2021-04-28 40 瀏覽
今日行經天后被呢間型格獨特嘅餐廳-伊太屋吸引住,看得出餐廳裏裏外外都經過細心配搭,店主嘅心思當然不限於此,呢度嘅美食同樣講究。黃金邪惡軟殼蟹$138殼蟹外殼夠薄炸起相當脆口,鹹蛋黃均勻沾上每件軟殼蟹,連同香燒焦糖蘋果一齊食,酸甜鹹香味互相制衡。香烤蘑菇鵝肝配日本和牛片切$388鵝肝入口即溶,油香四溢,和牛肉味香濃,伴碟嘅法邊豆同雜菇吸盡鵝肝同和牛嘅精華,絕對不比主角遜色。流沙黃金鹹蛋黃炒有機意大利粉配北海道帶子$210意粉帶點硬度,口感非常好,醬汁份量恰到好處,帶子肉質軟嫩,加上粒粒晶瑩通透嘅三文魚魚籽,為整碟意粉提鮮不少。抹茶味terimisu$68以傳統日式木酒枡盛載滿滿抹茶terimisu,賣相非常吸引 ,食落口感綿密細緻,帶點酒香。

黃金邪惡軟殼蟹$138

香烤蘑菇鵝肝配日本和牛片切$388

流沙黃金鹹蛋黃炒有機意大利粉配北海道帶子$210

抹茶味terimisu$68

2021-04-22 234 瀏覽
今日同朋友食飯傾偈,呢間餐廳環境舒服,裝修有心思,播放着輕鬆嘅音樂,喺度用膳,心情好放鬆。我地叫左:1️⃣魚子醬海膽安格斯牛肉他他$148 口感鬆軟,唔會食到有筋,肉味香濃,拌左洋蔥等配料,感覺開胃!最正係上邊有魚子醬同埋海膽,鹹香又鮮味,搽落焗過嘅多司食,好味道😋2️⃣蟹膏茄汁黃金軟殼蟹有機意粉$178 意粉帶有蟹嘅鮮味,又帶有茄汁嘅酸甜,軟殼蟹好香脆,肉味鮮美,唔錯!3️⃣秘制清酒海膽牛油醬燒波士頓龍蝦,配日本鮮海膽及鮮味日式蟹子$268 龍蝦食落嫩滑,肉質彈牙,好鮮甜,佢仲有好多蝦膏,味味濃郁。佢嘅薯仔上鋪滿好多蟹子同埋海膽,切開就會見到流心嘅蛋白4️⃣原味Tiramisu $65 必點,好creamy,甜蜜中帶咖啡嘅甘澀,味道好正宗!5️⃣脆軟雜莓忌廉芭菲$65 雜莓芭菲味道酸酸甜甜,加上忌廉同粒粒脆脆,味道好有層次感!6️⃣green tea strawberry mocktail $78 綠茶嘅清香,配上新鮮嘅士多啤梨,仲有淡淡嘅檸檬汁,唔知點解飲落好似有一種青蘋果嘅清新,唔錯喎!呢度嘅食物擺盤有心思,味道令人有驚喜。
我地叫左:
1️⃣魚子醬海膽安格斯牛肉他他$148

2️⃣蟹膏茄汁黃金軟殼蟹有機意粉$178

4️⃣原味Tiramisu $65
必點,好creamy,甜蜜中帶咖啡嘅甘澀,味道好正宗!

5️⃣脆軟雜莓忌廉芭菲$65
雜莓芭菲味道酸酸甜甜,加上忌廉同粒粒脆脆,味道好有層次感!

呢度嘅食物擺盤有心思,味道令人有驚喜。
2021-04-22
2021-04-20 24 瀏覽
今日同男朋友去咗天后食呢間日式西餐個裝修都幾靚㗎 我哋首先叫咗個海膽牛肉他他佢仲有埋啲多士俾你一齊食 亦都係另一種嘅享受之後我哋就叫咗個清酒煮蜆清酒嘅味道好香而且啲蜆都好新鮮之後我哋叫咗個海膽意大利飯意大利飯嘅口感啱啱好 而且再加上一啲蟹肉同蟹膏一齊煮 一啲都唔單調之後我仲叫咗lobster uni海膽菜加埋蟹子喺個薯仔上面個感覺都幾新穎而且好滿足之後就梗係唔少得個龍蝦啦 煎得好香而且個肉質勁多好爽甜最後就梗係唔少得佢哋嘅招牌抹茶Tiramisu呢個真係勁好食 其他地方好少見而且仲好靚添
今日同男朋友去咗天后食呢間日式西餐

