2022-01-16 190 瀏覽
個日星期五晚去食,嘢食等咗好耐都未有🤧最好笑係串燒最快黎反而壽司刺身勁耐都未有🤨而且人手嚴重不足,一個人睇哂7枱😧想食呢間要試咗要等較長嘅時間🤥🔺玉子燒🥚 $38起初以為係裡面有芝士個款玉子燒💁🏻‍♀️點知係壽司玉子個種😮但呢個係燒過嘅玉子燒🤭真係第一次食😳蛋味好香😙甜甜地都幾好食😋🔺三文魚腩剌身(5片)$65有4片👐🏻每一塊都好肥美😆油脂都好多但食兩塊之後就少膩🤭🔺珍寶帆立貝 $40真係好大一粒🙌🏻餐廳有切開6粒😗質素都係正常水準😜🔺火灸三文魚壽司🍣(一件)$10三文魚燒過,同平時食嘅都係大同小異👐🏻🔺花之戀(一件) $25兩塊三文魚包住飯,沙律醬係偏酸個款👐🏻都係不過不失😉🔺蝦皇丼(加$18定食)🦐$106定食有麵豉湯,螺肉同胡麻醬沙律🥗而丼嘅蝦分別有牡丹蝦,甘蝦,沙律蝦同櫻花蝦🦐飯嘅份量十分多,就算男人食應該都夠飽💁🏻‍♀️整體黎講食物質素都OK嘅😚性價比都高🙌🏻🔺牛油燒粟米🌽(唔記得準確嘅價錢大概$20-30)一黎度就好香😆但食落粟米偏硬而且略嫌唔夠牛油味🤧但以呢個價錢黎講真係少貴💰🔺軟殻蟹手卷🦀 $28軟殻蟹係即炸所以好脆😳但軟殻蟹淨係得腳所以唔係好食到蟹肉🥲呢個位真係扣哂分🤧
個日星期五晚去食,嘢食等咗好耐都未有🤧
想食呢間要試咗要等較長嘅時間🤥

🔺玉子燒🥚 $38

🔺三文魚腩剌身(5片)$65
有4片👐🏻每一塊都好肥美😆油脂都好多但食兩塊之後就少膩🤭

🔺珍寶帆立貝 $40
真係好大一粒🙌🏻餐廳有切開6粒😗質素都係正常水準😜

🔺火灸三文魚壽司🍣(一件)$10
三文魚燒過,同平時食嘅都係大同小異👐🏻

🔺花之戀(一件) $25
兩塊三文魚包住飯,沙律醬係偏酸個款👐🏻都係不過不失😉

🔺蝦皇丼(加$18定食)🦐$106

🔺牛油燒粟米🌽(唔記得準確嘅價錢大概$20-30)

🔺軟殻蟹手卷🦀 $28

2021-11-02 134 瀏覽
記得以前啱啱開嘅時候堂食過一次係好新鮮,今次咁啱經過附近就過黎買外賣番屋企食。叫左個便當同幾件壽司,便當賣相一般加上唔係好食所以就無影相喇,個飯盒有三文魚、劍魚腩、赤蝦👈🏻呢三款係ok嘅,仲有北寄貝(無食)、八瓜魚(超腥🤮)個餐仲跟個冷麵同一包茶,食得太飽無食到個冷麵。BTW下次唔會再叫餐另外單點左幾件壽司係好味嘅,除左海膽之外其餘幾件都算新鮮,必食⭐️燒左口魚邊 油脂重 入口即溶總結:唔建議叫便當喇,d錢應該留番黎散嗌
記得以前啱啱開嘅時候堂食過一次係好新鮮,
今次咁啱經過附近就過黎買外賣番屋企食。

