2024-12-24
💖 丼燃食堂 (尖沙咀)✨尖沙咀厚福街2A號地舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️呢間餐廳喺旺角嘅時候我已經食過,今日趁住平安夜就諗住搵間好少少嘅餐廳同老公慶祝吓,然後就醒起呢度啲嘢食幾唔錯‼️-神秘小食🤩唔知係咪因為今日平安夜所以佢哋請我哋食咗一個神秘小食😳,呢一個就係魷魚🦑,外面酥脆,入邊彈牙!-丼燃自選丼🍱 $150今次我就揀咗壽司飯+$15、 鰻魚+$38 、火炙左口邊+$29 、拖羅+68。呢個餐好啱好似我呢啲咩都想食嘅人🧏🏻♀️,可以自由配搭😆完全冇限制🥰。拖羅嘅油脂好正😋食落好香。-串三串串爆丼🍢 $118呢個真係好抵食,因為如果叫三串串燒仲貴過我嗌呢個丼飯!今次我就揀咗菠蘿一口牛串、甜椒牛肋條串同醬燒京蔥雞串❤️。三款都好好味,尤其是係個京蔥雞串🐣,個雞肉好嫩滑,條蔥又夠香👍🏻-丼燃係盲盒🙈 $198之前一直都嘗試吓呢類型嘅盲盒壽司🙆🏻♀️,覺得好特別😆。今次同想像中嘅一樣,打開出嚟超有驚喜😚。入邊竟然有埋鮑魚😋,成個盲盒丼盤滿缽滿😌,一啲都唔吝嗇。而且食材都好新鮮😳尤其是係個三文魚子🥳-焦糖三文魚卷🍣 $68嚟到呢度係一定要叫卷🤩,因為可以打卡📸。同埋超級抵食😏,我最鍾意
💖 丼燃食堂 (尖沙咀)
✨尖沙咀厚福街2A號地舖
-神秘小食🤩
-丼燃自選丼🍱 $150
-串三串串爆丼🍢 $118
-丼燃係盲盒🙈 $198
-焦糖三文魚卷🍣 $68
嚟到呢度係一定要叫卷🤩,因為可以打卡📸。同埋超級抵食😏,我最鍾意就係呢一款😘甜甜嘅焦糖配上三文魚🤩味道好特別出奇地夾😎
想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysmamalife
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