2024-10-19 308 瀏覽
Today we visited Bicho, an izakaya who specializes in yakitori and sashimi in CWB. The restaurant provides exclusive offers such as buy-one-get-one-free skewers and beef occasionally. Like a typical izakaya in Japan, the staff served an otoshi as soon as we got seated.◆月見つくね Minced Chicken ◆もも Chicken Thigh◆手羽中 Chicken Wing ◆うずら Quail Egg All freshly grilled and piping hot. Tsukune had a fluffy texture with chopped crunchy soft bones. Chicken wings were a highlight with crispy skin and juicy mea

◆月見つくね Minced Chicken
◆もも Chicken Thigh
◆手羽中 Chicken Wing
◆うずら Quail Egg

All freshly grilled and piping hot. Tsukune had a fluffy texture with chopped crunchy soft bones. Chicken wings were a highlight with crispy skin and juicy meat.

◆獅子唐 Japanese Pepper
◆オクラ Okra
◆なす Eggplant
◆アスパラ Asparagus
Veggies were grilled to the right point., from soft and moist eggplant, gooey okra to buttery asparagus.

◆銀だら Cod Fish
Delicate melt-in-your-mouth cod fish in a sweet saikyo marinade.

◆おにぎり Rice Ball
Picked salmon and mentaiko filling respectively. The staff reminded us that it'd take about 25mins to prepare. Glazed in savory soy sauce with a crispy crust on the outside.
2024-10-09 408 瀏覽
備長主打壽司 , 日式菜式同串燒 , 款式又多 😏😏 之前同朋友嚟過覺得唔錯 , 所以今晚想食串燒就諗起呢度啦 !前菜條 ($28)食串燒食得太多都會有啲肉嘅油膩感 , 食下 d 蔬菜清一清個口 , 咁就可以食更多啦 😆😆鹽燒雞翼 ($34)白鱔 ($90)好厚肉肥美 , 魚皮勁香脆 ! 👍荔枝豬肉卷 ($40)呢款係我每次都會叫嘅串燒 ! 豬腩肉片燒到好香脆😋😋包住入邊暖暖地嘅荔枝 , 一咬即刻爆汁 , 口感一流 !美國安格斯牛柳 ($78)好大件 , 面頭附上牛油 , 食個時更香口 ~黑松露帶子 ($60)超香 ~ 食完之後個口仲充滿黑松露嘅餘韻 🤤🤤日本青椒仔 ($28)雞腎 ($34)清酒煮大蜆 ($108)店員好貼心 , 俾咗 2 個碗仔我哋飲個湯 😍😍 其實呢款菜式除咗大蜆外 , 清酒蜆湯都係另 1 個重點 , 有蜆嘅鮮味 , 同時有清酒酒精揮發後嘅甜味😆😆我飲咗成碗 ! 明太子忌廉烏冬 ($128)唔好睇佢好似好細份 , 但其實係滿滿嘅烏冬😱😱厚厚嘅明太子忌廉包住每一條烏冬 🤤🤤 每啖都係充滿明太子嘅鹹香味 ~ 1 份都夠 2 - 3 個人 share 整體黎講 , 隔咗
前菜條 ($28)
鹽燒雞翼 ($34)
白鱔 ($90)
好厚肉肥美 , 魚皮勁香脆 ! 👍
荔枝豬肉卷 ($40)
美國安格斯牛柳 ($78)
好大件 , 面頭附上牛油 , 食個時更香口 ~
黑松露帶子 ($60)
超香 ~ 食完之後個口仲充滿黑松露嘅餘韻 🤤🤤

日本青椒仔 ($28)

雞腎 ($34)
清酒煮大蜆 ($108)
明太子忌廉烏冬 ($128)

