2024-09-15 227 瀏覽
FoodMuse 啟德店 (Airside)今日漢江好大眾化價錢,可吃多國菜, 質素和環境好好👍韓國泡菜豬肉飯 $68其實已吃多次,每一間也保持水準湯夠熱也不會太辣,每次吃完好似去左韓國感覺。太好味每吹也吃晒👍九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 5樓L504-L505號舖
FoodMuse 啟德店 (Airside)今日漢江

好大眾化價錢,可吃多國菜, 質素和環境好好👍

韓國泡菜豬肉飯 $68
其實已吃多次,每一間也保持水準

2024-08-25 171 瀏覽
從來都未食過咁難食嘅石窩飯!!!!!!!!!!!!啲飯好爛 爛到好似食糊仔咁唔知以為自己食緊💩…..豬肉同翠玉瓜都唔新鮮 有陣怪味 又酸又臭好似變壞左咁 個樣同嘔吐物無咩分別 無諗過一間係food court 嘅餐廳可以難食到咁價錢仲要唔平 加埋餐要成九十幾蚊🤬食咗幾啖已經唔想食未食過咁難食嘅飯!!!一定唔會再有下次!!!!!!!!!!!!!!!!超級大伏!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
從來都未食過咁難食嘅石窩飯!!!!!!!!!!!!
啲飯好爛 爛到好似食糊仔咁
唔知以為自己食緊💩…..

豬肉同翠玉瓜都唔新鮮 有陣怪味
價錢仲要唔平 加埋餐要成九十幾蚊🤬

食咗幾啖已經唔想食

未食過咁難食嘅飯!!!
一定唔會再有下次!!!!!!!!!!!!!!!!
豬肉石鍋飯
2024-06-04 330 瀏覽
今日漢江,位於九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 5樓L504-L505號舖,在FOODMUSE內。 餐廳主打韓國料理,大醬湯飯 + 韓國紫菜卷+ 可樂$103。 ▪️大醬湯飯 ~ 湯料好少,只有少量豆腐和兩件非常硬的牛肉, 味道普通。 ▪️韓國紫菜卷 ~ kimbap的餡料豐富, 但我比較喜歡吃有麻油味的。 整體價錢唔算抵食, 性價比不高。 🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。 今日漢江地址: 九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 5樓L504-L505號舖FOODMUSE內
大醬湯飯 + 韓國紫菜卷+ 可樂$103

大醬湯飯

韓國紫菜卷

整體價錢唔算抵食, 性價比不高。

今日漢江
2024-06-03
2024-05-21 259 瀏覽
見有唔少人排隊去咗食救命 個拌飯係我食過最難食嘅拌飯嘅重點-飯 係勁勁勁勁爛 !feel到係不斷加水返煲根本係糊嘅狀態 入口係一pat漿住個口個調味仲係奇怪微酸又唔好食嘅辣味 但因為個飯都唔平唯有照食晒佢越食越唔忿氣 未食過出面街會賣啲爛到係*bb糊仔質地*嘅飯 仲要係喺石鍋入面 癡晒底個飯嘅口感真係好差 好失望😓韓國菜嘅重點泡菜都係唔好食 得死酸惠康雪櫃嗰啲好味好多 好伏救命 下次會睇openrice先食嘢😓😓😓😓
見有唔少人排隊去咗食

救命 個拌飯係我食過最難食嘅
拌飯嘅重點-飯 係勁勁勁勁爛 !
feel到係不斷加水返煲

韓國菜嘅重點泡菜都係唔好食 得死酸
惠康雪櫃嗰啲好味好多
好伏救命 下次會睇openrice先食嘢😓😓😓😓
2024-04-22 291 瀏覽
今日叫阿囡補完習去買外賣,買咗兩款紫菜包飯,分別係;1. 烤牛肉紫菜包飯2. 雙重芝士紫菜包飯橫睇掂睇都唔覺有烤牛肉,另一款亦唔覺有雙重芝士, 於是每款挾幾件出嚟拍埋睇吓有咩分別, 發現原來係冇分別之餘, 佢地係俾咗平十蚊嘅原味紫菜包飯我囡😡大商場嘅食店都可以咁唔老實, 關門大吉吧!
今日叫阿囡補完習去買外賣,買咗兩款紫菜包飯,分別係;
1. 烤牛肉紫菜包飯
2. 雙重芝士紫菜包飯