煎得好香而且個肉質勁多好爽甜

最後就梗係唔少得佢哋嘅招牌抹茶Tiramisu
呢個真係勁好食 其他地方好少見而且仲好靚添
2021-04-18 43 瀏覽
Matcha latte 無奶味無茶味無咖啡味 難怪要俾包brown sugar我牛肉他他 無牛味淨係得啲配菜味 上面舊海膽切一半扮兩舊 啲包好乾鵝肝配帶子 切一半扮兩舊(again) 一邊煎到乾曬 無帶子味鵝肝普通雪貨樣樣都加啲魚子醬就係上菜?!咸蛋黃雞翼 層皮炸得幾好食 但油到啲油滴曬出呢 單邊雞翼(又一開二扮多..)烤杏仁椰菜花得燒烤汁味 咸到食唔到 啲汁浸住啲椰菜花見隔離枱叫啲main都唔似好食埋單差唔多成七百蚊😑唔好食唔飽又貴個環境ok既打卡
樣樣都加啲魚子醬就係上菜?!
烤杏仁椰菜花得燒烤汁味 咸到食唔到 啲汁浸住啲椰菜花
見隔離枱叫啲main都唔似好食
埋單差唔多成七百蚊😑唔好食唔飽又貴
個環境ok既打卡
2021-04-15 56 瀏覽
音樂太大聲完全講唔到野,叫侍應降低聲量都唔得, 完全無法溝通講唔到野買咗個牛扒龍蝦盛宴 788$跟住加幾道菜:黃金邪惡軟殼蟹,- 炸粉多個蟹, 鵝肝配北海道帶子 - 好細粒得嗰兩粒,好似粒手指公咁大粒嚟咗三道菜之後發覺仲未有水提供俾我哋跟住問侍應原來佢哋冇普通水提供,要買支$70嘅水,連最基本一般餐廳嘅水都冇得提供真係好失色如果本身冇買788$ 個set 都會拍枱走人茄汁黃金軟殼蟹有機意粉 - 冇乜特別蕃茄海膽有機意粉 - 冇乜特別自己去無印買將整意粉都好食過佢美國安格斯腹肉牛排 - 乾爭爭一啲都唔Juicy 又好銀最後兩客甜品得個甜字全程都唔知自己食咗啲乜最後想去廁所連廁所都冇要去啲多垃圾又污糟嘅後巷去廁所埋單1500$ 一啲都唔值,食物好的骰
買咗個牛扒龍蝦盛宴 788$跟住加幾道菜:

黃金邪惡軟殼蟹,- 炸粉多個蟹,
鵝肝配北海道帶子 - 好細粒得嗰兩粒,好似粒手指公咁大粒

茄汁黃金軟殼蟹有機意粉 - 冇乜特別

最後想去廁所連廁所都冇要去啲多垃圾又污糟嘅後巷去廁所
埋單1500$ 一啲都唔值,食物好的骰

2021-04-15
2021-04-15 20 瀏覽
今次同朋友去左呢間位於天后嘅日式西餐廳,整體用餐體驗都唔錯😋 餐廳嘅裝修非常有格調,四周掛滿左酒櫃同壁畫,成個感覺非常摩登✨食物選擇都幾豐富,好多款我都想試😋今次我地就揀左:✨魚子醬海膽安格斯牛他他($148)見呢款他他有唔少人推薦,就叫黎試下,味道果然唔錯😋他他頂層係魚子醬同海膽,下面係生生安格斯牛混合洋蔥等香料,調味方面都做得唔錯,牛肉夠新鮮唔會食到肉腥味,值得一試👍✨香燒焦糖鵝肝配黑松露蟹子北海道帶子($168)呢道菜個擺盤非常精緻吸引,打卡一流💕大大粒帶子配埋魚子同黑松露,口感彈牙爽口😋鵝肝煎得非常香,入口即溶,成道菜既好睇又好味。✨黃金流沙咸蛋黃脆雞翼($98)雞翼岩岩炸起,望落係非常吸引嘅金黃色✨入口有非常香嘅咸蛋黃味,外皮唔會太厚,都幾好食😋✨原鍋海膽蟹膏日本蟹子燴意大利飯($238)成餐飯唯一嘅伏位⚠️,唔建議大家叫。risotto 份量唔算大,望落已經覺得非常濕,食落口感黏黏膩膩似食緊粥咁🤔雖然有晒海膽蟹膏等嘅材料,但味道亦冇想像中咁鮮美,整體味道一般。✨抹茶提拉米蘇($68)Tiramisu 上有以抹茶粉印成嘅富士山🗻望落已經非常吸引💕入口首先係清香嘅抹茶味,再食落啲

