剛剛開張的時候,差唔多1個月黎2、3次唔係點日本和牛就係澳洲牛,都正正常常,如果唔係都唔會成日黎食。但因為最近少去E個場就少食左,剛剛點左個澳洲牛Set 289, 我其實期望係正常質素,但可惜連正常都唔到,真係好難食 (好難得食到咁難食的牛肉,所以要出返個post紀念下)再講多次好難食!!就算比佢平價的好多豬牛靚過佢,配菜多過佢的店,又牛又柴食紙皮咁其實我食第一舊果陣有諗過即刻升級個餐,但真係好驚比多100蚊位都係食差唔多質素所以放棄左升級個餐冇下次,多謝哂
剛剛開張的時候,差唔多1個月黎2、3次

2023-05-31
慶祝紀念
生日
2023-05-29 301 瀏覽
打邊爐來講,自己會鍾意食一人一鍋多啲,因為可以揀自己鍾意食嘅湯底,淨係食自己鍾意食嘅火鍋材料。我揀咗蕃茄芝士湯,我揀咗比較平啲嗰種嘅牛肉set。出面嘅蔬菜同埋丸類都好多選擇,特別好鍾意最後尾食返個拉麵,成件事都好完滿。佢哋嘢飲都選擇好多,甜品方面係會有Häagen-Dazs雪糕,所以食完都會覺得好滿足👍🏻👍🏻
2023-05-21 303 瀏覽
同老婆一齊去行街順便食埋晚飯 放題就啱晒我哋任食唔使睇價錢又唔使諗依間但馬屋係阿囡介紹年經時去過日本做交換生Sukiyaki 係當時到當地旅遊第一餐😊$289就食到多款不同選擇既肉品依間啲牛肉質素唔錯肉味夠又油花分布唔錯🥩仲有好多其他食材包括蔬菜 丸類 仲有飲品,水果同雪糕任食任飲🍨🍧如果同朋友食 一人一鍋 乾淨衛生特別值得一題依間除咗牛肉好食之外豬肉都幾好食比其他放題火鍋,冇咁大浸雪藏味而且出餐速度亦都夠快
同老婆一齊去行街

依間啲牛肉質素唔錯
肉味夠又油花分布唔錯🥩

仲有好多其他食材
包括蔬菜 丸類
仲有飲品,水果同雪糕任食任飲🍨🍧
如果同朋友食 一人一鍋 乾淨衛生

特別值得一題
依間除咗牛肉好食之外
豬肉都幾好食
比其他放題火鍋,冇咁大浸雪藏味
而且出餐速度亦都夠快
2023-04-14 799 瀏覽
地址:屯門屯門鄉事會路83號V City1樓L1-8號舖電話號碼 : 26982628味道指數:⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐等候時間:30分鐘位於屯門西鐵站的但馬屋位置非常方便,西鐵、輕鐵、巴士也可方便到達。店內舒適寬敞。這次是第二次來但馬屋,午餐非常之抵食。我最喜歡的就是一人一鍋,大家不用交換口水,和朋友家人聚會,也不用擔心病菌交叉感染了。選擇了最便宜的牛肉價錢來吃,但肉質也不遜色,牛肉肉質通透,非常嫰紅,煮熟了的牛肉爽彈鮮味。另外,蔬菜、丸類、雪糕、飲品....都是任食的。一齊三五知己聚會,各自可以選擇自己喜歡的食物,是相當不錯的選擇。
地址:屯門屯門鄉事會路83號V City1樓L1-8號舖
電話號碼 : 26982628

味道指數:⭐⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐
環境指數:⭐⭐⭐
服務指數:⭐⭐⭐
等候時間:30分鐘