叫左個便當同幾件壽司
便當賣相一般加上唔係好食所以就無影相喇,
個餐仲跟個冷麵同一包茶,食得太飽無食到個冷麵。
BTW下次唔會再叫餐

另外單點左幾件壽司係好味嘅,
除左海膽之外其餘幾件都算新鮮,
必食⭐️燒左口魚邊 油脂重 入口即溶

總結:唔建議叫便當喇,d錢應該留番黎散嗌
2021-10-23
外賣自取
2021-07-15 182 瀏覽
叫咗個魚生飯同埋牛舌 通過外賣APP送貨,速度好快但係啲質素非常之差。堂食啲相好好多。啲魚又乾又腥 郵寄費直情咬唔到。啲牛舌唔係正常日式嗰隻,係中式有幾快牛脷烚熟咗。超級難食。如果想食魚生飯一係堂食一係去第二間。Food was delivered by delivery app, but the taste was horrendous. Dry fish that had a watery layer and both smelled and tasted as if it had been sitting there for days without refrigeration. Ox tongue was literally slabs of meat that had been broiled, no seasoning. Awful food, though I can’t say for the experience if you’re dine-in. Don’t go if you have an alternative.

超級難食。如果想食魚生飯一係堂食一係去第二間。

2021-07-15
30 分鐘 (外賣送餐)
2021-04-14 365 瀏覽
收工想食魚生飯,元朗站出去雞地附近行行下就見到呢間丼家,見當時冇乜人所以就入左去。 魚生丼係大約數十至百多元,因太多選擇㨂左好耐.所以㨂左個究極丼,而每一個套跟都會跟沙律及湯。到介紹究極丼,呢個丼飯内有12款魚生刺身,刺身都幾新鲜。而剌身好新鮮 同埋見到相已知~好足料。另外仲有一份蟹較,蟹有鮮甜味,海膽亦算新鮮,而蝦肉亦新鮮彈牙◦而三文魚亦切得較厚身,幾好味。整體黎講呢間小店呢個價錢係超級唔錯喇。?
到介紹究極丼,呢個丼飯内有12款魚生刺身刺身都幾新鲜。而剌身好新鮮 同埋見到相已知~好足料。另外仲有一份蟹較,蟹有鮮甜味,海膽亦算新鮮,而蝦肉亦新鮮彈牙◦而三文魚亦切得較厚身,幾好味。整體黎講呢間小店呢個價錢係超級唔錯喇。

2021-04-01
2020-04-09 1092 瀏覽
依間丼家之前夜晚時段都會見到有人等位,不過晏晝去嘅話通常都唔洗點等,同埋附近都無食丼飯嘅餐廳,所以生意都唔錯嫁!今次係去食晚餐,如果食晏晝嘅話會有午餐menu,大概七八十蚊都幾高性價比,丼飯會連埋麵豉湯、沙律同埋小食,但晚餐就要加錢啦🙈**********<火炙四色丼> $118佢地嘅丼飯係預先配搭好,依個丼就有三文魚、鰻魚、呑拿魚他他同埋左口魚,都幾豐富嫁!每樣魚生都有兩片,表面都會有炙燒過,三文魚同埋左口魚都好好味,油份都算重,鰻魚就無咩細骨都算唔錯,個呑拿魚他他就唔太推薦,有對比之下唔夠肥美😂

**********
<火炙四色丼> $118

火炙四色丼
火炙四色丼
2020-04-06 683 瀏覽
星期日同屋企人經過見到價錢相宜就入左去坐低,weekend lunch menu 黎講價錢大路。去相先!選擇都幾多,我地就每人叫一份~份量好足,仲跟一包紙包飲品tim我叫左個壽司set, 質素average la, 不過不失... 呢個價錢都幾接受到丼飯既刺身比壽司好似較新鮮鯖魚燒得唔錯,加埋檸檬汁好好送飯!鰻魚定食既份量都比我想像中多!覺得其實個餐既carbs有點太多,可以唔洗要冷麵,店家考慮轉返個甜品比客人好似仲好

丼飯既刺身壽司好似較新鮮

鯖魚燒得唔錯,加埋檸檬汁好好送飯!

鰻魚定食既份量都比我想像中多!

