2021-10-20
𝙨𝙤𝙢𝙚𝙩𝙞𝙢𝙚𝙨 𝙮𝙤𝙪 𝙟𝙪𝙨𝙩 𝙣𝙚𝙚𝙙 𝙨𝙤𝙢𝙚 𝙜𝙤𝙤𝙙 𝙢𝙚𝙖𝙩! @niceyakinikufinewine 𝙨𝙥𝙚𝙘𝙞𝙖𝙡𝙞𝙯𝙚𝙨 𝙞𝙣 𝙘𝙝𝙖𝙧𝙘𝙤𝙖𝙡 𝙜𝙧𝙞𝙡𝙡𝙚𝙙 𝙢𝙚𝙖𝙩 𝙖𝙣𝙙 𝙥𝙧𝙚𝙢𝙞𝙪𝙢 𝙬𝙖𝙜𝙮𝙪 𝙗𝙚𝙚𝙛. 𝙛𝙤𝙤𝙙 𝙖𝙧𝙚 𝙚𝙭𝙤𝙩𝙞𝙘 𝙖𝙣𝙙 𝙖𝙢𝙖𝙯𝙞𝙣𝙜😋 𝙩𝙝𝙚𝙮 𝙝𝙖𝙫𝙚 𝙩𝙬𝙤 𝙥𝙧𝙞𝙫𝙖𝙩𝙚 𝙧𝙤𝙤𝙢𝙨 𝙬𝙝𝙞𝙘𝙝 𝙖𝙧𝙚 𝙖𝙗𝙡𝙚 𝙩𝙤 𝙝𝙤𝙡𝙙 𝙨𝙢𝙖𝙡𝙡 𝙜𝙧𝙤𝙪𝙥 𝙥𝙖𝙧𝙩𝙮! 𝙩𝙝𝙚 𝙚𝙣𝙫𝙞𝙧𝙤𝙣𝙢𝙚𝙣𝙩 𝙞𝙨 𝙧𝙚𝙡𝙖𝙭𝙞𝙣𝙜 𝙖𝙣𝙙 𝙘𝙤𝙯𝙮. 𝙬𝙤𝙪𝙡𝙙 𝙙𝙚𝙛𝙞𝙣𝙞𝙩𝙚𝙡𝙮 𝙘𝙤𝙢𝙚 𝙗𝙖𝙘𝙠 𝙖𝙜𝙖𝙞𝙣!.佳牛美酒主打食世界各地嘅高級牛肉,由師傅喺你面前即叫即燒,今次第一次嚟散叫住試下先,首先有前菜三小碟,分別係白酒啫喱蝦夷鮑魚、山椒煮廣島蠔同香蒜蜆肉,賣相精緻味道都唔差,另外炭燒煙燻乳鴿經熟成三日後肉質更軟嫩仲保留更多肉汁,食落好香茶葉同煙燻味,鐘意濃味啲嘅可以點埋黑蒜麵豉醬!日式紅酒燴牛腩味道鮮甜,相信醬汁用咗大量紅蘿蔔同薯仔熬製而成,牛腩肉質軟稔完全索哂啲味,送飯一流,不過我最鐘意嘅係入面竟然有牛腸,平時
佳牛美酒主打食世界各地嘅高級牛肉,由師傅喺你面前即叫即燒,今次第一次嚟散叫住試下先,首先有前菜三小碟,分別係白酒啫喱蝦夷鮑魚、山椒煮廣島蠔同香蒜蜆肉,賣相精緻味道都唔差,另外炭燒煙燻乳鴿經熟成三日後肉質更軟嫩仲保留更多肉汁,食落好香茶葉同煙燻味,鐘意濃味啲嘅可以點埋黑蒜麵豉醬!日式紅酒燴牛腩味道鮮甜,相信醬汁用咗大量紅蘿蔔同薯仔熬製而成,牛腩肉質軟稔完全索哂啲味,送飯一流,不過我最鐘意嘅係入面竟然有牛腸,平時食開多數係直接燒逼哂啲油出嚟,估唔到炆煮做法一啲都唔膩,仲越嚼越香牛脂味🤤 食完牛就到炭燒黑毛豬胺,以燒烤醬調味為主,味道未算有驚喜但肉質鬆化,下次再嚟一定會試呢度最出色嘅燒肉宴!