2023-04-13
30 分鐘 (堂食)
2023-02-06 1552 瀏覽
星期六日brunch最常吃的日式放題火鍋,$159的嚴選牛肉隨便吃🍲牛肉不會太肥,也很柔軟,性價比真的很高‼️蔬菜的選擇也很比較特別的有冰菜,鮮筍,花生芽(不記得拍照了hahah)🍨最出色的是有任吃的哈根達斯雪糕!有四種口味選擇!昨天去屯門分店吃有紅絲絨(很好吃!),cookie&cream,草莓🍓,黑糖珍珠奶茶🧋吃完隨意自己挖真的超爽🔥🔥📍但馬屋 (新都會廣場) (葵芳)葵芳興芳路223號新都會廣場2樓251-255號舖📍但馬屋 (創紀之城五期) (觀塘)觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)4樓22號舖📍但馬屋 (V city) (屯門)屯門屯門鄉事會路83號V city1樓L1-8號舖
嚴選牛肉

甘露鍋
麻辣鍋

📍但馬屋 (新都會廣場) (葵芳)
葵芳興芳路223號新都會廣場2樓251-255號舖
📍但馬屋 (創紀之城五期) (觀塘)
觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)4樓22號舖
📍但馬屋 (V city) (屯門)
屯門屯門鄉事會路83號V city1樓L1-8號舖
嚴選牛肉
甘露鍋
麻辣鍋
啲嘢食有少選擇,啲菜又少,鮮冬菇又好污糟冇整乾淨就擺出嚟,啲丸類又少又冇得揀,啲醬料有淡而無味,尤其是係芝麻醬係冇芝麻味,仲衰過我喺超市度買。啲嘢飲大多數都係汽水同罐裝嘢飲,好少其他嘢飲俾我去揀,啲湯底隻隻款都差唔多嘅顏色又冇乜味!!>.<啲服務有一般,啲服務員呢不停喺你附近喺度兜圈,又望住你食嘢,放啲肉嗰啲兜,啱啱夾完就即刻收,仲要係隻手伸過嚟收添,爭啲俾佢嚇死,今次食完下次唔使預唔使預會再去!
🕯️店名* #但馬屋🕯️🔮地址*屯門屯門鄉事會路83號V city1樓L1-8號舖 🔮分店:葵芳 觀塘地區搜尋🔍🗾#pickyme_屯門食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_日式#pickyme_火鍋✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✨湯底✨🪄千夜鍋第一次試呢個湯底 出奇地好好味 帶有少少咸味 我覺得比美肌鍋更加出色🤗如果想試下味道特別d既湯底 值得推介🪄美肌鍋呢一個湯底就比較淡味 適合唔重口味既人士食用 之前食過兩三次 質素都無咩變到 都有保持到😊✨套餐✨🪄日本產特選黑毛和牛及北海道夢之大地豚放題套餐肉質油花好靚 入口即溶 好淋身 肉味好夠 不過唔知點解開始點第二碟果陣 d肉質好似變差左甘 但都未去到好難食既 只可以話第一碟太大期望🤣但馬屋既豚肉系超級值得一試 肉質有彈性 嫩滑 比起一般放題食到既肉真係出色好多😋🎈味道評分*😋😋😋😋🎈環境質素*🎇🎇🎇🎇🎈抵食程度*💰💰💰💰🎈服務態度*💌💌💌💌💌
🕯️店名* #但馬屋🕯️

🎈服務態度*💌💌💌💌💌

• 北海道夢之大地豚
  • 千夜鍋
  • 黑毛和牛
北海道夢之大地豚放題套餐 $299揀左甘露鍋, 甜豉油好正🤤 醬汁都唔需要沾, 娃娃菜勁甜🥹瘋狂落, 自助吧有各項丸類及蔬菜, 而我食最多既係萵筍, 南瓜, 娃娃菜, 蘿蔔(火龍果紅色果隻), 栗米😎✨北海道夢之大地豚肉本身想揀289果個餐無依款豚肉, 最後決定加10蚊試多一款, 估唔到大地豚肉有d 料到😂 仲好食過澳門牛, 肉質不錯, 豚味都突出✨澳洲產長期穀飼牛一般般, 味道普通, 質感少「孩口」, 韌韌地🤣 追加左兩碟就停手了🫣✨丹麥皇冠豚肉一般, 同北海道果款高下立見, 食左頭一輪就無再點了🫣另外仲有水果&哈根大師雪糕(唔記得影🤪)
北海道夢之大地豚放題套餐 $299

