2024-12-30
寻味已久,终嚟试咗元気壽司,真系一试倾心!一入門,日式装修风格扑面而来,木質嘅桌椅、柔和嘅灯光,营造出一种好惬意嘅用餐环境。服務員嘅態度超級熱情,笑臉相迎,而且上菜速度快,唔使等耐,心情即刻靓晒。佢哋嘅壽司真系招牌嘅存在!師傅嘅手藝精湛,每一件壽司都做得好精緻。先講講呢個招牌嘅鮭魚壽司,三文魚嘅肉質鮮嫩到入口即化,油脂嘅香味充滿口腔,搭配上啱啱好嘅醋飯,酸度同米飯嘅香甜完美融合,一啖落去,幸福感爆棚。火炙系列都唔可以錯過!火炙鰻魚壽司,鰻魚經過火炙之后,表面有啲微焦,香味四溢,鰻魚嘅肉質柔軟又彈牙,仲有甜甜嘅蒲燒醬汁,味道濃郁得嚟又唔會覺得膩。除咗壽司,佢哋嘅小食都好出色。章魚小丸子,外層煎得金黃酥脆,入面嘅章魚肉好彈牙,再加上沙律醬、海苔碎同木魚花,口感層次豐富到不得了。元気壽司真系將食材嘅新鮮、手藝嘅精湛同埋日式料理嘅精髓完美呈現,唔怪得一直都咁受歡迎。如果你都鍾意日料,一定要嚟試試,保證唔會令你失望!