2019-10-15 799 瀏覽
,上一次想跟丈夫到丼家吃午餐,不巧丼家正在休息,今天特意再來,真幸運丼家正營業呢!未入門內,已經被他的木門所吸引,店員按門出來,邀請我們進內,一入到去,看到店家放了很多大大小小的酒,特別是獺祭,大大小小有很多枝,還有山崎和響的酒辦。 這裡有三塊小黑板,寫上了特式菜色。店內的餐具桶、牙籤桶、匙,也是用木造的店家怕有人會撞到頭,加了包角,還提醒別人小心踫頭。不止用了木,也用了竹一坐下,店員便遞上了茶,茶葉滿滿的一袋甘蝦三文魚香蔥吞拿魚丼三文魚油脂分佈均勻,也幾厚的,大約2公分厚我很喜歡這個蛋,一層層的,咬開也不會散掉,蛋味也沒有很難很難聞的感覺三色丼,也是有甜蝦的這個帆立貝真心出色,沒腥味,也有大粒吞拿魚比較遜色,感覺有點點乾這個天婦羅好像孔雀開屏,很美,也不難咬,不想用牙咬開的各位,用匙戳一戳開就能吃了加$18元便有定食啊:)有小食、沙律和湯:)沙律也不馬虎!

店內的餐具桶、牙籤桶、匙,也是用木造的

店家怕有人會撞到頭,加了包角,還提醒別人小心踫頭。

不止用了木,也用了竹

一坐下,店員便遞上了茶,茶葉滿滿的一袋

甘蝦三文魚香蔥吞拿魚丼

三文魚油脂分佈均勻,也幾厚的,大約2公分厚

三色丼,也是有甜蝦的

這個帆立貝真心出色,沒腥味,也有大粒

吞拿魚比較遜色,感覺有點點乾

加$18元便有定食啊:)有小食、沙律和湯:)沙律也不馬虎!

2019-09-26 542 瀏覽
早排入左元朗搵下D隱世食店咁岩又搵到一間抵食既日本餐佢係位於yoho mall附近入面個裝修靚仔 完全係日本小店再加MUJI 風 哈哈lunch set都唔貴, 價位都係100蚊內 我同朋友叫左一個魚生丼同埋一個拉麵去試魚生丼D 剌身好新鮮 完全無臭味 同埋重點係…好足料...拉麵就中矩中舉啦…好彩D麵身唔太硬 同埋份量都足有4舊叉燒 同埋仲有糖心蛋 yummy!!!!!!!!!!!最surprise 係佢每一個套跟都會跟壽司同埋沙律仲有湯同埋飲品…真係好足料! 而且店員服務都好好…不過店內可以供座既位唔多..所以都要等一等先有位 😊
早排入左元朗搵下D隱世食店
咁岩又搵到一間抵食既日本餐

佢係位於yoho mall附近
入面個裝修靚仔 完全係日本小店再加MUJI 風 哈哈
lunch set都唔貴, 價位都係100蚊內
我同朋友叫左一個魚生丼同埋一個拉麵去試

魚生丼D 剌身好新鮮 完全無臭味 同埋重點係…好足料...

拉麵就中矩中舉啦…好彩D麵身唔太硬 同埋份量都足

真係好足料!

而且店員服務都好好…不過店內可以供座既位唔多..
所以都要等一等先有位 😊
2019-09-25 468 瀏覽
想試好耐既丼家,今日終於可以試到啦!一經過就俾佢地門口個牌吸引左如果以刺身丼黎講價錢都合理啊!首先黎一碗九州义燒烏冬,豬骨湯底,本身個豬骨湯底係用平時日式餐廳既指定豬骨湯既味道,烏冬係稻庭烏冬黎,一碗都算大碗同多烏冬!仲有壽司包埋一 set,正宗既手握壽司🍣再有烏龍茶飲!火炙三色丼,好好味啊,仲有配埋兩件三文魚卷,蕎麥冷麵同中華沙律,有一盒烏龍茶!最後由於想食三文魚子既關係,另外叫一碟,滿滿的三文魚子既量都多今餐一大一小份量十分多 都好好味用料都好鮮,下次都想試埋其他啊!依個lunch十分滿足😊

如果以刺身丼黎講價錢都合理啊!
仲有壽司包埋一 set,正宗既手握壽司🍣再有烏龍茶飲!
2019-08-03 281 瀏覽
最近喺元朗返工,同事介紹呢間日式餐廳好用心地製作,而且價錢又唔貴,就帶了我去試。間鋪細細間,大概10多個座位,食客不算多,叫了鰻魚套餐,有冷麵、沙律及飲品,賣相靚靚,環境靚靚,非常滿足!

