2018-12-30
是日喺附近做完嘢,同男朋友想食個夜飯,已經好肚餓,所以想快啲有得食,就喺附近搵嘢食。之前望到過呢間餐廳有個outdoor area,好似幾chill,用咗eatigo app search同book間餐廳,發覺越夜折扣越多,一於等到9點先食,有7折。上到去因為夜夜地,人唔算多,都可以揀位坐,我哋就想坐出外面。個outdoor area其實係一條窄窄地嘅balcony咁,靠邊有幾張高枱高櫈,雖然有少少逼,但見無其他人坐又想chill啲,就坐低咗。雖然空氣唔係特別好,對住條彌敦道,但有好多星星燈decoration, 都好有christmas嘅氣氛,喺鬧市中嘅outdoor area食飯都好少有,別有一番風味。由於真係太肚餓,所以又重蹈覆轍,失去理智叫得太多嘢食。兩個人叫咗豬頸肉湯河,咕嚕豬頸肉撈檬,牛油雞翼同春卷。啲嘢食來到先知死,多到張檯都擺唔落,要將壺茶同啲杯放上去窗台,好牙煙。咕嚕豬頸肉撈檬個人認為唔係太夾,本身好鍾意食甜酸嘢同咕嚕肉,但發覺豬頸肉都係classic啲炭燒再點泰式辣醬係最好食,所以最後都係夾男朋友豬頸肉湯河個碟炭燒豬頸肉食。牛油雞翼個batter都炸得有少少硬,唔夠
咕嚕豬頸肉撈檬個人認為唔係太夾,本身好鍾意食甜酸嘢同咕嚕肉,但發覺豬頸肉都係classic啲炭燒再點泰式辣醬係最好食,所以最後都係夾男朋友豬頸肉湯河個碟炭燒豬頸肉食。牛油雞翼個batter都炸得有少少硬,唔夠鬆脆,仲要有一隻食到啲肉黐黐地骨,唔知係未熟定點。但其餘味道都正常,加上啲燈都有啲情調,7折後兩個人食咗$264, overall都係唔錯嘅選擇。