2023-10-23
Intro: 觀塘工業大廈真多野食,而且有幾間台灣菜作選擇,而呢次就揀左eden作晚餐;而佢地店內裝修得唔錯,空間感十足;晚餐有套餐仲送台式飲品,就係賞茶品牌系列,加多$15就可以飲到更特別嘅飲品~ ___________________🍽 特盛 EDEN 台式雙餸套餐(台式香菇肉燥飯+ 鹽酥雞排/鹽酥雞中翼(兩隻)+ 涼拌小食+ 紅豆仙草芋圓 + 波霸奶茶💰91 ⭐ 5/10✍🏻 雖然套餐好似包括左好多食物,但主食嘅賣相就令人覺得好少,雞扒細塊得4片,好似炸得好乾咁,而肉燥飯好似一pat乾乾地嘅醬咁,盤內仲有空間;✍🏻 鹽酥雞排同雞翼外皮幾乾,好似炸完放置左好耐咁,味道就正常,但同想像中有啲出入,見到其他人嘅香煎雞扒大塊好多;✍🏻 套餐內紅豆仙草芋圓算係小甜品,芋圓又多又煙韌,花奶份量岩岩好,加埋紅豆仙草嘅配搭好好。✍🏻 波霸奶茶姐係珍珠奶茶,珍珠嘅size唔太大,整體都正體。🍽 肉鬆寶島蛋餅 配 輕量沙律 + 芋頭牛奶💰 67+15 = 83 ⭐️7/10✍🏻 蛋餅皮太乾比較實,內餡都唔算豐富,整體嘅鹹香味都唔錯;✍🏻 沙律菜多又幾新鮮,而呢個餐都幾岩輕食,份量相對上少。✍🏻
💰91 ⭐ 5/10
🍽 肉鬆寶島蛋餅 配 輕量沙律 + 芋頭牛奶
💰 67+15 = 83 ⭐️7/10
✍🏻 沙律菜多又幾新鮮,而呢個餐都幾岩輕食,份量相對上少。
✍🏻 芋頭牛奶嘅奶味重,飲飲下有粒粒芋頭蓉,正常甜度係甜左少少。
🏠 伊甸 eden
📍 觀塘官塘道436-446號官塘工業中心第四期1樓C室