2023-01-13
《倫敦大酒樓》呢個名由細聽到大👶🏻屹立旺角多年 以前上堂介紹香港著名景點佢都有份🤣經過左幾十八次 今次終於的起心肝入去試吓!之前聽湯令山🎤嗰首超浪漫勁溫馨🎼嘅時候 見到入面超懷舊嘅裝修 仲有囍字同兩條龍🐲🐉重點係仍然保留到點心車 呢一樣傳統特色🌟其實我哋係食飽咗先黎 完全係為咗參觀🦭所以淨係粗粗地 叫左三樣飲茶必食三寶🫖🔹蝦餃$28🔹蟹籽燒賣$28🔹豉椒蒸排骨$26食物質素一般般 不過蝦餃入面啲蝦肉都大大粒嘅!因為一直有車仔暖住啲點心 所以都夠熱辣辣🔥不過啲姐姐就好熱情好好人 會推住車仔過嚟介紹點心 介紹吓邊樣啱啱出爐啊 邊樣點心好靚呀💓真係人情味十足 去其他酒樓都好耐都冇感受過人與人之間既溫度🤣整體黎講:體驗大過食物🥟如果想話真係食到好高質素嘅點心就建議可以唔使黎都得。但係如果想話體驗返以前傳統茶樓 點心手推車🛒人情味啊💓倫敦大酒樓絕對係一個唔錯嘅選擇👍🏻
重點係仍然保留到點心車 呢一樣傳統特色🌟
其實我哋係食飽咗先黎 完全係為咗參觀🦭