2024-09-07 835 瀏覽
原來諗住去附近既永X食早餐,點知條隊長到我冇意慾去等(況且唔值等)。突然諗起附近有間花甲粉之前一直想去,原來間野就係永順後少少。呢間野係好似啲車麵檔咁要自己劃紙仔,有花甲粉同百搭粉兩個選擇。百搭就沒有花甲,但2個粉都已經包括娃娃菜,金菇同山根3款餸。個粉既湯底係用花甲煮,我叫既清湯+小麻,粉就選粉絲,再加埋台灣腸同牛栢業。芫茜,蔥,同炸蒜係自助形式任加。個湯好甜,個粉同餸份量都堅足。好彩早去,轉個頭FULL HOUSE!!

2024-09-07
$70 (早餐)
2024-06-26 1655 瀏覽
好耐之前食過一次當時覺得好難食 好淡無味。但最近好似好興花甲粉 又多人介紹話好食,於是諗住再試多次。用戶戶送app叫定外賣,因為聽人講好似要等好耐。平日下午6點零左右,15-20分鐘都可以取餐。一入店舖就聞到疑似美極既香味 。叫左一個花甲粉,時不時有優惠。今次加1蚊有多一份花甲既優惠。花甲粉本身已有幾件豆卜,娃娃菜,金針姑。另外可以加送,但無咩特別。 今次覺得好夠味 。個人都鍾意美極,所以覺得幾好味 。 但就唔係海鮮個種鮮甜。 唔知出餐水平係咪一時一樣。 下次可以試下百搭粉 。 價錢略貴 (比起車仔面)
好耐之前食過一次當時覺得好難食 好淡無味。

但最近好似好興花甲粉 又多人介紹話好食,於是諗住再試多次。
用戶戶送app叫定外賣,因為聽人講好似要等好耐。
平日下午6點零左右,15-20分鐘都可以取餐。
一入店舖就聞到疑似美極既香味 。
花甲粉本身已有幾件豆卜,娃娃菜,金針姑。
另外可以加送,但無咩特別。

外賣自取
2024-05-03 1969 瀏覽
由外賣店做到店舖有堂食真係唔容易,一直都有幫襯開老闆娘既花甲粉,啲花甲真係新鮮同埋個辣味真係好香,而且成日都有優惠價小食!係間充滿人情味食店!見佢開左堂食店即刻去試試 !經營模式有啲似food cout既feel 先係門口填好要食既野再排隊同收銀落order 比錢,比完錢先揀位坐低基本上都要搭枱除非自己岩岩好4個人一張!私心推介糖心皮蛋小食,皮蛋同個汁都屈機,酸酸甜甜加埋煙韌皮蛋配搭天衣無縫。花甲粉+肥牛海鮮湯湯底,鮮味十足食到花田既鮮味,花甲份量都多,叫個加底粉絲份量夠兩個人食,其他餸就無乜特別 車仔麵既餸腸仔牛丸啲fd 。

花甲粉+肥牛
  • 花甲粉
2024-04-30 1320 瀏覽
呢間花甲粉自從搬咗大鋪之後,嚟多咗幾次。因為之前得外賣太唔方便了。每次嚟都叫花甲粉,佢個湯底其實係幾好味的,好入味,不過食耐咗就有少少鹹。另外值得一讚嘅就係,花甲粉真係好足料,好多娃娃菜金菇,一碗真係食唔晒😂另外我覺得好好嘅係,芫荽同埋蔥,蒜,可以自己落,鍾意食嘅人可以落好多都得👍🏼花甲數量其實都算多,平均一碗都有10隻左右,不過有時有一兩隻就唔開,但係60幾蚊呢個價錢食一碗咁足料嘅粉。算係唔錯㗎啦。

2024-04-29
  • 花甲粉
2024-04-25 1016 瀏覽
見到食在元朗個個都話好好食就趁收工去左試下先,平日下午4點左右都要等成45分鐘先有得食~湯底吾算好濃,好重味精味價錢偏貴吾會再有下次去食了俾人吹得太大,試1次就夠了
見到食在元朗個個都話好好食
就趁收工去左試下先,
平日下午4點左右都要等成45分鐘先有得食~
湯底吾算好濃,好重味精味
價錢偏貴
吾會再有下次去食了
俾人吹得太大,
試1次就夠了

