2024-08-10 48 瀏覽
之前睇過YouTube有介紹呢間舖頭,呢排成日都係喺香港🇭🇰周圍食。夏日炎熱🥵,都唔知食咩好?見到👀呢間車仔麵個招牌都好特別,於是就過嚟試吓,的確有驚喜😘【食後感】📝✔️好鍾意佢上菜的雞公碗好懷舊,好有特色👍✔️出名大份及抵食,實食到你飽🫄✔️多款選擇,大雜燴♨️✔️麵真係好大碗,配料充足✨✔️又平又正💰✔️環境舒服😌💥行過路過唔好錯過,試過就唔會令你失望,大家都嚟探掂啦✌️✌️

【食後感】📝
✔️好鍾意佢上菜的雞公碗好懷舊,好有特色👍
✔️出名大份及抵食,實食到你飽🫄
✔️多款選擇,大雜燴♨️
✔️麵真係好大碗,配料充足✨
✔️又平又正💰
✔️環境舒服😌

2024-08-01
用外賣平台落單,食到差唔多最底先見到有隻曱甴喺湯入面,即刻反胃想嘔。聯絡咗外賣平台客服專員,但客服拒絕退款,食物質素有問題,餐廳責無旁貸,建議餐廳同外賣平台溝通下。

2023-03-04 1135 瀏覽
尋日因為屋企人一個話要食飯一個話食麵。見呢間車仔麵兩樣都有,於是分別order左一個滷肉牛腩飯同埋一碗三餸車仔麵。個飯同碗麵份量都好足,個女仲話個飯好味。點知碗車仔麵就出事。我仔和工人share 碗麵。點知個仔12點幾已經開始第一次肚痾,半夜再痾過,前後分別痾左3次。今日返學都話肚痛。第二日問工人有冇事,原來工人都半夜起身痾咗兩次。好彩個細女只係食飯。唔知關唔關事碗麵事,希望唔關。但應該唔會再幫襯。

2023-02-26
2022-08-17 1211 瀏覽
奉勸大家呢間嘢可以少食為妙喺foodpanda嗌外賣,叫咗個車仔麵同蒜香雞翼尖,諗住見佢哋啲餸咁新奇,又好似好多選擇咁,就諗住試吓啦滿心歡喜咁等到個外賣到夠膽死一打開個麵係臭死老鼠味,啲魷魚又係臭嘅個鮮蝦卷係宿既!最大獲係咩啊,我真係第一次食蒜香雞翼尖係甜㗎諗住喺foodpanda度退款,點知foodpanda唔退淨係俾啲垃圾優惠券我,我成個外賣150幾蚊,俾個垃圾優惠券$20,真係多謝佢哋之後就直接打電話去餐廳同佢地講返個情況,態度極差話送過嚟嘅時候冇問題,喂唔通送到黎我屋企我整臭既?我真係會永久blacklist呢間垃圾!
奉勸大家呢間嘢可以少食為妙

滿心歡喜咁等到個外賣到
夠膽死一打開個麵係臭死老鼠味
,啲魷魚又係臭嘅

個鮮蝦卷係宿既!

最大獲係咩啊,我真係第一次食蒜香雞翼尖係甜㗎

我真係會永久blacklist呢間垃圾!

蒜香雞翼尖,車仔麵
2022-08-17
外賣送餐
車仔麵又叫嗱渣麵,由於看似製作簡單,所以車仔麵的餸係最見真章。任你點的餸菜款式豐富,有花膠(魚肚)、日式叉燒、手打墨魚餅等。咁今次試下佢就叫左牛腩、雞翼同埋手打墨魚餅。首先份量非常大,牛腩最有驚喜,居然唔係用平時車仔麵檔用的碎腩,而係真牛腩。你望落以為舊牛腩好似好硬,但食落去就會知道炆得入味,夠晒淋。而手打墨魚餅夠彈牙,有墨魚粒,基本上係必點之選。而瑞士汁雞翼都有正常發揮!最後提議大家要加自家製辣椒油,令碗麵的味道提升,配埋枝裝可樂就perfect池!