✨魚子醬海膽安格斯牛他他($148)

✨香燒焦糖鵝肝配黑松露蟹子北海道帶子($168)

✨黃金流沙咸蛋黃脆雞翼($98)

✨原鍋海膽蟹膏日本蟹子燴意大利飯($238)

✨抹茶提拉米蘇($68)
Tiramisu 上有以抹茶粉印成嘅富士山🗻望落已經非常吸引💕入口首先係清香嘅抹茶味,再食落啲就會食到tiramisu 嘅咖啡香,層次感分明,推薦!

整體黎講成餐飯個感覺都唔錯,可惜嘅係risotto 扣左少少分,有機會會想試埋佢嘅其他野食😋
難得有個空閒既星期一🤪黎天后行陣街同個朋友仔食下Fusion西式大餐啦🤤😋香燒焦糖厚鵝肝配松露日式燒汁澳洲和牛肥美鵝肝配鮮嫩牛香既澳洲和牛🤩🤩🥩7成熟既牛扒牛味滑嫩油香依然🥩😋肉質滑嫩Juicy之餘唔起根🤤🤤🥩以燒汁增添多重味覺之餘☺️😋鵝肝伴食更邪惡🤩🤩🤩🤩波士頓龍蝦三味芝士通粉大大隻肉嫩鮮味既波士頓龍蝦🦞🤩😋配合芝味濃郁既三味芝士通粉更係啖啖邪惡🤩🤤🧀
難得有個空閒既星期一🤪

大大隻肉嫩鮮味既波士頓龍蝦🦞🤩😋
配合芝味濃郁既三味芝士通粉更係啖啖邪惡🤩🤤🧀
2021-04-12
2021-04-12 357 瀏覽
到了天后覓食,開左好多唔同既特式店鋪!見到這間 ita meshi係日式西式 fusion, 見 menu價錢都唔貴!所以入左去!比特式牆吸引了! 非常有art既感覺!西柚梳打賣相幾靚仔,微酸帶清新感,陣陣既西柚氣滲出!非常解渴。冰河流心芝士西瓜扒賣相夠哂正又特別!難怪店員推介!burrata芝士放上冰涼嘅西瓜,味道唔會膩!一凍一熱個感覺非常之醒神,醋汁同埋日本青菜味道百感交集!香燒原隻北海道帶子配魚子醬,醬汁用咗薯蓉質感打到非常之有細!口感軟滑,上面再加咗泡泡,重點就係嗰個香燒完隻北海道帶子非常之大隻!煎香後再補上魚子醬,真係滋味無窮!爽脆嘅魚子醬再加q彈嘅帶子,再加入口即溶嘅薯蓉真係百感交集黃金流沙鹹蛋黃脆雞翼, 全部都係單骨雞翼,非常方便易食,鹹蛋黃嘅味道非常突出但又唔會過份咸, 雞翼嘅炸醬非常之薄又香又脆! 再配上沙律醬更加好味。蟹膏茄汁黃金軟殼蟹有機意粉,大大隻夠哂份量既軟殼蟹佔了碟不少位置!質感香脆甘香!意大利粉既質感相當好,煙煙靭靭! 而番茄醬嘅醬汁非常濃厚,掛汁一流!好好食!