2024-04-08
15 分鐘 (堂食)
2024-04-06 1124 瀏覽
排隊長龍店,因為今日晏就落大雨而唔使等,間野前身係一間叫貓頭鷹🦉既西餐廳,佢原用返前手既裝修,行型格時尚風格,同花甲粉真無9唔搭8😅入到去坐低,原來間野既叫法好似大家樂咁,又講多句,真係好唔襯個裝修😅好啦,我一個人食既,拎完野食返到黎個位都無埋,俾店內職員坐左黎食飯盒😅(其實我拎野食個到同我本身個位都係好近)好啦,講返主角,花甲粉,我叫左BB麻辣,芫荽蔥蒜要自己加,佢個膠盒已經冇晒芫荽🤷🏻‍♀️一直都無職員加返,仲衰過啲自助餐唔加龍蝦😅麻辣湯底好普通,唔知點解同附近嗰間漁師x既麻辣湯幾乎一樣味,都係麻到利都痺,無麻辣既香,花甲唔算多9隻左右,4隻唔開,叫無沙,但完全食完唔知好食在邊🤷🏻‍♀️食左不半就放棄,又一劣食
麻辣花甲粉
2024-03-28 774 瀏覽
️.以前舊舖因為地方太細 堂食位置唔多,所以通常都係外賣居多,依家終於開番間多啲位可以堂食 就立刻去幫襯👻店舖提供花甲粉和百搭粉兩款,如果唔食花甲既朋友仔可以揀百搭粉配兩個自選餸💕🌟花甲粉除咗花甲外 仲會有娃娃菜、金菇、豆卜另外可以自行揀選芫荽、蔥、炸蒜丶辣度同麻度,建議唔食得辣嘅朋友仔揀bb辣🤓如果另外想再加其他餸都有好多選擇 大概$6-$10到 麵類都係除咗粉絲以外都有烏冬米線可以揀⚡️花甲粉 $62好鐘意佢嗰種湯底 麻得黎又好香😍加上豆卜嗰啲索哂啲湯汁食真係好正😝😝堂食熱辣辣係正好多 粉絲相對上係會比較淋身 ♨️去咗新店一次幫襯之後,個人認為外賣會比較好,因為新店安排始終未夠完善,初時以為收銀同事安排位置,之後先發現原來自己搵位坐。其實有啲混亂,有啲人霸住咗成張四人枱,當想入去坐又要好尷尬咁問。⭐️喺收銀order完付款後,等飛號自行去取餐,的而且確明白人手未夠要客人自己出去取餐係無可厚非,不過流程上係可以做得好少少☺️同埋其實感覺上覺得堂食個質素係冇咁好😔外賣拎返屋企食係會凍咗但覺得個味道都唔影響😙

🌟花甲粉除咗花甲外 仲會有娃娃菜、金菇、豆卜

⚡️花甲粉 $62

花甲粉
花甲粉
2024-03-27 540 瀏覽
星期六早上11點半到,未開始營業,等到12點,做第一個客😊今次已係第二次食今次點了清湯花甲粉味道鮮甜,而且花甲都有15隻,但不算大隻配料十分多,價錢不是太平,但可以接受一食感受到這碗粉很新鮮的,因為湯好熱

星期六早上11點半到,未開始營業,等到12點,做第一個客😊

今次已係第二次食

今次點了清湯花甲粉
味道鮮甜,而且花甲都有15隻,但不算大隻
配料十分多,

價錢不是太平,但可以接受

一食感受到這碗粉很新鮮的,因為湯好熱
元朗花甲粉
元朗花甲粉
2024-02-23 1207 瀏覽
朋友極力推薦話哩間花甲粉好好味,所以就諗住試一試,點知第一次叫花甲粉,送到哩竟然一隻花甲都冇,大失望!花甲粉走花甲😭滿心期待既花甲粉,真係好失望!但又冇得即時反映!
2024-02-14 1164 瀏覽
聽朋友介紹,特登去元朗買外賣食花甲粉。本身十分期待,到埗去到排隊流程,十分混亂,堂食外賣同一條隊,店員唔醒目唔識分流,排同一條隊冇啦啦又比後面排堂食既打尖,忍唔住出聲佢先識安排。外賣因為多人所以都等左陣,好野要等冇所謂。份量的確好多,足料。好可惜嘅傾番到屋企食到第2隻蜆已經有泥,好在睇到,及時吐出黎。但已經唔敢再食淨底既蜆。湯底幾好食都好,洗蜆洗得咁唔乾淨,真係唔敢再食,因為衛生問題都覺得好失望!