整體黎講 , 隔咗一段時間冇黎 , 食物質素仍然保持到 , 坐得舒服 , 店員不時會過嚟收碟同加茶 , 服務貼心 , 值得再黎 !
2024-09-19 752 瀏覽
好久沒吃居酒屋,一於約了大佬去銅鑼灣一間樓上居酒屋,餐廳位於SOGO旁的澳門逸園中心。餐廳光線明亮,有別於一般居酒屋。  ⦁前菜條 $28包括椰菜、青瓜🥒、紅蘿蔔🥕,店長話要蘸秘制醬汁去食,感覺清爽。  ⦁刺身(竹)$480一共7款刺身,包括三文魚、油甘魚、帶子、魷魚拌蟹籽、活赤貝、日本時令魚二種。每款都新鮮爽口,最喜歡佢厚切,食落更有口感。  ⦁蟹膏焗飯🦀 $88平時食開蟹膏拌飯多,第一次拎去做焗飯感覺好特別,仲要用上蛋炒飯做底,上面蓋上厚厚的蟹肉、蟹膏,每啖都十分滿足!  ⦁自家制免治雞肉棒(付温泉蛋)$44免治雞肉肥瘦適中,食落啖啖肉,另外蘸了蛋汁,令肉質更加嫩滑。  ⦁提燈串 $58⦁雞皮串 $34⦁日本青椒仔 $28⦁日本洋蔥 $30⦁豚之大腸 $40⦁牛舌厚切 $78⦁荔枝豬肉卷 $40⦁蒜香脆玉瓜 $23咁多款串燒之中,發現一般居酒屋少見的菜色(烤洋蔥🧅、豚之大腸等),當然要淺嚐一下。整體味道尚算高質,個人力推口感特別的提燈串、外脆內軟的豚之大腸、口感爽脆的牛舌👅,以及多汁的翠玉瓜和洋蔥。 ⦁燒飯團(三文魚)$38焦香的飯團外層,夾了一舊熟的三文魚,最欣賞的是食落唔黐牙。

⦁前菜條 $28

⦁牛舌厚切 $78
⦁荔枝豬肉卷 $40
⦁蒜香脆玉瓜 $23

⦁燒飯團(三文魚)$38
焦香的飯團外層,夾了一舊熟的三文魚,最欣賞的是食落唔黐牙。

2024-09-16
2024-08-31 1112 瀏覽
今日book咗位去呢間叫做備長嘅餐廳,一聽個名就知道佢嘅串燒不得了,今日就去試吓😀自家制免治雞肉捧 (配溫泉蛋)入口鮮嫩多汁的免治雞肉 內裏蘊含著雞肉本身的鮮美滋味,外層的輕脆表皮則為整道菜帶來舒爽口感。慢煮的溫泉蛋配搭其上,流動的蛋黃彷如流金般與雞肉完美融合,幾好食😋芝士牛舌棒呢個係本推介,外層經過烘烤後金黃酥脆,內裏則為軟嫩多汁的牛舌肉。濃郁的芝士餡料更加強了牛舌的鮮美風味👏三文魚燒飯團鮮嫩多汁的三文魚配搭上粒粒分明的燒飯,營造出海鮮與澱粉的絕妙組合。飯團的外表金黃酥脆,內裏三文魚的油脂滋潤👍明太子燒飯團明太子餡料包裹在酥脆的飯團外皮中。明太子的鹹香醇厚配合飯團的粒粒分明,層次豐富而不失清新。,刺身拼盤(三文魚、油甘魚、墨魚)新鮮肥美的三文魚、油甘魚和墨魚,以最簡單的方式呈現,突出每種魚類本身的鮮甜滋味。三種魚類的口感各有不同,層次豐富,搭配醬油食落感覺不錯👍

芝士牛舌棒

三文魚燒飯團

明太子燒飯團

刺身拼盤(三文魚、油甘魚、墨魚)