放工黎到呢間日式意大利fusion餐廳,一入舖頭就已經比佢入面嘅裝修吸引住,睇得出係花左唔少心機。再加上食物太令人難忘,今次真係不得不留下人生第一個食評!講到食物方面,今次叫嘅都係佢地新出嘅菜色,最令人難忘就係呢個黃金邪惡軟殼蟹配香燒焦糖蘋果。平時都見過唔少配鹹蛋黃嘅野食,同時食得太多亦都會膩,但當帶有濃濃鹹蛋黃嘅炸軟殼蟹配上燒過嘅蘋果所帶出黎嘅酸味,岩岩好中和左當中嘅油膩感,而且兩者意外地夾。另外,難得黎到就要試埋呢個香燒海陸空驚喜寶盒喇,由佢被送上黎個下就睇得出同樣都係花左唔少心思。先係一個海洋風嘅木盒,然後入面就係呢道菜嘅主角,不管係打開前定打開後都可以打卡。最後,其實我地仲有叫其他野食同埋野飲,都係好好味同唔會伏。一個又可以打卡又食到好野食嘅餐廳點可以唔推!

甜品
2021-04-09
甜品
2021-04-12 105 瀏覽
星期五晚,一行三人嚟試下呢間fushion菜。一入到去裝修好有藝術氣氛,餐廳放滿畫作同酒,好有情調。- 魚子醬海膽安格斯牛他他牛肉唔會太碎,保留到口感,配埋麵包食一流!- 黃金邪惡軟殼蟹配香燒焦糖蘋果軟殼蟹炸到好鬆脆,蘋果酸酸甜甜可以中和咸蛋黃膩感。- 香燒海陸空驚喜寶盒個寶盒一上枱好有心思,好有海洋尋寶嘅感覺。呢個寶盒以燒海鮮為主,濃郁鮮味,而且香氣四溢。但反而個牛排最驚喜,肉質juicy,外皮仲有少少脆。- 脆軟雜莓忌廉芭菲,免焗紅莓芝士蛋糕,椰子朱古力慕絲個人比較喜歡椰子朱古力慕絲,慕絲綿滑,配子椰子蛋白好清新。總結呢間餐廳食物質素幾好,地點都方便,仲有好多酒揀,可以同朋友同事放工嚟chill吓。
- 魚子醬海膽安格斯牛他他
牛肉唔會太碎,保留到口感,配埋麵包食一流!

- 黃金邪惡軟殼蟹配香燒焦糖蘋果
軟殼蟹炸到好鬆脆,蘋果酸酸甜甜可以中和咸蛋黃膩感。

- 香燒海陸空驚喜寶盒
脆軟雜莓忌廉芭菲,免焗紅莓芝士蛋糕,椰子朱古力慕絲

- 脆軟雜莓忌廉芭菲,免焗紅莓芝士蛋糕,椰子朱古力慕絲
個人比較喜歡椰子朱古力慕絲,慕絲綿滑,配子椰子蛋白好清新。

2021-04-09
脆軟雜莓忌廉芭菲,免焗紅莓芝士蛋糕,椰子朱古力慕絲
2021-04-10 24 瀏覽
今日同男朋友收工就嚟到呢間意日fusion餐廳!餐廳樓底好高 裝修好有格調 坐得都好舒服 入面掛住好多文藝插畫 好有feel😍店員會主動過嚟介紹popular的菜式 服務周到1. 黃金邪惡軟殼蟹配香燒焦糖蘋果店員話今個月係咸蛋黃季節 果然冇失望!軟殼蟹炸到好香脆 啖啖肉 完全唔油膩 配埋青蘋果好refreshing😍2.香烤蘑菇鵝肝配日本和牛切和牛煎到五成熟 juicy有肉味 肉質都好淋 但seasoning稍微重咗少少3. 波士頓龍蝦三重芝士通粉店員好細心 上菜的時候仲拎左工具俾我地拆龍蝦 🦞肉質彈牙 好有蝦膏 撈埋芝士意粉真係好正!芝士控一定要試啊!4.原味提拉米蘇最後仲點少得甜品呢 tiramisu用木盒裝住 面頭曬左滿滿的可可粉 有啖啖酒香 食唔會太甜 好滿足!值得一讚係店員服務態度專業 中途會幫手換碟