2024-01-30 1068 瀏覽
啱啱喺一間人氣食肆試咗碗花甲粉,揼一揼屋企味嘅回憶喇!一開始搶眼嘅系甘香撲鼻嘅湯底,就算熱浪滾滾都令人忍唔住要即刻飲一啖。啖啖肉質嘅花甲同肥美嘅肥牛,質感彈牙,食落爽口又過癮。湯底當中,有種淡淡嘅甜味,喺小辣嘅帶勁下更加突出。炸蒜嘅香脆同蔥嘅鮮味,添咗層層次感,堪稱嘅係滋味盡享!蔬菜都少不得,娃娃菜嘅爽脆、金針菇嘅滑溜溜,完美融合晒湯底嘅每一滴精髓。走口麻辣嘅花甲粉透過心機調味,靜靜咁俘虜咗我個味蕾。噉嘅滋味,真係荔枝角地鐵站都求之不得啊!啲配料選擇多到令人心癢,想點就點!繁多嘅選擇中,就算擺滿籃都嫌唔夠。烏冬或者粉絲,揀邊個都煲出嚟嘅湯鍋滋味足。佢哋話好嘢要等,但呢個等,絕對值得!下次行過呢度,櫳定我會再轉返嚟,錯過會後悔㗎!😋🌶️🍲

2024-01-25 788 瀏覽
環境 首先地理環境就唔算太過方便,同埋由於係小店嘅關係,基本上堂食得幾個位,所以我通常去到都係買番車上食,不過有個好處就係可以預先打去order定,到夠鐘嘅時候去拎,時間上咁就啱啱好,但係如果佢預堂食的話 ,咁就未必次次有位,因為真係得好少位招牌花甲粉 首先份量非常多,粉絲都算非常多,一個人就未必食得晒,配料都有好多,例如花甲同埋娃娃菜各樣都份量十足,每次食都係麻辣,新鮮開胃好食,價錢就中規中矩,平均加咗兩個餸大約八十多元,不過每次去元朗都會嚟食

招牌花甲粉

朋友成日話呢家花甲粉正到爆,今日終於嚟到啲。實情,呢碗粉既香既辣,辣得黎唔會炒嗰種企唔穩辣,係啱啱好嘅溫暖辣!花甲勁新鮮,清甜得嚟仲啖啖肉,食落去咁爽滑,咬落去滿口海洋嘅味。佢哋嘅湯底飲一啖就知好味,每一啖都係鮮美嘅海洋,夾埋啲銀針菇同蒜泥,真係話晒都夠晒味。辣度啱啱好,湯底滲晒竹笙、金菇嗰種自然嘅甘甜,仲配埋嗰啖啖脆嘅娃娃菜🥬,唔係得滿足味蕾,連心情都好起嚟!嗰幾片潮州魚腐,表面微微焗過,即刻把花甲粉嘅層次感提升到新高度。一碗好嘅花甲粉,就係要咁,令人食到停唔到口,食完仲掛住嗰個味。哎呀,幾時再嚟都唔得閑啊!🍲🤤💯

2024-01-08 476 瀏覽
冬天就梗係要食熱辣辣嘅花甲粉啦!佢個米粉絲滑 細膩 有彈性成個湯同米粉都吸收咗花甲嘅鮮味花甲係肉眼可見嘅多而且每一啖都食到花甲湯的鮮甜仲好大碗添食完之後出曬汗打咗個私益一個字正!
冬天就梗係要食熱辣辣嘅花甲粉啦!
佢個米粉絲滑 細膩 有彈性
成個湯同米粉都吸收咗花甲嘅鮮味
花甲係肉眼可見嘅多
而且每一啖都食到花甲湯的鮮甜
仲好大碗添
食完之後出曬汗
打咗個私益
一個字正!
講真,我今次會去呢間店完全係因爲想食花甲!🐚 行入去,空氣中已經飄浮住一股誘人的麻辣香氣,好似打咗個招呼般邀請我早啲坐低開餐。店家個花甲粉真係靚嘢,粉絲Q彈得嚟,好入味,湯頭鮮辣得嚟唔死火,辣到你有種微辣又上癮嘅感覺,湯底飲落去一啖又一啖,真係夠晒霸氣!加埋啲花甲,每一啖都飽滿得滯,破天荒竟然俾我數到足足有十幾隻!仲有,呢度嘅豆腐和金菇,清新滋味好配湯頭,啱晒做drop嘅潤滑劑。吃到半截,心口暖笠笠,一種幸福感湧上心頭。🧡不過提提大家,呢度嘅人氣好高,準備等一等先食到嘅心情要有,但係呢種等待係值得嘅,因爲你將會食到一碗好正宗、元氣滿滿嘅花甲粉。下次我都會再嚟呢間店,因爲實在係好食到停唔到口,之不過!下次我會早啲過嚟,等得少啲!😝😋🍴