2024-08-21
2024-07-19 1501 瀏覽
Bookmark咗哩間居酒屋好耐,今日行過銅鑼灣,咁試試。餐廳裝修得好有日本feel,除咗晚市menu,仲會提供seasonal menu,係廚師推薦,唔錯。白桃蘇打,飲落唔會好甜,蜜桃味好重。意式魚生多士,魚生品種好豐富,真係好似多士一樣擺盤。用咗日式醬汁調味,食落酸甜惹味。壽司,散件咗數款壽司,包埋三文魚,三文魚腩,赤蝦壽司等。刺身全部厚切同埋好新鮮,特別係帆立貝,肉質厚身飽滿,食落好鮮甜。三文魚三切,擺得好似一朵花。三文魚好肥厚,入口鮮甜。自家制免治雞肉棒(付日本蛋),用鹽烤方式烤制,雞肉棒可以食得出粒粒脆骨,口感好豐富,再點埋日本蛋,更加好味。明太子雞翼,雞翼火候啱啱好,外皮焦脆內裡肉質juice,明太子咸香口感同雞肉好夾。浦燒鰻魚,大火逼出鰻魚皮油脂,再刷上日本鰻魚醬,食落唔會覺得鰻魚好肥,只會覺得皮脆肉Q彈緊實。牛肋骨,牛肋骨要燒好唔易,哩間餐廳燒烤功力唔錯。用少少海鹽調味,牛肋骨肉質軟嫩牛味好重。炒雜菜,食完串燒,點都要叫碟菜才食得健康。少少鹽同黑胡椒調味,已經可以食出蔬菜鮮甜。

白桃蘇打,飲落唔會好甜,蜜桃味好重

三文魚三切,擺得好似一朵花。三文魚好肥厚,入口鮮甜

• 明太子雞翼
  • 自家制免治雞肉棒(付日本蛋)
  • 赤蝦壽司
  • 意式魚生多士
5天前 0 瀏覽
「備長」以串燒居酒屋聞名,今次除了食串燒也試試壽司和刺身,每種都是高質出品,很有驚喜!🍣壽司點了幾款壽司。三文魚十分軟嫩細緻,三文魚腩更是入口即化油脂好美味。帆立貝白皙剔透,即使切半口感依然厚實甘甜。三文魚籽更是多到滿出來,一口吞下無比爽快。每道壽司都相當有水準,價位也很合理。🍢串燒串燒也是相當有水準。荔枝豬肉卷會爆汁,口感清甜好爽口。蘆筍豬肉卷很青翠,清爽鮮甜無負擔。大蔥雞肉串份量十足,雞肉軟嫩大蔥清甜。鹽燒雞翼外皮酥脆,雞肉軟嫩多汁好完美。🍣三文魚刺身三片超厚切的刺身,美豔的油花,在嘴裡滑順細緻的口感,讓人回味無窮。每口都吃到三文魚的美味。🍙燒飯糰外皮酥脆但完全不會乾,裡面包著三文魚,微鹹的口感十分美妙。製作雖需等候較長時間,但相當值得一試。 總體而言,串燒串串經典,壽司也有很好的表現,是與三五好友小酌、食日式料理的好地方。
「備長」以串燒居酒屋聞名,今次除了食串燒也試試壽司刺身,每種都是高質出品,很有驚喜!

🍣壽司

🍢串燒

🍣三文魚刺身

🍙燒飯糰

6天前 0 瀏覽
放工後約了朋友去銅鑼灣有名食廈澳門逸園中心,而大廈亦都有好多日本居酒屋,今日朋友帶我去一間充滿特色的居酒屋,開業有十七年歴史,主打串燒為主前茶:每枱都會奉上季節性蔬菜,有椰菜、甘筍同青瓜,可以沾一點自製麵豉醬,別有一番味道串燒: 牛舌厚切超級厚切,-串三件,咬落肉質軟腍juicy , 燒得香濃有牛味荔枝豬肉卷荔枝香甜味與豬肉好夾,荔枝爆汁,燒得香脆豚之大腸燒豬大腸好爽脆,外脆內軟,燒完之後並不油膩,醬汁甜甜值得一試備長卷店家名物,有齊海膽、吞拿魚蓉及三文魚籽,視覺上好豐富,-口食好滿足,海膽唔腥,吞拿魚蓉鮮甜, 口感一流鵝肝多士鵝肝入口即溶,油脂滿滿,多士烤得好香脆岩蠔(味噌及蔥蒜醬油)味噌是自家製,有點甘甜,蠔鮮甜肥美,夾埋一齊食,一啲都唔腥另外蒽蒜醬油將蠔嘅味道提升不少巨峰提子同桃梳打,味道香甜

