真係想分享下九龍灣分店既職員出名西⋯⋯我都唔係第一次遇到點解可以keep到🤣haha btw 無限回訪既 @ly_bakery 🥹見到新品點忍手!?⍥ 大甲芋泥大福酥菠蘿同類分別仲有開心果布丁及焦糖布丁即日買即日食 菠蘿包我無翻焗 🙂食落係一啲都唔脆 而包包質地幾軟熟唔會食到周圍都係碎 值得讚既至於芋泥綿密 單食食得出係本人 甜度低大福成張被咁 軟熟得黎有微微既拉絲效果😆雖然食落存在感唔高 但勝在賣相夠靚仔 由於包包無咩彈性 要一啖過實在輕言易舉最突出必定係來自菠蘿包既甜味其餘餡料相對較弱食到最後一啖都係有滿滿既芋泥😗份量慷慨⍥ 開心果脆脆酥第二日早餐 焗爐180度5分鐘翻熱牛油香衝入我個鼻哥窿一切係清脆既咔嚓聲🥰未食已經興奮內餡捲滿開心果杏仁醬出爐後薄薄掃上一層白朱古力🤭然後毫不吝嗇地係面頭沾滿開心果碎雖然如此 但對我黎講開心果味唔算太突出相對 甜味比較明顯🙂‍↔️一個人食一個都幾膩幾飽試試無坊 但未必會再回購啦
真係想分享下
九龍灣分店既職員出名西⋯⋯
我都唔係第一次遇到
點解可以keep到🤣
haha btw 無限回訪既 @ly_bakery
🥹見到新品點忍手!?

⍥ 大甲芋泥大福酥菠蘿

相對 甜味比較明顯🙂‍↔️
一個人食一個都幾膩幾飽
試試無坊 但未必會再回購啦
2024-09-11 584 瀏覽
相信有好多人都一直好鐘意享樂烘焙既產品,但真係因為位置既問題唔能夠經常幫襯,但大家最近有福喇...今日約左朋友係尖沙咀食飯,食完飯行陣街,點知一行入K11 就俾我見到享樂,我真係冇眼花  因為佢地最近黎左 K11 Art Mall 擺POP-UP STORE 日期由 9月1日至9月25日,享樂迷記得唔好錯過,除左平時有既BAGEL 之外,同埸仲有K11 限的既開心果太陽餅,$48/2個 好多人都一盒盒咁買今次我就買左兩款: 小山園抹茶麻糬 BAGEL  & 紫薯麻糬BAGEL小山園抹茶麻糬 BAGEL : 內餡除左好軟糯既麻糬,仲有一層質感似抹茶蛋糕,有兩款完全唔同既口味,味道香濃。相比下,紫薯麻糬BAGEL就比較普通。

小山園抹茶麻糬

開心果太陽餅
小山園 BEGAL
2024-09-07
15 分鐘 (外賣自取)
小山園抹茶麻糬
開心果太陽餅
小山園 BEGAL
2024-09-10 469 瀏覽
享樂烘焙達人(自稱😂😋以前返工樓下就係享樂,早餐幾乎食勻晒所有麵包😀今次經過見到好吸引嘅夾心菠蘿包即刻買兩個返屋企做九龍灣區嘅手信😌🍍大甲芋泥大福酥菠蘿🍍入邊有一大片麻薯,再夾住芋泥芋泥唔係特別甜仲有顆粒狀嘅芋頭幾重口感👄酥皮厚身過平時食開嘅菠蘿包😋食落係沙沙地鬆散嘅嗰種口感個包身更加唔洗講,享樂出品嘅麵包都比平時嘅更鬆軟🤩🍮焦糖布丁酥菠蘿🍮呢個賣相好掂👍🏻入面係原隻QQ 布丁螞蟻星人應該幾鐘意👍🏻一咬落去外脆內軟😋個口感都幾特別但咬嘅時候要小心,好易散到周圍都係
享樂烘焙達人(自稱😂
😋以前返工樓下就係享樂,早餐幾乎食勻晒所有麵包😀