鰻魚套餐
鰻魚套餐
元朗出名嘅都食過啦今日因為泊車嘅原因就去咗YOHO MALL旁邊嘅鳳攸街搵食 連鎖食店又食得太多真係有啲悶平時揸車經過都會見到呢邊開咗好多新嘅食肆一路都想試今日終於都有呢個機會原先都冇諗過食呢間見佢入邊好似好冷清咁不過唔知食乜就俾個機會佢啦😜佢同一般壽司店唔同入面裝修簡潔 但感覺乾淨舒服見到好多客人都係一個人嚟食喺呢度你唔會覺得有侷促感可以慢慢享受 唔會有一種逼你走嘅感覺👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻另外唔知點解見到佢地嘅賣相我都好似感受到個師傅嘅用心咁🙂☝🏻☝🏻☝🏻☝🏻☝🏻☝🏻☝🏻唔信嘅你可以去試吓😜呢間係我會再次幫襯嘅鋪頭我要送個Like俾佢 👍🏻❤️希望大家都多啲支持下呢啲小店💪🏻
元朗出名嘅都食過啦

呢間係我會再次幫襯嘅鋪頭
我要送個Like俾佢 👍🏻❤️
希望大家都多啲支持下呢啲小店💪🏻
2019-07-07 216 瀏覽
平時走過雞地都會見到這間日式餐廳,一直都很想試,今晚決定一試。這間餐廳環境不大,但放滿了日本燒酒做裝飾,感覺很日本小店風,挺喜歡的。說明是丼家,當然環試試它的丼飯吧。點了一份三文魚海膽親子丼和一份火灸穴子鰻魚丼套餐。三文魚共有三大塊,每塊都非常厚切,很鮮甜。三文魚籽份量都不少,咬下去鮮味從口中爆發,拌飯食簡直一流。鰻魚跟穴子每款都有半塊,外皮燒至香脆,肉質肥美,非常喜歡食鰻魚汁,拌飯食非常惹味的。另外再點了一份鹽燒牛舌,牛舌也是非常厚切的,一點都不硬,很很很嫩肉,十分推薦這個,吃完有種很滿足的感覺。整體來說,食得出餐廳的誠意,份量足味道好,會回頭的👍🏽

整體來說,食得出餐廳的誠意,份量足味道好,會回頭的👍🏽
2019-05-28 281 瀏覽
2019年5月19日(星期日)入元朗睇完早場,趁時間尚早,唔使等位,揀完靚位揀埋嘢食午餐多選擇、價格親民,主食附送麵豉湯、小食同飲品,假日比平日要多比兩三蚊。裝修簡簡單單、乾乾淨淨,予人好感!牆上海報展示招牌食物,款款吸聙又誘人,叫人心花怒放!❤️只可惜眼闊肚窄,兩個人幫襯,還是乖乖叫午餐罷了!火炙三色丼(三文魚/帆立貝/松菜蟹棒)特選刺身成合(三文魚/海膽/甘蝦/帆立貝/油甘魚/𩶘魚配櫻花蝦飯團)魚生係主角,但櫻花蝦飯團都同樣出色、味道一流👍老闆「當家」同顧客有講有笑,態度親切,幫襯食得開心
2019年5月19日(星期日)

入元朗睇完早場,趁時間尚早,唔使等位,揀完靚位揀埋嘢食

火炙三色丼(三文魚/帆立貝/松菜蟹棒)