現原來係冇分別之餘, 佢地係俾咗平十蚊嘅原味紫菜包飯我囡😡

大商場嘅食店都可以咁唔老實, 關門大吉吧!
  • 什麼都不推介
2024-04-08 253 瀏覽
今日去咗啟德嘅airside,試咗間good use 入面嘅今日漢江,叫咗個「海鮮豆腐辣湯」,一的都唔辣,所以除唔到的海鮮嘅腥味,好難食。一定唔會再有下次,仲要一啲都唔平,絕對係個伏呀,唔怪之得個場咩人都冇啦,除咗一兩間稍為有名啲嘅,全部都唔方會好食。
2024-03-20 215 瀏覽
早知睇咗食評先去試, 以為石頭鍋飯伏極有個譜~~~今次終於知道咩叫無譜😂照片說明一切😔 石頭鍋飯冇鐵匙羹供應, 嗰幾片翠玉瓜同埋冬菇有少許酸味, 第一次食到會加酸蘿蔔絲入去牛肉鍋飯, 唔好諗住辣味可以蓋過一切😂佢跟咗一碟韓國辣醬, 放曬全碟都居然冇辣味🙄牛肉係肉碎?? Food court唔預咗有特別好食~~~ 但係人生之中未試過食咗兩啖我放棄補充一句炸雞ok嘅綜合food court裏面環境係舒服👍🏼啲姐姐執枱亦都執得好快, 七點前還有座位, 七點後就開始等位😌

補充一句炸雞ok嘅
牛肉石頭鍋飯

2024-03-15
2024-02-10 253 瀏覽
在Airside一家人想食韓國菜,但因為年初一所以韓國餐廳一係冇開一係就要食啲指定新年貴set,輾轉下決定去foodcourt試試這間今日漢江。雖然只是foodcourt餐廳,但在Airside內,所以都有少少期望,始終其他foodcourt餐廳例如隔離越南仔、幸福巷子、拉麵、burger甚至銀咖哩都係性價比不錯。但結果非常失望,叫了的幾個菜式都好劣,bibimba接近完全冇菜,只得幾塊翠肉瓜,有啲鮮冬菇和幾條蘿蔔絲,配上極多罐頭免治牛肉,飯煮得好濕,個樣同味道都非常唔掂。另外叫咗辣海鮮豆腐鍋,非常少料,一隻青口仔,一隻蜆,一隻蝦仔⋯比較好啲的係炸雞,但六十幾蚊一份都係唔抵食。

2024-02-10
2023-12-02 327 瀏覽
韓國菜黎講佢哋色澤都幾吸引烤牛肉炒粉絲菜同肉的營養比例配搭得好好顏色又好吸睛粉絲就有點太甜吾係好食得出用咩醬去炒食甜的炒粉絲真係第一次有點怪怪地連我媽都吾係好鍾意甜粉絲
韓國菜黎講佢哋色澤都幾吸引