前茶:

豚之大腸

備長卷

鵝肝多士
鵝肝入口即溶,油脂滿滿,多士烤得好香脆

岩蠔(味噌及蔥蒜醬油)
味噌是自家製,有點甘甜,蠔鮮甜肥美,夾埋一齊食,一啲都唔腥
另外蒽蒜醬油將蠔嘅味道提升不少

巨峰提子同桃梳打,味道香甜
  • 荔枝豬肉卷
  • 鵝肝多士
  • 牛舌厚切
2024-10-27 0 瀏覽
放工後約了朋友去銅鑼灣有名食廈澳門逸園中心,而大廈亦都有好多日本居酒屋,今日朋友帶我去一間充滿特色的居酒屋,開業有十七年歴史,主打串燒為主,餐廳定期都有廚師推介的seasonal menu 前茶:每枱都會奉上季節性蔬菜,有椰菜、甘筍同青瓜,可以沾一點自製麵豉醬,別有一番味道串燒: 牛舌厚切超級厚切,-串三件,咬落肉質軟腍juicy , 燒得香濃有牛味荔枝豬肉卷荔枝香甜味與豬肉好夾,荔枝爆汁,燒得香脆豚之大腸燒豬大腸好爽脆,外脆內軟,燒完之後並不油膩,醬汁甜甜值得一試備長卷店家名物,有齊海膽、吞拿魚蓉及三文魚籽,視覺上好豐富,-口食好滿足,海膽唔腥,吞拿魚蓉鮮甜, 口感一流鵝肝多士鵝肝入口即溶,油脂滿滿,多士烤得好香脆岩蠔🦪 (味噌及蔥蒜醬油)味噌是自家製,有點甘甜,蠔鮮甜肥美,夾埋一齊食,一啲都唔腥另外蒽蒜醬油將蠔嘅味道提升不少巨峰提子同桃梳打,味道香甜配串燒好適合🏠:備長(Bicho)📍: 銅鑼灣軒尼詩道澳門逸園中心26樓#備長 #備長bicho #備長卷 #豚之大腸 #荔枝豬肉卷 #銅鑼灣美食

前茶:

豚之大腸

備長卷

鵝肝多士
鵝肝入口即溶,油脂滿滿,多士烤得好香脆

岩蠔🦪 (味噌及蔥蒜醬油)
味噌是自家製,有點甘甜,蠔鮮甜肥美,夾埋一齊食,一啲都唔腥
另外蒽蒜醬油將蠔嘅味道提升不少

巨峰提子同桃梳打,味道香甜配串燒好適合

🏠:備長(Bicho)
📍: 銅鑼灣軒尼詩道澳門逸園中心26樓

2024-10-26 0 瀏覽
【銅鑼灣•備長】@ππππππππππππππππππππππππππππππ串燒界天花板壽司(三文魚、油甘魚、甜蝦、赤身、日本時令魚一種、甜蛋卷)(盛)串燒美國安格斯牛柳串燒牛舌厚切燒白鱔自家制免治雞肉捧(付温泉蛋)串燒雞皮日本芝士年糕壽司壽司拼盤包含了多種新鮮的食材,從三文魚的鮮嫩到油甘魚的細膩,讓人一口接一口。甜蝦的甜味和赤身的鮮味形成了完美的對比,而日本時令魚更增添了季節感,口感鮮明,令人驚喜。甜蛋卷的柔滑與其他海鮮相得益彰,為整體口感增添了一絲甜蜜。串燒美國安格斯牛柳串燒,肉質鮮嫩,燒烤的香味四溢,搭配上適當的調味,提升了牛肉的風味。厚切的牛舌串燒更是讓人回味無窮,口感彈牙,肉香四溢。燒白鱔的外焦內嫩,讓人欲罷不能,搭配些許醬汁,更加提升了整體風味。自家制的免治雞肉捧,配上溫泉蛋,雞肉的鮮香與蛋黃的濃郁相互輝映串燒雞皮的香脆口感給這頓餐點畫上了完美的句號日本芝士年糕外皮酥脆,內裡柔滑,芝士的濃郁與年糕的嚼勁相融合餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 728✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#備長美食 #備長 #web3銅鑼灣備長銅
【銅鑼灣•備長】@
串燒界天花板