魚生係主角,但櫻花蝦飯團都同樣出色、味道一流👍
老闆「當家」同顧客有講有笑,態度親切,幫襯食得開心
2019-05-19
2019-05-23 175 瀏覽
雖然唔係住元朗,不過間中都會入去元朗搵朋友,唔想係yoho 果邊食連鎖店,就過黎雞地呢邊食下小店。岩晒我啦,最鍾意食小店,間中食小店都會搵到啲驚起,今次係呢度就搵到啲好味丼飯。 唔知點解食親丼飯就好想食有吞拿魚蓉嘅丼,係呢間食丼飯嘅舖頭當然都唔少得,就係美人丼 ($128),美人丼有嘅就係中拖羅、吞拿魚他他、吞拿魚蓉同埋三文魚,仲口痕想試下定食set (+$18) 再加埋2件柚子八爪魚壽司($20)。 美人丼上菜啦,賣相好討好,分量唔算好大,但質素唔錯同配菜都排得幾靚,而且仲有紫蘇葉、紫菜、吞拿魚蓉上面有葱絲、仲有蛋卷、蟹柳卷同炸金菇,可以睇得出店家嘅用心。 味道食落質素真係唔錯,吞拿魚他他雖然唔係用上靚部份只係赤身黎,但變咗他他加咗黑椒後味道就變得豐富,而我最想食嘅吞拿魚蓉就有好魚嘅魚油味道,入口都唔乾唔太爛,另一個好突出嘅係中拖羅,只係得兩細件,因為平時食中拖羅係好貴,出面食兩件呢個size 嘅刺身都已經係6-80蚊,而我都好鍾意食中拖羅,因為無大拖羅咁肥又食到魚香味,呢兩細件中拖羅就岩岩好入口唔係即溶,但又豐富香味又有咬口無筯,呢個價錢食到咁多樣野真係幾抵食。 至於柚子八爪魚壽司

至於柚子八爪魚壽司相對就失色,壽司飯握得實嘅,但食材八爪魚質素一般,可能無丼飯咁多人食所以食材相對無咁好。

埋單都係$166,有咁多野食,係好唔錯啦,又一間可以再去嘅食肆。
2018-09-02
10 分鐘 (堂食)
  • 美人丼
2019-05-18 186 瀏覽
想試丼家好耐,但平時又唔會成日路過,路過時又成日見到要等位,作為一個唔鐘意等位既食客,終於有晚晏少少路過兼唔洗等位直入了。最近有啲魚生蟲新聞,搞到都冇咁想食魚生飯類,不過丼家啲魚生飯睇相係幾吸引既都。最後拍板嗌左蟹皇飯定食($128,定食+$18)定食跟麵豉湯、沙律同小食。個麵豉湯見住店員直接沖熱水落碗仔度,心諗就算係12蚊店貨仔都伏極有限呀,點知真係幾伏,非常淡口。沙律菜都幾新鮮,小食呢啲買番黎既野都表現正常。重頭戲蟹皇飯真係不得了,腥到食左幾啖就冇食了。連蟹子最角落果部分都腥到唔想食⋯咁既價錢以為都會正正常常呀⋯非常失望!當然亦唔排除係我地唔好彩既⋯滑蛋鰻魚飯不過不失啦⋯都有四小件鰻魚既。雖然滑蛋飯正路都濕,但佢啲飯自己本身都濕到乸埋一舊咁了⋯不過不失只係相對蟹皇飯既評價⋯火灸左口魚壽司($18)/ 火灸三文魚腩壽司($14)驚蟲既我地唯有食下火灸壽司希望減低蟲量啦兩件都好味,三文魚腩好油好正呀成餐最正都係呢個燒牛舌($58),厚舌得黎燒得幾嫩口,再黎既話都會想再食另外仲嗌左南瓜蕃薯天婦羅($48),都唔錯既都可能會再幫襯,見隔離枱啲壽司個樣睇落都唔錯,但就一定唔會再嗌蟹皇飯囉 ,

最後拍板嗌左蟹皇飯定食($128,定食+$18)
蟹皇飯

定食跟麵豉湯、沙律同小食。
咁既價錢以為都會正正常常呀⋯非常失望!
當然亦唔排除係我地唔好彩既⋯

滑蛋鰻魚飯

滑蛋鰻魚飯不過不失啦⋯都有四小件鰻魚既。

火灸左口魚/三文魚腩壽司

火灸左口魚壽司($18)/ 火灸三文魚腩壽司($14)
驚蟲既我地唯有食下火灸壽司希望減低蟲量啦

兩件都好味,三文魚腩好油好正呀

燒牛舌

另外仲嗌左南瓜蕃薯天婦羅($48),都唔錯既

都可能會再幫襯,見隔離枱啲壽司個樣睇落都唔錯,但就一定唔會再嗌蟹皇飯囉 ,廢事又再腥到浪費食物
2019-05-17
火灸左口魚/三文魚腩壽司