰騰🍲,分量十足,絕對無話因為下午茶將價就貨。首先講下籠棉花雞,雞肉滑嫩鮮美,豬皮彈牙厚軟,浸沒係濃濃既湯汁之中,口感上乘🙆🏻‍♂️!再來係呢款鮮竹卷,鮮嫩既腐竹包裹住林林種種既素材,咬開口湯汁洋溢,素菜爽脆鮮嫩,素食者必點之選🤞🏻!最後就係個個都會點既牛肉球,念住同出面都係一樣有普通發揮就收貨。結果食落出人意表有驚喜!牛肉彈牙爽嫩,說明打肉個陣落粉唔多真材實料🤌🏻,蔬菜餡料更加係清爽脆口,食落無軟柴既感覺,就算無gip汁之下已經非常鮮味🤟🏻!綜合來講呢間點心鋪下午茶既性價比算高,食物質素有中價點心鋪既水準不俗。但再睇返晚市價錢💸就同下午茶相

棉花雞

鮮竹卷

牛肉球

綜合來講呢間點心鋪下午茶既性價比算高,食物質素有中價點心鋪既水準不俗。但再睇返晚市價錢💸就同下午茶相比貴出一倍,CP值就跌W了,不過以社區內唯一一間點心鋪來講可以一試。
2023-03-28
棉花雞
鮮竹卷
牛肉球
2022-08-28 461 瀏覽
真係唔掂,我都好少寫負評的。蝦餃算合格,燒賣义燒包真係有餿味,珍珠雞除咗雞肉真係會吐返出嚟。小籠包又乾又膩。總之,好耐無食過咁唔好食嘅點心。與其攪咁多花款,不如認真做好點心。
真係唔掂,我都好少寫負評的。
。與其攪咁多花款,不如認真做好點心。
2021-07-03 608 瀏覽
晚市期間,自稱姓陳的女經理囂張自大,對客人極不尊重顧客,不但粗魯推枱,更高聲談論其他在場的客人,導致我們一家極度尷尬,其服務態度極差,永不光顧。亦會告知身邊朋友及附近街坊事件。此店舖屬於連鎖式分店,以為服務及味道有保證,午市及下午茶點心味道一般,只有一道藥膳雞味道為佳。極為失望。

極為失望。
2021-07-03
2021-01-08 781 瀏覽
天寒地凍唔出街,叫下外賣點心,都係隨意揀,睇外型唔錯試下,價錢唔算平,不過收到之後覺得水平唔錯呀~ 71蚊嘅點心拼盤,但係裏面有咁多款式又大件,都幾好味喎! 我覺得蝦餃,燒賣,松茸餃同埋鮑魚餃我都喜歡呢個奶黃包都好味,同外面中環區啲酒樓差唔多, 包軟熟夠流心不會太甜。喺手打牛肉球同埋香菜牛肉腸粉間掙扎,最後揀咗腸粉。 中間夠料,腸粉皮就厚咗啲,正常發揮。可能因為佢送到啲點心仲係熱辣辣,所以食物味道和口感保持得很不錯 下次有機會會再幫襯~因為係外賣,原來要畀到整體評分要畀所有細項分先,所以環境同服務我就當係我自己屋企畀粒四粒星😂😂😂 特此聲明,因為冇得唔填

下次有機會會再幫襯~

2019-12-22 1106 瀏覽
本來都唔會喺openrice點評分,今次真係唔出聲唔得。中心點喺樓下開咗冇幾耐,平時都見到有啲客,今日打算試下。我地揀咗外賣自取,等10-15分鐘就有得攞。攞返屋企唔駛5分鐘姐,同屋企人一食,鳳爪啲南瓜全部都餿咗,係好餿嗰隻好嘔心,同鳳爪擺埋一齊,成籠都唔想食。仲唔止呢樣,燒賣買2籠,裝埋同一個外賣盒,照收2個外賣盒錢,即係一共3個外賣盒但收4個外賣盒錢,我地冇check清楚就走咗,返到屋企先發現。呢間嘢開咗唔係好耐,已經做到咁衰又唔老實(或者你可以話唔小心嘅),唔會再幫襯。
本來都唔會喺openrice點評分,今次真係唔出聲唔得。

中心點喺樓下開咗冇幾耐,平時都見到有啲客,今日打算試下。

好嘔心,同鳳爪擺埋一齊,成籠都唔想食。

2019-12-22
2019-11-10 615 瀏覽
九月新開張排晒人龍食過一次就麻麻地,近期見唔使等位又入去試吓,叫咗個臘味籠仔蒸飯果然好食料多美味,只是坐位有限客多繁忙要搭枱有點擠迫,見到有個短髮四眼姐姐落單冲茶加水忙中有序,員工服務和食物質素比之前大有改善。
生猛開邊龍蝦蒸飯,所謂生猛龍蝦,肉質霉的完全失敗,其他衫山牛肉球,醬皇蒸鳳爪,所有炸的食品,全部都不合格,食肆環境非常多烏蠅,唯一一個比較好食的點心就是鳳爪排骨龍仔蒸飯。
黑金流沙歲月
生猛開邊龍蝦蒸飯