串燒美國安格斯牛柳
串燒牛舌厚切
燒白鱔
自家制免治雞肉捧(付温泉蛋)
串燒雞皮
日本芝士年糕

壽司

串燒

串燒雞皮的香脆口感給這頓餐點畫上了完美的句號

日本芝士年糕
外皮酥脆,內裡柔滑,芝士的濃郁與年糕的嚼勁相融合

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
#備長美食 #備長 #web3銅鑼灣
備長
銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心26樓
2024-10-25 20 瀏覽
備長這間位於銅鑼灣的日式餐廳以日式串燒為主打用餐環境具日本風情走黑暗路線  裝潢典雅  讓人感覺放鬆很適合與親朋好友一邊吃飯一邊閒聊這裡除比較專注做串燒以外  也有少量小吃和提供酒類飲品這次我們主要來吃串燒🤗🔹️ 荔枝豬肉卷 $40荔枝豬肉卷以豬肉包裹整顆荔枝口感特別  呈現到咬下去在口腔裡爆汁的效果結合了甜味和鹹味 值得推介🔹️ 露筍豬肉卷 $40脆爽的露筍為豬肉卷增添了口感吃起來有比較清爽的感覺🔹️ 紐西蘭羊扒 $98客人可以自選想要的生熟度紐西蘭羊扒烤得剛剛好 肉質鮮嫩 羊味濃郁  🔹️ 美國安格斯牛柳 $78安格斯牛柳肉質多汁嫩滑  生熟度和調味都恰到好處🔹️ 白鱔 $90白鱔燒得外皮非常酥脆裡面的魚肉卻仍然保留了魚的嫩滑🔹️ 蒲燒饅魚 $50蒲燒饅魚燒得同樣外脆內軟美味的蒲燒醬汁淋上去讓整體口感更加豐富 味道更惹味🔹️ 鹽燒雞翼 $34鹽燒雞翼外酥內嫩有少許鹽味帶有微微焦香 好吃🔹️ 雞皮 $34雞皮烤至酥脆 吃起來香脆可口仍保留了一點點油脂更好吃🔹️ 雞腎 $34雞腎經烤製後 雞肉味更濃郁了🔹️ 雞軟骨 $26雞軟骨外脆內嫩 很香口吃到裡的很有彈性的軟骨時嚼勁十足🔹️ 日本芝士年糕 $30日本芝
備長這間位於銅鑼灣的日式餐廳以日式串燒為主打

這裡的燒飯團好大一顆
奶油明太子醬為飯團增添了鮮味

值得一讚這裡的服務人員親切熱情又細心
可以幫忙介紹菜單上的招牌串燒
在用餐過程中也時刻關注客人的需求、加茶等等

2024-10-24 0 瀏覽
朋友帶我來到銅鑼灣SOGO隔離,澳門逸園中心26樓的「備長」食晚餐,電梯門打開,只見一扇生鏽的鐵門,感覺有些神秘。進入店內,有長枱和吧枱,是典型的日式裝修格局。「備長」 提供日本空運的刺身、壽司、卷物和串燒等,厚厚的餐牌上有各式各樣的食品,總類非常多,人少少,一於多叫幾款串燒,每款叫一串試下。前菜是椰菜、青瓜條和紅蘿蔔條,每樣都很清甜,沾些自製的麵豉醬享用,味道夾配。《野菜稻庭烏冬》$78首先來一碗熱騰騰的烏冬暖暖胃,配菜豐富,烏冬煮得軟硬適中。《鵝肝多士》$98肥厚的鵝肝見到都令人垂涎欲的,鵝肝外皮微脆,裡面充滿油香,吃一塊已非常滿足。《紐西蘭羊扒》$98《燒豆腐》$23羊架香嫩,帶微微騷味。《燒雞軟骨》《燒厚切牛舌》《小甜薯》《日本秋葵》《燒白鱔》每串都燒得恰到好處,各有特色,讚。《蒲燒鰻魚》$50《燒黑松露帶子》$60帶子很Juice,加了黑松露醬,就如畫龍點睛,令人回味無窮。
進入店內,有長枱和吧枱,是典型的日式裝修格局。