有點怪怪地
連我媽都吾係好鍾意甜粉絲

2023-12-01
2023-11-08 363 瀏覽
叫咗個正常嘅午餐食物質素正常,但我要少少辣醬都唔畀,真係從來未食過沒有辣醬提供的韓國料理。服務員的服務質素亦非常一般。airside 咁多選擇, 點同人競爭?服務員無禮貌都算,趕客多過想認真做生意。
2023-11-08
🌕Hello我係Moon🌕發展得最明顯嘅啟德站,😛自從開咗Airside商場之後人頭擁擁, 🤤環境真係好優美!🤭而且成個商場都用咗高貴嘅顏色嚟點綴,😌無論係買嘢食嘢定係行行企企都絕對夠舒適😍一個商場最多嘢食嘅地方,😚當然就係food court啦, 😋FOODMUSE 亦都唔例外!不過裏面就多咗唔少平時food court都見唔到嘅餐廳😛亦都算係創新同特別😉嚟到今日漢江,好耐都冇食紫菜包飯啦!🤓依個雙重芝士紫菜包飯(原條)而家搞緊一個新嘅活動!🤪買完條嘅紫菜包飯就額外送多半條,😎所以非常抵㗎!🤪呢個雙重芝士紫菜包飯裏面嘅材料同樣豐富,😋除咗有濃郁嘅芝士之外仲有青瓜,🥰紅蘿蔔絲,泡菜,醃蘿蔔同蛋絲😚非常爽口,當小食又得,當係一個正餐亦都得🤣相對嚟講亦都好健康,😉上菜嘅時候總會搽上一層嘅芝麻油,😗令到整體更有食慾🤭食韓國嘢真係唔可以少咗炸雞嘅元素!依個蜜糖芥末炸雞(雞翼三件,雞鎚三件)😍落單之後絕對係即叫即炸確保熱辣辣最新鮮,😚免頭就淋上蜜糖芥末醬,😉油膩感就低好多,😌而且蜜糖同芥末都係可以令到雞肉更加甜嘅一個配料,😚無論係雞翼定係雞髀都非常之水嫩,😝外層嘅脆皮亦都恰到好處唔薄亦都唔太厚,
🌕Hello我係Moon🌕

雙重芝士紫菜包飯
😉上菜嘅時候總會搽上一層嘅芝麻油,😗令到整體更有食慾🤭

蜜糖芥末炸雞
😚無論係雞翼定係雞髀都非常之水嫩,😝外層嘅脆皮亦都恰到好處唔薄亦都唔太厚,😏佢哋都有落到嘅一啲配料,🤣所以令到整體上餐時更加香😌
蜜糖芥末炸雞

🌕最後MoonMoon都好滿意今次嘅韓國餐,可以滿足到我食韓國炸雞同埋韓國紫菜包飯嘅慾望,整體都唔錯!🌕
2023-10-13
10 分鐘 (堂食)
2023-10-20 334 瀏覽
究竟食左啲乜?突然好想食韓國野但好失望$68 成個泡菜湯 得2塊半豬腩肉幾粒豆腐 幾粒翠玉瓜(係用粒黎形容)個一粒星係俾碗白飯仲要 買飯個陣 我朋友明明企係收銀前面都要俾行過黎果個人落單先仲要唔覺得有問題員工態度有待改善
究竟食左啲乜?

突然好想食韓國野
但好失望
成個泡菜湯 得2塊半豬腩肉
幾粒豆腐 幾粒翠玉瓜
(係用粒黎形容)
個一粒星係俾碗白飯

仲要 買飯個陣
我朋友明明企係收銀前面
都要俾行過黎果個人落單先

仲要唔覺得有問題
員工態度有待改善

泡菜豬肉湯
2023-10-16 471 瀏覽
佔地過萬呎「FOODMUSE」隨啟德 Airside 開幕日正式進駐,是次引進 11 間大型星級品牌加盟,更帶來各地多元 化美食務求滿足所有識飲識食之人,其中更包括傳統韓國家常菜 「今日漢江」,而家仲可以用Food Department手機應用程式落單,好方便👍🏻「今日漢江」係一間以韓國料理為主打的餐廳,有各種美味的韓國料理!🍛🍜🍚🌟「烤牛肉炒粉絲」,牛肉經過烤焗,肉質嫩滑多汁,配上彈牙的粉絲,每一口都帶來豐富的口感!「辛辣麵配原味柴菜包飯」,辛辣麵有獨特的辣味,配上柔軟的麵條,真係辣味十足!柴菜包飯則是一道經典的韓國飯菜,口感香糯,搭配麵食更加美味!🌶️🍚🍜🥢整體而言,「今日漢江」嘅韓國料理唔錯!🍜🍚🌟😋