✨北海道夢之大地豚肉

✨澳洲產長期穀飼牛

✨丹麥皇冠豚肉
一般, 同北海道果款高下立見, 食左頭一輪就無再點了🫣

另外仲有水果&哈根大師雪糕(唔記得影🤪)
2022-12-27 838 瀏覽
但馬屋一人一鍋 一向都有質素保證今次見到有期間限定 當然要一試壽喜燒放題套餐 $389/位(日本產黑毛和牛及北海道夢之大地豚)都係第一次食壽喜燒放題連和牛都係任食 會唔會太爽牛牛嘅油分好香好靚🐮有教學教點整先用牛脂起鍋再落洋蔥 跟住落牛 再落壽喜燒醬汁再連埋生雞蛋🥚好好味後加嗰啲都keep到咁正蔬菜盤最吸引我嘅就係豆腐豆腐煮到又淋又入味 有啲驚喜食完一輪再去拎打邊爐配菜蛋餃好好食整返個和牛麵湯底好濃郁 配麵一流最後再食埋雪糕 好滿足
但馬屋一人一鍋 一向都有質素保證
今次見到有期間限定 當然要一試

壽喜燒放題套餐 $389/位
(日本產黑毛和牛及北海道夢之大地豚)
都係第一次食壽喜燒放題

湯底好濃郁 配麵一流

最後再食埋雪糕 好滿足
2022-12-21
2022-12-25 434 瀏覽
環境:日式木系裝修,一人一鍋唔洗驚口水交流,有大範圍自助區域拎唔同食材.特色:叫左期間限定壽喜燒,呢個餐係任食高級嘅日本產黑毛和牛同北海道夢之大地豚 .唔太識食正宗壽喜燒,好彩有QR code 提供 ,簡單嘟一嘟就知每個食壽喜燒嘅步驟。我地先以和牛脂肪起鍋,引出和牛的甘香,再加入洋蔥為壽喜燒,增添香甜風味,再將和牛同豚肉輕炙至微焦後淋上壽喜燒汁,夾起蘸上蛋蛋液🤭食到差唔多就淋上湯汁轉打邊爐🤭自助吧期間有唔同嘅蔬菜、丸類、麵類選擇,最不能錯過當然係haagen daz 雪糕任食🤭, 回本位記得食多幾球。飲品位有自助飲品吧同asahi啤酒無限暢飲,辛苦完一天無理由唔啤返2杯呀

2022-12-21 509 瀏覽
今日好難得咁早做完嘢,去到屯門見到有但馬屋覺得好吸引❤️佢係香港開左咁耐都未試過今日終於有機會😍😍😍諗左陣決定食大地豚同黑毛和牛放題!估唔到午市咁多人等位😱證明我無揀錯!自助吧選擇眾多,其中有蛋餃好想食!雪糕竟然係Häagen-Dazs😍😍😍正啊!食飽都要每隻味試下!除左雪糕仲有新鮮水果👍🏻重頭戲!黑毛和牛壽喜燒!❤️❤️❤️和牛佈滿油脂,用尼做壽喜燒一流!店員有教點樣食,首先要打蛋🤣用嚟沾肉食。和牛放入鍋中,反面後放入壽喜燒醬汁,之後沾蛋汁食!好香啊😋😋😋食完肉後將其他蔬菜放鍋中加壽喜燒汁煮滾!香甜吸滿湯底精華🙈食哂後放烏冬落去再加隻蛋,不得了🚨🚨🚨🚨

