2009-12-16
今日同幾個舊朋友聚舊, 約咗去一間新開餐廳, 個名聽落仲以為要入會, 又以為食中餐, 點知道原來食西餐至真。我哋幾個人一坐低就叫咗幾個小食同飲品, 我點咗個The Mao, 我D 朋友就點咗兩杯紅酒同啤酒, 本來個朋友想飲Hoegarden,但系個長毛經理同我哋講話要下個星期先有Draft beer, 冇計。不過個The Mao就好正,紅紅地色又有粒荔枝, 酒味又夠, 好!小食就點咗個Cajun wings 同 buffalo wings, 真估吾到兩個都好食。 Cajun 味有D 似椒鹽,不過配bluecheese 上就好香,食吾停口,再點多兩份食。食完頭盤小食我哋有D飽,所以就只點兩個main dish,一個海鮮pizza,同一個雞肉漢寶包,個包好正, 熱熱地,脆脆地,肉又厚又多汁,值得推薦, 海鮮pizza就冇特別,但顏色都算好同香味都ok.最後飲完酒,吃飽飽都係百幾蚊,有戶外環境,都算超值!!! Good 呀!!!