店員會主動過嚟介紹popular的菜式 服務周到

1. 黃金邪惡軟殼蟹配香燒焦糖蘋果

2.香烤蘑菇鵝肝配日本和牛切

3. 波士頓龍蝦三重芝士通粉

4.原味提拉米蘇

值得一讚係店員服務態度專業 中途會幫手換碟
餐廳:伊太屋 (天后)地址:天后琉璃街4號地舖最近比我發掘咗天后一間好Chill嘅餐廳伊太屋@itameshi_hk ,伊太屋喺主打日式同意式fusion菜嘅酒吧餐廳🍽,每個高座位底下都有一個超闊放袋嘅位置,對食客嚟講真係好方便😌餐廳嘅食物算中等價位,以fine dining同精緻賣相為最大吸引點,食物份量唔算大,但喺就可以試到唔少有特色同埋稀有嘅菜式😍今次同朋友試咗6️⃣款唔同嘅嘢食同飲品:✝️Cold-冰火流心芝士西瓜扒 $142✝️Hot-香燒原隻北海道帶子配魚子醬 $75✝️Pasta-鮮味蕃茄海膽有機意粉 $238 ✝️Large Plate-秘製清酒牛油醬燒波士頓龍蝦配日本鮮海膽及鮮味日式蟹子 $265✝️Dolce-抹茶Tiramisu $68 ✝️Cold Brew-Caribbean fruits cold brew tea $62爽口嘅西瓜扒輕輕燒香🍉,放上新鮮嘅Burrata流心芝士🧀,Burrata芝士喺將Mozzarella芝士加入cream整成,食落芝士香更濃郁幼滑,而因為Mozzarella芝士喺新鮮嘅芝士,保質期較短,所以價格相對較貴;配合埋抹茶海鹽同秘製醬汁,又真係幾
餐廳:伊太屋 (天后)
地址:天后琉璃街4號地舖

今次同朋友試咗6️⃣款唔同嘅嘢食同飲品:
✝️Cold-冰火流心芝士西瓜扒 $142
✝️Hot-香燒原隻北海道帶子配魚子醬 $75
✝️Pasta-鮮味蕃茄海膽有機意粉 $238
✝️Dolce-抹茶Tiramisu $68

Burrata芝士喺將Mozzarella芝士加入cream整成,食落芝士香更濃郁幼滑,而因為Mozzarella芝士喺新鮮嘅芝士,保質期較短,所以價格相對較貴;配合埋抹茶海鹽同秘製醬汁,又真係幾好食😋

日式原隻帶子配上日式鮮魚子醬,鮮味突出,彈牙嘅帶子加上一粒粒嘅魚子,仲有泥糊嘅薯蓉同輕盈嘅分子泡沫,多重口感同時放入口,簡直喺昇級華麗嘅享受🥰

有機意粉加入新鮮蕃茄醬去煮🍝,另外加上海膽、去皮蕃茄仔同埋魚子,價錢定位有啲高,而且意粉較為硬身,驚喜唔大,不過茄香都真係幾新鮮,唔會有平時加咗現成蕃茄醬嗰種人工酸甜口感👍

龍蝦一上枱就好香好吸引🦞,波士頓龍蝦半隻,鮮甜嘅龍蝦肉一疏疏而且略帶有龍蝦膏,有埋龍蝦鉗同細叉,食都食得方便啲;
另外仲有兩粒用薯仔粒整成嘅日式海膽蟹子伴碟,喺出面真係好少食到配搭得咁好嘅薯仔菜式😎