整體而言,「今日漢江」嘅韓國料理唔錯!🍜🍚🌟😋
2023-10-13 299 瀏覽
今日想買外賣返屋企食,特登上去5/F美食廣場買,因為相片非常吸引,買完返到屋企打開,簡直嚇親,大家睇相再諗去唔去食?,感覺有點過分,所以應該都唔會再幫襯,因為價錢都唔係真係平,但食物質素竟然真係咁樣,真係沒有大醬湯味,所以提供照片,

牛肉大醬湯配飯
外賣自取
🆕啟德新商場AIRSIDE入面有間佔地過萬呎的美食廣場「FOODMUSE」🍽️入面雲集咗1️⃣1️⃣間本地海外美食品牌🌎包括中日台韓等多國菜🇨🇳🇯🇵🇹🇼🇰🇷🇻🇳😌環境整潔, 燈光充足💡💺座位以卡位座為主, 近窗位置仲可以望到街景🏙️📱每張枱上都有個QR code, 方便客人坐喺位就可以落單👌🏻👉🏻下戴「Food Department」APP 就可以用🥳兜完一個圈最終揀咗2間🇰🇷韓國過江龍餐廳:🍔Needs Burger|今日漢江🍚。今日漢江。//傳統韓國地道料理// ⚠️新開業期間, 紫菜包飯做緊優惠: 買1️⃣條送半條原味, 好抵!😆🤑😳可能因為製作需時同怕漏單, 🕠紫菜包飯等咗15-20分鐘後, 店員先俾我哋order🙈🔸免治牛肉石鍋拌飯🍚 $68 6/10另附韓式辣醬撈飯🥄, 份量唔係好夠不過因為免治牛肉已調味, 整體味道都夠👻☑️紅蘿蔔絲🥕, 芽菜, 白蘿蔔絲, 翠肉瓜, 冬菇, 紫菜碎🍚飯量約1碗飯, 微微飯焦喺底, 底部偏油🤧🔸烤牛肉紫菜包飯 $50 6/10✅基本飯捲底有: 青瓜絲🥒, 紅蘿蔔絲🥕, 牛蒡絲, 雞蛋🥚, 午餐肉, 魚糕片飯捲表面搽上麻油及芝麻, 增添香氣飯量>餡料, 個
入面雲集咗1️⃣1️⃣間本地海外美食品牌🌎
包括中日台韓等多國菜🇨🇳🇯🇵🇹🇼🇰🇷🇻🇳

😌環境整潔, 燈光充足💡
💺座位以卡位座為主,
近窗位置仲可以望到街景🏙️
📱每張枱上都有個QR code,
方便客人坐喺位就可以落單👌🏻

兜完一個圈最終揀咗2間🇰🇷韓國過江龍餐廳:
🍔Needs Burger|今日漢江🍚

。今日漢江。
//傳統韓國地道料理//

⚠️新開業期間, 紫菜包飯做緊優惠:
買1️⃣條送半條原味, 好抵!😆🤑
😳可能因為製作需時同怕漏單,
🕠紫菜包飯等咗15-20分鐘後, 店員先俾我哋order🙈

🔸免治牛肉石鍋拌飯🍚 $68 6/10
另附韓式辣醬撈飯🥄, 份量唔係好夠
不過因為免治牛肉已調味, 整體味道都夠👻
🍚飯量約1碗飯, 微微飯焦喺底,
底部偏油🤧

🔸烤牛肉紫菜包飯 $50 6/10
飯捲表面搽上麻油及芝麻, 增添香氣
飯量>餡料, 個人較偏好餡料多啲🤣

🔸🆓原味紫菜包飯(半條)

🔸樂天忌廉溝鮮奶 (跟餐+$9)