2022-12-20 571 瀏覽
暖意冬日但馬屋❤️呢幾日天氣突然驟降幾度,急需暖笠笠嘅火爐保暖!今次就試但馬屋推出嘅日本產黑毛和牛及北海道夢之大地豚放題套餐!甫坐低店員會比一個QR code教學我地,隨即已經放低咗兩盤黑毛和牛同埋北海地夢之大地豚肉!汁醬瓶小巧可愛✨外型🐮🐮公仔~黑色為壽喜燒醬汁,偏稠帶甜~另外品嘗完壽喜燒後可以將白色瓶內鯛魚清湯倒進鍋內做火鍋湯底~黑毛和牛入口即融,脂肪和油花豐富,完美降霜,牛味極重,口味軟嫩混合甜醬油蛋液~更添嫩滑同埋鮮味,每一啖都係享受!另外一碟北海道夢之大地豚肉,新鮮嫩滑~自助區另外邊有多款蔬菜🥬供食客挑選,值得一讚,自助區乾淨企理~另外每次食火鍋放題唔可以唔食嘅Haagen dazs🍨☺️
暖意冬日但馬屋❤️

• 北海道夢之大地豚
2022-12-19 304 瀏覽
日本人傳統習慣節日同喜慶日子都會食壽喜燒,依家天氣咁凍,食壽喜燒慶祝聖誕同新年就岩哂啦!今次用關西風壽喜燒食法,先放牛脂燒熱,再放和牛,加上壽喜燒汁,最後點蛋汁食!🥰好想再去食呀🥰🥰黑毛和牛及北海道豚放題 $389 90分鐘🐮日本產黑毛和牛放題包左日本產黑毛和牛,日本直送香港,真係好香牛味,又好滑!豚肉正常發揮,當然係大量食和牛啦🤣🥤多款汽水同朝日啤酒任飲鍾意飲啤酒嘅就啱晒,唔使額外加錢🍨Häagen-Dazs雪糕食每次去但馬屋都會食返幾球,仲有好多味簡🥬多款新鮮蔬菜及丸食咗咁多肉當然會夾下啲菜啦,菜都好新鮮仲有少量嘅丸選擇

黑毛和牛及北海道豚放題 $389 90分鐘

🐮日本產黑毛和牛

🥤多款汽水同朝日啤酒任飲
鍾意飲啤酒嘅就啱晒,唔使額外加錢

🍨Häagen-Dazs雪糕食
每次去但馬屋都會食返幾球,仲有好多味簡

🥬多款新鮮蔬菜及丸
食咗咁多肉當然會夾下啲菜啦,菜都好新鮮仲有少量嘅丸選擇
2022-12-14 347 瀏覽
環境乾淨,食物種類有啲少,而且朱古力雪糕冇哂就冇再補,芝麻醬極佳,年輕既員工服務都好好,要換湯既時候都做得好快,大部分員工都有求必應,但超過時間可以有禮貌咁講,但某一年長,長直馬尾員工,佢禁止我再去拎食物,令我差啲以為我做左犯法既事,而且覺得夠時間可以請我地走可以用講,唔洗咁大聲係工作場到抱怨我地坐咁耐,第一次黎,本來覺得可以返轉頭,但出現咁既服務態度未必會再介紹其他朋友,始終連鎖火鍋店,又開係v-city,以為同茶記既服務水準會有所不同,感到失望⋯⋯
未試過食個飯都咁受到不尊重對待!!!!!員工態度超差!!!!!怒到要寫評論,從來未寫過當日食一人一窩,最後15分鐘埋單之後,就繼續lala聲清埋煲上食物,費事浪費,到超準時夠鐘嘅時候,突然行埋話夠鐘,佢話口未完,隻手已經即刻收曬台上全部野,係我面前倒曬落垃圾盤,連個煲都收埋倒曬d野,我筷子都未放低,呆左,勁吾尊重!!!!!你大可以夠鍾嘅時候,同我講聲,夠鐘要即刻收台,我可以即刻放低,比1分鐘時間我戴好口罩我可以即刻走,而唔係行埋來,即刻收走d野!!!!仲係面前倒入垃圾盤!!!!呢下好怒!!!!!而且係冇人等緊位,當時有好多位!!!!完全諗唔明呢d行為lor!!!!😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡
😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡
2022-11-19
5 分鐘 (堂食)