好戲在後頭,成餐最有驚喜嘅喺呢個抹茶Tiramisu🍵,抹茶粉幼細,高雅清新之餘仲甘香濃厚,感覺圓潤輕柔,同Tiramisu嘅味道不相伯仲,互取平衡,配搭同比例均勻;
賣相仲好了得🤩,用咗一個正方形竹盒,面頭印咗一個富士山嘅公仔🗻,唔打卡都對唔住自己啦📸
2021-04-06
10 分鐘 (堂食)
  • 抹茶提拉米蘇
2021-04-08 160 瀏覽
天后開左好多新餐廳,今次食呢間伊太屋係日式西餐,食物擺盤幾有心思,平日夜晚輕鬆爆場,不過又唔會好嘈。Tuna Tataki ($128)煙燻金倉魚刺身,肉質軟滑,個醬汁就帶辣味。Japanese Scallop and Japanese Crab Roe ($75/pc)香燒原隻北海道帶子配魚子,上面有好多泡泡,展開啲泡就見到原粒帶子,下邊仲有啲忌廉。Waffurukon Fritto ($158)香脆天婦羅海鮮雪糕筒,呢款賣相特別,天婦羅都唔錯,炸皮唔算厚,個雪糕筒甜甜地。Spinach, Sake Cream Sauce ($68)清酒白汁焗菠菜,個白汁加入清酒又幾特別。Green Tea Soba Vongole in Sake Sauce ($158)清酒煮蜆綠茶蕎麥麵,呢款就比較鹹,即使啲蜆肉都幾好食,整體都唔係好識欣賞。Half Shell Lobster, Uni, Japanese Crab Roe, Uni Sake Butter Sauce ($265)秘製清酒海膽牛油醬燒波士頓龍蝦配日本鮮海膽及鮮味日式蟹籽,個龍蝦燒得唔錯,蝦肉離殼又易剝。Matchamisu (

Tuna Tataki ($128)
煙燻金倉魚刺身,肉質軟滑,個醬汁就帶辣味。

Waffurukon Fritto ($158)
清酒白汁焗菠菜,個白汁加入清酒又幾特別。

Matchamisu ($68)
最後甜品係抹茶提拉米蘇。抹茶味道冇變得好苦,整體味道平衡。

Eden Gaaden ($130) 、Raspberry Razzle ($78)
我揀呢款係Hoegaaden加Lemon Gin,啤酒味道好重,同時Gin令酒精濃度加強,整體味道幾易入口。朋友嘅Mocktail亦幾清新。

呢度嘅食物選擇唔算多,原材料圍繞龍蝦、海膽、鹹蛋等等。反而酒類仲有咁多選擇。
2021-03-08
2021-04-08 19 瀏覽
伊太屋地址: 天后琉璃街4號地舖電話: 23361176=====================天后是除銅鑼灣以外,食肆集中的地方,日本菜都有好幾間出名。新開無幾耐已被融入藝術進題的餐廳吸引。親身來到果然大開眼界,掛了一幅又一幅色彩對比鮮明的畫做裝飾,燈光氣氛也很好。海鮮$265 半份龍蝦,以清酒海膽牛油醬燒汁,配日本鮮海膽及鮮味日式蟹子,烤薯都見細密心思,釀了蛋白蝦子及海膽呢!$110 清酒bb 八爪魚焗生蠔,連殼上清酒甘香,加熱後唔會有烈油的焯喉感,保留了清酒香,八瓜魚粒有彈性,且清酒去掉了生蠔的海水鐵銹味,都幾辣架,食到wasabi 味。$148魚子醬海膽安格斯牛他他,切碎牛肉再反覆大力撻,因牛肉簡單撈油同鹽調味,上面再放上黑珍珠魚子醬及海膽,極盡鮮甜,抹上烘脆薄吐司上邪惡之首$98鹹蛋黃雞翼登場,誰抵擋到肥美雞翼的引誘,沾了一層醬,炒得起細沙又不會死鹹,炸到香脆,單骨方便食用。忍不住來多份$88 鹹蛋黃椰菜花,椰菜花爽口,本身是淡味蔬菜,撈上鹹蛋黃醬提昇了味道,菜式可口又岩我心意有甜品完美妥善,$68 雜莓忌廉芭菲,酸而多汁生果搭甜品,甜酸可達致平衡。拜一櫃的酒樽,男友忍不住