今次經過見到好吸引嘅夾心菠蘿包
即刻買兩個返屋企做九龍灣區嘅手信😌

🍍大甲芋泥大福酥菠蘿🍍
入邊有一大片麻薯,再夾住芋泥
芋泥唔係特別甜仲有顆粒狀嘅芋頭
幾重口感👄
大甲芋泥大福酥菠蘿

酥皮厚身過平時食開嘅菠蘿包😋
食落係沙沙地鬆散嘅嗰種口感
個包身更加唔洗講,享樂出品嘅麵包都比平時嘅更鬆軟🤩

🍮焦糖布丁酥菠蘿🍮
呢個賣相好掂👍🏻
入面係原隻QQ 布丁
螞蟻星人應該幾鐘意👍🏻
一咬落去外脆內軟😋個口感都幾特別
但咬嘅時候要小心,好易散到周圍都係

焦糖布丁酥菠蘿

大甲芋泥大福酥菠蘿
焦糖布丁酥菠蘿
  • 焦糖布甸酥菠蘿
2024-09-09 473 瀏覽
下午茶時間經過,入去睇下有冇咩特別麵包過下口癮😌見到有一大盤呢個開心果脆脆酥,加上呢排開心果大熱🔥買返個試下先,盛惠$20開心果碎真心多👍🏻每一啖都會有開心果碎,開心果迷一定好滿足個酥入面都仲有醬,好有層次☺️不過呢….愈食愈覺得好膩… 愈食愈甜…濟到我夜晚都無食🙃可能兩個人share會好啲一個人食真係未必頂得住呢🙃同埋$20食個麵包.. 我就覺得有點貴🥲

下午茶時間經過,入去睇下有冇咩特別麵包過下口癮😌

開心果碎真心多👍🏻每一啖都會有開心果碎,開心果迷一定好滿足

個酥入面都仲有醬,好有層次☺️
不過呢….
愈食愈覺得好膩… 愈食愈甜…
濟到我夜晚都無食🙃

可能兩個人share會好啲
一個人食真係未必頂得住呢🙃
同埋$20食個麵包.. 我就覺得有點貴🥲
2024-08-18 614 瀏覽
已經喺享樂買咗好多年麵包同烘焙食物我就最鍾意去九龍灣呢間鋪因為位置比較方便喺地鐵站旁邊通常都係叫男朋友幫我去買每次去都好似入貨,咁一買就買五六個款式選擇多價錢亦較其他小店為便宜一般都係十幾至二十蚊一個以前bagel有一隻味好好食係咖啡味,已經冇出了Scone同bagel都好好食最近佢都出咗唔同新款,例如麻糬牛角包或者布丁撻個人就唔太喜歡,抹茶布丁撻得個甜字冇乜抹茶味話說牛角包就一般啦都係食bagel就算
已經喺享樂買咗好多年麵包同烘焙食物
我就最鍾意去九龍灣呢間鋪
因為位置比較方便喺地鐵站旁邊
通常都係叫男朋友幫我去買
一般都係十幾至二十蚊一個

以前bagel有一隻味好好食係咖啡味,已經冇出了
Scone同bagel都好好食
最近佢都出咗唔同新款,例如麻糬牛角包或者布丁撻
個人就唔太喜歡,抹茶布丁撻得個甜字冇乜抹茶味
話說牛角包就一般啦
都係食bagel就算
2024-08-01 1033 瀏覽
享樂烘焙📍九龍灣/新蒲崗⭐️開心果千層酥皮撻 $2412點新鮮出爐!拎到手仲係熱辣辣的🤣 超鍾意個酥皮,好多層好酥脆✨個餡係布丁,面係鋪咗開心果醬。因為落大雨跑返去搞到倒瀉咗啲醬🥹,食落有好香濃開心果味,朋友覺得偏甜,但呢個甜度對我嚟講ok! 一次過食到幾種層次,冇令我失望!會回購🫡 Ps要留意返得九龍灣同新蒲崗分店有得買!#fookdie開心果 #fookdie九龍灣#開心果 #開心果關注組 #又比開心果搶錢#hongkong #hkig #foodie #hkfoodie #享樂 #香港美食 #九龍灣開心果 #九龍美食 #九龍灣美食
享樂烘焙
📍九龍灣/新蒲崗
⭐️開心果千層酥皮撻 $24
12點新鮮出爐!拎到手仲係熱辣辣的🤣
超鍾意個酥皮,好多層好酥脆✨
個餡係布丁,面係鋪咗開心果醬。

Ps要留意返得九龍灣同新蒲崗分店有得買!