2022-06-07 610 瀏覽
間中才能到一次的車仔麵檔他們現在12:00下班好像比之前早了 是嗎 忘了只知道自己晚下班的話就別去吃了因為時間變得很趕也是不好阻人下班每次吃車仔麵都是$90左右現在好像是人老了無法吃太多好好忍手小點些酸齋 腐皮 紫菜 蘿白 豬紅 忘了除了吃量減少記憶也同樣遞減也吃到一半才發現原來自己點了豬紅而沒到呃想起來這家店員工都很大頭蝦的 🤫只是食物在下依然支持畢竟材料總是新鮮而且大份的小問題 多小心也會發生所以就別過於執著..店員服務親民也貼心地道的同時也很客氣位置似乎峽窄但坐下來也寬敞舒適這就是小店能屹立不搖並且那麼多客人支持的原因吧
間中才能到一次的車仔麵檔

想起來這家店員工都很大頭蝦的 🤫
只是食物在下依然支持
畢竟材料總是新鮮而且大份的
小問題 多小心也會發生
所以就別過於執著..

店員服務親民也貼心
地道的同時也很客氣
位置似乎峽窄但坐下來也寬敞舒適
這就是小店能屹立不搖
並且那麼多客人支持的原因吧
2022-04-11 505 瀏覽
較特別係日式叉燒,味道幾好,都唔會切到紙咁薄俾你。墨魚餅同蝦餅都可以,比較遜色係雞翼尖、金錢肚,兩樣都冇咩味,金錢肚未煮夠身,仲要切到絲咁幼。午餐要快上既都可以考慮,但就唔好太要求食物質素啦🌝

午餐要快上既都可以考慮,但就唔好太要求食物質素啦🌝
2022-01-31 383 瀏覽
訂個盆菜同朋友仔團年。小店四人盆菜攞上手好重手,幾足料咁,價錢738.食材有花膠,鮑魚仔…魚蛋同腐竹好味,果然係做開轉仔麵。難得唔係用娃娃菜托底,係用豬手同豬軟骨,好有骨膠原😆
訂個盆菜同朋友仔團年。
小店四人盆菜攞上手好重手,幾足料咁,價錢738.
食材有花膠,鮑魚仔…
魚蛋同腐竹好味,果然係做開轉仔麵。
難得唔係用娃娃菜托底,係用豬手同豬軟骨,好有骨膠原😆
2022-01-30
外賣自取
2022-01-11 315 瀏覽
都幾遠的,原來位於九龍城最邊皮也有這一間深水埗吃過幾次的任你點車仔麵,雖然內裏裝潢以及餐牌好像與深水埗不太相同,不過味道應該就挺為相似。結果原來點了三個都是豬肉製品。日式叉燒,不算滑溜,不過夠大塊,不算太乾太瘦,味道還好的。腩肉夠肥香,味道均勻,有皮得來亦都不會太厚太肥。豬大腸正的,聯合腩肉放在車仔麵湯裏,後來都有點兒油膩的感覺,但好在沙嗲味道夠濃夠香,而且湯底夠熱燙,蓋過了豬肉的油膩感,才可以將整個麵的油膩感打擊退去。
都幾遠的,原來位於九龍城最邊皮也有這一間深水埗吃過幾次的

結果原來點了三個都是
豬肉製品

腩肉夠肥香,味道均勻,有皮得來亦都不會太厚太肥。
2021-12-04 303 瀏覽
食物分量大 餸菜款式多 味道還好 見好多人都有揀食油麵 但我最後試咗河粉 整體不過不失 無咩驚喜花膠好大塊 個炸魚皮係連骨嘅 仲有豬軟骨 沙嗲麻辣湯底好一般 梗係覺得好似唔係幾夾可能下次直接使沙嗲會好啲本身覺得下次都會再幫襯但係好可惜 食完之後冇幾個鐘頭同朋友都覺得肚痛 大家食唔食見仁見智但係平時大家都唔係玻璃肚食車仔麵都唔係為咗食環境㗎啦圓形枱幾個迫埋一台 識既還好唔識嘅就 唔係幾衛生唔怕肚痛嘅話不妨可以試一試 可能你會冇事
花膠好大塊 個炸魚皮係連骨嘅 仲有豬軟骨