「備長」 提供日本空運的刺身壽司、卷物和串燒等,厚厚的餐牌上有各式各樣的食品,總類非常多,人少少,一於多叫幾款串燒,每款叫一串試下。

《野菜稻庭烏冬》$78
首先來一碗熱騰騰的烏冬暖暖胃,配菜豐富,烏冬煮得軟硬適中。

《鵝肝多士》$98

《紐西蘭羊扒》$98《燒豆腐》$23
羊架香嫩,帶微微騷味。

《燒雞軟骨》《燒厚切牛舌》《小甜薯》《日本秋葵》《燒白鱔》
每串都燒得恰到好處,各有特色,讚。

《蒲燒鰻魚》$50《燒黑松露帶子》$60

2024-10-17 95 瀏覽
今日放工同朋友去公司附近嘅居酒屋食飯,揀咗呢間之前都食過嘅銅鑼灣 備長,有刺身,壽司,串燒,其他熱食,都幾多選擇🤩🍂赤蝦壽司、帆立貝壽司、備長卷壽司刺身都非常新鮮,有鮮味~備長卷有吞拿魚,青瓜絲,海膽,口感超豐富,海膽份量好充足😍🍂牛舌厚切牛舌燒得好惹味,而且係口燒,令口感更加豐富,爽口彈牙🍂荔枝豬肉卷/露筍豬肉卷荔枝同豬腩肉片都好多汁,一齊食一鹹一甜,口感非常特別!🍂自家制免治雞肉捧雞肉咬落好有口感,店員話係自家製,即場整,加埋蛋汁,令肉質更加嫩滑~🍂鹽燒雞腿肉/明太子雞翼兩個都燒得好惹味,調味唔錯!🍂柚子芥末墨魚鬚聽聞係推介之一~食落口有少少辣味,好惹味!而且墨魚好容易咬開,鮮嫩多汁,的確係幾好食!
今日放工同朋友去公司附近嘅居酒屋食飯,揀咗呢間之前都食過嘅銅鑼灣 備長,有刺身壽司,串燒,其他熱食,都幾多選擇🤩

🍂赤蝦壽司、帆立貝壽司、備長卷

🍂牛舌厚切

牛舌燒得好惹味,而且係口燒,令口感更加豐富,爽口彈牙

🍂荔枝豬肉卷/露筍豬肉卷

荔枝同豬腩肉片都好多汁,一齊食一鹹一甜,口感非常特別!

🍂自家制免治雞肉捧

🍂鹽燒雞腿肉/明太子雞翼

兩個都燒得好惹味,調味唔錯!

🍂柚子芥末墨魚鬚

2024-10-13 94 瀏覽
銅鑼灣呢間樓上居酒屋「備長」出名串燒,價錢唔平但勝在質素高,可以屹立接近20年真係唔簡單有啲地位㗎. 餐廳地方唔大,裝修夠型格都坐得舒適. ⭐️刺身(松)價錢入門級的刺身拼盤有三文魚、魷魚、甜蝦、油甘魚等鮮甜肥美. 性價比不俗.⭐️牛舌厚切外皮焦香入口嫰滑軟腍. 簡單鹽燒加上胡椒已經好美味. ⭐️西京燒黑豚肉肉質鮮嫩肥瘦適中,甜甜地食落唔肥膩.⭐️白鱔燒得香脆,魚皮香口肉質紮實彈牙. ⭐️芝士煙肉燒廣島蠔煙肉香脆,濃濃芝士味,燒廣島蠔多汁,蠔肉脹卜卜大大粒. 整體食物質素有水準,不過留意番前菜(椰菜、青瓜、甘筍、自製麵鼓醬)係新鮮開胃不過另收費($28),串燒都最少叫兩串起. 間唔時想對自己好啲都可以去.