2024-07-22 828 瀏覽
享樂烘焙嘅麵包一直都好受大家歡迎,最鍾意係佢嘅麻糬bagel。而老闆亦都一路致力研發唔同嘅產品,亦會加入受歡迎嘅食材。而早前端午節期間,老闆更推出咗一個驚為天人嘅新產品,分唔清係藝術品定係麵包。講緊嘅就係節日限定端午糉! (限量發售)上網睇先知原來呢個福糭係老闆用嚟比賽參賽嘅其中一個作品,亦都得到好多欣賞同埋。老闆亦都趁傳統節日嘅機會,推出咗呢個限定產品。福糉變奏版!呢個端午糭糅合丹麥酥工藝,經過數百個工序製成。營造出糭嘅線條美,還原包糭嘅荷葉同埋鹹水草。餡料使用了芋泥、鹹蛋黃及肉鬆。除咗外表完整還原糭之外,更加充滿荷葉嘅香味!係真荷葉味!真係好感嘆老闆精湛嘅技術!同場加映朱古力培茶布甸撻同埋開心果酥。布甸撻個底有流心醬,布甸口感偏實正,都幾特別。開心果酥真係好好食,一定要encore

講緊嘅就係節日限定端午糉! (限量發售)

除咗外表完整還原糭之外,更加充滿荷葉嘅香味!
係真荷葉味!真係好感嘆老闆精湛嘅技術!
開心果酥真係好好食,一定要encore
外賣自取
2024-07-17 643 瀏覽
呢個開心果酥上面有好多好多嘅開心果碎加上有唔少開心果醬😍👍🏻👍🏻 所以可以話淡淡都食到滿口嘅開心果碎!個description裡面寫個包係用法國嘅開心果👍🏻 食落去都有好香嘅開心果味!而且食到中間,都有唔少開心果醬。個包都算係鬆軟,整體唔錯👍🏻

2024-06-15 661 瀏覽
承開心果熱,與友人試試新的開心果菠蘿包,哇!不錯哦,特別是喜歡吃包的朋友, 真的會在那裡*迷路*除了新包款,還買了司康、麻薯牛角酥。。。。希望都有菠蘿包的水準😍價格算小貴,味道補救囉🫢

價格算小貴,味道補救囉🫢
2024-06-15
2024-06-08 577 瀏覽
早前有留意到”享樂”老闆參加比賽的作品,竟然把酥皮麵包做成端午糉,勁。可。愛除了我當然也有大家留言,希望店舖可以公開發售,結果,老闆聽到大家的聲音了👏🏻👏🏻👏🏻限定幾天的”福糉”丹麥麵包,要吃就要把握機會啦~~~“福糭”的造型每顆都非常精緻,酥皮的紋理,顏色也造成好像真的端午糉一樣,裡面包裹著芋泥,鹹蛋黃,糯米,肉鬆和綠豆邊,除了沒肉類之外,味道也帶著糭子的感覺,芋泥調味很對,沒有過甜,鹹蛋黃和肉鬆鹹鹹甜甜,酥皮尤其出色,非常香脆,也竟然不油不膩,真的好佩服”享樂”的創意和手藝,建議一定要返熱才吃~~~許願每年端午節也吃到它就好了🐉
早前有留意到”享樂”老闆參加比賽的作品,
竟然把酥皮麵包做成端午糉,
勁。可。愛
除了我當然也有大家留言,
希望店舖可以公開發售,
結果,
老闆聽到大家的聲音了👏🏻👏🏻👏🏻
限定幾天的”福糉”丹麥麵包,
要吃就要把握機會啦~~~

“福糭”的造型每顆都非常精緻,
酥皮的紋理,顏色也造成好像真的端午糉一樣,
裡面包裹著芋泥,鹹蛋黃,糯米,肉鬆和綠豆邊,
除了沒肉類之外,
味道也帶著糭子的感覺,
芋泥調味很對,
沒有過甜,
鹹蛋黃和肉鬆鹹鹹甜甜,
酥皮尤其出色,
非常香脆,
也竟然不油不膩,
真的好佩服”享樂”的創意和手藝,
建議一定要返熱才吃~~~