食車仔麵都唔係為咗食環境㗎啦
圓形枱幾個迫埋一台 識既還好唔識嘅就 唔係幾衛生

唔怕肚痛嘅話不妨可以試一試 可能你會冇事
2021-11-04 318 瀏覽
之前食過深水埗果間覺得OK見九龍城都有就去幫襯下入到去坐低,隔離枱坐閣樓下面無啦啦食食下上面漏水落嚟滴左落佢罐汽水同面道但碗面好彩都差唔多食晒搞到我都有啲驚驚地,想快啲食完就走我叫左手打墨魚餅 花膠 蘿蔔 腩汁 米粉墨魚餅都係咁好食花膠份量都多嘅,但蘿蔔竟然唔入味真係蘿蔔得蘿蔔味咁同埋$47嘅車仔面唔包野飲其實都算幾貴下題外話就係,食完果陣聽到有人叫外賣阿姐執左餸比佢,網上外賣平台叫左餐,又送少左個面比人好似都有啲亂咁
之前食過深水埗果間覺得OK
見九龍城都有就去幫襯下
入到去坐低,隔離枱坐閣樓下面
無啦啦食食下上面漏水落嚟
滴左落佢罐汽水同面道
但碗面好彩都差唔多食晒
搞到我都有啲驚驚地,想快啲食完就走
我叫左手打墨魚餅 花膠 蘿蔔 腩汁 米粉
墨魚餅都係咁好食

花膠份量都多嘅,但蘿蔔竟然唔入味

真係蘿蔔得蘿蔔味咁
同埋$47嘅車仔面唔包野飲
其實都算幾貴下
題外話就係,食完果陣聽到有人叫外賣
阿姐執左餸比佢,網上外賣平台叫左餐,又送少左個面比人
好似都有啲亂咁
2021-10-08 341 瀏覽
今次我哋就嗌左經典六寶麵,係咖喱味湯底,裏面有車仔麵各色各樣嘅本色食物,咖喱魚蛋、豬蛋、豬大腸、魷魚、蘿蔔,都係我嘅最愛,仲叫咗佢地嘅經典套餐,裏面仲有花膠,好特別🤩仲叫咗手打墨魚餅同鮑汁炆花膠呢兩個小食,小食都好大份好足料,食完之後真係好滿足,充滿晒能量呀☺️
2021-09-30 219 瀏覽
同事介紹話九龍城有間車仔麵好食,今日放工五知食咩,就來外賣呢間車仔麵試下。比較新式的點餐方法,自己自由搭配。不過個價錢都唔算平啊,一個餸就要十幾蚊。不過還好的係選擇都唔少。食落都係普通野,個蛋白魚腐比較好食。屋企人叫左個蝦卷腸仔,講真,蝦卷有滴麻麻。
食落都係普通野,個蛋白魚腐比較好食。
屋企人叫左個蝦卷腸仔,講真,蝦卷有滴麻麻。
2021-09-27 234 瀏覽
星期一晚大概6點半到達,無咩人。 環境乾淨、企理,侍應好快嚟落單,態度良好。因為實行低碳飲食,所以叫咗個淨餸,3餸起:豬頸肉、沙爹牛肉、豬手,份量唔算多。 已經叫清湯底但都好鹹。豬手炆得好腍,但偏鹹。豬頸肉好韌、好乾。 沙爹牛肉比較正常。3個餸食完之後好口渴。煎釀三寶啲魚肉釀到好薄,完全唔抵食。 出面街邊十蚊四嚿,大件夾抵食。呢度22蚊得五嚿,仲要魚肉勁薄, 下次都係街邊食。鹵水雞翼味道最正常, 蠔油冬菇炆得幾腍,好夠味。 麵嘅質地都唔錯,墨魚丸就係出面正常嘅口感,唔算特別彈牙。揀咗濃湯底,個湯都係超鹹, 食完超口渴。油菜最正常,爽脆,18蚊算抵食。今次係第二次幫襯,第一次覺得唔錯,特別係魷魚。但係今次所有嘢都偏鹹有啲失望。

煎釀三寶啲魚肉釀到好薄,完全唔抵食

鹵水雞翼味道最正常
, 蠔油冬菇炆得幾腍

油菜最正常,爽脆,18蚊算抵食。

2021-09-27
2021-09-12 163 瀏覽
_____好味指數:🌟🌟🌟抵食指數:🤑🤑🤑九龍城通車梗係要去睇吓😂其實嗰日約咗人做gym,喺九龍城等再一齊去,咁做運動前都要食啲嘢嘅,一碗車仔麵就啱啱好。佢哋個Menu真係幾好,每樣配料同麵都有相,而你睇啱邊款直接用marker圈低佢再交俾店員就得,咁就唔使驚店員落錯單✅魚腐豬軟骨烏冬首先我要讚下佢哋嘅湯底,好好飲!就算你叫清湯都好飲,記得加埋腩汁。而我好鍾意蕃茄湯,酸酸甜甜好開胃。而所有配料同面都係正常嘅好食,咁其實已經夠,食餐飯姐唔使下下都驚為天人嘅,作為comfort food我覺得好合適

_____
好味指數:🌟🌟🌟