⭐️刺身(松)

⭐️牛舌厚切
外皮焦香入口嫰滑軟腍. 簡單鹽燒加上胡椒已經好美味.

⭐️西京燒黑豚肉
肉質鮮嫩肥瘦適中,甜甜地食落唔肥膩.

⭐️白鱔
燒得香脆,魚皮香口肉質紮實彈牙.

⭐️芝士煙肉燒廣島蠔
煙肉香脆,濃濃芝士味,燒廣島蠔多汁,蠔肉脹卜卜大大粒.

• 牛舌厚切
  • 燒白鱔
  • 芝士煙肉燒廣島蠔
  • 刺身
2024-10-05 125 瀏覽
嚟備長一定要點招牌菜:備長卷。一上枱不禁哇~一聲,擺盤勁靚,海膽、碎吞拿魚同三文魚籽都好新鮮,連壽司飯嘅芯都滿滿係碎吞拿魚,每一啖都好滿足。帆立贝同帆立贝寿司件刺身好厚身,搭配少少醬油,鮮味十足。明太子烧饭团外脆內軟,明太子嘅鹹香味同米飯一硬一軟,口感非常丰富。一口炸芝士,雖然睇似簡單,但每一口都充滿濃郁嘅芝士味,都係唔可以錯過。燒茄子外軟內爽,配上燒醬汁之後,味道更加豐富。胡麻豆腐超滑溜,再加上清新爽口嘅沙律菜,食落感覺非常健康。野菜稻庭乌冬麵條細膩,搭配新鮮嘅蔬菜,整體味道均衡,食落又唔膩。蒲烧鳗鱼嘅味道亦出色,鰻魚醬汁濃郁,令魚肉更加美味。服務員十分耐心,對菜單嘅推薦好專業,令我哋選擇更加容易。上菜速度適中,食物質素高,值得推薦比朋友!

2024-10-02
5 分鐘 (堂食)
  • 備長卷
  • 稻庭烏冬
2024-10-04 148 瀏覽
▫️備長卷($188)👉🏻睇個名就知係招牌菜,必點!一共有六舊壽司,包住吞拿魚蓉,面層有滿瀉嘅三文魚籽同埋海膽,味道鮮甜,賣相精緻🥰⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️ 自家制免治雞肉捧($44@)👉🏻 免治雞肉棒索滿燒汁非常惹味,食落有軟骨好感,配埋生蛋口感更加滑溜⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️荔枝豚肉卷($40@)👉🏻 清甜嘅荔枝中和咗豬肉嘅油膩感,鹹甜並奏,配搭非常出色😋⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️牛舌厚切👅($78)👉🏻 牛舌外層燒到微焦,咬落軟嫩爽口,仲好Juicy☺️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️. ▫️鹽燒雞翼($34)👉🏻 鹽燒雞翼一串2 隻,有陣陣焦香氣味,外皮香脆,雞肉鹹香味濃⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️鹽燒雞腿肉🍗($40)👉🏻雞腿肉口應結實,肉質嫩滑有彈性⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️鵝肝多士($88)👉🏻 多士烘得好香脆,鵝肝好厚身,外層煎到焦脆,質感柔軟入口即融🤤⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️備長卷($188)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️ 自家制免治雞肉捧($44@)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️荔枝豚肉卷($40@)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️牛舌厚切👅($78)
👉🏻 牛舌外層燒到微焦,咬落軟嫩爽口,仲好Juicy☺️

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️鹽燒雞翼($34)

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️鹽燒雞腿肉🍗($40)
👉🏻雞腿肉口應結實,肉質嫩滑有彈性

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️鵝肝多士($88)