許願每年端午節也吃到它就好了🐉

福糭
福糭
2024-05-23 693 瀏覽
享樂📍九龍灣開心果布丁菠蘿包 $32一打開已經好香菠蘿包味,穌脆嘅皮係菠蘿包嘅靈魂🤣布丁好軟細膩,食得出開心果味之餘仲有甜甜嘅焦糖味,幾有驚喜! 推薦大家試下!
享樂
📍九龍灣
開心果布丁菠蘿包 $32
一打開已經好香菠蘿包味,穌脆嘅皮係菠蘿包嘅靈魂🤣
2024-05-03 707 瀏覽
Bagel選擇好多 全部都好有特色唔係淨係原味bagel 有連麻糬肉鬆芝士等 真係好值得試仲要價錢好抵 平均都係$20-25/1今次我買咗個抹茶麻糬bagel黎食我買完隔咗一日整返熱黎食 都無變硬仲係非常鬆軟 唔係好實嘅麵包🥯入面都有空氣好有口感未咬已經聞到好香茶味🍃咬入面都仲有好多抹茶餡同麻糬 非常煙靭同好夾另外叫咗個抹茶撻 但係因為唔係新鮮出爐已經凍咗所以味道一般 皮薄易碎 蛋醬多都係足料 都會想等佢新鮮出爐再食多一次
仲要價錢好抵 平均都係$20-25/1

今次我買咗個抹茶麻糬bagel黎食
未咬已經聞到好香茶味🍃
咬入面都仲有好多抹茶餡同麻糬 非常煙靭同好夾

都會想等佢新鮮出爐再食多一次
2024-04-20 670 瀏覽
一直都特別鍾意食布丁撻,就係鍾意佢香噴噴熱辣辣咁,聽好多人講呢間烘焙店好出名,今日經過就買咗兩個嚟試吓😚🩵甜品:德式布丁撻$20原味布丁撻聞落香噴噴,好香布丁既蛋味,內餡好似布丁咁細滑軟綿,外面用左牛油撻皮,做甜品好正😋🩵甜品:小山園抹茶撻$24中間仲有抹茶流心醬,抹茶控一定要試試😍

🩵甜品:德式布丁撻$20

🩵甜品:小山園抹茶撻$24
中間仲有抹茶流心醬,抹茶控一定要試試😍
🍴手撕牛奶吐司 $30 (8/10)第一次食手撕吐司!外皮比較偏硬,有少少似牛角包嘅質感?入邊嘅吐司非常軟熟,有牛油香味!🍴焙茶合桃司康 $28 2個 (8.5/10)焗返熱嚟食外脆,內裏好濕潤紮實,非常香濃焙茶味,入邊有合桃增加咗口感!🍴抹茶拿鐵麻薯吐司 $35 (8/10)吐司好大條,一個人可以食2-3日😂質感鬆軟,抹茶味幾香,麻薯煙銀,都係一如以往咁好食😜推薦指數: 8/10盲選都唔會伏😝

🍴手撕牛奶吐司 $30 (8/10)

🍴焙茶合桃司康 $28 2個 (8.5/10)

🍴抹茶拿鐵麻薯吐司 $35 (8/10)

推薦指數: 8/10
盲選都唔會伏😝
2024-03-28 718 瀏覽
建議:布丁撻如果要打卡,最好買2️⃣件,因為會2️⃣件先有盒裝,單個入袋比較易爛。#布丁菠蘿酥 記得要新鮮食,只係隔咗個晏晝麵包位已經淋咗少少😆 不過食落都唔錯嘅。今次試左:▫️小山園布丁撻 HKD24布丁撻有3️⃣款口味,就甘睇外型幾吸引。食落不論撻皮定內餡抹茶味都好夠出,但蛋味欠奉,口感完全唔布丁😆 反而似未全熟嘅流心撻。實在太軟身嘅關係,店員入袋後撻面已經爆咗,比完錢拎上手直頭分開咗兩半,就算想打卡先都已經嚟唔切🙈 如果真係想影相,影底出爐盤可能仲靚😌▪️焦糖布丁菠蘿酥 HKD28分開布丁同菠蘿酥嚟講味道唔錯,布丁蛋味夠,無動L效果,但夠撐身所以口感幾好👍🏻 就算夾落包嘅中間都無變樣🍮 焦糖面亦唔算好甜。一開始以為菠蘿酥姐係菠蘿包皮嘅泡芙,但開蓋後發現其實係麵包😆 一貫享樂水準,麵包夠口感唔會空氣。如果唔鍾意食布丁,不妨考慮佢地嘅#日式菠蘿包 😌

今次試左:
▫️小山園布丁撻 HKD24