伊太屋

地址: 天后琉璃街4號地舖
電話: 23361176
=====================

拜一櫃的酒樽,男友忍不住點杯來嚐嚐$105 old town sake, whisky,sake w梅酒 blend 成,男仕口味,入口dry 的

意大利加日式fusion,更有海量whisky sake 的whisky bar + 餐廳, 海鮮類同鹹蛋黃醬菜式食到我樂不思蜀。
根本當你由懂事果刻開始,你會發現現今社會都係套用緊黃子華既魚蛋論,香港人既娛樂就係建築係一班日常生活比自己慘既人身上。又或者我得唔到,你都唔洗旨意得到,但我知道總有一班人仍然默默傳播愛既力量,講緊就係呢間「Ita · Meshi」,今次二訪目標只有一個…好好滿足我既心靈健康呀!📌Large · Plates -▪ Grilled Surf · Turf Treasure - $828▫ 上次就試左好多唔同特色既à la carte,二訪黎得一定要試下新野。佢地以驚喜價推出夠哂震撼既「香燒海陸空·驚喜寶盒」。一黎到見到Staff用火槍將旁邊既煙草點著,陣陣煙霧令成個盒都充滿住仙氣,滿足視覺上享受。而裡面其實係個「日式香燒·海鮮拼盤」,分別有原隻波士頓龍蝦、烤海鮮味鮑魚、黃金焗生蠔、北海道帶子、吉列炸蝦、新鮮車厘茄、燒栗米、燒BB青椒仔。首先賣相已經贏哂,而食落龍蝦分成兩邊,而且烤得岩岩好,肉質爽彈厚肉,蝦膏肥美鮮甜;而北海道帶子面頭鋪滿黑魚籽,一啖過鹹鮮味相當突出;鮑魚亦夠煙韌,夠哂新鮮,無我想像中咁腥同埋難咬,唔錯;另外仲有忌廉黃金蝦、烤腹肉牛排,牛排唔會有筋,入口牛味濃郁,肉質爽彈,
根本當你由懂事果刻開始,你會發現現今社會都係套用緊黃子華既

好好滿足我既心靈健康呀!

📌Large · Plates -
Grilled Surf · Turf Treasure

佢地以驚喜價推出夠哂震撼既「香燒海陸空·驚喜寶盒」。

分別有原隻波士頓龍蝦烤海鮮味鮑魚黃金焗生蠔北海道帶子
Grilled Surf · Turf Treasure

吉列炸蝦新鮮車厘茄燒栗米燒BB青椒仔。首先賣相已經贏哂,

Grilled Surf · Turf Treasure

北海道帶子面頭鋪滿黑魚籽,一啖過鹹鮮味相當突出;
Grilled Surf · Turf Treasure

鮑魚亦夠煙韌,夠哂新鮮,無我想像中咁腥同埋難咬,唔錯;
另外仲有忌廉黃金蝦烤腹肉牛排牛排唔會有筋,
Grilled Surf · Turf Treasure

入口牛味濃郁,肉質爽彈,好食;整體呢個寶盒絕對抵食!

📌Get · Started · Cold -
Salted Egg · Soft Shell Crabs - $138
Salted Egg · Soft Shell Crabs

▫ 有時惡魔總會在你身邊,呢個「黃金邪惡軟殼蟹·香燒焦糖蘋果」完全將我
帶到最邪惡境界,厚厚既軟殼蟹被豐富既鹹蛋黃碎覆蓋住。而軟殼蟹一咬落
相當鬆脆;加上旁邊既焦糖蘋果,令成個油膩感瞬間消失,兩者配合得宜。

📌D o l c e -
M a t c h a m i s u - $68
M a t c h a m i s u

▫ 上次無試到佢地既招牌甜品抹茶·提拉米蘇」,今次補返數。
最出色要讚既係除左佢地用日式小木箱裝住,打卡一流之外;
M a t c h a m i s u

食落抹茶味係相當濃郁,而且忌廉夠哂厚滑,份量十足,
咖啡味同時唔會被蓋過,認真好食,果然要成為招牌唔係無道理。

B e r r y l i n i - $65
B e r r y l i n i

▫ 色彩繽紛既「脆軟雜莓·忌廉芭菲」,忌廉當中夾雜住雜莓
入口酸酸甜甜,清新得黎又開胃,絕對係女仕們既最愛!

📌Classic · Cocktail -
Old · Time Sake - $105
Old · Time Sake

▫ 呢杯「Old Time Sake」就岩哂我。店主先用America Whiskey
再混合Umeshu同埋Bitters,充分表現出日本梅酒既濃香,嗯…我真的醉了。
2021-04-07
15 分鐘 (堂食)
Salted Egg · Soft Shell Crabs